Alonso Sezonun Geri Kalanından Umudunu Kesmiyor

yazar:

kategori:

Japonya’da galibiyet savaşı veren, ancak Kore’de istediği sonucu yakalayamayan Alonso, Ferrari’nin sezonun geri kalanında galibiyet alması için muhakkak sıralamalarda gelişmesi gerektiğini belirtti. İspanyol pilot yaptığı açıklamada:

“Bizim için ilginç bir yarış oldu. Başlarda lider grupla aynı ritmi tutturmakta zorlandım, çünkü starttan birkaç tur sonra süper yumuşak lastiklerle arkadan kayma sorunu yaşadım. Akabinde de sürekli trafikte kalmam downforce kaybına sebep oldu.”

“Yine de yumuşak lastiklere geçmemizle beraber performansımız gözle görülür şekilde arttı. Önümün de açılmasıyla elimden gelenin en iyisini yaptım. Ancak bu önümde podyum için savaş verenleri geçmeme yeterli olmadı. Radyoda söylediğim gibi, 20 tur zorladıktan sonra, son iki tur için yapabileceğim bir şey kalmamıştı.”

“Önümüzdeki yarışlarda galibiyet hedefliyorsak, cumartesi günkü performansımızı mutlaka geliştirmemiz gerek. Ayrıca gelecek seneye yönelik testler yapmaya devam edeceğiz. Yeni şeyler denemeyi ve belki de stratejide biraz risk almayı düşünebiliriz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir