McLaren'de Anlaşılamayan Yere Basma Kuvveti Kaybı Yaşanmış

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, yarışa ilk sıradan başladı ama çok geçmeden şampiyon Sebastian Vettel’e engel olamadı ve bir daha Alman rakibini yakalayamadı.

Red Bull pilotu yarışı 12 saniye farkla 1. tamamlarken Hamilton, arkasındaki diğer Red Bull Pilotu Mark Webber’e karşı 2’ciliğini korumak zorunda kaldı.

Cuma gününden itibaren güçlü görünen ve yarış için favori gösterilen McLaren’in takım patronu Martin Whitmarsh, Hamilton’un yarış içinde yere basma kuvvetinde kayıp yaşadığını ve bunun İngiliz pilota çok şeye mal olduğunu ifade etti.

Whitmarsh: “Makul seviyede bir kalkış yaptık. Şok eidici bir ilk tur oldu. Ondan sonra ön yere basma kuvvetinde kayıp yaşadığımızı gördük. Bir hasar, (diğer araçlardan kopan) bir kalıntı veya ön kanada takılan bir nesne… Bundan dolayı Lewis 10 puanlık bir yere basma kuvveti kaybı yaşadı ki bu bir parça büyük bir değer.”

“O şartlarda bugün yeteri kadar hızlı olamadık ama göze çarpan sürüş, Lewis’inki olmalı. Çünkü kim söylerdi ki 30 tur kala yarışın o bölümünde kendisinden daha hızlı olan bir araç arkasındayken, Lewis’in bu hafta sonundan tatmin edici bir sonuç alacağını”

“Pole almak iyiydi ve yarıştaki şartlar dikkate alındığında (Hamilton) gerçekten muhteşem bir yarış çıkardı. Bu yüzden Red Bull’u tebrik ediyoruz ama Lewis’in de sıra dışı bir iş çıkardığını not düşüyoruz. 1. olmadığı için tatmin olmayacak ama profesyonel olarak bu hafta sonu ortaya koyduğu işten tatmin olmalı”

Whitmarsh ayrıca Jenson Button’un da ilk turda geriye düşmesini bu yere basma kuvveti kaybına bağlıyor.

Whitmarsh: “Yarış sırasında yoğunlaşıyorduk ama yarışın ilk bölümünde bir kayıp gördük. Bunun ne olduğunu, ne kadar olduğunu sorduğumda cevap 10 puan oldu”

“Hasar mı yoksa deliklerden birine kauçuk mu girdi bilmiyorum ama Jenson da ön yere basma kuvvetinde kayıp yaşıyordu”

“Şok edici bir ilk tur yaşadık. Bunun nedenlerini anlamamız gerek. Belki de ilk turda yanlış bir şey yaptık ama bu, ilk şok edici ilk turumuz değildi. İlk turda 2. ve 8. sıraya düşmek pek düşündüğümüz şey değildi”


Yorumlar

  1. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    anliyamadim

  2. 2010 kanadımızda esnıyordu.

    McLaren çözemişti.Esneyen kanatları hala anlayamadık demişti.

  3. seneye pist kenarında kim olacak biliyorsun dimi?

  4. Tebrikler 2 sene sonra :)))

  5. Yeni ön kanadımızın esnemesi gerçekten cok güzel.Bu sadece kanadın temeli tabii ki bu kanatta muhakkak değişiklik yapılıcak.Kanadımız belki bundan daha cok esnıycek.Bazı insanlar 2012 kanadı bu mu ?diye soruyolar. Ama bu kanat tabii ki daha cok güncellenecek cok parça eklenecek.Temel olarak esnetmeyi başarmışız hadi bakalım

    http://b1110.hizliresim.com/11/10/16/18216.jpg

  6. dostum her nedense bu açıklanamayan olumsuzluklar çok fazla yaşanmaya başladı. 2010 da ve bu sezonda çok fazla yaşanıyor. böyle giderse şampiyonlukları göremeyeceğiz. daha fazla disiplin şart.

  7. güler geçerim emin olabilirisin;

  8. maranellonun arka sokaklarında çekmişler 😀 gerçek olduğunu teyid eden bir kuruluş var 🙂

  9. yapıcı elestirilere bile tahammülünüz yok pes kendinizi kusursuz görüyorsunuz demekki saygılar.

  10. McLAREN TEAM

    bana sanki bu resim gerçek değil gibi geldi. kontrol ettirmek lazım montaj olabilir.
    tabi çok ayrıntılı incelediğimi belirtmek isterim.

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Aynı Şey Hamiltona Yapılsa Hoşuna Gidermiydi ?

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Site Yönetiminden Rica Ediyorum Yorumlara +/- Verilme Sistemi Kaldırılsın..Bir Bugu Bulunmuş Sanırım..az önce -20 Olan Yorum şimdi +66..

  13. puhahaha yarıldım ya bu ne 😀

  14. 40 tur full katkılı egsoz gazı soluyan pilot avatarı
    40 tur full katkılı egsoz gazı soluyan pilot

    cok güldüm Cars 2 yi seyrettim ondada lewis fernando kapışması vardı .. ondanda büyük zevk aldım 😀

  15. bugün için kötü yarın için iyi haber.

  16. belki bu gergin yorumlarınızı biraz tebessüm edip bırakırsınız diye ekledim; bakıyorum birilerini tam ters şekilde germiş;

    mizah'a bari tahammülünüz olsun;

  17.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Hakikaten sitede IQ seviyesi, ayakkabı numarasının da altında olanlar var. Yönetim atsanıza bunları. Bu ne terbiyesizliktir böyle!!!

  18. :)))))

  19. takım hamilton a şemsiye açmış.sürekli onu koruyacak motive edecek msj lar veriyorlar hamilton bir dünya sampiyonu bunlara gerek yok baskıyla bas edebilecek kapasite de bence.yalnız hamilton sadece senna nın agresifliğini kendine örnek almıs hep de söylediği gibi bunun dışında örn.aldığı hic bir sey yok bu yüzdende sürekli tekrar tekrar aynı hataları yapıyor bence bu noktada eksiklikleri var daha mütevazi ve daha sorgular bir anlayışda olması daha faydalı olur diye düsünüyorum.yoksa yetenek anlamında harika bir pilot ama unutmamalı ki şampiyon olmak baska bir sey büyük bir şampiyon olabilmek başka birsey.

  20. Arkadaşım Rahatladınmı deriiin bir ooohh çektin mi?

    Bu fotoyu buraya koyunca içinin yağları eridimi?

    Yapılan iş ve amaç nedir ?

  21. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Sadece bana kalirsa martin whitmarsh karizmatik bir adam.ama koltugi sallantida herkes domenicaliye guluyor ama doemnicaliden pek de bir farki yok whitmarsh geldiginden beri takimin sampiyonluk icin oynadigi felan yok.sadece arada bir hamiltonun guzel ataklari isi kurtariyor

  22. hep en iyi gibi gözüken ama maalesef en çok hayal kırıklığı yaratan bir takım…pilotları genelde çok iyi araç genelde çok hızlı…ama sonuç? ama netice? maalesef olmuyor bir türlü…

    mclareni çok seven arkadaşlarımın sevinecek sonuçlar almasını mutlu olmalarını temenni ederim.:)
    ferrari fanı olan arkadaşlarımında sabırlar temenni ederim:)

  23. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Aslinda cok tuhaf bir paradox var ortada 1pitstoplardan sonra hatta 2 pitstoplara kadar hamilton ve vettel arasindaki fark 1-1.5 saniyede degisiyordu.hamilton vetteli gecemeyince herkes mclaren yavas(yavas ise neden fark acamadi ilk pitstoplarda kadar) diyor ama vettel gecemeyince en iyi aracla atak dahi yapamadi diyorlar.mclaren gayet hizli gorunuyor bahanelerle suslemeye gerek yok.ayni seyi cikip doemnicali veya horner dese pilotlariniz beceriksiz diyecekler

  24. Bu dezavantaja rağmen pozisyonunu koruması Hamilton'un başarısı. Hamilton iyi savunma yaptığı için olmasa da, iyi hücum yaptığı için pozisyonunu korudu. Pistin yapısının da yardımı oldu tabi.

    Ben Hamilton'un yavaş olduğunu söylediğimde bunu inkar eden, kanıt olarak da Hamilton'un 2. olduğunu söyleyen kişiler şimdi ne diyecek acaba? Takım patronu kendisi söylüyor bunu, inkar edilebilir yanı kalmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir