McLaren Son Yarışları Kazanmayı Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Suzuka’da Sebastian Vettel şampiyonluğunu ilan etti ama McLaren’den Jenson Button damalı en önde gördü. Bu galibiyet McLaren’i senenin geri kalanı için umutlandırdı.

Whitmarsh: “Bir yarış aracımız var ve bunu son birkaç yarıştır biliyorduk ve onunla yarışlar kazanabileceğimizi biliyorduk. Bu son 5 yarış için hep söyledik: Hepsi de kazanılabilir”

“(Kalan yarışları) kazanmak isteriz. Çok ilginç bir durumdayız: Şampiyona bitti ama pilotlar şampiyonasında ikincilik için iyi bir mücadele var. Bu bize pek ilham vermiyor ama üzerine yoğunlaşmalıyız. Çünkü takımlar şampiyonası, ilk 4 sıra için neredeyse belli”

“Bizim açımızdan durum şimdi yarışlar kazanmak üzerine. Buna yoğunlaşacağız. Yarışlar kazanmayı seviyoruz ve bu, bu seneki 5. zafer. Önümüzdeki 4 yarışı kazanırsak, kayda değer yarım sezon geçirmiş gibi olacağız”

Whitmarsh, Japonya GP’den alınacak olumlu taraflardan birisinin de pole pozisyona çok yaklaşmış olmaları.

Whitmarsh: “Bana göre en büyük hayal kırıklığı, (Japonya’da) pole pozisyonu alamamaktı. Yapabileceğimizi hissetmiştik. Yapabileceğimiz bir şey yok ama sezon bitmeden 1 veya 2 pole pozisyon almak, elimizden gelirse 4 tane de galibiyet elde etmek isteriz”

McLaren patronu, sezona güçlü bitirmelerinin gelecek senenin şampiyonası için kendilerini favori haline getirmeyeceğine inanıyor.

Whitmarsh: “Bu seneki araç ile ilgili çok sınırlı gelişim kaldı. Gelecek seneye yoğunlaşıyoruz. Woking’deki program bu.”

“Psikolojik momentum? Neyin dikkate alınacağını bilmiyorum ama (sezonu güçlü bitirmenin) çok dikkate alınacağını düşünmüyorum. Gelecek senenin başında aracınız yeteri kadar hızlı ise, yarışlar kazanırsınız; değilse sıkıntı yaşarsınız. Gelecek senenin başında daha hızlı bir aracımız olmasını sağlamalıyız”

Martin Whitmarsh ayrıca Japonya’da lastiklerine çok iyi bakan ve yarışın sonunda yakıt tüketimini mükemmel idare eden Jenson Button’u övmeden geçmedi.

Whitmarsh: “(Yakıt durumuna) dikkat ediyorduk. Biraz gerginlik yaratıyordu. (Button’un) düzgün bir yarış çıkardığını düşünüyorum. Bir saniye ile kazanmalısınız; bu şartlarda saniyelerce fark açmanız gerekmiyor.”


Yorumlar

  1. Katılıyorum.Şu mevcut bir aracı üzerine ufak ufak koyarak geliştirme işini en iyi Red Bull yaptı zaten.Ufak çaplı gelişimleri de çok iyi analiz edip araçlarının gelişimini bozmadılar.Seneye de en rekabetçi araç olacaklar burası kesin.Ferrari de öyle woov lu falan açıklamalar yapıyor ama onlar da bu işin her sene risk alıp yeni tasarımlar peşinde koşarak olmayacağını anladılar.Mclaren şu anda Rbr nin çok gerisinde değil.Şu egsoz beslemeli difüzörün yasaklanıp seneye geleneksel eski tarz egsoz çıkışlarına geçiş şartları eşitlendirebilir.Bilemiyorum ama artık Mclaren in şampiyon olması şart uzun zaman oldu ve böyle büyük bir markanın Rb tarzı istikrarlı şampiyonluklara ihtiyacı var.

  2. Sinan merhaba. Araç hakkında yazdıklarının tamamı doğru. Ancak biz her sene yeni araç için uğraşmamalıyız artık. Red Bull 09'da çok başarılı bir araç yaptı ve sürekli üzerine koydu. Keza 2000'lerin Ferrari'leri ve McLaren'leri veya 90'ların Williams'ları ve McLaren'leri şu an bizim uyguladığımız şekilde yani her sene yeni araç mantığıyla ortaya çıkmadı. Ayrıca buna para da dayanmaz, insan gücü de. E maliyetleri de kısmak gerekiyor. Ne bileyim yaa…

  3. Ustam yabancı forumlarda da okumuştum aracın genel tasarım felsefesi şu meşhur sekteye uğrayan"ahtapot" egsoz sistemi üzerineydi.Malum özellikle aşırı ısınma sorununu çözemeyince takım testlerde çok geride kalmıştı.Araca genel olarak bakıldığında üstteki motor hava girişininin biraz arkasındaki iki ufak yarıığın ve sidepodların L şeklinde olması vites kutusunu serin tutmaya çalışmak ve arka kısma maksimum havayı göndermekti..Çünkü bu egsoz sistemi vites kutusunun hemen altında bulunuyordu.Bu sistem üzerine kurulan ancak randıman alınamayınca iptal edilen bir araç düşünüldüğünde Mclaren bence yine de iyi bir iş başardı.Çok kısa bir sürede toparlandı ve ilk yarış Avustralya ya ziyadesiyle iyi göründü.Şimdi nasıl bir tasarım politikası belirleyecekler bilemiyorum ama kendine has radikal ve cesur bir Mclaren tasarımı göreceğime eminim.Son iki yılda olduğu gibi.

  4. Bu seneki araç ile ilgili çok sınırlı gelişim kaldı. Gelecek seneye yoğunlaşıyoruz.

    Bu ifade inşallah 'yine silbaştan bir araç yapacağız' demek değildir. Yapılan aracı kavrayana ve çalıştırana kadar Red Bull Üsküdar'ı geçiyor.

    Artık yeni teknik kurallarla 3. sezonu geride bıraktık. Hızlı ve dayanıklı bir araç oluşturun ve en az iki sezon aynı aracı geliştirerek kullanın artık. Her sezon baştan, her sezon baştan… İki sene üstüste geliştirerek kullandığımız araç yok. Şu an ki Red Bull'dan örnek almıyorsanız, kendi tarihinize bakın.

  5. purpose: to be the very best at what we do.
    Türkçesi: f1 tarihinin en iyi aracını biz ürettik ve bunu gene yapacağız.

    -McLaren-

  6. MagicAlonso avatarı

    Güvenlik aracı girmemiş olsa resmen çuvallayacakları.Belki öyle bir durumda vettele bile geçilebilirdi.

  7. Güvenlik aracına rağmen yakıt miktarının yetmemesi büyük bir beceriksizlik. Button'a az daha bir galibiyete mal oluyordu.

  8. Whitmarsh: "(Yakıt durumuna) dikkat ediyorduk. Biraz gerginlik yaratıyordu. (Button'un) düzgün bir yarış çıkardığını düşünüyorum. Bir saniye ile kazanmalısınız; bu şartlarda saniyelerce fark açmanız gerekmiyor."

    Gerçekten iyi ayarladılar. 5sn üzerindeki fark bir anda 1sn altına düşmüştü ki sonra Jenson EHT yapıp tekrar 1 sn üzerine çıkardı. Sanırım birkaç tur daha olsaydı benzini yetmeyecekti..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir