Rosberg Erken Pite Girmenin Sonuçlarına Katlandı

yazar:

kategori:

Rosberg: “Yarışın başında iyi hızım vardı ama ana lastiklere (sarı renkli yumuşak lastikler) geçtikten sonra işler daha zor hale geldi; bozulma çok fazlaydı.”

“Jenson (Button) ve Ferrari’lere karşı bazı güzel mücadelelerim oldu. Yarışın orta bölümünde Felipe (Massa) ve Fernando’ya (Alonso) karşı yerimi savunmak için zorluyordum. Bu esnada ön lastiklerim bitti. Bu yüzden beklendiğinden önce pite girmem gerekti ki bu yüzden ana lastiklerle son bölüm çok uzun oldu. Sonlarda yeteri kadar tutunma elde edemiyordum. Bu yüzden Jaime’ye (Alguersuari) karşı yerimi koruyamadım. Bugün benim için zor bir yarış oldu ama puanlar aldığım için yine de mutluyum”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hatırlayamadığın yarış Spa 2011..Rosberg 5.sıradan start almış ve lider olmuştu.Tam 3 tur lider gitmiş ve vettele geçilmişti.Ön gruptan en son pite giren Rosbergti.Hatta Rosberg pitten çıkar çıkmaz sc girmişti.1 tur daha geç girse çok avantajlı olacaktı.Sağlık olsun.Rosbergin bu yıl akıllarda kalan diğer yarışı da Çin 2011 dir.

  2. Bana kalırsa Rosberge çok haksızlık yapılıyor. Ben Rosbergin altında iyi bir araç olduğunda Vettelden, Buttondan ya da başka bir pilottan aşağı kalır bir yanının olacağını düşünmüyorum. Ama bazı pilotların sürüş şekli insanı heyecanlandırıyor ki Rosbergin de bu yanı eksik. Mesela Hamiltonun atak yedikten sonra aniden karşılık vermesi çok hoş.

  3. heh söyle ayrıca geçmek baska bir sey önünde bitirmek baska birsey sorun yaşamayan bir ferrarinin önünde bitirmek daha anlamlı birsey. kaldıki dostum biz schumacher kendi hatasıyla yarısta geri düsse veya yarıs dısı kalsa elestiriyoruz daha dikkat li sabırlı olmalı gibi veya sıralama performansını elestiriyoruz fakat sen rosberg e toz kondurmuyorsun massa drs actı ok ancak rosberg de geç fren yaptı çizgisini kaybetti kısacası hata yaptı ki bunlar normal seyler 1 hata yapınca pilot kötü pilotmu olacak örn.rosbergin startları iyi değil genel olarak durum bu bunu söyleyince neden kötü oluyoruz anlamıyorum eğriye eğri doğruya doğru nerede objektif olmak.

  4. elbetteki biliyorum benim tezim rosberg-schumi ikilisi griddeki en iyi ikili(hamilton-button ikilisinden daha kuvvetli).bilmem anlatabildimmi.

  5. yanlış anlaşılma mümkün değil zira biz massa ve buttonı bir kaç kez geçtik bu büyük bir başarı mgp aracı için.aynı şekilde schumi yaptıysa buda başarı

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    hemen sinirlenme jetman..sadece konuşmak istemiş rosbergin yaptıkları ortada..sıralama turlarında çok iyi olduğunu hepimi biliyoruz..yarıştaki temposunda biraz sıkıntı var..tıpkı schumacherin sıralamadaki sıkıntısı gibi..onunda yarış temposu iyi…Kısacası rosbergi kimse küçümsemiyor..efsanenin önünde olmak başarıdır..tabiki schumacherin yaşadığı sorunları sende biliyorsun..her neyse 🙂

  7. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Hatırlamıyorsam geçen hafta schumacher massayı geçmişti ve hamiltonun 2.2 saniye arkasında bitirmişti 🙂

    Yanlış anlamazsın umarım..

  8. hatırlayamadım hani 3 yada 4 yarış önce startta liderliğe yükselmiştik.vetteli bile geçmiştik al sana 1 tur gerisini yazmaya bile gerek yok.küçümsemeye devam edin ama sonuçlar ve rakamlar sizi yalancı yapıyor.

  9. drs ile geçti massa.ayrıca rosberg ne olursa olsun ferrarrilere geçilmek istemedi.sonuçlarını göze aldı. drs zırvasına rağme.senin tabirinle bir kerede olsa startta liderliğe yükseldi vetteli geçti.lider gittiği yarışarları tenzil ediyorum bile..bu arada.pozisyon nedir senden 1 sn hızlı aracı yarış sonunda geçmen mümkünmü normal şartlar altında !

  10. Lastiklerini bitirmiş olabilir ama erken pit pist üzerinde posizyon kazanmasına yardımcı oldu.

  11. Rosberg daha fazlasını yapacak kapasitede değil…Bi çok pilot yarıştığı onca yarışları göz önüne alırsak bu tarz sorunlarla karşılaşmıştır gerek lastik gerek yakıt gerek başka sebepler.Mesele bu adamın bu güne kadar dikkatleri üstüne çekip vay be dedittircek bi tane bile yarışının olmaması.Dikkat çeken performansı gösteren nasıl gösteriyo?Kobayashinin bile kendini aştığı,dikkatleri çektiği yarışları oldu durum böyleyken bile bu bir pilot için "tamam bu çok yetenekli pilot"demeye yetmiyor kaldı ki Rosbergin bunu bile yapmadığını gördükten sonra denilecek tek şey orta düzey bi pilot olduğudur.

  12. hep bahane bahane bir rosberg in lastikleri bitti zaten 8.likten memnun olan bir pilot massaya lastikleri bittiği içinmi geçildi kendi hatasıyla geçildi o kadar geç fren yaptıki ideal yarış çizgisinin dışında kaldı lastikleri de yaktı bunamı memnunsun rosberg.adamdaki vizyon bu kadar.ya başladığı yerde bitiriyor ya daha da arkasında bi kerede start da doğru düzgün yer kazan en azından pozisyonunu koru.

  13. ama yinede bitik lastiklerle 8.olmamız beni memnun etti.rosberg ide öyle sanırım.en azından puanlar aldık.

  14. güxel özet.seytrettiğimiz yarışta bunu onaylıyor.artı muhtemelen alguersuari ye neden geçildiği soruldu.cevap basit

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir