Komiserlerden Massa-Hamilton Olayına Açıklama Geldi

yazar:

kategori:

Komiserler, Massa ve Hamilton arasında yaşanan olayda niye ceza verilmediğine açıklama getirdi. Fia’nın resmi web sitesinde yer alan açıklamada:

“Olaya dair video incelendikten sonra, Lewis Hamilton’un önceki turdaki yarış çizgisi göz önüne alınarak, 6 numaralı araçtaki Felipe Massa’nın sağa dönülen virajda soldan atak yaptığı görüldüğünden herhangi bir yaptırım uygulanmamasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

İkili arasında cereyan eden olayda Hamilton Massa’yı görmediğini iddia etmiş, Massa ise;

“Ondan çok daha hızlıydım. Sola geçtim ve fren yaptım. Çizgimdeyken geldi bana vurdu.” şeklinde konuşmuştu.

Massa ve Hamilton Arasındaki Temas - 2011 Japonya GP
İzle: Massa ve Hamilton Arasındaki Temas – 2011 Japonya GP


Yorumlar

  1. yuhhh artık biri bu hamiltona araba nasıl sürülür öğretsin gelene geçene çarpıyo (hattı takım arkadaşına) boş konuşuyo eskiden hamiltona saygı duyardım şimdi hiçbir saygım kalmadı o kadar çok arabaya çarptıkiii ( massa ya çarpması büyük olay caze alması gerekiyordu) birinde hatalı değilse ötekinde hatalıydı özür diliyicek yerde sırıtıp bu benim diyodu ve bu tür bir insan nasıl desdek veriyorlar anlamıyorum birisi bu boş kafalıya adam olmayı öğretsin !!!

  2. yuh artık ya biri şu hamiltonu durdursunn !!! önüne gelene çarpıyo tabiri zayisse "kasaptan almış ehliyetini" belli ki çarptığı isim massa massa uysal kuralları bilen hamilton gibi boş kafalı değilll biri bu insana nasıl sürülüceğini öğretsin lütfen

  3. lewisin olabilecek en kötü sezonu buydu bundan daha kötüsü asla olmaz artık yükselme vakti geldiii

  4. Lewis çok dalgın, yarışırken kafasında neler var bilmiyorum ama, yarışta olmadığına eminim. Burada ise %100 hatalı. Ama ceza gelmemesi doğru karardı.

  5.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    'bazıları gibi rakibinin üzerine kırarak diskalifiye edilen bir pilot değildir Hamilton'
    İngiltere'de Massa'ya yaptığı gibi mi?

  6.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Bu mevzu çok uzadı. Ve görülüyor ki biz konuştukça bir şey değişmeyecek. hamilton hatalarını yapmaya devam edecek. Takım onu savunuyor. Onun hatalarını savunan insanlar var. Neden düzelsin ki… Ben onun yetenekli bir pilot olduğu kabul ediyorsam, taraftarları ve takımı da hatalarını kabul etmeli. onun iyiliği için.

  7. '''Dışardan adam geçmek yasak.
    Geçeceksen içeriden geçeceksin tabi açık kapı kalırsa.

    Hamilton sayesinde yeni icatlar öğreniyoruz''''

    bu ifadeye koptum yalnız eline sağlık,güvenlik aracı kuralları ona göre yazılıyor pist onun pisti ve ron dayısının aynalara bakmasına gerek yok.

    onu geçmek için korna sellektör gibi kavramlar gerekiyor anca öyle başka türlü adam ne içipte yarışa geliyor anlaşılır gibi değil

    birde demeçlerde demezmi yıkılmadım kimseye borcum yok halleri.

    yıkıldınmı yıkılmadınmı bilemiyorum ama aynı hızdaki araçtan 24 sn yediğini birisi yarış bitiminde sana anlatsa iyi olacak…)))

  8. ya siz ne biçim haber yorumluyosunuz lewisin önceki turdaki çizigi göz önüne alınmış yani hep aynı çizgiyi kullanıyo massanın üstüne sürdüğü yok vettele ceza yoksa hamiltona da olmamalı

  9. Hamilton fanatikleri dünki haberin de altına bu yorumu yazdım yine yazıyorum öyle alttaki puanlama sisytemini defalarca girip oy kullanın diye yapmadılar öyle yapınca tatmin olabilirsiniz gerçi ama komik oluyor burdada aynısını yaparsanız şaşmam.Gece +6 olan adamlar -10 -12 vs olmuş ne hikmetse 1-2 hamilton avukatıda -6 lardan +10 lara geçmiş bari 2 defa puan verin bu kadar abartarak kendinizi ele vermeyin.Merak eden arkadaşlar massanın onboard kamera görüntüsü olan habere bi baksın demek istediğimi anlayacak.artıya geçen kaç kişi var eksilerde kaç kişi yavv küçük işlerle uğraşmayın -100 de yapsanız haklı çıkamazsınız ben görecem hamiltona kösen olunca bağırtılarınızı o zaman kösmeyi normal görüp savunanların yorumlarını iyi kopyala yapıştır yapacam

  10. Geçen yarışta schumi olayını hatırlayamadım var mı bi video linki.

  11.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Böyle bir saçmalık duymadım ben. Hem sağdan atak yapsa ne olur? Bu defa da hamilton viraja gelince sağa kırıp yine massa'ya çarpacak. E yarış çizgisi ona ait tabi. Belçika'da hamilton-Kobayashi olayı hatırlayın. Yine aynı hata. Hata bende demekle olmuyor demek ki…

  12. "Lewis direk yarış çizgisinden gidiyor aynaya bakmadığı zaten Video'da bile görünüyor"

    o zaman levisin "aynalardan baktım çok titreşim olduğu için göremedim" tezini çürütmüş oluyorsun. doğrumu.

  13. komiserler saçmalamış tren gibi peşpeşe gitsinler oldu olacak f1 bu değil 10 sene öncesinin f1 dünyasını açın izleyin biraz yazık.böylesi açıklamalara en basta mclaren taraftarlarının tepki göstermesi gerekir çünkü bu hamilton ın çok basını ağrıtır madem aksiyon heyecan istiyorsunuz objektif olun eğriye eğri doğruya doğru demeyi de bilin. bir pilot bir sezonda 10 tane kazaya temasa karısıyorsa ve onunla ilgili 1 tane bile olumsuz onunda hatası vardır gibi tek bir objektif ifadeniz yoksa düsüncelerinizin kayda değer bir tarafı kalmaz.çuvaldızı kendinize batırmayı öğrenin artık adam titresimden görmedim diyor bir nevi itirafta bulunuyor size ne oluyor nedir bu ego f1 dünyası ne hamilton lar gördü.izlemeyenler gitsin biraz montoya izlesinler birini tutmak ona kayıtsız şartsız teslim olmak demek değildir.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dışardan adam geçmek yasak.
    Geçeceksen içeriden geçeceksin tabi açık kapı kalırsa.

    Hamilton sayesinde yeni icatlar öğreniyoruz.

  15. dostum yan yana geldiklerinde massa cizgide deyil , ama hamilton sıkıştırmaya devam ediyor , dikkatle izlersen sapla samanı ayıracagından eminim…..

  16. "Lewis Hamilton'un önceki turdaki yarış çizgisi göz önüne alınarak, 6 numaralı araçtaki Felipe Massa'nın sağa dönülen virajda soldan atak yaptığı görüldüğünden herhangi bir yaptırım uygulanmamasına karar verilmiştir."

    açıklama doğrultusunda:

    1. hamilton'a atak yapacak pilot, ataktan önceki turda hamilton'un yarış çizgisini gözleyecek, bunu aklında tutacak, ve atak yaparken buna göre davranacak.

    2. sağa dönen virajlarda sağdan, sola dönen virajlarda soldan atağa girilecek.

    3. demek ki, artık "dışardan gelip geçti" olayı tarihe karışacak.

    ne yazık ki işler artık trajikomik bir hal almaya başladı. hamilton'un daha fazla rezil olmaması için, fia'nın komiserleri kendilerini bile rezil etmeye başladılar artık. maymunlar…

  17. Zaten yayında Serhan Acar bile söyledi Lewis yarış çizgisinde diye Fia'a aynı şekilde bu temasın bir yarış teması olduğunu görmüş bazıları gibi rakibinin üzerine kırarak diskalifiye edilen bir pilot değildir Hamilton yada arkadan bilerek çarpıp bir yarış temasıydı diye kıs kıs gülmez.

  18. O mücadelede temas yada kazamı oldu sapla samanı karıştırmayın orda birçok eski f1 pilotu ve bir çok kişi Schumi'nin ceza alması gerektiğini bile söylediler ama burda Lewis direk yarış çizgisinden gidiyor aynaya bakmadığı zaten Video'da bile görünüyor Massa ne olduda bu mücadelede aslan kesildi oysa aynı yarışta takım arkadaşına savunma yapma duyusunu bile haraket ettirmedi. böyle bir pilot Ferrari gibi köklü bir takıma yakışmıyor.

  19. Ceza alma konusu belki tartisilabilir fakar bu yaristaki komiserlerin bence tum yarislarda gorev yapmasi lazim, detayli bir inceleme yapmislar ve sonuca varmislar ustelik ustune sebebini soyleyip aciklamada yaptilar, tum yarislarda bu tip komiserler gormek istiyoruz

  20. bu kaza spadaki kobeyashi hamilton kazasının çok benzeridir.ufak bir yarış kazasıdır ama kazaya sebebiyet veren Hamiltondur.

  21. Hamilton'un buradaki tek hatası görmediğinden dolayı temas yaşanması yoksa adam gidip bilerek vuracak değil.
    Evet çok kaza yaptı bu sene ve çoğundada kendisi haksızdı…

  22. suç massada arkadaşlar geçerken kornaya ve sellektör yapsaydıyaaaaaaaa 🙂

  23. crocodil007 avatarı

    o zaman her virajda dıştan atak yapana hafifce sürtmek cezadan sayılmıyor.bu durumda yeni sezonda ferrariyerin ön kanat ve yan taraflarına sivri delici kesici parçalar takılsın.nede olsa ceza yok.

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ancak bu kadar saçmalanırdı zaten, lafa bak sağa dönen virajda soldan geçmeye çalışmış. O ne demek yahu, iyi telsizden sorar takım size bundan sonra ne taraftan geçelim diye..

  25. önceki yarışta aynı duruma kendisi düştügünde schumye ceza verilmeli diye yırtınıyodu telsizden , ve schumiye para cezası ve kınama cezası geldi , şimdi aynı hamilton kendisi aynı hatayı başkalarına yapıyor ama tık yok nedense,,,,bu adamın terbiyesizligine çanak tutan fia( ve komiserler kurulu) cezalandırılmalı bence.başkalarının yarışlarını mahvetmek bukadar basit olmamalı,,,hatalar cezasız kalmamalı….sen agresiflik yapıp takıma şirin görüncem yarışa zevk getircem diye başkalarının yarışını mahvedemessin,,bi kural nizam olmalı ,, öyleyse herkez bunu yapsın tümden yarışlara zevk gelsin ,,,,varmı böyle bi saçmalık…

  26. Yani bundan sonra atak yapmadan önce arkadaki pilotlar öndekinin yarış çizgisine göre bi strateji belirlemek zorunda. Eğer öndeki doğal yarış çizgisinde gidiyorsa ayna kontrolü yapma ihtiyacı da kalmadı demektir :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir