Domenicali: "Costa'yı Günah Keçisi Olarak Görmedik"

yazar:

kategori:

Bu sene sonunda Mercedes’e katılacak olan Costa, Ferrari’nin bu sezona yaptığı zayıf başlangıcın ardından takımdan gönderilmişti.

La Gazetta della Sport’a konuşan Domenicali “Duygusal bir karar gibi görülebilir ancak öyle değildi. Costa Ferrari’ye çok şey verdi ve başarılı yollarımızdaki kilit isimdi.”

“Onu asla günah keçisi olarak görmedim ancak sonuç olarak bir araba projesinin sorumluluğu teknik patronundur. İç sebepler vardı: oyuncular menajerle iyi anlaşamıyorsa, 11 oyuncuyu değiştirmek işi daha da zorlaştırır.”

“Bunun yanında gelecek seneki aracın tasarımına ilkbaharda başlanır. Bu nedenle geleceği düşünerek o zaman kararımızı verdik.” dedi.

Domenicali, son yıllarda Red Bull’un gerisinde kalmalarına rağmen patronlarının desteğini hissettiğini söyledi ve gelecekte rekabetçi bir araç üretememeleri halinde Fernando Alonso’nun takımdan ayrılmak isteyebileceği görüşlerini kabul etmedi.

Domenicali “Bunu kabul etmiyorum çünkü bu  2012’de rekabetçi bir araca sahip olabilmek için teknik kadroyu güçlendirmediğimiz anlamına gelir. Alonso olağan üstü bir takım ruhuna sahip.” dedi.

Domenicali ayrıca İspanyol sürücünün son 2 senenin şampiyonu Sebastian Vettel’le arkadaşlıktan çekinmeyeceğini söyledi.

Domenicali “Onunla yarışabileceğini düşünüyorum. Fernando’nun gücü kimseden korkmaması. Bu olgunlukla birlikte gelen bir bilinç.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Costa'nın sorumluluğunda rüzgar tüneli vardı ve aracın tasarımında Tombazis ile görevli ayrıca gelen radikal emrine rağmen o araçta yaratıcı hiçbir yan sunmadan,süspansiyonu bile değiştirmeden sezona başladı.Takım ebd de zaten içine etti daha neden kovulmasın?Hepsini geçtim Ferrari ilk kez yavaş araba yapmıyor ama senelerdir bu kadar yavaş araba yapmadı 2009 dışında.Şimdi bakıyoruz rüzgar tüneli sorumluluğu çok önemli bir sorun.Bunda başarısız olursanız sizi gönderirler.Yapılan updateler çalışmıyor,Bu araç Toyota tünelinde üretildi bizde ise güncellemeleri yapıldı ve hiçbiri çalışmadı.2 tünel ve pistte veriler uyuşmadı.Sene sonuna doğru Tombazis buna ek olarak çok muhafazakar davrandıklarını ve kural açıklarını yakalamak yerine zihinlerini kapattıklarını itiraf etti(Emri veren kim?Teknik direktör Costa)Açık mı şimdi neden kovulduğu.Tamam anladık adam bize hizmet etti,geçmişte bazı başarıları oldu şimdi gitsin Mercedesi uçursun da görelim çok iyise.Hayret bir şey ya

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    babababababa 🙂

  3. Autosport'takinden daha kısa geldi haber bana nedense.

  4. haberin içeriğini okumadan haberde onların yazılmadığını nasıl iddia ediyorsunuz onu anlayamadım ben hâla..

  5. Ben de sizin haberinizi okumamıştım aslında direkman yorumlara dalıyorum. Alışkanlık 🙂

  6. Onu asla günah keçisi olarak görmedim ancak sonuç olarak bir araba projesinin sorumluluğu teknik patronundur. İç sebepler vardı: oyuncular menajerle iyi anlaşamıyorsa, 11 oyuncuyu değiştirmek işi daha da zorlaştırır."

    burada ne diyor?

  7. Aslında Autosport'taki haberin tamamı yazılsaydı cevabı görebilirdin.

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/95269

    Haberde "I've never seen him as a scape-goat, but it's also true that the responsibility for a car's project in the end is the technical director's. There were internal reasons: if the players don't get along with the manager, changing 11 players gets difficult." paragrafı neden gönderdiklerinin cevabını veriyor.

  8. Madem Costa'yı günah keçisi olarak görmüyordunuz, niye gönderdiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir