Red Bull Lastik Stratejisinde Alternatif Yol Çizdi

yazar:

kategori:

Pazar günkü yarışta yüksek lastik aşınması bekleniyor ve Red Bull, ilk sıralama seansında alışılmışın dışında bir hareketle ana lastik yerine opsiyon hamurları kullandı.

Sebastian Vettel’in bu sefer pole pozisyonu Lewis Hamilton’a kaptırmasına rağmen Horner, yarışta McLAren’e kafa tutabileceklerini düşünüyor.

Horner: “Sıralamada farklı bir yaklaşım benimsedik. Bu yüzden açıkçası çocuklar Q1’de süper yumuşak lastiklerin ilk setinden çok fazla elde etmeye çalışmadılar. Sadece hedeflenmiş tur derecesini elde etmek için sürdüler ve sonrasını göreceğiz. McLaren’ler bu hafta sonu burada çok hızlılar ve dürüst olmak gerekirse onlara bu kadar yakın olmayı beklemiyorduk”

“Sonda Seb sıra dışı bir tur attı ve kendisini ilk çizgiye yerleştirdi. Geçen sene Brezilya’dan buna ilk defa pole alamamamıza rağmen yarın için iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum”

Horner ayrıca bu lastik stratejisinin önceden planlandığını; takımın bu hafta sonu daha çok yarışa odaklandığını belirtti.

Horner: “Pirelli’nin burası için tercih ettiği lastiklerle bu yarış çok stratejik olacak. Hayati önemde olacağını düşünüyorum. Araçlarım ilk iki çizgide. McLaren’in dünkü performansına bakarsak, (bugünkü az fark) bunu beklemiyorduk. Bu yüzden memnunuz ve umarım yarın büyük bir meydan okuma olur”

“Strateji, daha önceden üzerine görüştüğümüz bir şey. İşe yarayıp yaramadığını göreceğiz. Teorik olarak McLaren, o set ana lastiklerle 5 tur attı ki bizimkiler yeni. Yani o lastikleri kullanırsak, umarım bizim avantajımız olacak.”


Yorumlar

  1. şimdi ne diyeceksin merak ediyorum…

  2. redbull pilotlar şampiyonluğunu aldı. uzun yarışa yönelik ayar da yapmış olabilirler. şampiyonluk öncesinde pol pozisyonları çok önemliydi çünkü.belki lastikleri daha uzun kullanmak adına downforce seviyesini düşürmüş olabilirler. zaten takımlar şampiyonluğuna da çok yakınlar.

    bundan sonraki yarışlar bir nevi gelecek sezonun senaryo denemeleri olacaktır RB için.

  3. bildiğim kadarıyla sıralama ayarları değiştirmeyi yasaklamıştı fia, yanlış hatırlıyor da olabilirim..

  4. Bazı site üyeleri hakikaten bazı pilotlorı hedef alıyor.Mesela ben alonso ve hamilton a kıl oluyorum…

  5. Şu söze dikkatimi çekti. Hem Horner hemde Vettel aradaki fark beklediğimizden çok yakın dedi. Bu McLaren için olumlu birşey olabilir.

    Şöyle anlatayım, tek turda çok güçlü göründüğü için bu gün ayar değişikliği yapıp yarış için daha ideal bir ayar yapmış olabilirler mi diye düşünüyorum.

    McLaren ın tek turda hızlı olduğunu bilen RB de yarışa sert lastik saklayarak yarışın sonlarında avantaj sağlayacağını düşünmüşler.

    İki takım arasında çok güzel bir strateji ve hız yarışı olucak bence. Vettel ilk turlarda araç ağırken çok güçlü görünüyor her zaman. Bakalım merakla bekliyoruz. Neler olucak.

  6.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    demekki neymiş öyle bol bulduk diye her pistte downforce üretmek bünyeyi bozuyormuş

    çok içince kanatları kırıldı takımın.

    bunlar daha ilk yan etkiler.

    neyse önde gidebilirlerse parmak çocuk telsizden anons geçer artık yolu göremiyorum…

    evet evet anlıyoruz yess baby

  7. lastik, lastik, lastik…red-bull'un yarış ayarlarına dönmesi daha bi ii oldu, yrn iddialılar bnce, herkes button'ın lastik korumasının etkili olabileceğini düşünüyor ama bnce red-bull'un bu extra lastiği çok daha önemli olacak özellikle yarış başında vettel hamilton'a yakın kalabilir ve ilk drs bölgesinde geçişi sağlayabilir, önünü açabilirse çok daha ilginç bi hal alır bu durum..tabi startı umarım temiz alır 🙂

  8. red-bull'un yüksek downforce üretmesi lastikler için bir dezavantaj oluşturuyor, lastikler üzerine daha fazla yük binmesini sağlıyor, çünkü lastikler herkeste standart..bir virajı 200 ile almakla 210 ile almak arasında ciddi bi fark var buyüzden serhan bunu ilk sölediğinde downforce ayarından biraz kısmış olabileceklerini düşündüm açıkçası, suzuka da özellikle ilk sektörde redbull'un mclaren'den geride kalması şimdi daha bi mantıklı geliyor aklıma..

  9. bende bu durumdan cok şikayetçiyim. belli kişiler sürekli olarak bazı pilotları adeta aşagılıyorlar birbirlerine demediklerini bırakmıyorlar…

  10. Facebookta TRF1 destek istiyor ama benım diyeceğim bi kaç lafım var;

    site bizim sorunlarımıza kulak verıyormu reklamlara tıklayalım.ALonsoya hakaret yağdıranlar Ferrariye hakaret yağdıranlar nicklerınde bile bunu acık sekilde dile getirenler her saat bizleri çileden cıkarırkan sizlere neden destek olalım.Sizin azıcık profesyonelliğiniz yok.Atın su adamları siteden gitsin 3 4 çapulcu gitti diye siteniz kötu olmaz merak etmeyin ama korkuyorsunuz işte.Bakın *********.com'a asla sizin site gibi sataşmalar küfürler hakaret içeren nickler bulamassaınız.Çünki adamlar gerçekten profesyonel.Siz anca başınız sıkısınca yok biz bu işi gönullu yapıyoruz.Yok herkes zamanından ailesinden kesip bu site ile ilgileniyor.Kardeşim eğer en ufak sorununuzda mazeretiniz buysa yapmayın kardeşım yapmayın.Siteniz ergen yuvası gibi aptal aptal laf sokmalar.Hakaret yağdıran NICKLER.Adam hakareti cümle arasına gizlemıyor,resmen nickine yazıyor.Ama sizler buna göz yumdukça bu olaylar daha cok olucak.********* sizlere gülüyor.Hiç yorumlarına girip okudunuzmu.Hem userler hem adminler resmen dalga geçiyor sizle.Bizim sitemiz TRF1 gibi olmayacak diyor adamlar.Siz Türkiyenin en güncel ama en seviyesiz en saygısız F1 internet sitesisiniz

  11. Arkadaşlar sıralama turlarında Serhan Acar birşey söyledi.RB lastik aşındırması diğer takımlardan çok daha fazla olduğu için Suzuka da bir sınırlama yapmış eğer(ne olduğunu unuttum) ve bu kendilerine sıralama için 0.7 sn kaybettirmiş işin aslını bilen varsa yazabilirmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir