Button: "İyi Start Bile Bizi Kurtaramazdı"

yazar:

kategori:

Şampiyonada ikinci sırada bulunan Jenson Button, üçüncü virajı geniş alıp birkaç sıra kaybetmesinin ardından bütün yarış süresince önden kayma sorunuyla cebelleşmişti. Button:

“Sorun şu ki, bütün yarış boyunca ön tarafta tutunma yoktu. Her pit-stopta ön kanat ayarıyla oynayarak tutunma sağlamaya çalıştık, ancak bunun pek faydası olmadı. Son sektörde büyük zaman kaybettim.”

“Öndeki araçlara DRS kullanacak kadar yaklaşamadım, ben DRS alanının dışındayken öndeki araç DRS kullanırsa yarım saniye kazanıyordu, turun geri kalanı da o farkı kapatmaya çalışmakla geçiyordu. Pit stoplara doğru tempomuz iyi oluyordu, ancak son sektörde, DRS’yi açabilecek kadar iyi gidemiyorduk, sanırım DRS’yi yarış süresince sadece bir kez kullanabildim.”

Button ayrıca startta Massa’nın onu gafil avladığını söyledi.

“Açıkçası Massa’nın geldiğini görmedim. Üçüncü virajda iyi olduğunu düşündüğüm yerde fren yaptım, döndüm ve bir anda orada bir araç belirdi. Onu virajı dönene kadar görmemiştim. Neticede virajı geniş almak durumunda kaldım ve birkaç sıra kaybettim. Yine de kötü startın yarışın kaderini değiştirdiğini düşünmüyorum, sadece yeterince hızlı değildim.”


Yorumlar

  1. Button startta iyiydi ama sonraki virajlarda atak yediği için pozisyon kaybetti. İlk viraj dönüldüğünde 3., altıncı viraj dönüldüğünde ise 6. sıradaydı.

  2. Toparlayıp ne yapacaktı önce Webber, sonra Hamilton sornada Vettel'i mi geçecekti.Adam bitirebileceği en iyi yerde bitirdi zaten.

  3.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    jenson çok çaylakca bir startdı

    sonrasını toparlayamadın bir türlü.

  4. Kore'de startı izlemek oldukça keyifli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir