Brawn: "Vettel'i Bir De Aracı Hızlı Değilken Görmek Gerek"

yazar:

kategori:

Bu ifade, Vettel’in büyük pilotlar arasında nerede olduğunun ancak aracın avantajına sahip olmadığında görülebileceğini düşünen Mercedes GP Patronu Ross Brawn’a ait.

Brawn: “Bundan sonra Sebastian için kariyerinin ilgi çekici dönemi, elinde en iyi araç yokken olacak.”

“En iyi araçta muhteşem bir pilot olabilirsiniz ve kombinasyon yenilmez olabilir. En iyi araca sahip olmadığında, o aracı en iyi yapmaya çalıştığında ve en iyi aracı ortaya çıkarmak zorunda olduğunda Sebastian’ın rolünü, Sebastian’ın etkisini görmek ilginç olacak.”

“Yeri geldiğinde ki gelecek, bu, ‘Sebastian Vettel’in bir başka bölümü olacak”

“Belki de kendi yapacak. Çünkü başarılı olmak istediği başka bir takıma gidecek. (O durumda) Sebastian’ın karşılaşacağı zorluk, Michael’inki (Schumacher) ile aynı olacak: İki dünya şampiyonluğu kazandın; peki ya sonra? Benim için yeni meydan okuma nedir? Motivasyon kaynağı nedir?”

“Michael için motivasyon, Ferrari’ye gidip orayı başarılı yapmaktı. Sebastian’ın da bunu üzerinde duracağına eminim. Çünkü herkes, Red Bull’un muhteşem aracıyla birlikte Sebastian’ın harika bir iş çıkardığını düşünüyor. İstekleri onu belki de farklı bir yöne iter, kim bilir?”

Ross Brawn, Sebastian Vettel’in pistteki gerginliği pist dışına taşımadığına da dikkat çekti.

Brawn: “Sebastian gibi genç pilotlar her zaman farklı karakterlere sahiptir. (Vettel) başarılarını kazanırken çok doğal, rahat bir yaklaşım içindeydi.”

“(Pistin) dışında çok rahattı; açıkçası aracın içinde olduğuna göre çok farklıydı. Kişiliği açısından çok rahattı”

“Michael her zaman çok gergin ve çok konsantreydi. Sebastian böyle değil demiyorum ama Michael’in başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu yol, hem aracın dışında hem de yarış pistinde yüksek bir gerginlik içindeydi.”

“Michael’i yarış pistinden alın; çok eğlencelidir. Ama Seb, biraz daha rahat bir karaktere sahip. Kesinlikle büyük bir yetenek ve hâlâ güçlenmeye devam ediyor gibi”

“Bu sene herkes ‘baskı altında kalmasını bekleyin; sonrasında bununla başa çıkamadığını göreceksiniz’ diyordu. Ama çok iyi bir şekilde başa çıktı. Ve bana göre bir defa daha şampiyon olması, güvenini bir derece daha arttıracak.”


Yorumlar

  1. rafaelnadalıhhh avatarı
    rafaelnadalıhhh

    Nerden bildin benim bir arkadaşım sihirbazlık numaraları yapıyor

  2. komik çocuk:)

  3. sen hokkabazın arkadaşı olmalısın

  4. rafaelnadalıhhh avatarı
    rafaelnadalıhhh

    abicim süper demişsin.aracı o kadar iyi olmasın da görelim.kahverengi ola bilir ama doğru nadal daha iyi bir takımda ola bilir nadal diyoruz abicim

  5. brawn garip konuşmuş, bazen eleştirir gibi bazen de çok över gibi konuşmuş ilginç..aslında şu konuşmalar bile vettel'in ne kadar geliştiğini, ne kadar büyük bi pilot olduğunun göstergesidir, adam bu yaşında 2 şampiyonluk aldı burası tmm da adamın schumi'nin rekorlarını kırıp kıramayacağı tartışılıyor :S..

    kırar yada kıramaz bilmiorum ama bnce vettel'in kariyeri schumi gibi olmayacak en azından paralel olmayacak, schumi renault'dan sonra 5 şampiyonluk aldı dominant oldu vettel bnce red-bull'la coşup fazlaca şampiyonluk kazanacak, daha sonra hala bu adam büyük pilot diil diyen anti-sempatizanları için başka bi takıma geçip orda da şampiyonluk için mücadele edecek ve ewt kazanırsa adını 2 büyük pilotun yanında yazdıracak!!

  6. bn o sezona ferrari gerideydi demezdim, irvine gibi bi pilot hakkinen'i son yarışa kadar zorlayıp sadece 2 puanla geride kalıyorsa o sezona bn mclaren daha yavaştı demezdim arkadaşım, bilmeyenlere duyurulur!!

  7. brawn haklı.
    hızlı olabilir.süperde olabilir ama nasıl anlayacağız.en az rbr kadar güçlü bir araç olursa pistte o zaman anlayabiliriz.evet webberi geçmesi iyi iş.ama button ında şu an lewis in önünde olması iyi iş.nico nun schumi ile başa baş çekişmeside iyi iş aynı şekilde terside iyi iş.alonso nun massayı ezmesi nden bahsetmeyelim bile.yani kesin bir şey söylememiz olanaksız.bazen bazı sürücüler kötü bir sezonda geçiriyorlar.ama bu 2 sezon olmamalı tabi.

  8. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    Brawn bence ileriye dönük mesaj veriyor vettel'e . Redbulldan sonrası için ve belki kendi takımına doğru bir yöneliş için… Schumacher'in ferraride yaptığının benzerini Mercedes de yapması için. Gel bize ve kendini kanıtla. Sonuçta vettel de , mercedes de ALMAN… !

    Vettel sonuçta iyi bir pilot, genç ve iki şampiyonluğu var. Fakat henüz SENNA , ŞUMİ , MİKA , KİMİ , ALONSO VE LEWİS seviyesinde değil .

    Sonlardan başlayıp podyuma veya 1.sıraya çıkacak ataklığa ve agresif sürüşe sahip değil.

  9. Helal olsun bu kadar kısa ama bu kadar da dolu bir konuşma yapmak kolay değil. Kesinlikle hakaret etmiyor hatta daha fazla yapıcı eleştiriyor. Açıklamasının giriş gelişme sonucu hem karışık hemde etkileyici.
    İşin özü kaç yıldır Mr. Brawn'dan daha fazla doyurucu, etkin açıklama yapan bir yönetici ben bilmiyorum. Bu çok o yönde değerlendirilemese bile.

    Ekleyebileceğim sadece şu olur. Yükselmeye başlayan her yetenek tüm opsiyonlarını birden geliştiremeyebilir. Direksiyon başına geçen her insan birden tüm noktalarda etkinliğe ulaşamaz. Sebastian her haliyle henüz çocuk, önünde uzun bir periyot var daha. Mücadeleye açık bir sezonda hata yapma eğilimi yine yükselebilir 1 senede hemen herşeyin kapatılması mümkün değildir belki. Fakat gerçek şu ki bu çocuk bu yıl çok daha farklıydı. Schumacher ile de çok kıyas yapmak doğru değil belki. Michael'da ilk yıllarında bahse konu süper ötesi olmayabilir. İlk 2 şampiyonluğu çok da çetin geçti, kendisine karşı bile. O dönemlerin gerçekleri de çok farklıydı Ferrari yılları bile o dönemin esintilerini taşıyordu ki bugün F1 araçları, mekaniği, gelişim süreci çok farklı noktada. En basit manada Vettel'in bilgi dönüşü ne kadar etkilidir bunu bilemiyoruz sadece çok düşük seviyededir tahmini mevcut herkes de. Bunu ancak mühendisi ve patronu bilir. Fakat bu işi Weber'in ondan daha iyi yapma lüzumu vardı bence ki bunu algılayamıyoruz. Öyle olunca da ne kadar önemli…
    Bitmedi gitti şu eklenti 🙂

  10. Schuminin şampiyon olduğu 94-95-2000-2003 yıllarında elinde en hızlı araç yoktu.2003 te araç hızlıydı fakat lastikleri yüzünden geri kalıyordum.99 yılında da şampiyon oluyodu ayağı kırılmasaydı o zamanda ferrari mclarenin gerisindeydi…Bİlmeyen arkadaşlara duyurulur…

  11. j.button difüzör şampiyonu diyenler bu sene ayarın allahını yediler ki button'nın 2009 öncesi podyumları ve yarış galibiyeti de vardı, vettelin tam olarak öncesi başarısı bununla karşılaştıralamaz ama brawn haklı, adam haklı beylerin tam çuk diye oturduğu bir demeç, alonso'nun yada başka şampiyonun bir çok özelliğini sayabiliriz ama vettel kesinlikle red bull balonu bu böyle biline. ha aksini kanıtlarsa tebrik etmesini de bilirim, yeter ki yapsın bunu.

  12.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    adam doğru söylemiş.
    en ufak baskıda aracı pist dışına atan..
    önde başlayıp önde bitiren..diğer türlü sonuç çıkaramayan
    pistin dominant aracı ile hami ve alonsonun arkasına takılıp atak dahi yapamayan
    ve hala çok çaylak bir pilot bence.

    dediklerim ancak rekabetçi ferrari ve mc laren araçlarının olduğu bir sezonda anlaşılabilir,daha detaylı..

    gerçi bu sene bile görünen köy kılavuz istemedi
    japonyada adam ne varsa yaptı ama pistin 3.hızlı aracını geçemedi bir şekilde alınsize üstün pilotaj

    ve muhteşem pilot.telsiz yardımı ile podyum gören bir pilotdan bahsediyoruz

    –parmak çocuğun podyumunu engellemeyelim

    –sessizlik ayağını gazdan biraz çek

    garibim webber

  13. yapma ya yaşın kaç çok merak ediyorum zoruna giden yazıyor arkadaş hepiniz f1 profesörü mekaniker makina mühendisi kesiliyorsunuz sonra yaştan bahsediyorsunuz yaşımı merak ediyorsan özelimden ulaş bana yaş soranlar genelde 18 19 yaşındaki veledi zinalar oluyor hep

  14. bilip bilmeden konusup yasınızı belli etmeyin hadi yetismediniz o zamanlara açın okuyun arastırın bi zahmet schumacher 7 sampiyonluğunu en hızlı araçlarla elde etti demek f1 cehaleti dir. en hızlı olmayan araçla benetton la 2 sampiyonluk yasamıs ayrıcaklı bir pilotdur.ayrıca ferrariye geldiğinde ferrarinin durumunu da bilmelisiniz biraz açın okuyun f1 sizin kafanızda kurgulayacağınız birhayal dünyası değildir.

  15. Evet haklısın hatta Türkiye gp 2006 daki antrenman turlarında da oldukça etkilemişti.O zaman belliydi hamurundaki kalite.Ama Brawn burada Schumi ile kıyaslamaya kalkışmış gibi.Benetton sonrası Schumacherin vasat altı Ferrari ile yaptıklarını düşünüp böyle bir açıklama yapmış olabilir.
    Ama ne olursa olsun aracının hakkını verdi.Kastettiğin toro rossodaki başarıları daha öncesinde etmiş olduğu başarılar onun buraları hakettiğinin doğru bir seçilen olduğunun açık kanıtı.Seneye bu seneki gibi başını alıp giden bir rbr olmasa bile Sebastian bu motivasyon ve yetenekle şampiyon olur.

  16. başkası yağmur ayarı yapmadı demek oluyor bu söylediğin. eğer böyleyse torro rosso çok büyük bir başarıya imza atmış; kimsenin yapamadığını yapabilmiş. her türlü inanılmaz bir sonuç bu.

  17. ne alaka sanki 2008 monza yı hatırlamıyor 2009 da okadar güçlü değillerken bi kaç galibiyet ardından 2010 da şampiyon ve yaptığı hatalardan tecrübe kazanıp 2012 yide 2 hatayla devam ettirmesi ve şampiyon olması çok anormal bi durum yok tamam arabası çok güçlüydü de vettel e bunları diyosunuz webbere ne demeli ozaman 🙂

  18. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Onun en iyi olmadığını kanıtlayacak bir kombinasyon vardı da biz mi göremedik?

  19. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Eksiği olmayan bir tane pilot gösterirmisin?

  20. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    En kötü Schumacher veya Alonso kadar olur. Bugüne kadar en iyi arabayla şampiyon olamayan pilot vardır ancak en kötü arabayla şampiyon çıktığını hiç zannetmiyorum. Ross Brown'ın sinirleri bozulmuş olmalı sanırım yoksa bu kadar gereksiz bir açıklamaya hiç gerek yoktu.

  21. çok uzağa gitmeye gerek varmı.daha üç gün önceki yarışta araçlar birbirine çok yakındı ve pole den başladığı yarışı üçüncü sırada bitirdi.vettel kötü pilot demiyorum kesinlikle .illaki oda daha da gelişecek belki en iyi olacak ama şuan için derseniz kesinlikle en iyi değil.

  22. her zaman doğruyu söyler ross brawn bunu da diyosa bi bildiği vardır gerçekten vettelin redbull dışında bi araçta ne yapabileceğini çok merak ediyorum tamam vettel kendini geliştirmiş olabilir ama hala eksikleri var ve redbullda kaldığı sürece o eksikliklerinden kurtulamayacak

  23. arkadaşım o söylediğin en lerin hepsinin oluşmasını sağlayan tek şey deyim takımın yüzde yüz yağmur ayarlı bir kumar oynamasıydı o yarışta. ve tuttuda. ben inanmıyorum kuru zeminde toro rossonun pole ve yarışı alacağına !!!! saygılar.

  24. Böyle bir halt yapamayıp sonra saldırıyorlarya çok deli oluyorum arkadaşlar.Takım patronlarına yakışmayan şeyler bunlar.Vetteli amma küçük görüyor bunlar aynı araçtan takım arkadaşında var o niye ikinci değil ? İş sadece araçta bitmez Schumi 7 şampiyonluk yaşarken aracı kötümüydü diğerlerine göre kat kat hızlıydı sadece sürerekmi bu günlere geldi ? Alonso hamilton süper pilotlar ise neden hızlı olmadan iki senedir şampiyon olamadılar ? Öyle şekilde konuşuyolarki bilmeyen gerçekten bu adamı sadece direksiyonu çeviriyor zannedicek.Gerçekten hazmedemeyen konuşuyor buna hemfikir olan çok insan vardır aramızda.

  25. Brawn'ın düşüncelerini bu başlıkla özetlersek gerçekten yanlış bir düşüncede. Vettel yavaş araçlarla da yeteneğini göstermiş bir pilot. 2007 yılında Amerika GP'sinde kendisinden Kubica'nın yerini doldurması istendiğinde görevini başarıyla tamamlayıp, yarıştan puan çıkarmıştı. Toro Rosso pilotlarından birinin (sanırım Scott Speed'di) şutlandığı an ise görebileceği en vasat arabalardan birinde yağmurlu Çin GP'sinde 4. olmuştu. Aslında Fuji'de güvenlik aracı arkasında Webber'e çarpmasaydı, muhtemelen orada da iyi bir sırada bitirecekti yarışı.

    Ki 2007 yılında Çinde Hamilton'un pit girişinde toprağa saplanmasının yanında bence en çok hatırlanacak anlardan biri de Vettel'in çığlığıydı;
    http://www.youtube.com/watch?v=Z6Uj5XgY1ys&feature=related

    Özetle Vettel'in bir çok kere kendisini kanıtladığını düşünüyorum. Daha ne yapsın?

  26. 2003 te alonsoyuda izledik

  27. iyi de vettel toro rosso da yarışırken de çok iyi işler çıkardı. Onun küçük bir takımda yaptığını yakın zamana kadar kim yaptı. en genç puan alan pilot, en genç pol pozisyonu ve en genç yarış kazanan pilot. bunları yeni jenerasyonda kim başarabildi.

  28. keşke herkesin altına gp2 araçlarını verip bir sezon izlesek … o zaman ak sakal kara sakal ortaya çıkar ..

  29. Hoşbulduk 🙂

  30. İyi de Vettel'i Toro Rosso zamanlarında yeterince görebilmiştik?

  31. Vettel sırf iyi bir arabası olduğun şampiyon oldu demek çok ama çok acımasızca bir laf. Kötü araba olduğunda yarış kazanmasını isteyeceksiniz: Nasıl olacak o iş? Öbür taraftan Webber'de de aynı arabadan var. Şampiyonada dördüncü sırada. O zaman da şu akla geliyor: Redbull Webber'i bilerek yavaşlatıyor. Brawn çok enteresan itiraflarda bulunuyor bir bakıma da. Takımların pilotları manipule ettiğini söylüyor; öbür yandan da Button'ın şampiyonluğunun bir numarası olmadığını söylüyor. Bravo Brawn. Senden beklenmeyecek kadar acemice bir laf etmişsin.

  32. Bende üyeliğimi aldım Schumacher Nicki ile yazıyordum – ekledik canım 😀

  33. Yeriyor mu geriyor mu belli değil,

  34. Baskıya dayanamadığı yarış Canada idi. Son tur neler oldu hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Sonra Almanyada araçtan performans çıkaramayınca neler olduğunu yine gördük. Zaten bunların dışında çok zorlandığı bir yarış olmadı.

    Bir İspanyada Lewis e dayandı. Birde Macaristanda sinirlerine hakim oldu. Bunların dışında onun sezonuydu zaten.

    Gelecekte Lewis in altındaki gibi bir araçla RB gibi bir aracı geçmek için neler yapabileceğini görmek istiyorum bende. Lewis kendini paralıyordu bu sene. En sonunda anladı ki fayda etmiyor salladı oda.

    Bakalım en azından ilerde başına gelirse Lewis gibi uğraşırmı yoksa daha başında mı sallar.

  35. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Adam sözlerini tam gedigine oturtmuş. Kimsenin bu söylemlere itraz edecegi yok, edemz. Çok haklı.

  36. Brawn çok doğru söylemiş…

    Vettel'i seneye Hamilton ile Alonso ile Button ile ve Mercedes gelişirse Schumi & Rosberg ile zirve mücadelesi verirken izleyelim birde neler olacak?

    Kesinlikle çok hızlı bir pilot ama bir geçiş pilotu olduğunu sanmıyorum tamamen komplike olması lazım işte bunlarda iyi pilotları öne çıkarır.

    Senna gibi Schumacher gibi Alonso gibi Hamilton(Bu seneyi saymazsak) gibi

  37. brawn tecrübeye dayanarak güzel görüşler öne sürmüş. savında haklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir