Japonya GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Red Bull RB7 – Lastik Isıtma Stratejisi

Red Bull, garajda lastik sıcaklıklarını muhafaza edebilme adına akıllıca bir yol buldu. FIA uzun zaman önce tekerlek jantları içindeki sıcaklık sayesinde bunu yapan sistemleri yasaklamıştı ki Toyota 2005 Kanada’da bunu üretmişti. Bu sene Belçika’dan bu yana Red Bull, dört fren kanalı içinde önceden ısıtılmış, küçük alüminyum silindirler (sağda) yerleştirdi. Bu fikir birkaç sene önce Williams tarafından test edilmişti. Silindirin ilk fonksiyonu, fren disklerini ısıtmak ama bu sistem ayrıca soğuk disklerin ve kaliperlerin, lastiklerden sıcaklık çalmasına engel oluyor. Araç garajı terk etmeden hemen önce özel eldiven giyen mekanikerler, fren kanalı muhafazalarını (sol) kaldırıyor ve silindirleri çıkarıyor.

 

McLaren MP4-26 – Arka Kanat Güncellemesi


McLaren Suzuka’da, ilk olarak Silverstone’de görülen yeni DRS arka kanadının en azından 4. uyarlamasını ortaya çıkardı. Singapur’daki son güncellemeye kıyasla şimdiki, daha etkili bir DRS bölümüne ve çok daha düşük hava sürtünmesine sahip. Sistemin öncüleri Red Bull ve Ferrari idi.

Red Bull RB7 – Ön Kanat Güncellemesi

 

 

Suzuka’da Red Bull, sadece 2 parçadan oluşan uç plakaya sahip bir başka yeni ön kanat kullandı. Cuma antrenmanlarında Sebastian Vettel, ne yazık ki kazası sırasında kaza yaptı ve ön kanadına hasar verdi. Takım da yeni kanatlar fabrikadan gelene kadar her iki aracında eski kanadı (alttaki resim) kullandı. Kanatlar fabrikadan piste, sıralamadan sadece 20 dakika önce gelebildi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir