Alonso Kalan Yarışlarda Yine Zafer Kovalayacak

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Japonya’da zafer mücadelesi veren İspanyol pilot, başlarda geriye düşmesinin ardından ön grupla farkın açılmasına engel olamadı; son pitstoplar ardından önü açılınca ise yaklaşsa da sonunda pes etti.

Ferrari pilotu, yarışta daha iyi bir şansa sahip olabilmeleri için takımın sıralamada daha yukarıda olma üzerinde durması gerektiğini düşünüyor.

Alonso: “Her şeyi hesaba katınca çok hareketli, ilginç bir yarış oldu.”

“Başlarda liderlerin tempolarına ayak uydurmakta biraz güçlük çektim. Çünkü birkaç tur geçince süper yumuşak lastikler çok fazla önden kaymaya neden olmaya başladı. Üstüne üstük sürekli olarak trafikte kalmak, lastik performansında ödün vermemizi sağladı. Çünkü daha az aerodinamik yere basma kuvvetine vardı”

“Yumuşak (ana) lastiklere geçtiğimizde durum önemli ölçüde gelişti ve önüm açıkken elimden geldiğince zorlayabildim. Ama o anda, podyum için mücadele eden küçük grubu yakalamam zordu. Bu yüzden telsizden de söyledim: 20 tur boyunca elimden geleni ortaya koymamla birlikte sadece iki tur kala dahası fazlasını yapma şansım yoktu”

“Cumartesi performansımızı geliştirmemiz gerek. Ama bu sezonun kalan yarışlarında bir galibiyet elde etme isteğinden pes etmeyeceğiz. Ötesinde, gelecek sene için çalışmaya devam edeceğiz; yeni şeyler deneyeceğiz; belki de stratejimizde biraz risk alacağız”

Takım arkadaşı Felipe Massa ise, yarış içinde yaşadığı bazı sorunlar yüzünden daha iyi bir sonucu kaçırdığını söyledi.

Massa: “Memnun değilim. Çünkü küçük sorunlar, daha iyi bir sonuç almamı engelledi. Bugün performans seviyemiz sıralamadaki göre daha iyiydi. Zaten bu sene durum sürekli böyleydi. Şimdi Formula 1 için yeni yer olan Hindistan’a gidiyoruz”


Yorumlar

  1. çok zor bu saatten sonra adamım yarış kazanmanız

  2. Peki Neden her alonsocunun Hamilton haberinde olmasına ses çıkarmıyorsun sadece pilotunuza dokunuluncamı tepki veriyorsunuz hayır size ne Hamilton kaçıncı bitirmiş siz gidin 5.olan ve pes ediyorum diye pilotunuzla ilgilenin. sezon boyunca süründünüz FİA desteğiyle göstermelik 1 yarış kazandınız sonra duble bekliyorlardı olmayınca rahatsızlıkları ondanmış diyorsun bizim en azından öyle bir beklentimiz vardı sizin o bile yok 5 yarışa kazanmışız sezen sonuna kadar en az 1 tane daha kazanma beklentimiz var siz FİA desteğiyle alınan 1 yarış dışında hep süründünüz. Konuşulan Fernando değil her Hamilton haberini kuyruk acısını yansıtan ergenlere karşı gösteriğimiz tepkidir bu.

  3. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Ne diyeyim hocam doğru söylemişsin. Herkesin kendine karşı var bir haklı tarafı. Ama bu haklı tarafı göstermek için hakaret etmek gerekmez. Ama gel gelelim bunu anlayamıyor bizim fanatik McLaren ve Alonso Fanı arkadaşlar. Syn Bundy ile de konuştuk bunları Alonso vatan haini diyor ona göre çok çok haklı bir durum. Ama bunlar yaşamın bir parçası ve eminim ki bizim bilmediğimiz bir çok şey var ve sadece bildiklerimiz ile bunları yaşıyoruz. Bir de bilinmeyenler bilsek neler olurrr:))

    Saygı her zaman olmalı. Eğer saygı olmazsa hiç bir zaman anlayamayız birbirimizi. Hakan (Hürkül) adam müthiş yahu! Takılmaya çok seviyor herkese. Sadece Alonso değil her türlü konu da bomba ama en çok da Alonso. Şimdi o yorumlarını yazmayı kesse bir eksiklik olur TRF1' de bu net 🙂
    Nasıl bir Formula1 fanıysam artık Ferrari ve Alonso taraftarıyım ama McLaren e karşı her zaman sempatim olmuştur saygı duyulacak takım ve yeri ayrıdır:)
    Yaklaşık bir sene önce MaykılSchumacher nicli bir arkadaşla tartışmam geçmişti ama nasıl tartışma. Eh az biraz ukala davranmıştım ve bana şerefsiz demişti kopmuştum ve kendi kendime sorunlumuyum acaba diye düşünmeye başlamıştım benim ne işim var ulen burada diyerekten :))

    Of Minardi tam bir baş belası. Yahu işin gücün yok mu be herif 🙂 Umarım ciddiye almaz beni bu sözlerimi ahah:)

    Evet bir sezonu daha Test şampiyonu olarak bitiren Ferrari ve ikinci McLaren 🙂 Sanırım daha uzun süre böyle gidecek bu. Seneye gerçekten sağlam bir Hamilton- Alonso kapışması hiiç fena olmaz uzun zaman oldu . Tekrar Hamilton u yenmek iyi olacaktırr 😛 🙂

  4. Diğerlerinide seviyorum ama en çok seni seviyorum 😀 ben böyle söyleyince kıskanmasınlar))) Ya ben gerçekten sıkı bir F1 izleyicisiyim 2000 yılından beri seyrediyorum ve bir takım başarıların sarhoşluğuna kapılarak Mclareni tutmaya başlamadım.hoş 11 senedir çok büyük başarılar gördüğümüzde yok zaten.Pilot taraftarı olanlarada saygı duyuyorum ama bana göre değil bu.Alonsoyu,Raikköneni,Vetteli tutan bazı bayan taraftarların onların başarılarının yanında başka özellikleri ile ilgilendiklerini hissedebiliyorum görüyorum yani bunları yaşıyoruz.Herkül bu konuda istisnalardan biri sen hiç onun gibi bir Raikkönen taraftarı gördünmü? 😀 Kimse kendi pilotunun hatasını kötü özelliklerini görmüyor istisnalar var tabi.Ne Mclaren benim babamın takımı nede Hamilton oğlu,birisi Hamiltona hakaret etti diye bende kalkıp ona hakaret etmiyorum ama her nedense biz bir pilota bir iki şey karalayınca acaip bir saldırıya uğruyoruz.şahsımıza saldırıyorlar.(Bunlar bir kaç Mclaren ve Hamilton Fanı içinde geçerli ) Alonsonun yarış kazanmasını istemem hiç bir zaman bana göre çok karektersiz birisi (ama iyi yarışlarınıda söylerim),bunu söyleyınce kuyruk acınız var gibi laflar yazılıyor.Bu doğal değilmi?Benim tuttuğum takımı olduğundan farklı gösterip sırf kendi egolarını tatmın etmek için neler yaşattı bize.O da kendine göre haklı olabilir ama benimde onun kazanmasını istememem taraf olarak hakkım değilmi.Bu şekilde yazınca kuyruk acınız var söylemini hak etmişmi oluyoruz.Zaman bizlerin bir çok konuda haklı olduğunu gösterecektir diye düşünüyorum.Senin benim ve belirttiğin arkadaşlarla çok iyi anlaşabiliyor olmamızın nedeni bir birimiz anlıyor olmamızdır,birbirimize hak veriyor olmamız değil.Senin kendi düşüncen var benım kendı düşüncem var.Sen benım düşüncemden ötürü sinirlenip hakaret etmıyorsun,bir çok yorumunda kullandığın “:)” işareti senin olaylara çok fazla takılmadığın anlatıyor zaten.burada birileri ile hararetli tartışmanın sana yada karşındakine bir şey kazandırmayacağını biliyorsun,yanılıyormuyum ?Aslında konuşacak çok şey var ama yazmak zaman olır :)) Tarafsız diye nitelediğin Minardi arkadaş olmalı muhtemelen )) Bir gerçek varki Red Bull ve Vettel şampiyon oldu biz diğerleride birbirimizi yiyoruz burada.:D yok Hamilton ona buna çarptı Alonso give up dedi falan diye spordan kopmamaya çalışıyoruz )))))

  5. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Diğer Alonso taraftarı arkadaşları da sev yahu niye sevmiyorsun:) Galiba diğer adamlar saygıdeğer Alonso taraftarı arkadaşlar daha sert ve pek mizahiye girmeyi sevmiyorlar. Aynı şekil de bir kaç McLaren,Hamilton ve Raikkonen taraftarları var onlar da aynılar. Ha bir de tarfsızlar var onlar en tehlikelileri. :))
    Can Bundy,Herkül ve sen. Niyeyse iyi anlaşıyorum sizlerle. Sanırım çok ciddiye almıyoruz bir brimizi ve tam istenilen şeyi yapıyoruz. Nasıl Formula1' yarışların da zevk alıyorsak Hamilton kazansın, Alonso kazansın burada ki yorumlardan da zevk almalıyız. Sonuçta hepimiz birer manyağız :))

    Gece gece eller aktı klavyeye haydi rasgele 🙂

  6. link için sağol. Bu adamın ingilizcesine hayranım 🙂

  7. ilgilenenler için, Alonso'nun yarış sonrası röportajı, I give up'ı da açıklıyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=auTvCOkMZz0

  8. Bizmkiler Yine arkasını görmüyor normal .Ama sizinki Önünü görmüyor(Bkz:Malezya 2011 Alonso)

  9. ben birşey yapmıyorum hocam…tek bir hakkım var onu da çoğu zaman kullanmıyorum. statik ip kullanıyorum bu arada…

  10. Forza Felipe avatarı

    Pite girmeden en son en hızlı turu atmıştı ki o en hızlı turun nedeni aracın hafiflemesydi..Hatta 15-20 saniye sonra Webber hemen yeni lastiklerle en hızlı turu atmıstı..

    O zaman sizin mantıgınıza gore Ferrari pistteki tüm takımlardan yarım saniye hızlı cunku Alonso son bolumde herkesden yarım saniye daha hızlı turluyordu.

  11. MagicAlonso avatarı

    ben senin gibi cahil adama ne diyebilirim ki live timingden takip etmedin sanırım alonso 0.6 ila 1 sn arası fark atıyordu her tur massaya bunu heralde sadece 2 tur daha yeni olan lastikleriyle yapmıyordu.neyse yeni yeni senin gibi tipler türüyor bu aralar bu sitede fazla tınlamaya gerek yok nede olsa senden çok var

  12. Üstadım merhaba,
    Bugün yarış McLaren ve Redbull arasında geçti ama konuşulan yine Fernando.
    Bugün burada Fernando'ya yazılıp çizilenlerin sorumlusu Vettel'dir.
    Taraftarlar dünkü antreman ve sıralama sonucuna bakarak 700. yarışın duble ile bitmesini beklediler.Whitmarsh'ın duymak istemediği sesi bugün daha bir gür duyduk.Vettel şampiyon olduğu yarışta bu kadar yesss dememişti.Nasılsa şampiyon oldu artık yarışa fazla asılmaz diye beklenen Vettel daha ilk turda Hamilton'u geçti.Fark açtı.En hızlı turu dahi Hamilton'a reva görmedi.54.turda en hızlı tur Hamilton iken 55 de Vettel bu dereceyi 0.8 sn. geliştirdi.İşte bunun verdiği rahatsızlığın yansımasını bu haberde görüyoruz.

  13. burak evmez avatarı

    seninki cahilce olmuş forza felipe eski lastiklerle de en hızlı turu elde etti

  14. Forza Felipe avatarı

    Ben Alonso'nun geçip geçmemesi ile ilgili bir durum söyledim hoş söylesem yine senle anlaşamazdım büyük ihtimal ama konumuz bu değil.

    Arkadaş Alonso'nun karekterinden bahsetmiş örnek verip bende geçmişi hatırlattımsadece.

  15. çok iyiydi
    +1

  16. Ya bazı Klişe insan yavruları neden IP değiştiriyor sürekli oy kullanıyor? Başka işiniz yok mu kendinize oy vermekten başka 🙂
    çok eziksiniz:)

  17. oooo aypi değiştimeyi öğrenmişsin:)

  18. Ben de tutamadım kendimi. öyle yaptı çünkü massanın yaptığı öylesine imkansız bir sezonda sırf Alonso ile Ferrari bir şans yakalamışken şampiyonayı mahvetmekti. çünkü yaptığı alonsoya sadece zaman kaybettirdi. Tabi ki geçecekti alonso …

  19. Can,geçen sene bir arkadaş vardı sezon ortasında şampiyon belli,Fia ve SC Hamiltona çalışıyor kasıtlı olarak diyordu.Yani aklı başında biriydi ama nedense böyle bir düşüncesi vardı 😛 aklıma o geldide bu iki gözden geçen ayrıntıyı belirtmek istedim.Bu açıdan bakanlarda olabilir ama ben biraz mizahi yaklaşayım dedim.Beni en iyi sen anlıyorsun teşekkür ederim 😀 en sevdiğim Alonsocu sensin,bu iltifatlarım senin pilotdaşların arasında afaroz sebepi olabilir Achtung !! ))))))))))

  20. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Zaten mantıklı bir ''Adam'' da böyle düşünürdü. Atılan her tur hele ki yarış performasnın da dolu depo ile büyük kazanç. Ön kanat konusun da Ferrari belki diğer takımlara göre hep bir adım önde olacak yeni sezon da bilemeyiz. Kim bilir ileri ki yarışlar da komple aracı değiştirirler falan :))

  21. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Abi Niye Alonso ya çalışıyor yahu:) Jaime (ToroRosso) ona da çalıştı asalım mı bu adamları keselim mi napalım anlamadım ben şimdi ahah :))

  22. Forza Felipe avatarı

    Aslında cevap vermeyecektim ama şu yazıyı okuyunca aklıma birşey geldi.

    "Alonso delikanlı adam önündeki rakip takımın pilotunu geçemeyince telsize ağlayıp kenara çekmesini istemiyor bu bile başlı başına bir karakter meselesi."

    2010 Almanya'yı hatırlatmak istiyorum..Alonso Massa'ya karşı atak yapıyor ancak geçemeyince telsizden "Bu saçmalık" diye bağırıyor..Sonrasını cümle alem biliyor.

  23. Forza Felipe avatarı

    Kusura bakma ama biraz cahilce bir yorum olmuş.

    Yarışın ilk bölümünde Alonso geçen yarışlardaki gibi Massa'dan hızlı olsa Massa'yı çok çok rahat geçeceğine eminim.Ancak durum bu sefer farklıydı.

    Alonso'nun o uçusunun neden olduğunu ise sana söyliyeyim.Son pite en geç girerek en temiz lastikleri taktı.Bu yüzden pistteki herkesten hızlıydı.Massa'sın son bölümdeki turlarına bakarsan hemen hemen Ham – Web – But 3lüsü ile aynı tempodaydı.. (Son 2-3 tur tur bindirme olmama ve yarışı bırakmayana kadar)

  24. Alonso yarıştan sonra " Yeni ön kanat bu araçta belki iyi çalışmadı ama 2012 için 0.1 saniye kazanmayı ve şampiyonada 5. bitirmeyi tercih ederim." demiş.

  25. MagicAlonso avatarı

    massanın arkasında kalması yarışını katletti.downforce kaybıyla birlikte ilk bölümde bu yüzden lastikleri iyi kullanamadı ama önü açılınca aracı limitlerinde ve lastiklere bakarak kullanabildi.aslında starta da alonso kirli taraftan kalkmasına rağmen iyi bir kalkış yaptı massanın yanına geldi ama önünde webber yavaşlattı.sonrasında yaşanan karambolden iyi faydalanamadı.eğer bugün 5. olarak başlasaydı muhtemelen 2. lik için çok daha iddialı olurdu hatta yüksek bir ihtimalle 2. olurdu.sağlık olsun diyelim önümüzdeki yağmurlu veya karmaşık bir yarışta 1. lik için savaşma şansı doğacaktır buna Alonso kadar bende inanıyorum

  26. Bana yeni kanadıyla Massa'yı kovalıyor gibi geldi.Önü açıldıktan sonra ne hikmetse ucusa gecti.

  27. Alonso nun mücadeleyi neden bıraktığını anlayamayanlara cevaplardan bir tanesini Button vermiş.

  28. yine derken?

  29.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    pistin 3.hızlı aracı ile 2.hızlı aracını geçememesi kadar doğal bir olay varmı.

    sevgili hami neden 1 başlayıp 2 bitirdi bilen varmı hemde daha ilk turda..neden pes etti demekki lafla peynir gemisi yürümüyor..)))

    Alonso delikanlı adam önündeki rakip takımın pilotunu geçemeyince telsize ağlayıp kenara çekmesini istemiyor bu bile başlı başına bir karakter meselesi.

    takım emirlerini saymayın yalnız her birinden yüzlerce sayabiliriz.

    pes etmeyen leride görüyoruz eşit şartlardaki takım arkadaşından 24 sn fark yiyor

  30. Eyy zevaldan seslerr… hala anlayamıyorsunuz yaa.. takımı dinamik tutma adına bir yarış kazanma lafına yapışmış durumda ki unutmayınki seneye başarılı olan bnir araçla bu zamanda hala mücadele etmek zorunda olan bir takıma ihtiyaç duyacakdır.Bu adam işini çok iyi biliyor ki bizlerde ondan dolayıdır hayranıyız yoksa babmızın evladı değil.Bu adam 3 hafta F1 yarışlarına katılmasa çoğunuzun ne yarış izleyeceği nede buralara yazacağı olmaz.Anladınızmı; gizli hayranlar…

  31. alonsoaslan avatarı

    alonso neden pes ediyorum dedi? çünkü son 2 turda DRS de sorun vardı ve son 15 turda zorladığı için lastikleri bitirdi tek açıklaması budur

  32. Yine Alonso haberi ve yine sen. Yazık sana…

  33. Sun turda elinden gelenı yapabilecek sadece bir kaç pilot vardı.Kimi (2005 Suzuka) Schumayer (2010 Monaco) birde Magny Coursda yine son virajda biris vardı Barichello,Massa yada Truli geliyor aklıma ama anımsayamadım.:) Aklıma gelenler bunlar.Son turda herkesin cesareti olmaz,e önunde mp4-20 de yok süspansıyonu kırılsın pes edersin tabi 😛

  34. ümit fakirin ekmeği…
    ölülerde zannediyorki diriler hergün helva yiyiyor:)))
    ne oldu ferrariye geldin? ikide iki yaptın yine boş geçtin.ferrariye gelince herşey mükemmel olacak zannettin…kendi performansını hesaba katmadın… galibiyetler peşinde koşarak koca ferrariyi avutmaya çalışıyorsun ya…
    büyük insanlar aldıkları şampiyonluklara küçük insanlar büyük insanlara karşı aldıkları galibiyetlerle övünürler mutlu olurlar…
    gemisini yürüten kaptan…

  35. şans;alonso her ikisinin mücadelesini analiz etmiş ve dışardan her ikisinide geçebileceğini öngörmüş dönmüş.yoksa petrov ruletinin schumiye çarpacağını ön görmemiş.sonuç alonso ballı.

  36. Yanlış izlemediysem Japonyada 2. pit stoplar sonrasın tahminen 5 sn ve üzerinde olan fark güvenlik aracının girmesiyle eridi Vettelle ara kapandıktan sonra hızlı bir pit stopla Vettelin önüne geçti sonrada yerini kaptırmadı 2. oldu.Bu yarışdada SC vasıtasıyla öndeki grupla arasındaki fark eridi sonra Alonso yine iyi sürdü.SC bu günlerde Alonsoya çalışıyor 🙂

  37. alonsoberker avatarı

    ne yapsın hamilton gibi biçerek mi geçsin rakiplerini

  38. 2012 ön kanadıyla atılan 55 tur.

    Alonso son anlarda ön sıralara yaklaşmak için gösterdiğin çaba bile seni sevmem için yeterde artar bile. Kontrolsüz güç güç değildir diye bilinen bir reklam sloganı var şuanki mevcut lastik üreticisinin, sen bunun en büyük örneklerinden birisin.

  39. pist dışına çıktıktan sonra petrovun yandan ona doğru geldiğini farkedip son anda direksiyonu düzeltip gaza basarak petrovun temasından kaçması, yanına araç gelip onu görmediğini söyleyen diğer pilotlara ders olarak okutulabilir (japonya 2011, vettel, hamilton)

  40. Bu haftasonu Ferrari'nin kullandığı gelecek sezon için test edilen yeni kanat RBR'nin kanadının aynısı neredeyse. Biraz daha yaratıcı olun ya bu gidişle 2012'den de pek umutlu değilim açıkçası.

  41. faruk sapmaz avatarı

    eh benim canım kardeşim,kulu aracı olarak kullanmadan allahtan gelen birşey var mı?

  42. sporun en lanetli kelimesi "pes etmek".

    ve artık bu terim diazın.
    layık olduğu şekilde kendisine ithaf edilecektir.

    diaz: pes ediyorum.

    attaboy.

  43. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sen hala neden bunlara bişeyler anlatmaya çalışıyorsunki, zaten anlamak gibi niyetleri yokki, kasma boşver iflah olmadılar, olmayacaklar, hayran oldukları pilot petrov a zaten kızgınlar bi taşla 2 kuş vurmadı diye…

  44. http://video.trf1.net/1084-petrovun-schumachere-daldigi-an-kore-gp.html

    Bu videoyu tekrar izle. Petrov Schumacher'e vurmadan hemen önce videoyu durdur. Alonso'nun çoktan pist dışına yönelmiş olduğunu göreceksin.

  45. hocam etme eyleme nerde fark ediyo yaa adam petrov a geçilmemek için geç fren yapıyo orda e haliyle yanında ki gümbürtüye gidince hepten dikkati dağılıp açılıyo utanmasanız hani futbol da diyolar da oyunun 5-10 saniye önünü görüyo aynı onun gibi geleceği görüyo diyeceksiniz bir kere de yarışta olan bi olay da şu adamı bu kadar abartmayın tamam kötü pilot demiyorum da Allah tan gelen bişeyi kula bağlamanın neresi gerçekçi Allah aşkına

  46. helal sana fernando , bir kez daha ezdi massayı ve harika bi yarış çıkardı . o kadar zorluyordu ki bütün araçla bordürlere çıkıyordu ve hızlanmaların bazılarını bordürlerin üstlerinde yapıyordu . çok korktum spin atmasından ama korktuğum olmadı şükür ki .

  47. Alonso az kalsın önce saçma pit çıkışı, sonra da Petrov yüzünden kaza yapıyordu. Petrov'un Schumacher'in üzerine çıkacağını kazadan çok önce fark etti. Karambole gitmemek için pist dışına çıktı. Buna rağmen Petrov az kalsın ona da vuruyordu.

    Alonso bu kazalardan tecrübesi sayesinde kurtuldu. Olacakları bu kadar erken öngörebilmesi inanılmaz. Bu çabalarının karşılığı olarak da bedava 2 pozisyon kazandı.

  48. yani daha pes etmedi!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir