Alonso Yarış Galibiyetini Göz Ardı Etmiyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Ferrari’nin McLaren ve Red Bull ile baş edemediği sıralama seanslarında 6’ncı oldu.

Geçen hafta sonu Japonya’da button’un arkasından 2. olan Alonso, bu sene ikinci defa takım arkadaşı Felipe Massa’nın ardından kaldı.

Alonso: “6’ncılıkla mutlu olamam ama bu konum, bizim şu anki durumumuzu yansıtıyor. McLaren ve Red Bull bizden daha güçlü. Bu yüzden biz de 5. ve 6. sıralar için mücadele ediyoruz. Cumartesi işler böyle ama belki yarın, Suzuka’daki Pazar gibi olacak ve kendimizi galibiyet mücadelesinde bulacağız”

“Lastik bozulmaları çok yüksekken biz genellikle iyi konumda oluyoruz. Ama burada durum çok net değil. Uzun sürüşte, yüksek yakıt yükü ile süper yumuşak lastiklerin davranışları hâlâ bilinmiyor. Bu lastikleri Q1’den itibaren kullanmayı göz önüne aldık ama sonrasında çok fazla risk almama kararı verdik”

“Ne yazık ki gridin kirli tarafından kalkıyorum ki burada büyük bir dezavantaj yaratacak. Bu yüzden umarım Rosberg’e yer kaybetmem. Önümüzde olanlara dikkat etmeli ve stratejiyi lehimize çevirmeliyiz.”

Takım arkadaşı Massa ise gününden mutlu ayrılıyor.

Massa: “Bugünkü performansımdan memnunum. Q3’te ilk turumu Q2’de kullandığım süper yumuşaklarla attıktan sonra son çıkışımda iyi bir tur attığımı düşünüyorum. İzlenimime göre Cumartesi performansımızda gelişiyoruz ama önümüzde hâlâ 4 araç var. Bu yüzden grid konumumuz aşağı yukarı aynı kalıyor”

“Buraya gelirken lastik bozulmaları hakkında çok endişe vardı ama en azından bugün bizim gördüğümüz kadarıyla beklenenden daha az ciddi. Yarın işler nasıl gelişecek göreceğiz. Kendime güveniyorum. Başıma son birkaç yarıştaki gibi garip bir şey gelmezse, iyi bir iş çıkarabileceğimi düşünüyorum”


Yorumlar

  1. yok ya o renk testlerde kullanılır genelde veri geri alımı için dünde ferrari yeni ön kanadı test etti ondan kullanmışlar.

  2. Yarışta da yavaş.

  3. bekle bekle usandık be kardeş!!

  4.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Burada strateji ve şans faktörü devreye giriyor. Örneğin button mclarendeki yarışlarını Japonya hariç strateji ve birazda şans ile kazandı. Bu yarışlarda saf hızı diğerlerinden düşüktü. Ama yarış içinde fırsatları değerlendirdi ve kazandı. Alonso ve Ferrari'nin yapması gereken bu. Madem otomobil yavaş. İyi stratejiler, yarış kazandıracak stratejiler üretmelisiniz.Tabi bunları yapacak beyin Ferrari'de var mı? Muhtemelen yok. İkinci olmak ile altıncı olmak arasında fark yok. Ama birinci ile ikinci arasındaki fark çok büyük.

  5. abi yapma allah aşkına bu araçla mı sonuncu başlayıp korede yarış kazanıcaz ?

  6. Sen burdakileri f1'den bi haber sandın heralde ondan koskoca 7 sezonda balla kazanılan bukadar yarış bulmuşsun.Ben sana daha hiç incelemeden hatırladığımı diyeyim.Almanya 2005 raikkonen farklı öndeyken motor arızasıyla Alonso'ya galibiyet gitmişti bunlar hep hesapta olmayan sansa kazanılan yarışlar 2005 san marino yine raikkonen liderdi ve ilk 15 tur olması lazım yine motor arızasıyla arkadan gelen Alonso'nun hiç hesapta yokken yarış kazandı.Dediğin 2005 nurgburing son turdaki vibrasyon nedeniyle raikkonen daha start düzlüğünün sonunda ön sağ süspansiyonu kırılıp son turda verdiğimiz hesapta olmayan Alonso'nun galibiyeti!!!Daha inceletme bana defteri sadece 2005 yılından tonlarca bal yarışını cıkarırım sana burdakileri kara cahil belledin heralde!!!!!!Zaten ******* lakabı bu 2005'ten kalma okadar cok bizim şanssızlıklarımızla yarış kazandıki bu lakabı uygun gördü millette…

  7. lastiklerini en iyi koruyan en komple pilot.en geriden başlasakda galibiyet ihtimali var

  8. herkülcüm le Alonso'yu çekemeyen diğerlerinin sürekli söylediği kelime bal.

    sanki her galibiyetimiz balla alınmış gibi konuşuyonuz.

    hangi yarışlar balla yada takım emriyle yada şansla yada öndeki pilotun şansızlığıyla yada şunla bunla felan alınmış hangileri hakkımızla alınmış bakalım bakalım.

    1- 2011 ingiltere

    2- 2010 almanya

    3- 2010 bahreyn

    4- 2008 singapur

    5- 2007 monaco

    6- 2005 avrupa

    toplasan 6 yarış. hadi diyelim 2008 japonyada şansaydı. hadi diyelim 2005de ve 2006dada 1 2 yarışıda takım emriyle kazanmış olsak yine 10bile yapmaz.27 galibiyetimiz var 6sını düş 21 yarış. önümüzdeki 2 en geç 3 senede bibukadar daha yarış kazancaz. göreceksin. çatliycaksınızzz………………………..

  9. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Abi bir durun ya son versiyonu olacak hali yok ya! Elbet güncellenecek daha .

  10. abi ferrari'nin 2012 kanadı bu mu ya ? hicbir değisiklik yok ne alaka tıpa tıp aynı .

  11. sıralmalarda yavaş araç doğru. ama yarışta araç çok farklı

  12.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    ''Adam kayırma olduğu açık. Özellikle HERKUL rumuzlu ve SPA2000 rumuzlu şahışlar tam bir muamma. Sadece laf sokmak için girip yorum yapan tipler. Bunun yanında banlanacaklarına bunlara cevap yazan çileden çıkmış üyeleri banlamayı veya "mesajınız kontrol edildikten sonra gönderilecektir" gibi saçma bir uygulamayı tercih ediyorlar. Nedense bu adamların mesajları hiç kontrol edilmiyor ama.''

    onlar buranın reyting harikaları
    hatta yakın zaman spa 2000 adlı şahıs Alonso için …ıçtı kelimesini çok rahat cümlelerde telaffuz ediyordu,vede ne uyarı nede ikaz olmaksızın

    nezaman adam gibi yazar nicklerinizde insan boyutuna çekilir bizde bizimkileri gerçek haline sokarız.
    yoksa Erol kösenin dediği gibi alayına rot balans.

    o zaman bizde kavruk vs dediğimiz zaman zorunuza gitmesin değilmi demekki buradaki uslup bunu götürüyor.

  13. güzeldi yorumun espiri anlamında tbiki yanlış anlayanlar çıkabilir.Yarışı kazanamaz asla demiyorum çünki f1'de herşeyin olabileceğini idrak edecek kadar uzun süredir F1 takipcisiyim.Güzel bi yarış olsun ve sonunda Mclaren-Mercedes kazansın dilerimler:))

  14. Daha 15 dakika önce hakaret yazıp sitenin huzurunu kaçıranlar hakkında verdin veriştirdin hatta dahada ileri gittin sevmediğin bu kişilerin nicklerinide yazdın SPA2000 felan filan diye tamam bu tür yorumları kimse sevmez olmasın bizcede ama sende burda yaptığın yorumdaki hakaretini gör!!!Mclaren pilotlarını aşağılayıcı bir mesaj bu bizi ilgilendirmez gerçi ona küfürde etsen sıkıntı değil ama böyle yorumlar karşılığında o isimlerini zikretmiş olduğun şahıslarda durmuyor bu gibi mesajlarınız yüzünden tetikliyorsunuz milleti.Nedemek sizin aptallar gibi birilerinin yarışını mahvetmiyor?Orayı şöyle yazsan ölürmüsün''Sizin pilotlarınız gibi birilerinin yarışını mahvetmiyor diye''Yazsan ne olur.Çok hırlı duruyosunuz ya bide kalkmış millete konusma ve yorum adabı vermeyin.İnsan önce kendine bakmalı sonra şikayet edilmesi gereken kim varsa onu gelin birlikte ederiz ondan yana problem yok.Seviyesizliği ve site yönetimini eleştir eleştir ama gel burda milleti dolduracak türden yorum yaz.Lütfen biraz daha dikkatli olalım o kişiler gelip burda bu yorumuna küfür etseler haklılar demiyorum ama bu gibi şeylerden erken gaza gelecek tipleride siz kendiniz dolduruyosunuz.Onun haricinde yanlış kelimeler ediyorsalar orasını eleştirin şikayetinizide edin.Onun dışında arada birde aynada kendinize bakmayıda ihmal etmeyin emi!!!!!!!!!!!!!!

  15. O fosforlu boyaları kanat üzerinden geçen hava akımlarının yarattığı izler gözüksün diye yapıyorlar. CFD ve rüzgar tüneli verileriyle dha kolay karşılaştırılabilir böylece tam ölçekli kanatta pist üzerindki veriler.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Adam kayırma olduğu açık. Özellikle HERKUL rumuzlu ve SPA2000 rumuzlu şahışlar tam bir muamma. Sadece laf sokmak için girip yorum yapan tipler. Bunun yanında banlanacaklarına bunlara cevap yazan çileden çıkmış üyeleri banlamayı veya "mesajınız kontrol edildikten sonra gönderilecektir" gibi saçma bir uygulamayı tercih ediyorlar. Nedense bu adamların mesajları hiç kontrol edilmiyor ama.

    Gerçi bunları yasaklasan ne olacak, mantar gibi tekrar çıkıyorlar başka bir üye adıyla. Adamlarda utanma arlanma yokki, küfür de yeseler, hakarette gelip işlerini yapmaya devam ediyorlar.

    Yok site HIT alsın diye bu heriflere bilerek göz yumuyorsa artık ne diyim. Çıkıp da bir yönetici desinki biz bu adamaları şu yüzden banlamıyoruz veya silmiyoruz…Yönetime mail atıyorum, ünleme tıklayın diyorlar, tıklıyoruz, bizim mesaj siliniyor ünleme tıkladığımız mesaj duruyor…

    Kaba olmak istemiyorum lakin aklımdan çok şey geçiyor…

  17. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    olsun, adam en azından sizin aptallar gibi oraya buraya çarpıp yarış dırşı kalmıyor. Hata yapmadan yarış kazanmak, hata yapıp kıçı açık kalmaktan kat kat iyidir.

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sen alonso için yazmışın besbelli, ama bu lafı eden massa…
    ayrıca mealinide anlamamışsın, massa nın demek istediği 2 yarıştır hamiltonun yaptıgı aptallıkların başına gelmemesi halinde bişeyler yapabilirim demek istiyor…

  19. Facebookta TRF1 destek istiyor ama benım diyeceğim bi kaç lafım var;

    site bizim sorunlarımıza kulak verıyormu reklamlara tıklayalım.ALonsoya hakaret yağdıranlar Ferrariye hakaret yağdıranlar nicklerınde bile bunu acık sekilde dile getirenler her saat bizleri çileden cıkarırkan sizlere neden destek olalım.Sizin azıcık profesyonelliğiniz yok.Atın su adamları siteden gitsin 3 4 çapulcu gitti diye siteniz kötu olmaz merak etmeyin ama korkuyorsunuz işte.Bakın *********.com'a asla sizin site gibi sataşmalar küfürler hakaret içeren nickler bulamassaınız.Çünki adamlar gerçekten profesyonel.Siz anca başınız sıkısınca yok biz bu işi gönullu yapıyoruz.Yok herkes zamanından ailesinden kesip bu site ile ilgileniyor.Kardeşim eğer en ufak sorununuzda mazeretiniz buysa yapmayın kardeşım yapmayın.Siteniz ergen yuvası gibi aptal aptal laf sokmalar.Hakaret yağdıran NICKLER.Adam hakareti cümle arasına gizlemıyor,resmen nickine yazıyor.Ama sizler buna göz yumdukça bu olaylar daha cok olucak.********* sizlere gülüyor.Hiç yorumlarına girip okudunuzmu.Hem userler hem adminler resmen dalga geçiyor sizle.Bizim sitemiz TRF1 gibi olmayacak diyor adamlar.Siz Türkiyenin en güncel ama en seviyesiz en saygısız F1 internet sitesisiniz

  20. balına güveniyor…öndekilerin hataları ile bu kadar galibiyet kazansam bende böyle konuşurum. kelile ve dimne den masallar:)))

  21. ön kanadın rengi 2012 renkleri mi acep 🙂

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    massa kazanmaktan bahsetmiyor.iyi iş çıkarmaktan bahsediyor.
    Okumadan başlığa bakıp yorum yazmayın.Komik oluyor.

  23. 1 saniye yavaş araçla yarışı nasıl kazanacak acaba?

  24. Ferrari F-150 İtalia kötü bir araç değil aslında tek sorun lastik sorunu ben buradan sezon başında Ferrari pirellinin desteğini alıp kesin şampiyon olacaklar diyen arkadaşlara sesleniyorum.Çok biliyosanız bir takıma mekaniker yada aerodinami uzmanı olarak başvurun

  25. Başıma son birkaç yarıştaki gibi garip bir şey gelmezse,

    meali:Başkalrının başına bir şey gelirse kazanabilirim

  26. Ferrari normal şartlarda bu yarışı kazansın 14-15 dalda oscara aday gösterilecek film olarak gösterime girebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir