Renault, Renault F1'in İsminin Değişmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Özellikle 2008 Singapur GP’de yaşanan skandalın ayyuka çıkmasının ardından satılan takımın adı hâla Renault olarak kayıtlara geçiyor ve gelecek sene takımın adının Lotus olarak adlandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Jean Francois Caubet “Takımı 2 sene önce sattık. Stratejimiz takımla ilişkiyi bir anda kesmek değildi çünkü büyük bir üreticiyseniz bu şekilde bitiremezsiniz. Adım adım çekilip teknik ortaklıklar yapmayı planlıyorduk.”

“Şasi adına sahip olmamız biraz utandırıcı çünkü takımın kontrolünde Genii var, ana sponsor Lotus ve Britanya basınında bu takım Renault olarak adlandırılıyor.”

“Değiştirmek için çok zorlamadık ancak Bernie’ye bize yardım edip edemeyeceğini sorduk. Lotus iyi bir çözüm olacak.” dedi.

Caubet, Red Bull’un yanında başka müşterilerinin de olmasının önemli olduğunu söyledi.

Caubet “Motorlar tedarik edeceğiz, zorlamaya devam edeceğiz çünkü Red Bull’u zorlaması gereken 2. bir takıma ihtiyacımız var. Red Bull’u yalnız bırakmak istemiyoruz çünkü 2 büyük takımınız varsa sürekli kıyaslama yapabilirsiniz.”

“İçeride bir mücadelenin olması çok önemli. İlişkiler farklı, takım şu anda müşteri takımı olsa da bizim için çok önemli bir müşteri olmaya devam edecek.” dedi.

 


Yorumlar

  1. alehine oy vermeyin yanlış anlamış

  2. sen onu yanlış anladın o briatoreden(!) bahsediyor.

    2007 de alonsoyu ronun almasına engel olmadığı için.yani takımın sahtekarlıklarını örtbas edecek biri değil alonso.lewis gibi ben takım oyuncusuyum gerekirse yalanda söylerim diyen biri olmadığını bile bile takıma gelmesine engel olmadığı için.

    2008 de alonsoyu takımda tutabilmek için en az bir galibiyet sözü vererek bunu strateji sayesinde gerçekleştirdiği için.strateji (onlar buna takım emri diyorlar sanki kendilerinde yokmuş gibi ki sadece öyle deseler can kurban birde sahtekarlık diyorlar).yinede bizimde pek tasvip etmediğimiz bir durum olsada .

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Evet, hala da ne hikmetse tüm takım patronları 1 numara olarak onu gösteriyor, onu istiyor. Mal bunlar, senin kadar akıl edemiyorlar. Zeki şey…

  4. Özellikle 2008 Singapur GP'de yaşanan skandalın ayyuka çıkmasının ardından satılan takımın

    Reno'nun satılmasına sponsorlarının kaçmasına yol açtı,
    Bize 100 milyona, takımlar ve pilotlar şampiyonluğuna mal oldu.

    Ferrari'ye böylesi zorluklar çıkarmasada olur. sadece kazanma alışkınlıklarını yok etsin oradaki görevinide tamamlamış sayıcam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir