Rosberg'i Geçen Alguersuari: "Artık Sauber'i Yakalayabiliriz"

yazar:

kategori:

Faenza kökenli takım, Yeongam’da sezonun kendileri adına en güçlü performansını ortaya koydu ve Alguersuari ile 7. olurken Sebastien Buemi ile 9. sırayı elde etti.

Mercedes’ten Nico Rosberg’i de geçmeyi başaran İspanyol pilot, son yarışlarda takımın ortaya koyduğu çabaya dikkat çekti.

Alguersuari: “Gerçek şu ki Toro Rosso takımı, muhteşem bir iş çıkardı; sadece bu hafta sonu değil, aynı zamanda araçta yeni bazı güncellemelerimizin olduğu Suzuka’da da. Japonya’da (güncellemelerden) azami fayda sağlayamadık ama yarışlar (Japonya-Kore) arasındaki birkaç günde takım ileri adım atma adına gerçekten iyi iş çıkardı”

“Aracın muhteşem bir düzlük hızı vardı ki bu şekilde son turda Nico’yu (Rosberg) geçebildim. İtiraf etmeliyim bunu yapabileceğimi düşünmemiştim; beklemiyordum. Ama son bir şans verdim ve geçebildim. Onun o turda küçük bir hata yapması da yardımcı oldu”

“Harika pitstoplarla birleşince bu muhteşem sonuca ulaştık. Çok sıkı çalışan takım adına mutluyum; özellikle de yeni parçaları takan mekanikerlere”

“Şimdi Sauber’e yaklaştık ve üç yarış kaldı. Bu şekilde performans gösterip ilk 10’da kalmaya devam edersek onları geçmek için bir şansımız olduğunu düşünüyorum”

Takım arkadaşı Buemi de zorlu ilk turun ardından aldığı sonuç için seviniyor.

Buemi: “Yarışımdan fazlasıyla memnunum. İlk virajda biri benim üzerime sürdü. Bu bana 4 sıraya mal oldu. Ne oldu gerçekten emin değilim. Ondan sonra yükselmem adına diğer araçları geçmek için sıkı çalışmam gerekti: İki Williams, iki Sauber ve iki Force India”

“Araç, düzlükteki azami hızı ile çok rekabetçiydi. Pitstoplar da çok iyi geçti. Bu yüzden hafta sonunun başından beri harika bir iş çıkaran takıma teşekkür etmek istiyorum”


Yorumlar

  1. 2 ve 3. sektörde gerçekten iyi dayanmış aranın açılmasına izin vermemiş jaime ilk sektörde zaten drsninde yardımıyla 320 km/s hıza ulaşıyordu str6 seneye bu gidişle buemi out ricciardo in ricciardoda liuzziyi geçiyor artık

  2. massadan yetenekli be

  3. alguersuari bana christian albers i hatırlatıyor.ama umarım kaderleri bir olmaz.alguersuari 2.sezonunda ve geçen yılki olumlu düşüncelerim jaime ile ilgili aynen devam.

  4. geçmende niconun hatası da etkili olmus düzlüğe çıkarken hata yaptı herhalde rosberg böylece daha iyi ivmeyle gelen alguersuari drs ile birlikde rahat geçiş imkanı bulmuş.bir iki tur öncede denemisti alguersuari ama mgp nin düzlük hızıda iyi olduğu için basaramamıstı.tabi burda rosbergin lastikleri alguersuariye göre daha kötü durumdaydı ama iki araç arasındaki fark biraz dengeliyordu en azından idare ediyordu rosberg 1 önceki turda izin vermemis rahat savunma yapmıstı.rosberg pozisyon korumakta da sıkıntı yaşıyor artık massa mücadelesindede hata yaptı.tabiki hatalar olucak bu da isin baska boyutu ama birazdaha rosberg in hareketlenmesi lazım.

  5. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Massa.2006 dan alışık zaten.O zaman taraftarlarda tepki vermiyor hatta hoşlarına gidiyor öyle davranması.Massacıların bile.

  6. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    Bu aracla Rosberg'i geciyorsa tebrik etmek lazim. Schumi olmazsa MGP'nin isi zor. Araba gelistikce Rosberg dusmeye basladi.Schumi'ye yardimci olacak bir ikinci pilot lazim onumuzdeki sene.

  7. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Jaime gerçekten iyi bir takımı hakediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir