Resmi: Force India Takımının Yeni Ortağı "Sahara"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta çıkan haberlerin ardından takımın sahibi Hintli milyarder Vijay Mallya bu haberleri yalanlamış ve okuduğu haberler karşısında şok olduğunu söylemişti.

Ancak az önce yapılan açıklamada, daha önce CNBC’de de iddia edildiği gibi Sahara grubunun takımın büyük bölümünü satın aldığını duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre Sahara, Mallya’nın % 50’lik hissesinin % 8’ini, Moll ailesinin hisselerinin de % 34’ünü alarak toplamda % 42.5 hisseye sahip oldu. Aynı şekilde Mallya da % 42.5 hisseye sahip.

Grubun başında yer alan isim Subrata Roy biraz önce yaptığı açıklamada 100 milyon dolar harcayacakları takımın artık Sahara Force India olarak adlandırılacağını duyurdu.


Yorumlar

  1. Vallaha bende seviyorum.F12011 oyununda sırf renklerini sevdiğim için Forca india'Dan başladım oyuna 😀

  2. kontrol ortak sayısına göre değişim gösterir 3 ortaklı bir şirkette %40 hissen varsa en büyük hissedar olursun %51 herzaman geçerli değildir.

  3. jordan 1 veya 2 sene biraz iyiydi sanırım, onun dışında epey geride kalmışlardı. 99 olabilir nispeten iyi oldukları zaman.

  4. parası olanı pilot yapan takımlarla kıyaslayanlar olmuş force india'yı komik

  5. Sahiplik ve yönetim konusu büyük şirketlerde sadece hisse konusu değildir. Kaldı ki ortada aynı orana sahip 2 hissedar var. Burada yönetim kurulunun tayin ve kararı, anlaşmalar önemli. Sahara'nın takımın yönetimini tecrübeli böyle bir isimden devralacağını sanmıyorum. F1'de takımı yönetenin sahipliği de söz konusu. CEO kim olur orasını onlar bilir. 100 milyon da iyi bir yatırım mış hani.

    Aklıma gelen en yakın örnek vakti zamanında Apple'dan kovulan zatın sahipliğinin sürmesini verebilirim.

    Bu takımın belirli çıkışlarını sürdüremediğine hep üzülmüşümdür. İnce işler yerine düzlük hızları gibi genel şeylere yönelseler belki daha iyi pozisyonlarda olabilecekler diye geçirmişimdir içimden.

  6. ben şimdi 2gp ye de baktım ben o tek pit stopla kazandıgı yarişi nedense hochkneim diye hatırlıyodum ama fransa imiş . youtube da 12 parta bölmüşler yalnız 1 ve2. partlar yok . yariş baya güzel bi yariş sıralama turunda yagmur yagdıgı için grid karişmiş baya. 3.part 10.tur ile başlıyo barrichello1.(steward gp) mika4. schumi5. Bu arada schuminin bacagını kırmadan önceki yariş bu:(
    boş bi vakitte izlencek güzel bi yariş gibi duruyo.Murray walker anlatıyo hem yarişi o anlatınca acayip keyif alıyorum
    italya gp sinede baktım şimdi monzanın ilk virajında arkayı kaybetmiş şu an o şikan değişmiş bi halde ben hakkinenin orda agladıgını unutmuşum. Ben 2001 ispanyayı hatırlıyorum hep mikanın agladıgı an olarak

  7. bi elin nesi var iki elin sesi var demişler :D..

  8. Senin de teyit etmen iyi oldu. Dediğim gibi aradan çok zaman geçti, yazarken bir ara tereddüt ettim 🙂

  9. sn yazmasan şimdi bn yazacaktım magny-cours die, parmakların yada gözlerin hızlıymış 😀

  10. Aradan 10 seneden fazla geçti ama yanlış hatırlamıyorsam tek pitstop'la Fransa 99'u kazandılar. Bir de ünlü İtalya 99 galibiyetleri var. Mika'nın göz yaşı döktüğü yarış.

  11. % 51 hissenin tamamı elinde değilse kontrol sende değildir.yani satılmışsın
    (arada kaldığı için tekrar yazma gereği duydum)

  12. % 51 hissenin tamamı elinde değilse kontrol sende değildir.yani satılmışsın

  13. Tolga Soydan avatarı

    kimi istisna.değişik adam ne yapıcağı belli olmuyo

  14. yok forceindia jordan ile karşılaştırılmaz şu an aklıma gelen 2 galibiyeti var jordanın. Biri 98 belçikada coulthardın yardımıyla gelen duble digeride frentzenin tek pit stop yapıp kazandıgı bi yarış(şuan hatırlayamdım ama)
    force india da uzun gitti baya haklısın gayet istikrarlı bi orta sıra takımı oldular

  15. yalnız force india en çok dayanan ve en çok başarılı olabilen oldu, jordanın bazı zamanlarını saymazsak. başarılı olmasını istediğim takımlardan birisi.

  16. Hepsi doğru çıkmıyor, yalnızca doğru çıkan bir haber olunca öyle imiş gibi bir hisse kapılıyorsun.

    Tek başına Raikkonen ile ilgili yanlış çıkan söylentileri bir araya getirsek burdan köye yol olur.

  17. Başlığı değiştirdiler hâliyle.

  18. yalnız bu takım kimseye yar olmuyo 🙂 jordan,midland,skyper ve son olarak da force india

  19. o kadar param olsa hiç düşünmeden alırdım hayırlı olsun sahara force india daha güzel isim olarak 😀

  20. Tolga Soydan avatarı

    çıkan haberlern hepsi doğru çkıyo.yalanlasalar bile

  21. Bir senedir bir ev satamadım adamlar S demeden sattılar

  22. hayırlı olsun. Mallya %42.5 hissenin sahibi olduğuna göre takım tam satılmış olmuyor sadece büyük sayılabilecek bir hisse değişimi gerçekleşmiş patron yine Mallya olucaktır.

  23. Geçenlerde bu bira göbekli herif sallıyodu satılık malım yok diye ne oldu şimdi.

  24. Vijay Mallya resmen fake atmış ve takımı satmış. Ancak ben o Force India araçlarının adının Jordan olmasını çok isterdim eskiden ve olması gerektiği gibi. Keşke bir şekilde Eddie Jordan da takıma ortak olsa ve arabalar sarı olabilseydi.

    Umarım şu anki durumlarını koruyabilirler. Jordan'ın son günlerinde ve Midland ile dibi boylayan takım; Mike Gascoyne sayesinde biraz yükselebileceğinin sinyallerini vermiş; Mallya da başarılı para kullanma taktikleriyle bir şekilde takımı orta sıralara koyabilmişti.

  25. bende mi bir acayiplik var ama tasarimini seviyorum force india'nin 🙂 hrt kadar kotu degil bence.

  26. gridde açık ara en çirkin araç. hani, bir yarışma falan başlatsalar "en çirkin renk tasarımını yapın" diye, bu kadar kötü bir kombinasyon oalcağını sanmıyorum.

    aracın renkleri değişir bundan sonra, bu güzel bir haber.

  27. Mallya: "Force India Formula 1 takımını satıyor olduğumu basından okuyunca şok oldum."
    "Bu tamamen yalandır ve hiç bir temeli yoktur. Bir Hint takımı Formula 1 Dünya Şampiyonası'na sokabildiğim ve takımın performansını büyük ölçüde geliştirme adına çok sıkı çalıştığım için büyük gurur duyuyorum"
    "Şimdi sonunda Hindistan da Formula 1 takvimine girdi; Force India'ya olan bağlılığım daha da güçlendi. Takım patronu olarak takımı idare etmeye devam edeceğim ve ayrılık gibi bir planım yok"

    inkarın da böylesine pes artık..

  28. param olsa alırdım bu takımı 🙂 mallya bu takımı buraya kadar getirip satarsa hata yapar. aracın görüntüsünü daha iyi yapıp farklı sponsorlara yer açmalı.

  29. malya bu takımı sıfırdan aldı ve nerelere getirdi takım bu sene tarihinin en iyi dönemini yaşıyor niye satsın ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir