Lauda: "Vettel, Schumacher'in Başarılarını Geçecek Kapasitede"

yazar:

kategori:

Vettel, Japonya’da şampiyonluğunu ilan ederek tarihin en genç çifte şampiyonu unvanını aldı.

Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu olan Michael Schumacher, ikinci şampiyonluğunu 26 yaşında elde etmişti.

Reuters’e konuşan Lauda: “(Schumacher’i geçmek için Vettel’in) elinde bütün şartlar mevcut. Aracı, kariyeri, adına sürdüğü takım eğer doğru yolda devam ederse, evet (Schumacher’i geçebilir)”

“Yanlış aracı seçer veya sürdüğünüz araç çalışmazsa, kazanamazsınız. Çünkü iş her zaman bu ikilinin kombinasyonuna bağlıdır”

“Ama teorik olarak doğru zamanda doğru araçta olursa Schumacher’den daha fazla kazanabilir. Çünkü (Vettel) kesinlikle bunu yapabilecek kapasitede”

“Formula 1’de şimdiye kadarki en iyi performans; onun yaşında iki defa (şampiyonluk) kazanmak”

“İlkini kazanmak en zorudur. Çünkü go-karttan başlamak üzere bütün kariyerinizde, bu özel gün için yılların çalışmasını yaparsınız. İkincisi ise bir şekilde daha kolaydır. Çünkü daha az baskı olur”

62 yaşındaki Lauda, Vettel’in galibiyete çok aç olduğunu, gelecekte motivasyon kaybı yaşamayacağına inanıyor.

Lauda: “O bu tip bir insan. Attığı her turda, çıktığı her yarışta giderek hızlanıyor”

“Hayatımda farklı şeyler yapmak istediğime karar verdiğim bir noktaya gelmiştim. Ama onun durumunda, onun yaşında, önündekilerle, motivasyonunu kaybetmesinin hiç bir yolu yok. Kendi kendini tetikliyor.”


Yorumlar

  1. Araç her yıl 1,5 saniye diğer araçlardan hızlı olursa evet bütün rekorları kırar. Ama bu sadece rüya. Diğer takımlarda gelişecek ve sürekli gelişmekteler. Mesela Shumi müthiş bir ekip topluyor.Bir rekor daha gelebilir. Hamilton Wettelden bence daha hızlı,Alonso'da öyle. Bu pilotların araçlarıda gelişirse Vettel'i aralarda görebiliriz. Umarım öyle olmaz çok genç ve kazanmaya devam eder umarım.Rakip olmadan yarışması güzel olmaz.Ne kadar rekabetçi pilot olursa o kadar eğlenceli ve kaliteli sezon olur.

  2. Lauda biraz fazla abartıyor bence İlk önce Alonso sonra Hamilton şimdi de Vettel'e bu rekorları kırar diyor yakında Kartikeyan iyi sonuçlar almaya başlasa onada diyecek korkuyorum.

  3. hadi ozaman ispatlada bizde okuyalım , sen o zmanalarda f1 le ilgileniyomuydun çocuğum sen sen daha bu sne izlemeye başlamışsındır eminim o 2008 senesinin haberini okudum diyosun
    iyi ozaman ispatla , herkes burda ispatlı olarak herşeyi gösteriyor sende göster ozaman
    gösteremezsen yalancısın ozaman…

  4. vettel'in öle bi avantajı olduğunu düşünmen çok garip, ewt schumacher gittiğinde ferrari vasat bi takımdı ama kurallar da en hızlıyı mahvetmek için bu kadar değişmiyordu, stabil bi sistem vardı f1'de fakat durum şu anda böle diil, yılın en hızlı takımına gitmek için vettel hamle yapsa bi yıl sonra köklü bi kural değişikliğiyle o takımın tepetaklak olmama ihtimali yüksek diil..

  5. yegen o haber bu sitede çıkmıştı ve bn okumuştummmm senin dünyadan haberin yok galiba

  6. sen kendindemisim ? Hastamısın sen ? 2008 sezonun sonunda lauda öyle bir açıklama yapmamıştı , hadi kaynak gösterde hepimiz inanalım sana..Hamilton önce kaza yapmadan yarış bitirmeye çalışsın sonra şampiyonlukları düşünsün .2008 deki şampiyonluğunuda nasıl ballı olarak aldığınıda bilmeyen yoktur , lütfen saçmalamayı keselim , çocuklar gibi yorum yapmayıda bıraksan diyorum hokkabaz.

  7. bana göre şuminin rekorlarını kırcak tek adm hamilton lauda 2008 ezonu sonunda kendi azı ile sölemişti

  8. bu pole çocukk o rekorlara ulaşmak istiyosaaa rbr 6 , 7 en hızlı olmalıııı

  9. bu pole çocukk o rekorlara ulaşmak istiyosaaa rbr 6 , 7 en hızlı olmalıııı

  10. Vettel yetenkli bi pilot.bu sezon harika yarıştı ama Schumacherin ilk yıllarını hatırlıyorum da pistte Sennaya kafa tuttugu dönemleri.Schumacher bambaska bir pilot kimse ama kimse Schumacher kadar özel olamaz bu sporda

  11. Alonsomania  avatarı

    yok artık ortalık kimlere kaldı..

  12. Yalnız şuda var.Schumi 2 kez şampiyon olduktan sonra ozamanların orta sıralar takımı olan Ferrari'ye gitti.Hangi takım güclü diye araştırığ gitmedi.Vettel'in bu avantajıda var.

  13. Kerem Toprak avatarı

    Sn Lauda,
    Yine çoştunuz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir