Red Bull Kalan Yarışlarda Yoğun Tempoyu Sürdürecek

yazar:

kategori:

Mateschitz, Autosport’a verdiği demeçte, “Elbette Sao Paulo’ya kadar sıkı çalışmayı sürdüreceğiz. Gelişim aşaması sonlanmayacak. Teknik kurallar bakımından sadece küçük değişiklikler olacağından tüm yaptıklarımız gelecek senin aracı RB8’in yararına olacak.”

“Gelecek sene Ferrari’nin, McLaren’in ve Mercedes’in zirvede olmak için ne kadar büyük çaba sarf edeceğinin farkındayız. 2012 sezonu için fayda sağmaası adına 2011 sezonunda kalan tüm yarışlarda gelişim konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız.” diyor.

Mateschitz, Vettel’in şampiyonluğunun sürpriz olmadığını, RB7’nin ilk piste çıktığı andan itibaren takımın güveninin tam olduğunu söylüyor.

“Daha ilk testte, ilk piste çıkışımızda otomobilimizin yine hızlı olacağını biliyorduk. Çoğu zaman Sebastian’ın ikinci şampiyonluğunun sürpriz olmayacağı açıktı ama McLaren ve Ferrari gibi rakipleriniz varken asla hiçbir şeyden emin olamazsınız. Ama şimdi matematiksel olarak da her şey bitti.”

“Tüm takım ilk testin ardından bu sonuca inanıyordu. Elbette biraz avatajlı başladık ama bu avantajı korumanız gerekir, ki bu da hiç kolay değildir. Formula 1’de işlerin ne kadar çabuk tersine döndüğünü herkes bilir.”

Mateschitz bu noktadan sonra red Bull’un markalar şampiyonluğunu kaybetmesi gibi durumun olmayacağını ve takımın Brezilya’da büyük bir sezon sonu partisinin iple çektiğini söylüyor.

“Markalar şampiyonasında henüz durum kesinleşmiş değil ancak pilotlar şampiyonasına benzer şekilde ilerliyor. Kalan yarışlarda puan alamayacağımız ihtimali pek yok. Ferrari ve McLaren da birbirinden puan çalacaktır. Ama hepimiz de şunu biliyoruz ki şeytan asla gözünü kapamaz.”

“Takım muhtemelen bu başarıları Sao Paulo’da kutlayacaktır. Belki geçen sene olduğu gibi Sazlburg’da da bir parti yaparız ama henüz kesinleşmiş değil”.

“Bu sezon ekonomik açıdan bize büyük yarar sağladı. Bu sene net bütçemiz, geçen sene aldığımız sonuç neticesinden kazandıklarımız sayesinde 2010’da olduğundan daha düşüktü. 2012 bütçemiz de bu başarılar sayesinde bu senekinden daha düşük olacak.”

Mateschitz son olarak, Vettel’in bu sezon ortaya koyduğu performansı da övdü ve Alman pilotun baştan sona inanılmaz bir iş çıkardığını söyledi. Mark Webber’in ise lastiklere alışamadığını ve sezon içinde kötü şansıyla başa çıkmak zorunda kaldığını ancak Avustralyalının güvenebilecekleri bir pilot olduğunu belirtti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir