Symonds: "Motor Sorunu Endişe Verici"

yazar:

kategori:

Pat Symonds, sorunun çözüleceğine inanmasına rağmen Fernando Alonso’nun motor sorununun gelecek yarış Türkiye öncesinde takımda bazı endişelere yol açtığını kabul etti.

Alonso, İspanya’da güçlü bir sonuç için mücadele ederken 35. turda motor sorunu nedeniyle yarış dışı kalmıştı.

Monza 2006’dan bu yana takımın ilk motor sorunu, Pazartesi günühemen Viry’deki motor merkezinde inceleme altına alınmıştı ve takım, nedenin bir distribütör sorunu olduğunu doğruladı.

Symonds, hem motor iflasının hem de nedeninin takımı şaşırttığını söyledi.

Symonds: “Pazartesi sabahı motoru Viry’ye götürdük ve içini açtık"

“Motoru araçtan çıkarmadan önce bile sorunun ne olduğu ile ilgili bir fikrimiz vardı. Sorunun ne olduğu Pazartesi sabahı doğrulandı ve bu (sorun) bizi şaşırttı"

“Daima sınırlarda olan motor alanlarından biri olmasına rağmen, yarışmak sınırlardadır, olan buydu"

“Ama bu motorda sorun yaşadığımız bir yer değildi. Bu yüzden bizi biraz şaşırttı"

“Bu bölümde sorunun ne olduğunu bilmemizle birlikte, parçanın neden sorun yarattığı konusunda tam bir izaha sahip değiliz"

Symonds, takımın henüz distribütör sorununun nedenini saptyamamış olmasının doğal olarak takımda endişe yarattığını kabul etti.

Gelekce yarış için bunun bir endişe kaynağı olup olmadığı sorulduğunda Symonds: "Evet, öyle"

“Herhangi bir anlama eksikliği, bir endişedir."

Bununla birlikte Symonds, bunun bir defaya mahsus bir sorun olabileceğine inandığını ve takımdaki motor mühendislerinin bu meseleyi çözeceklerine inandığını söyledi.

Symonds: “Viry’deki meslektaşlarımızın bir cevaba sahip olacaklarına tamamiyle inanıyorum"

“Ayrıca bunun bir istisnai durum olduğunu bulayacağımızı düşünüyorum"

Normalde sorun yaşamadığınız bir alanda işler yanlış gittiğinde, genellikle bunun nedeni üretim hatası veya buna benzer bir şeydir"

“Bu yüzden, süphesiz, endişeliyim. Çünkü, bilmyioruz ama Türkiye’ye gittiğimizde endişelerimizin azalacağından şüpheliyim"


Yorumlar

  1. iceman ben seni anladım rkadasım sen espirik yaklasıosun herseye ama herkes seni anlayamıyo:D aslında adamın işi spordan keyif almak ama lafları çarptılıyo yanlıs anlasılıy snnn gıbı f1 fanlarınada ıhtıyacımız var tabi:D

  2. onur aybars avatarı

    tolga soydan kardeşim, sezonun ilk yarışında Kimi motor patlattı, unuttun sanırım. a ama 1 dakka yaa… o motor McLaren'in ECU'su yüzünden yanmıştı değil mi? özür dilerim 🙂

  3. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    şaka dedik alt tarafı bi espriydi renocular hemen alınmayın :)) ewt 1ceMan de motor patlatmıştır schumi de alonsoda ne var bundaki yasin erhan bari sizler yapmayın ltf rica ediyorum 1ceMan maccada iken 1 sezonda 3 kere motor patlattığına şahit oldum hadi 1 sezonda 1 yaparsın 2 yaparsın ama 3 .sünde ha orada dur bakalım sorun KiMi demi yoksa maccadamı neyse başka bi mevzuda yazmıştım bu herhangi bi pilot içinde geçerli bi aracı ne kadar zorlarsan zorla o araç o denli dayanıklı olmak zorunda alonso schumiyi nasıl yendi sanıyosun yada kimi yi :))

  4. tolga benm lafım kımıye degıl farkındaysan alonsoyu suclayan zıhnıyete motor patlatmakla pilot suclanamaz ben buna en basit ornek olarak kımıyı verdım snce uymuyomu bu ıkı durum bırbırne

  5. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    bunlarında ne dediği belli değil bir gün motorun sorununu bulduk endişeye yer yok diyorlar bu günde endişe etmemiz lazım anlamadım gitti sanki renault çok sık motor patlatıyormuş gibi endişeli ve gergin gördüm sizi.

  6. tolga soydan avatarı

    sanki montoya hiç motor patlatmadı.patlamsa bile sorun oluyo son sıradan başlıyolardı.kimi 2 senedir motor patlatmıyo farkındaysan.neden acabaa

  7. erhan cevabını vermiş iceman mclarenin test sorumlusu ne demişti 😀 bu adama panzer versen onu da patlatırr bnn mii yanlıss hatrlyrmmm ne cabuk unuttunuz kımının ıkı yarısa bır motor patlattıgı gunleriiiii

  8. Bu sonuca ulaştın ya helal olsun. Takım boşuna o kadar araştırma yapıyor sorunu bulmak için. O zaman çok sevdiğin Raikkonnen e ne diyeceksin? Takım arkadaşları yarış bitirirken Raikkonnen in sürekli motor patlatması? Ne diyim fanlıkta sınır tanımıyo bazıları. =)

  9. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    sorun şudur alonso renonun motorunu içine ettiğidir bu kadar basit :)))

  10. Sorun neymiş ben hala anlayamadım 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir