Brawn 2012 Hedefleri İçin Umutlu

yazar:

kategori:

Mercedes, 2010 başında 2009’da şampiyon olan Brawn GP’yi devraldıktan sonra bir defa bile galibiyet alamadı.

Bununla birlikte Ross Brawn, 2011 içinde bünyelerine kattıkları teknik personeller ile umutlarını çoğalttı. Bu personel için Bob Bell, Aldo Costa ve Geoff Willis yer alıyor.

Brawn: “Bütün yeni araçlar gibi bu da, şimdi elimizdeki olan araç baz alınarak birçok referansla tasarlandı. Elbette iyimseriz ve şimdikinden daha iyi bir araç üretebileceğimize inanıyoruz. Bunun yanında bilmediğimiz şey, diğerlerinin ne yapacağı”

“Ama her takım gibi yeni aracımıza inanıyoruz ve hedeflerimizi mümkün olduğunca iddialı koyuyoruz. Bütün mühendislerimi, bu hedeflere ulaşmak için sıkı çalışıyor”

Yine Brawn, kendilerine iddialı hedefler belirlemenin, bunları kesinlikle elde edecekleri anlamına gelmediğini kabul etti.

Brawn: “Baskı ve etkinlik açısından kendimize iddialı bir hedef belirledik. Kendinize iddialı bir hedef belirlemek, bunu başaracağınız anlamına gelmez. Ama rekabetçi olmak için ne kadar gelişmemiz gerektiğini değerlendirmede bize yardım edeceğini düşünüyorum. Kendimize belirlediğimiz hedef bu. Şimdiye kadar işler yolunda gidiyor.”


Yorumlar

  1. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Geçen Sende Umutlulardı..Hatta Haug Mercedes Sizi Şaşırtabilir Demişti..1 Tur Yiyerek Şaşırttılar..

  2. Schumacher'in gelişen performansı ile seneye iyi bir araç ile düzenli podyumlar görebiliriz her iki pilotumuzdanda

  3. Mercedes 2010 da adeta sil baştan başladı.2009 daki şampiyon aracı 2010 da değişen kurallarla harmanlayıp tasarlayamadılar.2009 ortalarında fabrikadan çıkarılan ciddi işçi sayısı ve mercedes belirsizliği bunlara neden oldu.
    Bu seneki araç için tasarlanan kısa dingil mesafesi hüsranla sonuçlandı.Özellikle takım buna istinaden lastikleri tam randımanlı çalıştıramadı ve aşınma sorunları yaşadı.Zaten seneye ilk hedefin uzun dingil mesafesine geçilmesi de kaçınılmaz oldu.Mevcut düzlük hızı bakımından en iyi takım Mecedes.Bu düzlük hızına yavaş virajlarda çekişi kuvvetli,frenlemelerde dengesi stabil ve hızlı virajlarda maksimum downforce eklenmesi gerekiyor ki seneye şampiyonluk mücadelesi veren bir Mercedes görelim.Rüzgar tünelininden gelen teori değeri taşıyan verilerin ,gerçekte ne kadar doğru olacağı da çok önemli bir husus.
    Tabi ki bunlar çok zor iş ama en azından takımın yeni işçiler alması,isim sahibi olmuş mühendisleri takıma getirmesi ne kadar istekli ve hevesli olunduğunun kanıtıdır.Ross Brawn müthiş bir teknik patron.Hangi bölüme hangi ismi yerleştireceğini çok iyi bilir.Bob Bell,Geoff Wills ve Aldo Costa gibi isimlere çok iyi önderlik edeceği şüphesiz.Bu ekip birbirine uyumlu tek bir organizma haline gelirse
    o zaman Mercedes destanı görebiliriz.

  4. Birde açık kapı bırakmadan demeç versen ne güzel olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir