Çoğu Otorite, Vettel'in Schumacher'i Yakalamasını Zor Görüyor

yazar:

kategori:

24 yaşındaki pilotun Japonya’da, en genç çifte şampiyon unvanını almasının ardından Niki Lauda, Alman pilotun, Schumacher’i geçebileceğini öne sürmüştü.

Ama Schumacher’in eski rakiplerinden Damon Hill, 7 dünya şampiyonluğunun geçilemeyeceğini düşünüyor.

BBC’ye konuşan Hill: “Kuralları değiştirdiler. Çünkü (Schumacher) çok fazla kazanıyordu. Şimdi (grid) hiç olmadığı kadar rekabetçi”

Hill aynı zamanda Vettel’in büyük bir pilot olup olmadığını da şu an mercek altına alındığını ifade etti.

Hill: “Belki de onun şevkine daha sert bir test yapmak istersiniz; bir başka takımdan daha büyük bir baskı veya rakibinden”

Diğer taraftan Hans-Joachim Stuck, Vettel’e destek çıkıyor

Stuck: “Senna veya Prost’un zekâsına sahip. Meydan okuyor ama bir Hamilton gibi gözü kara bir şekilde değil; ve ayrıntılara bir Schumacher gibi ilgi gösteriyor.”

Ama Stuck da Schumacher’in başarılarını tekrarlamasını beklemiyor

Stuck: “Şu anki kuralların Schumacher dönemindekilere göre çok farklı olması ile önümüzdeki 15 sene içinde birinin 8 dünya şampiyonluğu kazanacağını düşünmüyorum”

“Takımlar, araçlarını geliştirmek için daha fazla özgürlüğe sahipti.”

Telegraph’ta yazan David Coulthard: “Ferrari’nin 2000’lerin başında yaptığını Red Bull’un herkese boyun eğdireceğini düşünmüyorum. O zamanki şartlar çok farklıydı”

“Bugünlerde sezon içi test yok; herkes aynı lastik tedarikçisini kullanıyor. Hatta Red Bull’un, rakiplerinden daha fazla harcamamasına izni yok.”

“A bu arada fark etmediyseniz (son) yarışı bir McLaren aracı kazandı”

Öte yandan Newey’in yeni buluşlara ihtiyacı olduğuna değinen Joan Villadelprat: “Red Bull şimdiden bu aracındaki gelişimlerde sınırlara geldi. Sezon içinde McLaren ve Ferrari’nin onlara çok yaklaştıklarını da gördük”

“Eğer Newey şapkasından bir başka tavşan çıkaramazsa, 2012’de heyecanlı bir sezon bekleyebiliriz.”


Yorumlar

  1. Schumacher'den çok umutluyum hala çok iyi yarışıyor.
    Eskiden gelen tecrübesi ve genç pilotları gibi olan hırsı sayesinde adamım belki biraz daha geliştirebilir rekorlarını ama 8. şampiyonluk zor imkansız değil ama iyi bir yapı oluşuyor şuan ne kadar zamanda oluşacağına bağlı schumacher'de zaten başarılı olmak için geldi hem bitmek bilmeyen yarışma isteği hemde mercedes'i geliştirmek.
    2009 da yarışları izlerken keşke dönse derdim her yarış bi baktım adam antlaşma imzalamış ben yatamadım sabaha kadar…

    Tuttuğum pilot Schumacher'dir zaten.
    Şuan gridde olan pilotlardan Alonso,Button,Webber,Rosberg,Di Resta,Kubica,Perez,Kobayashi,
    Hamilton( azda olsa ) bu pilotlarıda desteklerim.

    Vettel ve Massa ya karşı hiç sempatim yok nedense

  2. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    Schmumacher 8. şampiyonluğunu kutlayabilir. Ama bunu 2012'de değilde; 2013'de eğer hala devam ediyor olursa yapabileceğini düşünüyorum.

    Vettel'in şampiyonluklarına yenisini ekleyebilmesi için Button ve Alonso'dan hızlı bir araca sahip olması lazım. Schumacher'inde aracının şimdiki gibi rakbet edemiyor olması gerekir. Şartlar eşitlendiğinde ğer Shcumi'nin araç kötüyse Button ve Alonso ideal arabayla Vettel'i rahat geçer.

    Bunların yanında Schumi'nin aracı en az mclaren ve ferrari kadar düzgün olursa, bence en büyük aday Schumi..

  3. ferrari ve schumi nin 5 kez üst üste şampiyon olacağını (şimdiki gibi rakipsiz ve elini kolunu sallaya sallaya) kim düşünebilirdi.olduğunda ben oha demiştim.bir kez daha oha demem umarım.en azındn rakipleri olsun pistte.

  4. Sakin ol şampiyon.

  5. Fayton feneri değil heralde bizim ki de göz. Biz de zor görüyoruz (Anlam karmaşası oldu):)

  6. Vettel iyi pilot ama aracı çok hızlı.Bu yüzden herkesde bir şüphe var. Anti bir şey daha var; Vettel'in yavaş olduğunu düşünenler Weber'in nasıl Vettelin gerisinde kaldığını düşünüyor. Araç hızlıysa Weber niye yavaş sürüyor. Ancak standart bir arçla sorun ve şüpheler çözülür. Ayrıca Shumi'nin rekorlarına bir yenisini sadece bir pilot yapar O da Kendisi.Darılmaca yok. 60 saniye filmindeki gibi Shumi ekibi oluşturuyor.:)

  7. Ama napiim herkes alehine yorum yapınca bende böle bi yorum yapmıştım:(

  8. seb ci olmama rağmen yakalayamayacağını biliyorum:D

  9.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Kardeş ben vetteli yermiyorum. Ama o bu yıl doğru düzgün yarışmadı. Yarışları beş on turda kopardı. Bunda kendi formu kadar otomobilin de payı var. Arkadaki pilotları görüyorsun. Birbirleriyle boğuşuyorlar. Tampon tampona mücadele var. Eğer vettel de bir gün sıradan bir otomobille yarışırsa, onu bu mücadelenin içinde görürsek işte o zaman gerçek kapasitesini de görürüz.

  10. herkes nie vettel düşmanı kesildi?

  11. Monza'yı falan kazanabilir

  12. 7 şampiyonluk bir yana, 1 şampiyonluk elde etmek bile çok zor bir iş. Alonso gibi yetenekli bir pilot, F1'de yıllardır yarışmasına rağmen yalnızca 2 şampiyonluk toplayabildi. Bunu göz önünde bulunduracak olursak Schumacher'in rekorunu kırmak imkânsız gibi görünüyor.

    8 şampiyonluğa ulaşması en olası pilot Schumacher bence.

  13. peki otoriteler Schumacher'in 7 şampiyonluğu olacağını biliyormuydu ? bunuda sorarlar adama heyt be resmen adamın üstüne çökmeye çalışıyorlar ama rb8 ile üçüncü şampiyonlukta gelicek

  14.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Redbull çağının da sonu gelecek. vettel orta sıralarda yarışmak zorunda kalırsa işte o zaman kapasitesini görürüz.

  15. Bunu bende kimsenin yapacağını sanmıyorum.

    Her yönden tamam birisi olması lazım oda Schumacher.

  16. değil 15 yıl yarım asır daha kırılamaz o rekorlar…

  17. Nihayet beklenen yorumlar geldi. Arkadaşlar VETTEL çok iyi bir pilot olabilir ama SCHUMACHER'İN rekorlarını kıracak kadar iyi olduğunu sanmıyorum.Öte yanadan SCHUMACHER,ALONSO, HAMİLTON,BUTTUN gibi pilotlarında boş durmayacağını hesaba katarsak VETTEL'in bırakın SCHUMACHER'in rekorlarını kırmayı artık şampiyon olması zor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir