Schumacher: "Talihsiz Bir Yarış Sonucu Daha"

yazar:

kategori:

Yarışa 12. sıradan başlayan ancak iyi bir yükseliş gösteren Schumacher, Petrov’un kendisine arkadan vurması sonucu yarış dışı kaldı.

Schumacher “Bizim için cesaretverici olan bir günde bir talihsiz sonuç daha. Araç yine yarış içerisinde çok iyi olduğu ve çoktan pozisyonlar kazandığım için oldukça kötü oldu.”

“Bugün nelerin mümkün olduğunu görmek ilginç olabilirdi ve iyi puanlar kazanabilirdik.”

“Kazaya gelirsek Vitaly’nin geldiğini görmedim. Bir anda istemediğim yöne doğru spin attım ve ardından arka kanadımın sallandığını gördüm. Talihsizdik ancak sıkı mücadele ederken bunlar oluyor, yarış bu.” dedi.

Petrovun Schumachere Daldığı An - Kore GP
İzle: Petrovun Schumachere Daldığı An – Kore

 

Nico Rosberg “Yarışın başında iyi bir hıza sahiptim ancak ana lastiklere geçtikten sonra daha zorlandık çünkü lastik aşınması çok fazlaydı. Jenson ve Ferrari’lerle iyi mücadelelerim oldu. Felipe ve Fernando’ya karşı orta bölümde pozisyonumu korumak için çok zorladım. Bu süreçte ön lastiklerimi zaman zaman yaktım ve bu nedenle beklediğimizden daha erken pite gelmek zorunda kaldım ve son bölümde sert lastiklerle daha uzun süre pistte kaldım.”

“Yarışın sonunda yol tutuşum yeterli değildi ve Jaime’ye karşı pozisyonumu koruyamadım. Benim için zor bir yarıştı ancak yine de puan kazandığım için mutluyum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    Video'nun basligi cok yerinde olmus

  2. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Arka Kanat Değiştirmek Uzun Süren Bir İş..Yani 3-4 Tur Yemiş Olacaktı..Hemde Başka Sorunlar Çıkarabilirdi..Riske Atmak İstememiş Olabilir..

  3. Çok güzel yarış çıkarıyordu.
    C.tesi günü en büyük korkum start anında önünde ve arkasındaki kamikazelerdi. Hatta bu konuyu burda korkarak konuşmıştuk.
    Startta sorun çıkmayınca ohh iyi oldu demişken pitten çıktıktan sonra petrov kamikazesi mahvetti haftasonumuzu.
    Öncelikle mgp pit ekibi yine Schumiyi geç pite aldığı için bu kazada tuz biber olmuştur.
    Ancak bazen olacakların önüne geçilemiyor maalesef.
    Ben sadece şunu merak ettim; schumi kanadın bu haliyle ve patlak lastikle pite girse tekrar yarışa döndüremezlermiydi?

  4. Schumi' bu şekilde yorum yaparak, sezon boyunca Schumi'den dert yanan Petrov'un çenesini kapatmasını sağlamıştır. 🙂

  5. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Site yoneticisi arkadasimiz su an meraktan speedtest yaptim hiz yaklasik 4.5 megabit ama herhangi bir videoya donmadan bakmak imkansiz diyorum acaba videoyu yuklediginiz siteyi mi degistirseniz.hep donuyor.saygilar

  6. Hiç öyle ağlamamış gidipde Petrova saldırmamış işte olgunluk bu olsa gerek,bravo şampiyon .yarışın başlarında live timingde ilk 6 sıra dışında ilk sektörü mor yapan tek pilot Schumayerdi diye gördüm.Yarışın ortalarındada Buemi sürekli ilk sektörü mor yapıyordu ..

  7. -Sıralama turunde lastiğin fırlayıp özgürlüğüne kavuşması
    -Petrevun bu sene bu 2. geçirmesi.
    -Ve yaşanan bazı saçma problemler…

    Artık Schuminin üstünde ciddi ciddi bir lanet falan olduğunu düşünüyorum ben….

  8. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Schumiyi ne zmana gorsem aracin orasi burasi kirik,artik sasmiyorum bile.iiiki sampiyonluk icin oynamiyor kalp krizi falan olurum herhalde.kazaya gelince petrovu alonso sasirtti bence cunku ikisi rekabet halinde olunca kim daha once frene basicak durumu oldu.petrovun hatasi bence artk petrovun f1 kariyerinin bitirme zamani geldi

    Kanaatimce senna hulkenberg iyi bir ikili ola renault icin ama bana kalirsa petrovu gonderip heildfeldi yeniden takima kazandira bilirler heildfeld daha once 1. pilotluk yapmis biri takima gelismede de yardimci ola bilir,en azindan 5 6 lik icin mucadele ederler.f1de kalitesiz dusunceye yer yok(pilotdan sponsor beklemek)burasi milyon dolarlari harcandigi bir piyasa paraniz yoksa farkli bir dala gecis yapin dtm wrc belki gp2

  9. En iyi ikili Schumacher-Rosberg
    En uyumlu ikili Button-Hamilton

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Benim İtiraz Ettiğim Şey Benzin Tsarrufu Yüzünden Yavaşladı Demen..Lafı Değiştirmeyelim..Yeni Konuyada Bakabilirsin..

  11. 1-rosberg nerde bahsetmiş
    2-güvenlik aracı girdiğince sadece o değil tüm pilotlar benzin tasarrufu yaptı.(üsteklik takım sc nin birden fazla yarışa dahil olacağını hesap etmiş olabilir)
    3-yarışın sonunda yol tutuşum iyi değildi demiş.doğru 28.turda pite girdi ve aynı set lastikle yarışın son yarısını tamamladı oysa alguersuari çok daha taze lastiğe sahipti üstelik drs ye de sahipti.

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    1. Rosberg bahsetmemiş..
    2.güvenlik aracı girdi o arada benzin tasarrufu yaptı zaten..
    3."Yarışın sonunda yol tutuşum yeterli değildi ve Jaime'ye karşı pozisyonumu koruyamadım. Demiş…

    Kısaca Böyle..

  13. schumı gercekten bazı yarıslarda cok ama cok sanssız anlam veremıyom neden boyle olaylara karısıyo heıdfeldı gonderıp petrovu kahraman gıbı gossteren renault takımı da ısı ne kadar ıyı bıldıgını her yarıs ggosterıyo rosberge gelınce bence cok ıyı yarıstı adam elınden ne gelıyosa ama su varkı her yarısta genelde bu oluyo sonunu getıremıyo benzının bıtmesınden bana kalırsa ya da yanlıs mercedes taktıgınden oluyo bu veya bugunu solersek cok erkek pıte gırdıkı dıerlerıne gore 10 12 tur sanırsam eskı lastıklerle dırenemedı buyuk olasılıkla massaya savunma yaparken yaptıgı sert blokajdan dolayı sanırsam lastıgı zarar gordu hemen pıte gırdıkı sonda bana kalırsa toro rossoya bu yuzden gecıldı

  14. muhtemelen demiştim ; kanıt !

  15. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Rosberg Benzin Tasarrufu yapıyor demiştin ? 🙂 öyle birşey yok 🙂

  16. Schumi ve rosberg en iyi ikili bana göre griddeki.İkisi de altlarındaki araçdan ötürü şanssızlar olay bundan ibaret.

  17. adam kendi yarışında olan biteni anlatmış bu sızlanmak değil.ayrıca ferrarilere karşı direnebildiği kadar direndi.bu sezon drs zırvası olmasaydı.çok daha iyi pozisyonlarda bitirebilirdik.bu schumi içinde geçerli

  18. senin startların yeter leblebi gibi adam geçiyorsun her startda en az 2 3 sıra kazanıyorsun sen böyle rekabetçi ol yeter bize daha büyük basarılar daha iyi bir araçla gelicektir elbet.

  19. Yine sızlanmış.

    Ona bakarsan her pilotun bir bahanesi vardır bulunduğu konum ile ilgili.
    Hamilton'da vibrasyon sorunu vardı.
    Alonso'nun kanatlar iyi değildi.
    Petrov iyi kalkış yapamadı.

    Daha sayalım mı 🙂

  20. o kadarda puan topla be rosberg.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir