Mercedes, Yeni İsimlerin Etkisini Hemen Görmeyi Umuyor

yazar:

kategori:

Daha önce Williams, BAR/Honda ve Red Bull takımlarında çalışan Willis takıma önümüzdeki hafta katılacak. Mühendislik bölümünün başına geçecek Aldo Costa ise Aralık ayında çalışmaya başlayacak.

Bu isimlerin katılma zamanları 2012 aracı için biraz geç olsa da, Brawn olumlu etkinin hemen hissedilebileceği konusunda iyimser.

Brawn “Biraz zaman alacak ancak bir çok şey devam ediyor ve o kalitede ve deneyimde bir insanla oturup araçtaki sorunları konuşursanız hemen etkisini görebilirsiniz.”

“Aracın felsefesi açısından onların etkilerinin görülmesi biraz zaman alacak ancak bir çok açıdan istedikleri etkide bulunabilecekler.” dedi.

Mercedes henüz yarış kazanamamış olsa da, Brawn lider takımlarla olan farkın stabil hale getirilmesinden dolayı memnun.

Brawn “İstediğimiz yerin arkasındayız ancak farkı kapatmayı başardık. Nerede olduğumuzu anlamak için çok fazla analiz yaptık. Sezonun 3’te 1’lik bölümünde kötüleşiyorduk ancak sonradan geri döndük.”

“Red Bull ve Mclaren gelişimin tam ortasındayken farkı kapatmış olmamız, yaptığımız güncellemeler sayesinde oldu.”

“Çok fazla gelişemeyen takımların arkamıza düştüğünü görebilirsiniz. Formula 1’in acımasızlığı burada, yerinizde sayarsanız geriye düşersiniz. Tamamen rekabetçi olmak için performansımızda adım atmamız lazım.” dedi.

Atmaları gereken adımın tamamını gelecek sene başarıp başaramayacaklarının sorulması üzerine Brawn “Bazılarını evet. Tamamı için büyük adım atmak gerek. Ancak bazılarını gelecek sene başaracağız.” dedi.

Costa ve Willis’in takıma gelmesini değerlendiren Brawn “Önemli olan kimin ne yapacağına dair yapının açık olması. Aldo ve Geoff ile yapıyı konuşup değerlendirdik ve yetkileri ve sorumlulukları çok açık bir şekilde belirlendi.”

“Çalışanlarına fikirlerini sunma ve genel plana faydalı olma hakkı tanımayan takımlar gerilerler bu yüzden Aldo’nun aerodinami üzerine, Geoff’un şasi üzerine yorum yapamayacağı bir durum söz konusu olmayacak. O şekilde olmayacak ancak onların günlük sorumlulukları iyi bir şekilde belirlendi.”

“Bunun yanında anlaşmalar açısından Aldo ve Geoff gibi isimleri birlikte alma fırsatı pek sık olmaz. Bizim isteklerimiz doğrultusunda mümkün olan yıldızlar Aldo ve Geoff oldular.”

“Aldo ile birlikte şampiyonluklar kazandığımız için onu iyi tanıyorum. Geoff ise kendisi söylemese bile Red Bull’u yönlendirmede, Red Bull’un geleceğini değiştirmede etkili oldu.” dedi.

Brawn, Costa ve Willis’i kovalarken Mercedes’in çalışanlarına olan inançlarını da kaybetmediklerini söyledi.

Brawn “Bizden iyi olan 3 takım var. Ferrari, Mclaren ve Red Bull inanılmaz derecede güçlü takımlar ve yıllardan beri çok iyi yapılanmış takımlar. Bu yüzden zaten elimizde olanları atmamamız lazım çünkü oldukça iyi bir yapıya sahibiz.  Bu isimlerle sadece belli seviyede güç kattık ve durumu idare etmemiz lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Uzman olmasına uzmanda, iş işten geçtikten sonra adamı takımın başına geçirmenin anlamı yok. Olanı tamir edip değiştirmeye çalışmak, yeniden yapmaktan daha zordur.
    Bu 4 lü beyne birde schumi eklenip kafa kafaya verip yeniden tasarlasınlar şu aracı artık.
    Başka türlü olmayacak.

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    umarım geç kalmazlar,
    ama Bob Bell'de aero konusunda uzman,
    hatırlatayım dedim.

  3. Bunlar 2012 aracının temellerini attılar. ilk olarakda d,ngil mesafesini uzattılar.
    Geof geç olmadan şaseye müdahele etmeli. sonuçta dingil mesafesi buna göre belirlenecek. Schumi gibi arkadan kaymalı araçları seven pilotlar için uzun şare dizayn edilmesi şart.
    Motor zaten 10 numara.
    aero konusunda Aldo aralık ayını beklemeden bu yılki araç üstünde çalışmaya başlamalıydı bence.
    Sanki yine geç kalıyorlar gibi bir his var içimde. umarım yanılıyorumdur.

  4. Biz de umalım ve bekliyoruz arkadşlarla hep beraber.Hadi hayırlısı….???

  5. yok deve ross amca.
    öyle hemen etki olmaz.bu bir deprem ve tsunami.tsunami hep sonra ulaşır hedefine(inanmak istiyorum) :))

  6. yok öyle dememişti ama.sonuçta mgp densen no problem.ama sadece msc isen var problem 🙂

  7. Evet ya.O "kırmızı otomobil" e benzesin biraz bu "silver arrow" ne olur ki sanki?Şu incecik havadaki burundan gerçekten hiç zevk almıyorum.Umarım eski günlerdekine benzer (az da olsa).

  8. bu adamlara zamn tanınmalıı kesinlikle mercedes seneye olmasa bile ondan sonraki sene şampionluk mücadelesi verebilir

  9. Kısa şaşi ve yüksek burundan kurtulalım.
    Hadi bakalım seneye galibiyetler olmasa bile podyumlar bekliyorum inşallah.
    Schuminin yüzünü güldürün artık

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Çinde Yarış Sonrası Rosberg Köşeyi Döndük Demişti..Sonra Bir Baktık Her Tur 2 Saniye Fark Yiyor Mercedes..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir