FOTA Abu Dhabi'de Ya Devam Ya Tamam Diyecek

yazar:

kategori:

Daha önceden de gündeme geldiği üzere takımlar, sondan bir önceki yarış olan Abu Dhabi’de Kaynak Kısıtlama Anlaşması konusunu masaya yatıracak ve bu konuda bazı takımların, anlaşma maddelerini avantaj yaratacak şekilde farklı yorumladığından endişesi edildiği söyleniyor.

Domenicali, bu anlaşmaya karşı ortak bir yaklaşım benimsemenin önemli olduğunu düşünüyor.

İtalyan patrona göre anlaşma sağlanamaması, takımların birbirlerine güvenmediklerini gösterecek ve FOTA’nın artık bir anlamı kalmayacak.

Japonya’da Kaynak Kısıtlama Anlaşması ile ilgili dile getirdiği endişelerin Kore’de bugün yapılan toplantıda halledilip halledilmediği sorusuna Domenicali: “Kaynak Kısıtlama Anlaşması ile ilgili söylediklerimiz şu ki; artık belli bir yön belirleyecek durumdayız yoksa takımlar arasında güvensizliğin var olduğunu anlayacağız ki bu iyi bir şey değil”

“Bu yüzden Abu Dhabi’de bir çözüm, son bir çözüm bulmamız gerektiğini görüştük”

“Bunun ötesinde şöyle dedik; ‘Eğer FOTA çalışmalarında bu (güvensizlik) oluyorsa,FOTA ne için var peki? FOTA’nın kurulma nedenlerini biliyoruz ve şimdi hâlâ FOTA’ya ihtiyaç olup olmadığını anlamamız gerekiyor. FOTA için bir gelecek varsa, FOTA’nın geleceğinin hedefleri nedir?”

“Bunları çok açık ve çok yapıcı bir şekilde ele almalıyız. Bunun önümüzdeki haftalarda ele alınacak önemli bir konu olduğuna inanıyorum. Abu Dhabi’de Kaynak Kısıtlama Anlaşması için ya bir çözüm bulunur ya da sonrasını göreceğiz”

Domenicali’nin açıklamaları, Pazar günü erken saatlerde Red Bull Takım Patronu Christian Horner’in ifadelerinin benzeriydi. Horner, FOTA’nın şu anda mevcudiyetinin kilit döneminde olduğunu belirtmişti.

Reuters’e konuşan Horner: “FOTA’nın şu anda bir kavşağa geldiğini düşünüyorum: Ya ileri gitmek için kilit meseleleri halledecek ya da ortadan kalkacak. Durum bu kadar basit.”

“Prensip meseleleri açıkçası Concorde Anlaşması, gidilen yön ve temel olarak Kaynak Kısıtlama Anlaşması. FOTA içinde eğer bunlar üzerine bir anlaşmaya varamazsak, FOTA’nın amacı ne?”


Yorumlar

  1. RedBull'un bütcesi çok büyük bunun ne kadarını F1'e ayırıyor bilinmez, zaten denk gelirsen TV'de su topu şampiyonası olsa mutlaka bir redbull amblemi görürsün.Adamlar her sporla ilgileniyor.

  2. fota anlaşması bitsede artık çok geç ferrari ve mclaren kadar redbullunda sponsoru var

  3. rbr:dağılın len fota para bende aha
    ferrari: bendede var para al bendende o kadar
    mclaren: bizim başımız kelmi
    mgp: küçük bütçemiz var ama büyük bir adım atabiliriz.örnek olsun len size 2010 olmadı 2011 oda olmazsa 2012 oda olmazsa yüzümüze tükürün la

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir