Schumacher'den Özür Dileyen Petrov'a 5 Sıra Grid Cezası Geldi

yazar:

kategori:

DRS’nin yardımı ile Fernando Alonso’yu geçen Petrov, 4. virajda İspanyol pilotla birlikte çok geç fren yaptılar ve sonunda Renault pilotu, virajı dönmek isteyen Michael Schumacher’in aracına arkadan çarptı.

Geçen sene de Yeongam’da kaza yapan Petrov: “Michael’den özür biliyorum. Benim hatamdı, onun değil. Bir sıra yükselmek ve yerimi korumak için Alonso’ya odaklanmaya çalışıyordum. Ardından geç fren yapmak istedim ve kirli taraftaydım. Fernando dışarıda olmasına rağmen o da virajı kaçırdı”

Bu sene hem Türkiye’de 12. virajda hem de Valencia’da pit çıkışında temas yaşayan Schumacher ise Rus pilota kızgın değil.

Schumacher: “Vitaly’nin geldiğini görmedim. Farkında olmadan ters tarafa döndüm ve kanadımın uçup gittiğini gördüm. Yarış bu. Zaman zaman böyle şeyler oluyor. Talihsizlikti ama sıkı mücadele ettiğinizde oluyor böyle şeyler. Önümde olana odaklanıyorum, arkamdakilere değil.”

“Bu sene birlikte bazı harika yarışlar çıkardığımızı söylemem gerek. Yani birkaç defa ‘biraraya’ geldik. İlk ikisi benim hatamdı ve belki de sıra ondaydı. Ama yarış bu”

Bu arada Daniel Ricciardo’yu güvenli olmayan bir şekilde pitten çıkaran HRT, 5.000 € para cezasına çarptırıldı.


Yorumlar

  1. Herkesin Shumi'den öğreneceği daha çok şey var. Yarış kazası deyip geçiyor.İşte profösyönellik bu.

  2. 5 sıra çok az 10 olmalıydı bence.
    Alonso senin rakibin değil ne zorluyosun anlamıyorumki?
    Dışardan drs yardımıyla atağı yaptın iyi güzelde tekrar neden iç tarafa geçiyosun???
    Dışarda kalmaya devam etse normal frenleme yapsa zaten geçmiş olacaktı!!!
    Ayrıca Alonsonun 2 kontrayla bu kazadan cmlerle kurtulmasınıda tebriğe şayan buldum.
    Pit çıkışındada dikkati Schumi bir kazayı önledi.

  3. Tebrikler geç fren yapmayı başardın ama durmayı başaramadın :)))

  4. schumi virajı dönmek için haliyle yavaşlamış hemen önündeki araçlar gibi fizik kuralı yani 🙂 sanki düzlükte gaz kesip gereksiz yere yavaşlamış gibi yorumlamışsın ilginç gerçekten.alonso ile yanyana giderken sürat kesmeden direkt schumi ye dalan ona rağmen duramayan petrov da da hafiften kazmalık var demek bu biçer döver için hafifletici sebebler bulmak anlaşılabilir gibi değil.

  5. Bir sıra yükselmek ve yerimi korumak için Alonso'ya odaklanmaya çalışıyordum. Ardından geç fren yapmak istedim ve kirli taraftaydım.
  6. Fernando dışarıda olmasına rağmen o da virajı kaçırdı

    Alonso fazlaca yavaşlayan Şumiye vurmamak için dışarı kırmış. Petrov'un kıracak yeri olmayınca vurmuş. Aslında sıradan bir yarış kazası ama hafiften kazmalık da var Petrov'da.

  7. Evet haklısın ama Schumacher ile takım arkadaşı olmak aslında onun için iyi değil seneye bunu çok daha iyi görücez. Schumacher in Kanada Monza Spa ( tekrar döndüğünden beri ) performanslarını mercedes aracı ile gösterdi Rosberg in böyle Mercedes aracı ile Çin yarışı dışında bir performans gösterdiğini görmedim haklısın sadece zaman diyorum.
    Ama şampiyonlar dışında en iyi plotlardan birisi bunuda inkar edemeyiz.

  8. HRT'ye de 5000€ ceza gelmiş. Nerden bulacaklar o kadar parayı allah aşkına! Yazık 🙂

  9.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    bu petrole sezon başında bir baltaya sap olmaz dedim.

    sezon ortası nick i geride bıraktıysada yine özüne döndü

    kırıp geçiriyor yine.

    yalnız Alonsoya takılmış durumda

    fabrika ayarlarına döndürmek lazım.

  10. Artık Schumi'ye hak ettiği aracı vermesi lazım Mercedes'in…yeter artık!

  11. Serra Demirkol Mehmet Demirkoldan ayrılıp Güntekin Onayla evlendi bir kaç sene önce dolayısıyla Serra Okumuş Onay soyadını almıştır ufak bir bilgi 🙂

  12. Tamam da zaten büyük pilot olmak bu değilmidir ?
    Her şeyi pit duvarından beklemeyeceksin. Bazı şeyleri de sen bileceksin.
    Ben Rosberg in şampiyonlar kadar büyük pilot oldugunu zannetmiyorum. Kaç yarış gösterebilirsiniz arabanın gücüne göre daha iyi performans gösterdigi ? Ben bunları bütün büyük şampiyonlarda gördüm. Buna Button dahil.

  13. heidfeldi takımdan gonderen zıhnıyet sponsor yolunda petrova destek vermeye devam ederse ve seneye kubıca veya onun kadar rekabetcı bırısı o koltukta oturmazsa bu takımdan ılerıkı senelerde bır gelısme beklenemez petrov ıyı savunma yapıyo tmm hersey tmm ama adam bu tur durumlarda hata ustune hata yapıyo bı de 5 sıra ne allah askına ben bırının bı yarısta yaptıgı hatayı bır sonrakı yarısta cekmesı taraftarı deılım daha degısık cezalar verılmesı gerekıyo puan kesme ne bıleyım onun gıbı seyler fakat eger boyle bı ceza uygulanıyosa bu ne gecensene schumı barrıchelloyu sıkıstrdıgı ıcın 10 sıra cezası yıyo petrov adamı bıcıyo 5 sıra cezaların bıraz dengesız dagıtıldıgını dusunuyorum

  14. Bu arada suçlu Petrov'dan ziyade DRS'in!.. Her fırsatını bulan DRS ile katliam yapmaya çalışıyor; başarısız bir buluş ve ölü doğan bir çocuk!

  15. Schumi ne yaptığını biliyor ve gücünün farkında; bugünkü kaza sebebiyle hayalkırıklığı yaşamaması başka ciddi hedefleri olduğunu gösteriyor, demek ki herşey yolunda.. Ne sabır ama!.. Bakalım önümüzdeki sene nasıl bir Mercedes GP seyredeceğiz(pek umudum yok ama, bakalım).. Petrov'a gelince, Mark'ın yerine düşünülen bir pilot için feci bir referans, bir değil iki sene daha bekleyebilir(tabi sponsorlar pes etmezse)!..

  16. kazayı gördüm de bu iş hatadan çıkmış.ama özür dilemesi iyi bir şey sonuçta.

    schumi'nin iyi olabilecek yarışlarından birini çöpe atmış olsa da petrov iyi pilottur artık azaltır şu hatalarını umarım,daha iyi olur.

  17. yeri gelmişken yani okay karacan la ilgili cümle kurulmuşken belirtmek istiyorum.kendisi elinden gelen iyi niyeti ortaya koyuyor.f1 konusunda bilgisi de var kimine göre az kimine göre çok.bence eksik olan onu teknik yönden tamamlayan eski soyadıyla sanırsam bir serra demirkol.kendisinide özledim açıkcası.keşge seneye trt de her ikisi bir yayın hazırlasa

  18. Vitaly Petrov *Target1_name_Michael_Schumach­er* *Locking_target1*

    Vitaly Petrov *Target1_fire*

    Vitaly Petrov *Target1_destroyed*

    MISSION ACCOMPLISHED :):)

  19. "Bu sene birlikte bazı harika yarışlar çıkardığımızı söylemem gerek. Yani birkaç defa 'biraraya' geldik. İlk ikisi benim hatamdı ve belki de sıra ondaydı. Ama yarış bu"
    sezonun özetini yapmış petrov.Schumi fanı olarak çok üzüldüm tamda rosbergi yakaladık diyorduk ama böyle bi talihsizlik oldu.Aldığı cezada doğru zaten hatasının olduğunu da kabul etmiş petrov. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız 😀 ne diyim inşallah schumi rosbergi şampiyonada geçer ve mutlu oluruz.Algersuariye de teşekkürler 🙂

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    "………………………….. için Alonso'ya odaklanmaya çalışıyordum. Ardından geç fren yapmak istedim ve kirli taraftaydım. Fernando dışarıda olmasına rağmen o da virajı kaçırdı"

    herifin tek derdi alonso, nasıl bi takıntıysa artık, geçen sene kesmemiş adamı anlaşılan….

  21. burak evmez avatarı

    hayret sen alonsonun hakkını verir miydin ben alonsoyu bir kere övdüğünü görmemiştim insani duygularınız var yani

  22. Alonso'yu bugün dikkati konusunda takdir ettim. Hem pit çıkışında hem de Petrov olayında sezgilerini iyi kullandı. Pist dışına çıktıktan sonra aynadan Petrov'un geldiğini görüp bir manevra daha yaptı ki yapmasa orada da temas olacaktı.

  23. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Schumi Petrov ile önceden 2 defa temas yaşamıştı ve zararlı Schumi çıkmıştı tam bir yarış kazasıydı, ama bugün Petrovun yaptığı tam bir çaylaklıktı, biçti resmen, pistin kirli tarafında geç fren yaptığında öndekine çarpacağını o değil de ben mi bileceğim. Çok kızgınım çok, sanırım bu sezon Schumacher'in 5. yarış dışı mekanik arızalarla birlikte. Lakin üstat çok iyi sürüyor ve çok keyif veriyor hem bu keyiften bu yarış mahrum ettiği için hem de olası puanlara mal olduğu için çok kızgınım Petrova.

  24. valla doğru söylüyorsun.

  25. Alonso virajı kaçırmadı. Petrov'un Schumacher'e dalacağını çok önceden fark ettiği için kasten pist dışına çıktı. Buna rağmen Petrov az kalsın ona da vuruyordu.

  26. Yani Rosberg'i eleştirme oda elinden geleni yapıyor ilk baştaki yüksek performans için harcadığı benzin onun 1 sıra geri düşmesine sebep oldu.

  27. Dostum bende Schumacher'in koyu taraftarıyım.
    Rosberg sanırsam benzinini ilk başlarda çok harcadı yarşın ben içimden dedim ne gerek var bu kadar basıp öndekilere yaklamaya çalışmaya zaten geçemeyeceğiz yarış sonundada muhtemelen tasarruf etti yoksa geçileceğini sanmam.

    Schumacher'in sözlerine gelirsek herkes bir değil bir pilot sadece iyi araç sürmekle en iyi olmaz herşey bir arada olursa en iyisi olursan işte o en iyiside F1 rekorlarını kıran rekor kırmada bile rekor kıran Michael Schumacher ( Rain Master,Overtake Hero,The Red Baron)

  28. 🙂 İşte adam gibi adam.

    Üstüne söylenecek çok fazla söz yok.

    Rosberg olsa şimdiye ağlayıp ortalığı yıkmıştı. Yok öyle olmasa böyle olurdu şöyle olurdu.

    Çok dua ettim Alguersuari nin Rosberg i geçmesi için.

    Lastikleri arasında 10 tur fark vardı.

    Zaten geçmesi gerekiyordu. Ama iyi bir pilot olsa geçilmeyebilirdi.

    Ha benzini bittiği için yavaşlamak zorunda kalmış olabilir. E o da daha önceki turlarda geçilmemek için benzini fazladan kullanmasaydı. Kullanmasa daha önceden geçilecekti değil mi ?

    Neyse… Önümüzdeki yarışlara odaklanalım. Bir 5. lik bizi Rosberg in önüne atar. Zaten Rosberg en fazla 8. olur.

    Bu arada bu çocuk hayatında hiç iyi kalkış yapmış mı ? Veya kalkışta en fazla kaç kişiyi geçmiş ?

    Anlaşılan Şumi buna ders vermiyor. Haftasonları çalıştırması lazım.

  29. schumacher ne yaptığını bilen saygılı mızmızlıktan öte ne kadar olgun tebrikler schumi dediğin gibi olur böyle seyler sen bu sene bu araçla harika yarışlar çıkardın zorlamaya devam.

  30. Yarış bu. Zaman zaman böyle şeyler oluyor. Talihsizlikti ama sıkı mücadele ettiğinizde oluyor böyle şeyler. Önümde olana odaklanıyorum, arkamdakilere değil."
    "Bu sene birlikte bazı harika yarışlar çıkardığımızı söylemem gerek. Yani birkaç defa 'biraraya' geldik. İlk ikisi benim hatamdı ve belki de sıra ondaydı. Ama yarış bu" BÜYÜKSÜN….

  31. Aklıma 2006 Çin yarışı geldi Barichello'da direk virajda dalmıştı Heidfeld'e. Schumi'ye okay denilen zatın nazarı değdi ilk yarış dışı kalır dedi. harbiden çok fesat adam bu okay iyide gidiyordu Schumi.

  32. Doğru ceza bende grid cezası bekliyordum.

    Schumiyi götürdü Alonso virajı dışarıdan almasa onuda götürüyordu az kalsın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir