Hamilton: "Yavaştım İşte; Başka Cevabı Yok"

yazar:

kategori:

Zaten sıkıntılı bir sezon geçiren McLaren pilotu, takım arkadaşının gerisinde kalıyor ve Kore GP’ye eski formunu geri dönem amacıyla gidiyor.

Japonya’da pole için önemli adaylardan birisiydi ama son hakkını kullanamaması belki onu bu şanstan etti. Takım arkadaşı Button’un kazandığı yarışta ise lastik patlaması ile erken pit, sonrasında da yeterli tempoyu gösterememesi onu podyumdan uzaklaştırdı.

Bununla birlikte Hamilton, kendisinden 2 yaş küçük olan Sebastian Vettel’in Suzuka’daki yarış sonrasında 2. şampiyonluğunu kutlamasına tanıklık etti.

Kendisinden iki yaş küçük olmasına rağmen Vettel’in ikinci şampiyonluğuna ulaşmasının kendisini incitip incitmediği sorulduğunda Hamilton: “Şampiyonada endişelenecek bundan çok daha büyük sorunlar yaşadık.”

Vettel’in muhteşem bir aracı olduğunu söylese de Hamilton, kendisinin de yeteri kadar hızlı olmadığını kabul etti.

Hamilton: “Hepiniz neden iyi olmadığım konusunda çözümler ortaya koyuyorsunuz ama herhangi bir çözüm yok, buna bir cevap yok”

“Sadece yeteri kadar hızlı değildim. Sıralamada hızlıydım; yarışta hızlı değildim”

Şimdiye kadar kariyerinin en zor senesini geçirdiğini önceki açıklamaların kabul eden Hamilton için takım patronu Martin Whitmarsh, İngiliz pilota inançlarını kaybetmediklerini ifade etti.

Whitmarsh: “Formuna geri dönecek. Bu takımda Lewis Hamilton’a inanmayan biri yok”

“Her uluslararası sporcunun inişleri-çıkışları olur ve bu, zor zamanlardır. Bazen hayat böyledir.”

“İşler yolunca gitmediğinde katlanır ve bu sizin mental durumunızu, ruh halinizi etkiler; işleri daha zor bir duruma sokar.”

Whitmarsh ayrıca Hamilton’un, kariyerinin önceki dönemlerinde birçok zor zamandan geçmiş Button’dan 5 yaş küçük olduğuna da işaret etti.

Whitmarsh: “Çok genç birisinden bizim büyük beklentilerimiz var; Lewis’in de beklentileri büyük”

“Başladığınızda işler çok kolaysa ve sonrasında baskı ile beklentiler oluştuğunda bir ayarlama yapmanız gerekir. O da şu anda bununla uğraşıyor. Eminim sonunda başaracaktır. O çetin, küçük bir savaşçı”

“Bu yüzden çok yakında geri döneceğine emini”


Yorumlar

  1. Tamam ağlama yeter ya!

    Uyuyamazsında sen şimdi.

  2.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Bu sitede bu yorumu beğenecek 45 kişi var mı???

  3. adam son 5 yarışta takım arkadaşına yanılmıyorsam 55 puan kaybetmiş.bu normalmi hayır.demekki hamiltonda bir sorun var ama bu onun button dan daha hızlı ve daha kaliteli bir pilot olduğunu değiştirmez benim gözümde.sezonun son yarısında geride kalmış ama son çeyreğinde atak yapmalı.

  4. Senin için hava hoş tabi. Zira bir anda eksili değerlerden +40lara yükselen mesajlar sana ait ne de olsa.

  5. uğraşacak bir şey kalmadı sanırım. alt manşette yer alan ay yıldız haberinde aslında bu hilenin yolu herkese gösterildi bir nevi.

  6. Dediğiniz gibi bu oy olayını biri delip istediği gibi oyluyorsa bu sizde ne gibi bir sıkıntı yaratıyor anlamadım. Benim yazdığım – 1000 olsa ne olur +1 olsa ne olur.

    Yani garip bu yüzden siteyi bir daha takip etmem diyede tehtit savuran var. Komik yani.

    Hayır bir de bu sitede 40 tane kişi benim gibi düşünemiyormudur ki anlamadım. İşin bu yönüde var yani. Ben oyların daha önce olduğu dönemlerde – 130 lar gördüm.

    Bu abartılacak bir konu değil benim demek istediğim. Birde dediğiz gibi böyle bir şeyi yapmışsa biri vallahi bravo, uğraşmış yapmış.

  7. Alonso neden Flavio babasının kucağına kaçar gibi koştu ozaman yüreği yiyorsaydı kalır mücadele ederdi Hamilton'la

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne tokadı yaw, o size öyle gelmiş. sizin kavruk güle oynaya RON babasının kucağına oturup yarış kazanırken, Alonso mühendislere cebinden para veriyordu adam gibi çalışsınlar diye.. Ertesi senede glock yaptı numarasını da çakma şampiyon oldu sizin kavruk.

    Bence 2 senedir siz yiyorsunuz o tokadı, hemde sizinkinden daha kötü bir araçla, tadına doyamadığınız için konuşmaya devam ediyorsunuz..

    ne kaa güzel ne kaa güzel… :))

  9. çok haklısın bu konuda F1 tarihinde efsane olmak böyle birşey

  10. Mc_
    ''Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Buradan site yönetimine sesleniyorum. Ya oy sistemindeki bu sorunu düzeltin, ya da sistemi tamamen kapayın. Aksi takdirde bu siteyi bir daha ziyaret etmeyeceğim.

    Eğer siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız, lütfen altındaki + ve – miktarı manipule edilmiş bir yorum gördüğünüzde altına yanıt olarak bu mesajı yazın. Bu haksızlığı hep beraber protesto edelim. ''
    Arkadaş haklı söylemiş geçen banada oldu oyum 15 falandı bi baktım ertesi günü – 5 falan :D.Oy önemli değil zaten de tuhaf bi durum.Hamilton konusunda da kendini geliştirmeli diyorum bazen hala çaylak hamilton gibi davranıyor

  11. Katılıyorum.Mesela arkadaşın, çoğu okudugum yorumuna bir kere eksiye basıyorum bak halen değişmiyor :)))

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    madem lewis konusunda özellikle lastikleri çabuk bitiren bir pilot üzerinde herkes hemfikir,
    bende o zaman derimki,
    lewis yetenekli deniyorsa ki ben asla aksini dile getirmedim,
    lastikler konusunda yeteneğini göstersin,
    en azından kendisini geliştirme göstersin,
    bizlerde görelimki benimseyelim,
    misal Ali Ünal'ın bir yazısında Schumi ile ilgili bir tespiti vardı,
    bu tespit bile benim için yeterlidir,
    aynen aktarıyorum,
    İlk pit-stop’tan sonra takımın, telsizden Schumacher’e ön kanat ayarlarını yapmayı unuttuklarını bu yüzden lastiklere bakması gerektiği hatırlatıldığında, ilk sektördeki S virajları nasıl yavaş gidip lastiklerini korumayı başardığını, buna rağmen üçüncü sektörde üst üste en hızlı zamanları kaydettiğini dikkate almak gerekiyor. Schumacher, iki yıldan sonra yavaş yavaş F1′e alışmaya başlıyor.
    işte F1 pilotu dediğin böyle olmalı.

  13. Sende farkettin değil mi:))O günki haberde zaten ne olduysa bi anda oldu millet yarasa ya,sabaha karşı 4-5 lerde çöküp botonlara abartılı bi şekilde tabloyu değiştirmişler:)))sonuçta bi anda olması mesele saat 4 değildide 1 di farketmez ama küçük hesaplar peşinde olan küçük insanlar var demek ki:)Ben o olayı gördükten sonra artık o sistemide sallamıyorum eee onuda kendisine alet eden sistemin zaafını kullanan adamlar oluyo napacaksın.Hatta o eleman yada elemanların 1 oylarını site 500 oy saysın ben kabulüm yani,bu şekilde tatmin oluyolarsa.(sözüm bu basitliği yapma gafletinde bulunan o elemana ve akabinde kim yapıyosa herkese,merak etmeyin çifte standart yapacak değilim basa basa söylüyorum kim,hangi takımı tutuyosa farketmez,oy bi kez kullanılır,basitliğe ve çocukluğa gerek yok)

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    -22 olmuş bile:).Ben kafaya takmıyorum bunları.Üstelik benimki yine iyi.Baksana -50 ye çıkanlar olmuş.Ben bu zihniyeti anlıyabiliyorum.Alonso bir demecinde "bugün hava güneşli" dese bile o haberin altına 2007 yılı veya almanya singapur santander gibi şeyler yazarlar.Yeterki Alonsoya ait bir resim veya isim olsun.-50 de olur 2007 yılı da olur.Alonsoyu gördün mü basacan eksiyi veya 2007 den bahsedecen.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dostum kendini yormana gerek yok.+ – nin çokluğu yapılan yorumları değiştirmiyor.Yani -100 alan kişi yorum tarzını değiştiriyor mu.Hayır.Peki + 100 alan kişi çok beğenilmişim diye coşuyor mu hayır.
    Bu uygulama daha önce de vardı ama birileri sistemin açığını bulmuş ve bu yüzden kaldırılmıştı.Şimdi yeniden deneniyor.Görünen o ki yine açık bir kapı bulmuşlar.Newey gibi.

  16. Q3'de son turunu atıp yarışa herkes gibi yeni lastiklerle başlasaydı eger aracın arka dengesinde sorun olmayacaktı ancak o son turu atamayınca mecbur Q1'de kullandıgı hafif patlak lastikle başladı böyle oluncada aracın arka denge bozuldu pitstoplarda ön kanada yüklendiler durumu düzeltmek için ama çok geç kalınmıştı.

  17. neden -21 beğeni var çözebilmiş değilim çok doğru bi tespit aslında

  18. şimdi kafam yine karıştı q3 de son turu atsa polü alabilecek diosunuz ama aynı zmanda aracın ayarı değişti diosunuz sıralamalardan sonra ayar değiştirmek yasak değil mi e o zman ayar ne zman değişti madem ayar değişti ilk söylediğniz şey yanlış

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    çok acayip bir hızlı tur olmuş. sadece 0.001 ile en hızlı turu button atmış 🙂 bu şekilde pole mücadelesi izlediğimiz günleri özledim.

  20. ne yani yaptığı yanlışları itiraf etmesi lewisi gerçekten karakterli birisimi yapıyo bunu şöle açıklım karın seni sürekli aldatıyo ama sonunda itiraf ediyo itiraf ettiği için karın karakterli onu affedim mi diceksin? demem o ki burda alonsoya laf vurmuşsun singapur 2008 olayından belkide gerçekten haberi yoktu şaht oldun mu gözlerinle bunu ispatlamadan onu suçlamaya hakkın yok bi ikincisine gelelim alonso 2007 de mclarenin yaptığı hırsızlığı açığa çıkardığı için mi suçlu oluyo?tehdit etmesini bi nebzede anlıyorum bi repörtajında demişti bana 2.pilot değil 5.pilot muamelesi yaptılar diye kusura bakma ama 2 kere dünya şampıyonu olmş birine bi çaylağa karşı 5.pilot muamelesi yaparsa tehditte ederim gerekirse sabotajda isterim böle bi haberde çıkmıştı aslını bilemeyiz ama burda bi kişi bu haksızlığa tahammül edemez bu yıl buttonla hamilton gerçekten eşit statüde yarışıyo Allah var ama o yıl resmen adamı maymun ettiniz takım içinde 2 dünya şampıyonu pilotu ne hallere düşürdünüz ama bunu sizin pilotunuz gibi kendi eliyle yapmadı takım tarafından bunlar oldu fernandonun istediği sadece emeğinin karşılığıdır fernando varını yoğunu takıma adayan bi pilottur ferraride buna çokça şahit oluyoruz haklı olarakta fazla ilgi isteyecektir gerçek adalet herkesin eşit olması değil hakedenen hakettiğini vermektir senn pilotu f1 in en hızlı 2 aracından birine gelip hazırdan oturmuş bi pilottur mclarenden başka bi takım görmemiştir grmesini isterim açıkcası ne hallere düşüceğini hepimşz tahmin edebiliyoruz 2002den beri reno gibi bi aracı adam edip 4 yıl içinde 2 takımlar şampıyonu kazandırmıştır fernando 4 yıl dişini sıkmıştır 2005 de mp 4 20 gib harika bi araca karşı şampıyonluk alıp 2006 da scmi gibi pilota karşı dünya şampıyonluğunu kazanmıştır şu ana gelirsek 3.hızlı takım ile halen podyumda olmaya dewam edebiliyosa bu pilot byük pilottur anladın mı beni umarım gelecek seneye alonsonun sağladığı geri bildirimlerle hızlı oluruzda gerçekten ne kadar büyük pilot olduğunu görürsün fernandonun gelelim 2010 daki abu dhabideki katıksısz dediğiniz 40 tura atak yapılabilecek tek yer olan o arka düzlükte reno f kanal sistemi ile ferrariden dha fazla ortalama sürat yapamıyosa senna gbile geçemez o pilotu aytron sennadna bahsediyorum çünkü araç düzlükte renoya göre yavaş kalıyo teknik olarak orda atak yapması mümkün değildi eğer fernandonun top speed i petrowdan fazla olsaydı gerçekten alonso geçemedi derdim ama petrovun top speedi daha fazlaydı ve geçemezdi sağlık olsun ne diyelim o seznun baskın aracı rb6 ya takım hatası ile şampıyonluk kaptırdıysak buda büyük bi başarıdır herkesten bi sn hızlı araca karşı ii geceler

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    lastikleri çabuk tüketen pistlerde bu yıl lewis pek varlık gösteremedi, bu da onlardan biri muhtemelen.

  22. Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Buradan site yönetimine sesleniyorum. Ya oy sistemindeki bu sorunu düzeltin, ya da sistemi tamamen kapayın. Aksi takdirde bu siteyi bir daha ziyaret etmeyeceğim.

    Eğer siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız, lütfen altındaki + ve – miktarı manipule edilmiş bir yorum gördüğünüzde altına yanıt olarak bu mesajı yazın. Bu haksızlığı hep beraber protesto edelim.

  23. Merak etme arkadaşım, zamanında çifte dünya şampiyonuyum diye geçinenleri nasıl tokatladıysa kendisine gelecek ve ozaman herkese bu lafları tek tek yedirecek.Sadece sabret ve bekle.

  24. Her pistin kralı, prensi değildir her pilot. Kiminin çok sevdiği pistler vardır.
    Yarış anında kişinin hangi psikolojik durumlardan atladığını kimse bilemez. Kaldı ki adam için zor geçiyor işte bir şeyler. Hataları veya değil olanlar insan olduğunu unutmamalı basın. Kolay bir iş yapmıyorlar, herkesin becerebildiği araçlara limit çaktırmıyorlar.

  25. Bırak ALLAH aşkına bunların hepsi senin sana bahanen. Her birini destekleyenin var böyle kendince çıkarımları. İşin özü birini övmek için diğerlerini itin…. sokma ihtiyacı hissetmek ve yanlışlığı.
    Yalan söylemek ne zamandan beri asil karakter tanımının gereklerinden biri oldu biri söyleyebilir mi.

  26. ne yani yaptığı yanlışları itiraf etmesi lewisi gerçekten karakterli birisimi yapıyo bunu şöle açıklım karın seni sürekli aldatıyo ama sonunda itiraf ediyo itiraf ettiği için karın karakterli onu affedim mi diceksin? demem o ki burda alonsoya laf vurmuşsun singapur 2008 olayından belkide gerçekten haberi yoktu şaht oldun mu gözlerinle bunu ispatlamadan onu suçlamaya hakkın yok bi ikincisine gelelim alonso 2007 de mclarenin yaptığı hırsızlığı açığa çıkardığı için mi suçlu oluyo?tehdit etmesini bi nebzede anlıyorum bi repörtajında demişti bana 2.pilot değil 5.pilot muamelesi yaptılar diye kusura bakma ama 2 kere dünya şampıyonu olmş birine bi çaylağa karşı 5.pilot muamelesi yaparsa tehditte ederim gerekirse sabotajda isterim böle bi haberde çıkmıştı aslını bilemeyiz ama burda bi kişi bu haksızlığa tahammül edemez bu yıl buttonla hamilton gerçekten eşit statüde yarışıyo Allah var ama o yıl resmen adamı maymun ettiniz takım içinde 2 dünya şampıyonu pilotu ne hallere düşürdünüz ama bunu sizin pilotunuz gibi kendi eliyle yapmadı takım tarafından bunlar oldu fernandonun istediği sadece emeğinin karşılığıdır fernando varını yoğunu takıma adayan bi pilottur ferraride buna çokça şahit oluyoruz haklı olarakta fazla ilgi isteyecektir gerçek adalet herkesin eşit olması değil hakedenen hakettiğini vermektir senn pilotu f1 in en hızlı 2 aracından birine gelip hazırdan oturmuş bi pilottur mclarenden başka bi takım görmemiştir grmesini isterim açıkcası ne hallere düşüceğini hepimşz tahmin edebiliyoruz 2002den beri reno gibi bi aracı adam edip 4 yıl içinde 2 takımlar şampıyonu kazandırmıştır fernando 4 yıl dişini sıkmıştır 2005 de mp 4 20 gib harika bi araca karşı şampıyonluk alıp 2006 da scmi gibi pilota karşı dünya şampıyonluğunu kazanmıştır şu ana gelirsek 3.hızlı takım ile halen podyumda olmaya dewam edebiliyosa bu pilot byük pilottur anladın mı beni umarım gelecek seneye alonsonun sağladığı geri bildirimlerle hızlı oluruzda gerçekten ne kadar büyük pilot olduğunu görürsün fernandonun gelelim 2010 daki abu dhabideki katıksısz dediğiniz 40 tura atak yapılabilecek tek yer olan o arka düzlükte reno f kanal sistemi ile ferrariden dha fazla ortalama sürat yapamıyosa senna gbile geçemez o pilotu aytron sennadna bahsediyorum çünkü araç düzlükte renoya göre yavaş kalıyo teknik olarak orda atak yapması mümkün değildi eğer fernandonun top speed i petrowdan fazla olsaydı gerçekten alonso geçemedi derdim ama petrovun top speedi daha fazlaydı ve geçemezdi sağlık olsun ne diyelim o seznun baskın aracı rb6 ya takım hatası ile şampıyonluk kaptırdıysak buda büyük bi başarıdır herkesten bi sn hızlı araca karşı ii geceler

  27. ben Mclarenin takım olarak tutumundan bahsetmiştim

  28. alonzomanyaa  avatarı

    Arkadaşın yazdığı gibi bir pilotu desteklemek ve sevmek en doğal hakkın. Ama bunu yaparken diğerlerinin yanındaymış ve olaylara %100 şahit olmuş gibi çamur atmadan yap.

    Ya allah aşkına kendi yalanınıza kendiniz inanır olmuşunuz. Neymiş adam haberim yok demiş. Kim ispatldı kardeşim haberi olduğunu. Varmı elinizde ferrarinin ki gibi evet mclaren HIRSIZ dır dedikleri kapı gibi belge. YOK. Buna da bahaneniz var, araçlarınız temiz çıkmıştı. Çaldık ama kullanmadık bu bizi hırsız yapmaz :))

    Suçlular dünya ceza almış, spordan men edilmiş, ama ne işse bunlar bile Alonos'nun kara kaşına hasta oldukları için hayır onun haberi yoktu diye yalan ifade vermişler. Ya da Alo bunlara para vermiş. Siz onu da düşünmüşünüzdür.

    2007 de, yalancı biri olmadığını ispatlamış, sonucu ne olursa olsun dürüst olmayı seçmiştır. Sonuna kadar arkasındayız. Dürüst adamı 9 köyden kovarlar ama 10. köye muhtar yaparlar..

    Neticede iyiki alonso var. O olmasa yazacak şeyde bulamayacaksınız. Dilinize bir 2007 doladınız, 2007 den beri madara oldunuz.. Hadi geçse ya sizin eleman Alo yu. Altındaki araçta her halikarda daha iyi. Size göre en iyi pilot ta kendisi, eee bir yerde bir yanlışlık var 2 senedir ??

    Şimdi sorarım size, hadi biz Aloyu minardiden beri tutuyoruz da, bu sizin eleman williams ya da force india da başlasaydı kariyerine şimdi hanginiz tutuyordunuz. Altında hızlı araç olunca herkes hızlı pilot olur. Siz levis i hızlı pilot mu sanıyorsunuz.. ???

    Devam.. :))

  29. aga ne kadar iftiracısınız siz yav adam bunalımda şu an ondan böle şeyler diyo.2007 izlemedinmi sen

  30. lewis'in hakikaten psikolojisi bozuldu . sağlam bi' destek alması lazım cidden .

  31. bu adam iyice dağildı bence ayrıca jensonun başarıları onu dibe itiyor

    ve ron amcanın yokluğu da bu işe tuz biber oluyor.diğer yandan pop çu sevgilisi ve menejerlik şirketi derken adamın dikkati yarışlardan çok başka noktalara kaymış vaziyette

    aynı araçla 24 sn fark yiyor

    diğer tarafta ise bu adama bu haliyle hala agresifti hızlıydı iyi yarışıyor diyorsunuz pistin en hızlı 2 aracı ile 5 .likten öteye gidemeyen bir pilota verilecek çok az sıfatlar var arkadaşlar

    bu pilot bir türlü stabil bir form grafiği tutamıyor. hep fırtınalı ama yaşı genç, daha çok günler var ileride.
    umarım aklı başına gelir çok geç olmadan

  32. bir pilotu sevmek ve desteklemek senin en doğal hakkın.

  33. AlonsoSinan avatarı

    "2007deki tutumuyla 2011deki tutumu hala aynı "

    Evet aynı.2007'de de acemi ve sürekli olaya karışan bir şofördü.Hala öyle.

  34. mclaren her zamanki mclaren.pilotlarına yaklasımı hep bu sekilde olmustur.lewis cıkıp acık yüreklilikle jenson bu sezon benden daha hızlı diyebilecek kadar karakterli bir pilot.bu zor günlerinde asla takım beni desteklemiyor jensonu kolluyor demiyor.2007deki tutumuyla 2011deki tutumu hala aynı

  35. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    carl 2007 de takımı hırsızlık yaptığında saklayacak kadar takımını seven.

    carl takım arkadaşının yerilmesine gözyuman.

    Heikki ye karşı bile takıma ihtiyaç duyan.

    2008 da ona buna çarpan,startta sıkıştıran (fuji)

    2009 da büyük konuşan.Melbourne 'u saklayan.

    2008 de Kimi ye kasıtlı çarpan.

    2010 da sc yi kasıtlı geçen

    2006 da gp2 de sc yi kastılı geçen

    2010 da benzin yardımı alan.

    2010 de benzinin bitererek aracını trolly gibi ittiren.

    2007 de güvenlik aracı altında kazaya sebebiyet veren.

    her zaman lastiklerim bitti diye ağlayan.

    hiç durmadan Massa ya çarpan.

    başka takımlara saygısı olmayan.

    başka pilotlara saygısı olmayan ( Alonso hariç)

    efsane pilotlara saygısı olmayan.

    taraftarlara saygısı olmayan

    fanlarına saygısı olmayan

    herkesin eleştirdiği.

    aynı hataları tekrar tekrar yapan

    yarışmayı kaza yapmak sayan

    bir zihniyetin pilotu.

    asıl gerçekler bunlardır.alttakilerin devamıdır.tepki görmesinin sebebi ise gerçekler acıdır adlı ata sözümüze dayanmıştır.

  36. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    extra not: Dominic carl [b]Ferrari' ye Fernando Alonso DIAZ'ın yanına gelebilir demiş.Acaba sarılacakmı.Yanlızlığını dinderecekmi????

    Yavaşım diyen,yavaşlığını kabul eden bir pilota istek neden?2 sene deneyip,parasını ödeyip,Fernando Alonso DIAZ'ın yanına Sebastian Vettel'i getirmek içinmi?

    hayır carlın wtcc,wrc,moto gp,dtm gibi serilere ilgiside yokki?

    Belki kardeşiyle birlikte clio cup ta yarışır.Orda çarpan çurpana cezada yok.

  37. Benim gözümde Lewis Hamilton en iyisi. Neden mi? Çünkü o sadece aracı hızlı kullanan bir süper yetenek değil. O karakterli birisi.

    Çıkıp şikeyle yarışı kazandıktan sonra ben hiç bir şey bilmiyorum diğecek kadar karaktersiz değil. O yarış galibiyetini kutlarken takımı ceza almak zorunda bırakacak biri değil.

    Lewis, Melborne de hakemlere yalan söyledikten sonra çıkıp ben takım oyuncusuyum yapmam gerekti yaptım diyebilecek kadar karakterli biri.

    Şike yapmadan polü alamıyacağını bilip yol ortasında aracını bırakan biri değil.

    Lewis, yarışı kazanmak için elinden geleni pistte aracını kullanarak gösteren ve bunları yaparken kaza yapan biri.

    Takım arkadaşı kendisini geçtiğinde herşeyin kendi üstüne kurulduğu takımına, takımım beni desteklemiyor diyen biri değil.

    Lewis, takım arkadaşı ona çarpıp yarışı kazandığında takımım ve onun için mutluyum görmedim diyorsa görmemiştir diyen biri.

    Start anında aynında ki aracı çimlere doğru iterken görmedim diyen biri değil. Lewis viraja girerken firenajda yanındakini görmedim diyen biri. Bunun arasındaki farkı anlatmak zorunda bırakmayın bana.

    Bunlar daha da uzar gider. Demem o ki siz nasıl bir pilotun taraftarı iseniz ben ve benim gibilerde Lewis Hamilton taraftarıyız. Gerçekleri bildiğimiz için her zaman onun yanındayız.

    Yani doğru gerçekleri ilk önce bilin sonra yok tarafsızım yok at gözlüğü ile izlemeyin gibi tabirler kullanın. Gerçekler acıdır sonuçta.

    Lewis Hamilton hayatındaki en zorlu sezonu yaşıyor diye ağzı olan konuşuyor. Geçmişi unutmayalım. Elbet bu günlerde geçer. O zaman daha güzel konuşuruz. Hadi iyi akşamlar.

  38. 2011 F1 Sporting Regulations
    25.4 Use of tyres : e) At the start of the race each car which took part in Q3 must be fitted with the tyres with which the driver set his grid time. This will only be necessary if dry-weather tyres were used to set the grid time and if dry-weather are used at the start of the race.
    Any such tyres damaged during Q3 will be inspected by the FIA technical delegate who will decide, at his absolute discretion, whether any may be replaced and, if so, which tyres they should be replaced with.

    Evet aldım cevabımı:D FIA delegesi karar veriyomuş hangi lastiğin kullanılacağına.

  39. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Taraftarlarında seni hızlı sanıyor.Yada en iyisi.

    Dürüstlüğün için teşekkürler carl.

    her ne kadar f1 de yanlızım da desen.

    Martin sana [u]sarılmasada.

    Sen dünyadaki en büyük Fernando Alonso fanı olsanda(ki çok normal onu yakından izleyebiliyorsun ve 1000000 tane demeç verdin onu öven)……

    bunlar bana yetmiyor.

    Ben fanlarınında artık gerçekleri kabullendiğini görmek istiyorum.

    Kötü niyetli değilim.Ama dedim ya gerçekler.

  40. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bence hamilton anası yaşında ki nicole u bıraksın. Herşey 1 sene içinde oldu, para, şan, şöhret, film yıldızları, pop starlar vs.vs.. hepsi üşüştü adamın başına. Dolayısı ile …. ü kalktı çocuğun. Normal bunlar, herkes ne oldum delisi olabilir.

    Ama bunlarla değil de gerçekten klas bir plot olarak özelliklede örnek aldığı senna gibi anılmak istiyorsa tüm bu hayattan sıyrılıp kendine çeki düzen vermeli. Etrafında ki herkes çekilince dımdızlak kalacak ortada haberi yok.

    Şu anda browngp deki baricello gibi buttonun yanında takıma puan kazandırmak için yarışan 2. pilot resmen. Bu da büyük etki yapıyordur kendine, zamanında öz evlat iken gördüğü ilgi ve alaka artık yok.

  41. Ben onu kastetmemiştim:) Yarışa lastiksiz mi başlayacak o zaman? 😀 Neyse ben kendim araştırayım biraz. Kafama takıldı baya. Sağ olun yine de:)

  42. arkadas acıklamayı yukarıda yapmıs, lastikteki sorundan dolayı aracın ayarlarında değişiklik yapıldıgını söylüyor.

  43. 🙂 en sonda bir adet nokta var

  44. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Kendi hatası olduğu için yeni lastik vermezler hocam. Arkadaşın da dediği gibi sorun takım veya pilottan çıktıysa Fia bişey yapmaz. Ama pirelli de ise yeni set lastik verebilirler.

  45. Sıralama turlarında son seansta turunu attı ve kaza yaptı diyelim. O zaman ne yapıcaklar? 🙂

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Johnny Herbert :"Hamilton için asıl sorun kazanamaması veyahut şampiyonluk yarışı içinde olmaması değil. Asıl sorun Button'un performansı."

    Mclaren hamiltona , istediği ve alışık olduğu muameleyi yapmayınca Button gibi bir pilot ön plana çıkabiliyor.Bundan sonra patron Whitmarsh'ı idaresi zor günler bekliyor.Normal durumlarda button -hamilton farkının kapanacağını sanmam.Button bu rüzgarla epey yol kateder.
    Bakalım bütün bu gelişmeler ve yaşananlar, hamiltonun sözleşme yenileme zamanında nasıl bir rol oynayacak.Sponsorlar bu konu hakkında ne düşünüyor.
    Her zaman söyledim yine söylüyorum.Tüm bunlar Hamiltonu bu hale getirenlerin (ron) suçudur.Öyle ki bu işin sonucu kötü olaylara da gebe olabilir.Hamilton f1 i bırakabilirim diyebilmişken bunu hayata geçirebilir.Kabak da Martin'in başına patlar.

  47. O zaman Fia devreye giriyor sanırım Ve Pirelli lastiğin neden patladığını araştırıyor nedeni lastik üreticisinin hatası ise yenisi ni vermek zorun da kalırlar. Ama Spada ki gibi Kamber açıları fazla ise ve ayarlar dan kaynaklanan lastikte sorun varsa o lastikle devam etmek zorundalar. Patlama işi de böyle sanırım patlama nedeni kilit nokta.

  48. Eski lastikle başladı ve yavaşdı diyelim. Ama bir de herkesden daha yeni bir sete de sahip olmuyor mu? O zaman niye hızlanmadı.
    Bence Button çok hızlıydı. Sadece bunu Q3 de gösteremedi..

  49. Seni bu durumda görmek harbiden beni mutsuz ediyor.

    Geçen bir söyleşinde verileri inceleyip ne olup bittiğini anlamaya çalışacam demiştin. Bence şuankinden biraz daha fazla odaklansan zaten şuan ki araçla her türlü kazanırsın.

  50. Martin de mi bu forumda !
    Tek bir nokta koymadığın yorumunu okurken dikkatim dağıldı, kusura bakma.. 🙂

  51. Kafam karıştı ya:S Benim bildiğim kadarıyla bir pilot sıralama turlarında yumuşak lastikle tur attı diyelim. Yarışa yumuşak lastikle başlamak zorunda. Ama hangi set yumuşak lastikle başlayacağı kendi seçimi. Yani isterse hiç kullanılmamış (varsa eğer) bir set yumuşak lastikle başlayabilir. Ben böyle sanıyodum şimdiye kadar. Neyse öğrenmiş oldum. Ama o son turunu attığı lastik patladı ya da hasar aldı diyelim, o zaman ne olucak?

  52. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Ha çok yaşa sen arkadaş!

  53. Eğer gerçekten sezonun geri kalanını kafasına takmıyor ise bence kalan yarışlara çıkmamalı. Ne kadar yetenekli olduğunun bir önemi yok, işini ciddiye almayan pilottan hayır gelmez. Önümüzdeki yarışlarda yapacağı hatalar imajına büyük zarar verecektir.

  54. Bilemiyorum belkide artık sezonu kafasında çoktan bitirdi ve takmıyodur hızlı yada yavaş olmasını.

  55. Martin cim ,
    pilotunun büyük olması bir çok ismin aksine yaş yada tecrübe değilde olağanüstü yeteneğinden geliyor ve bunun farkında bu camiaya dahil olan fanından ,takım patronuna kadar herkes için Lewis adına beklenti çok büyük ve talihsizliklerle beraber gelen Lewis kaynaklı hatalar Lewis i görülmesi gereken yerden uzak tuttuğu için herkes adına hayal kırıklığı ve de eleştirilmesi de gayet doğal ve de Lewis adına endişe duyan herkesinde ona karşı olan rüzgarı ardına alacağı günlerinde gelecek olduğunu bilip daha rahat bir şekilde bekleyip izlemesi lazım olay çokça abartılıyor bu arada ilk kısımda bahsettiğim yaş ve tecrübe de bu iş için hayati önemde fakat Lewis i odak aldığımızda 5. sezonu ve 26 yaşında bunlardan söz etmek biraz zor.

  56. Hamilton'un yavaş olma nedenini Ali Bey bilir iken bunu Hamilton'un kendisinin bilmemesi garip.

  57. sorun lastiklerin eski olmasıysa pit çıkışındaki 2 saniye 24 saniyeye nasıl çıktı pek anlayamadım :/

  58. Cumartesi günü pol pozisyonunu kazanabilecekken zaman hatası nedeniyle son turunu atamayan Hamilton, bu sebeple sıralama turlarında dezavantaja düşmekle kalmadı, aynı zamanda yarışta da bir adım geriye düştü zira sıralama turlarının ilk hızlı turunda tüm sürücüler, bir önceki seansta kullandıkları yumuşak lastikleri kullandılar. İkinci hızlı turlarında ise, yarışa başlayacakları lastik de bu set olacağı için, yeni bir set lastik kullanarak zamanlarını kaydettiler. Ancak Hamilton, bu son turu atamadığı için, yarışa, ilk sıralama turunda kaydettiği zamana ait eski set lastiklerle başlamak zorunda kaldı. Bu sebeple, rakiplerinden daha da eski yumuşak lastiklere sahipti. Böyle olunca Hamilton, Vettel’e ilk bölümde çok fazla baskı kuramadı. McLaren’in dediğine göre, arka lastikte yavaş yavaş ilerleyen patlağı da geç fark etmeleri, aracın arka dengesini bozmuş ve pitte bunu dengelemek için ön kanada yüklenmek zorunda kalmışlar. Bu da Hamilton’ın, bugünkü performansının neden Button’a göre bu kadar düşük olduğunu açıklayabilir. İlk pit-stop öncesinde lastikleri iyice çöküp arka lastiği de patlayan Hamilton, bu sebeple ikinciliği ve üçüncülüğü kaybetmiş oldu. Aslında pitten çıktığında önündeki Webber ve Button’ın sadece 2 saniye gerisindeydi. Oysa yarışı takım arkadaşı Button’ın 24, Webber’in de 16 saniye gerisinde bitirdi. Bugün veya bu hafta sonu Hamilton’ın değildi.

    Sanırım bu yazı Lewisin neden bu kadar yavaş kaldıgını açıklıyor .
    Dipnot;Ali Ünalın yazısından alıntıdır.

  59. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    bana ne bana ne, yavaştım işte, al misketlerini ben oynamıyorum… :)))

  60. 1 Jenson Button McLaren-Mercedes 1’36.568 52
    2 Sergio Perez Sauber-Ferrari 1’36.569 0.001 39
    3 Nico Rosberg Mercedes 1’36.614 0.046 50
    4 Fernando Alonso Ferrari 1’36.682 0.114 50
    5 Mark Webber Red Bull-Renault 1’36.828 0.260 47
    6 Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1’36.916 0.348 52
    7 Vitaly Petrov Renault 1’37.053 0.485 47
    8 Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1’37.411 0.843 41
    9 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1’37.645 1.077 49

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir