Alonso, Kanat Soruları Karşısında İsyan Etti

yazar:

kategori:

La Gazetta dello Sport’a konuşan Alonso: “Bunun takımla ilgili bir şey olduğunu düşünüyorum, muhabirle ilgili değil.”

Basın, yeni ve eski kanatlar arasındaki farkları analiz etti; Kore’de yeni kanatlı Alonso ile eski kanatlı Massa’nın performanslarını inceledi.

Alonso: “Önceden de söylediğim gibi bu son 4 yarışta 2012 hakkında çok şey öğrenmemiz gerekiyor. Sezon sonunda 0,1 kaybetmek veya kazanmak, gelecek senenin aracıyla ilgili yön bulmakla kıyaslandığında çok düşük bir öncelik oluyor.”

“Sizin (muhabirlerin) anlamasını kolay olmayan özel bir amaç ile çalışıyoruz”

“Okuyucuların sabah kalkıp da 3-4 puanlık yere basma kuvveti (downforce) kayıplarını veya belli ölçüleri okumayla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Kimin 4. veya 5. olduğunu, o yarış için mi yoksa gelecek senenin aracı üzerine mi çalıştıklarını öğrenmek istiyorlar diye düşünüyorum.”

“Ayrıntılar, bana çok yüzeysel geliyor.”

Kore’deki yarışın sonlarında Alonso, önceden kendisinden pek duyulmamış ‘pes ediyorum’ fiadesini kullandı.

İspanyol pilot, 2012’de kendilerini daha iyi hale getirecek olana odaklandığını belirtti.

AS’a konuşan Alonso: “(2011’de) Gelecek sene ile ilgili şeyler üzerine tecrübe edinmek için gelip çalışacağız. Bazı deneysel parçalar deneyebiliriz”

30 yaşındaki pilot şu anda pilotlar şampiyonasında 3. sırada.

Alonso: “(2012 aracı için) 0,1 saniye kazanacaksak ve şampiyonayı 5. bitireceksek şimdi bunu kabul edebilirim.”

“Kimse bizim Hindistan’a gidip pole ve galibiyet almamızı beklemiyor. Sıralamada 4. veya 5. olmamızı, yarışta da 3.,4. veya 5. olmamızı bekliyor.”


Yorumlar

  1. Selam Onur.
    her tarafı falso olan bu adam hakkında yorum yaparken insan birinden kurtulsa diğerinde hataya düşüyor maalesef.
    ama sizlerin nezdinde bu kadar da kredimiz vardır diye düşünüyorum.

  2. biz müsade alalım o zaman 🙂 yorum yazacak yer bırakmamışsınız 🙂

  3. Hayat adına yazdığın faydalı şeyleri okuyorum hepsi güzel.Ama bunlar diğer yazdıklarının gölgesinde kalıp gidiyor.Çoğu zaman seçerek okuyorum.Artık tanıdığım değer verdiğim kişileri okuyorum.Baksana yeni yeni arkadaşlar yeni yeni tuhaf nickler var.Bunlardan ben de dahil kimse hoşlanmıyor.Bir Fernando taraftarı arkadaşa, yazdığı saçmalık için buradan tepki gösterdim.O da bana karışma anam mısın babam mısın dedi.Kaldı ki rakip fanlar neler neler yazabilirler.Ben evliyim ve 13 yaşında çocuğum var.İnan bu tuhaf nickli kişilerden daha iyi F1 bilir.Bu tip kişilerin klavye başında ağzına geleni yazmaları benim hoşuma gitmiyor.Onlara cevap vermek istemiyorum.Burada birçok küfürleşen tartışan kişileri sakinleştirmeye çalıştım.Bazen kötü adam bile oldum.Dün bir haberde senin yorumunun altında kimliği belirsiz birisinin küfürünü gördüm.Sonra kaldırılmış.Değer mi hiç diye düşündüm.Küfür iyi bişey değil.Kimse küfür de etmesin maruz da kalmasın.
    .Bu yıl şubatta Umreye gittim geldim.Hayatımın en güzel günlerini ve bilmediğim en güzel şeyleri 22 günde gördüm.Allah herkese nasib etsin.Hakkın ve sabrın tavsiye edildiği o mukaddes yerleri gördüm geldim ama yine de bazen bunları unutup öfkeleniyorum.Amacım kimseyi kırmak değil.Amacım ağız dalaşı olmadan bişeyler okuyup öğrenmek.Ben senin kadar futbolla ilgilenemiyorum.1984 den beri Trabzonspor taraftarıyım.Daha bir kere şampiyonluğunu kutlayamadım.:)
    Düzeyli bir yazışma oldu sanırım.Bir de şu Rai dönse iyi olur 🙂 Hayırlı günler.

  4. quva…
    bakış açısı denen birşey var. sen bence çok negatif bakıyorsun bana….sürekli kırıcı oluyorsun. öyle küfre filan çok aldırmam. delikanlı adam küfür etmez. delikanlı adam yüze söyler. bazen kızdığım anlar olmuyor değil. değer verdiğim birisi söylediği zaman bozuluyorum açıkçası. ha ben kime değer veririim. burada sürekli yorum yapan bir arkadaş bana göre değerlidir. yapmayan kişi değersizdir manası çıkmasın bu ifademden…neticede o insanları tanımıyorum. yazdıklarından bazen karakter tahlili yapabiliyorum. mesela bence sen özel yaşantında belli prensipleri olan çalışkan bir insana benziyorsun. alonsonun elde edemediği neticeler ve benim gibi bir kaç arkadaşın bu meseleyi sürekli malzeme olarak kullanması seni benim gibilere karşı biraz kızdırdı açıkçası. hiç unutmam ben bir seferinde alonsonun yanında hiç kız arkadaş göremiyorum racona ters bir durum olmasın dediğimde sen gülerek gayet anlayışlı bir cevap yazmıştın. racona ters bir durum yok alonso şu yarışa yanında bir bayanla geldi gibisinden bir cevap vermiştin. benim gözümdeki quva halen oradaki quva…
    bir havuz resminden bahsediyorsun kimi ile alakalı…bu insanın kimi olduğunu ispat edebilirmisin? et bende kimi yi anında bırakırım.
    bende yanlış yapabilirim neticede bir insanım. burada bulunduğum sürece bayağı insanla tanıştım. kötü bir arkadaşa rastlamadım. hepsiylede aram iyi…birisi başka birini tuttu diye kimseye düşman olmam. sen belki bu zamana kadar 1000 tane yorum yaptın diyelim. kaç sefer kırıcı oldun. bir elin parmaklarını geçmez. bir gemide 99 cani 1 fani olsa o gemi batırılmaz der büyük bir zat…birileri bana değer vermiş vermemiş neticede senle gerçek hayatta tanışmıyoruz bu açıdan benim için çok önemli değil burada kullanılan ifadeler. maç ortamı bazen buradaki ortam. rakip taraftar her zaman hoş giden laf etmez bundan sonrada etmeyecekte…böyle bakmak lazım hayata…ayağımız yere basmalı. muhtemelen çocuğun olmayan bir insansın. olunca daha makul bakarsın hayata merak etme…hayatta öncelikleri iyi belirlemek lazım. f1 bizim için bir eğlence olmalı…istemediğimiz olmayınca bunlar hayatımızı negatif etkilememeli…bak aşağıda yazıştığım bir alonsocu arkadaşa…anlayışlı olmak lazım.
    bazen hayat adına faydalı şeyler yazdığımı düşünüyorum. kendimi de beğendiğimi iddia etmiyorum. kim derse desin doğru birşey varsa bu alınmalı o insandan…ben alonsodan çok şey öğreniyorum mesela…onun davasına inancı ders alıncak bir özellik. en önemli problemi bana göre yanlışlarla bir yere varılamayacağı…bu düşünceme katılmayabilirsin. bana göre bu kadar ben merkezli hareket etmesine rağmen alonso eğer ferrariden başarısız olarak ayrılırsa bence Allah onu seviyor demektir. bu düşüncemi burada anlatmam çok uzun sürer. bir yaprak dahi düşecekse bir daldan buna ancak Allah karar verir. O bu kadar önemsiz bir konuda dahi kararı kendi veriyor. hikmetinden sual sorulmaz…
    quva arkadaş ben seni seviyorum. senle tanışmak çok isterim. eğitim hayatım sizler kadar iyi değil. fakat çok kitap okurum. burada bir dönem yazan oldukça da nahoş ifadeler kullanan bir arkadaş vardı. bence çaktırmadan da halen yazmaya devam ediyor. alonsocu olan bu arkadaşla msn de yazıştık. derdimi anlattım. hatta benden özür diledi. çok da mutlu oldum açıkçası…ama can bundy e ağır ifadeler kullanmaya devam edince önce uyardım baktım devam ediyor yazışmayı kestim. birkaç sefer küfür içerikli ifadelerle dolu mailler attı. iyi bir galatasaraylıyım. 1984 den beri istanbuldaki maçlarının % 80 ini canlı seyretmişimdir. uzunca zamandır hiç bir takıma toplu tezahüratlarda küfretmedim. bir abimiz bizi bu konuda uyardı. büyük günaha giriyorsunuz diye. gerçekten çok korktum. normal hayattada pek kötü ifade kullanmam. açıkçası burada yazmaya başladığımda çok uzun sürmez bırakırım diyordum. fakat kimi nin bana göre haksız yollanması belkide bu kadar yoğun burada olmamı sağladı. raikkonen kişilik olarak biraz bana benziyor. gereksiz çok konuşmaz pek etliye sütlüye karışmaz. umarsız kendi doğrularını yaşayan bir insan…neden bu kadar savunuyorum? açıkçası iş biraz inada bindi. şu an kimi başka bir takımda yarışıyor olsaydı alonso ile bu kadar uğraşmazdım. ulan uğraşsan ne yazar diyebilirsin…bu da yalan değil…
    delikanlılığıma gelince…bu konudaki tanımın benim tanımımla uyuşmuyor. delikanlılık lafta olmaz icraatta olur. garibanı ezmek kapalı kapılar ardından ona buna küfretmek güçsüz olanı dövmekte delikanlılık değildir. nasılsa öteki tarafta yapılanların hesabı sorulacak…
    seni cani gönülden kucaklar hayatında başarılar dilerim. en büyük derdin tuttuğun pilotun başarısızlığı olsun:)))

  5. Biraz delikanlı ol.Eline fırsat geçtiği zaman neler yapabileceğini de bir çok defa gördük.Fernando'nun havuzda çekilmiş resimleri hakkında aylarca yayın yapıp yakıştırmalar yaptığını biliyoruz.Defalarca can bundy den bu resmi yayınlamasını istediğini de biliyoruz.Fernando ve Felipe'nin Wroom etkinliklerinde çekilmiş resimlerinde bacak kılıyla ağdasıyla defalarca dalga geçtiğini biliyoruz.Kaş aldırmaları ve bacak kılları gibi konuları bayan kuaföründen daha iyi bilip yorumladığını ve altındaki imaları biliyoruz.İlgi alanların beni ilgilendirmez.Yalnız burada şunu herkes iyi biliyor.İşi şakaya vurma ayağına yatıp aslında eline fırsat geçtiğinde derisini dahi yüzebilecek kinin olduğunu herkes biliyor.Fernando'nun farklı bir resmi veya konuşması ortaya çıktığında senin nasıl bir hal aldığını bilmeyen yoktur.Senin yüzünden birçok Raikkonen taraftarı burada mağdur olup siteyi terketmek zorunda kalıyor.Sadece sana nispet olsun diye Raikkonenin çıplak havuz resmi veya teknede sarhoşken başaşağı düşme videosu burada yayınlandı.Saçmalıklarına son vermen adına bunu ben de yayınladım ama site yönetimi kaldırdı.Pilotların özeline dinine imanına kılına kaşına havuzuna votkasına bakmak yerine bu sporun asıl amacıyla uğraşsan olmaz mı?
    Burada sizler taraftarı olduğunuz pilotun haberlerine ilgi dahi göstermiyorsunuz.Ya da zoraki birkaç beyit şiir yazıp nickimiz görünsün yeter diyorsunuz.Raikkonenin babası öldüğünde buradaki herkes başsağlığı dilemiştir.Villeneuve Raikkonen'in şampiyonluğu haketmediğini söylediğinde yine buradaki herkes topyekün bu fikre karşı çıkmış ve şampiyon şampiyondur demiştir.Ama senin bu tür durumlarda tevazü ve alçakgönülülük gösteremeyeceğini ben dahil Yaşar koçyiğit bile biliyor.İşte bu yüzden sana delikanlı ol diyorum.McLaren fan grubuna eşlik ederek ve onların beğeneceği tarzda yorumlar yaparak ardına takılan birkaç Fernando fanıyla burada tutunmaktasın.Yalnız seni bir konuda çözemedim..Musab bera döneminden beri seni bilirim.Aldığın onca tepki ve kü,füre rağmen istikrarını koruyorsun.Senin yerinde başka biri olsaydı bu kadar k.üfre dayanamazdı.Kolay iş değil seninkisi.

  6. Yazılan yazı bakımından oranladığımızda hiç bu kadar McLaren fanı ve onların şakşakçısını bir arada görmemiştim.Bu ne şiddet bu ne celal anlamadım.Hayranlık mı acı mı onu da anlamadım.Bırakın tuttuğu pilotun dinini imanını acaba kendileri bugün Allah için ne yapmış.Alnı secdeye değmiş mi?.

    Gökhan arkadaşımız bu konuyla ilgili uyarıyı yapmıştı ama dinleyen yok.Belki bu konuda biraz daha çalışma olabilir.

    Gökhan Kamil 13.09.2011 11:08:37
    Adamın dini-dinsizliği bizi ne ilgilendirir? Sürekli bunun öne çıkarılması rahatsız ediyor. Bilgi olarak akıllarda bulunur ama bunu tartışma malzemesi yapmak ne kadar doğru?

    Açıklamaları itici olabilir, yanlış bulaiblirsin, bunları söylersin de nedir bu din konusu? Allah ile onun arasına kimin girmeye hakkı var? Haksız mıyız şimdi?

  7. Dostum estağfurullah.Bu lafı abu dhabi yarışından sonra alonso petrova söylemişti.Ben öyle duymuştum.Hoşuma gitti nick yaptım

  8. adam bakmış 2 tur kalmış, mevcut yaklaşma hızıyla yakalayamayacak. napim duvara toslama olasılığı var, en azından 5.lik garanti olsun deyip tadında bırakmış. seçtiği söz sadece yorumcuları harekete geçirecek türden, o kadar. Yoksa hamilton da yarışta vettel için zorlamayı bıraktı, button da webber için zorlamayı bıraktı.

  9. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Will i sevmeyen olamaz herhalde abi:) Umudunu kaybetme gerçekten harika bir eserdi. Aynı şekil de Ben Efsaneyim harikaydı. Ama ben en çok Seven Pounds isimli filminden etkilenmiştim Ben karakteriyle:)

    Hediye için çok teşekkürler hocam, imkanım olsa bir hediye de benden sana gelirdi ama.. ahah:)

  10. O na inanmadıktan sonra kaç yazar? ha öyle ha böyle…şunu bil ki alonso da olsa birinin inançsızlığına sevinecek kadar basit bir insan değilim…Allah dünyadaki tüm insanlara hidayeti nasip etsin…

  11. "Ayrıntılar, bana çok yüzeysel geliyor." 😀

  12. Alonsomania  avatarı

    bilmem farkında mısın ama Tanrı'ya inanmıyo sadece satanist dğl

  13. bende çok severim will smith i 🙂 umudunu kaybetme yi önemle tavsiye ederim. ders alınacak bir film…veee…. I am legend…

    http://www.youtube.com/watch?v=WQ4gvGgCujg&feature=related

    buda sana küçük bir hediyem olsun:)

  14. "lucifer veya diablo ben ne dedim" demiştir muhtemelen…katlıyorum sana onur…can kendisinin insan olduğunu gösterme adına bence kasti bir hata yaptı…yoksa sürekli mükemmel ifadeler millet kendisini insanüstü bir varlık zannedecek diye endişe etti. böyle bir ifade kullandı…elbet alonsocular da bu mevzuya kıllandı…fakat gerçek aynen devam ediyor:)))

  15. Onurum merhaba:)
    mesele eğlenmek elbet alonso olmadığını biliyoruz…bu ve buna benzer birşey olursa bizde güleriz. öyle çıplak bir takım erkek bozmalarını ciddi ciddi servis yapmayız bu resim şu pilotundur diye…

  16. :)) Ağabey bu ne?

    Cilalı İbo geldi aklıma 🙂 Altına da kaçırmış 🙂 Kaydettim valla. Bak gülüyoruz ama yarın Kimi'nin, Lewis'in veya Button'ın da benzer montajları çıkarsa yine gülmemiz gerekiyor.

  17. Selam Can. Yorumunda mantık hatası var. Varlığına inanmadığı için 'Aman Tanrım'la başlayan bir cümle kurması saçma olur.

    😉

  18. bu arada bir taşla iki kuş vurmak değimine atıfta bulunur gibi tek kurşunla:))hem de ekonomik :)))

  19. daha bir çok çözümü var 🙂

    hayal gücünü kullan..!
    ——————————

  20. 🙂
    harikasın.
    bu arada benimde hayal gücümü bir kontrol etmem lazım.
    meğerse önce kendini sonra onu vurmanın bu kadar basit bir çözümü varmış.

  21. dostum onu şu şekilde çözmüşler 🙂

    http://twitpic.com/71tfpq

  22. dostum önce onu sonra kendini vursan olmaz mı?
    hayır kendini vurduktan sonra onu vurman bir hayli zor.
    diyorsan ki kendimi yaralarım sonra onu vururum o olur.

    ————————————————————————-
    dostum affına sığınarak bu yorumu yaptım.
    yapıcı eleştiri olarak görmen dileği ile.

  23. MagicAlonso avatarı

    kesinlikle öyle sana katılıyorum

  24. istediğin gibi bir araca sahip değilsen herşey sorun olmaya başlıyor;

    Aracı çok zorlamak gerkiyor,buda hatayı kolaylaştırıyor.
    Sürekli garip sorular soruluyor;zaten sinirler bozuk…
    Her yarış umutla başlayıp hüsranla bitiyor;
    Alonso'da olmasada diğerlerinde sürekli koltuğun sorgulanıyor.

    kısaca araç kötüyse hayat her alanda zorlaşıyor……

  25. geçen sene yine en hızlı olmayan bi araçla harika işler yaptı gerçekten yaptığı işe şapka çıkartılır her geçen sene sürüşünü daha da geliştiriyor o yıl şampiyonluğu hak eden alonsoydu o yüzden yılın pilotu seçildi bu sene tahminen yine yılın pilotu seçilir f 1 de vettel diye bir pilot olmasaydı bu sene 4. şampiyonluğunu kazanırdı insanlar artık onla şumiyi kıyaslarlardı

  26. geçen sene yine en hızlı olmayan bi araçla harika işler yaptı gerçekten yaptığı işe şapka çıkartılır her geçen sene sürüşünü daha da geliştiriyor o yıl şampiyonluğu hak eden alonsoydu o yüzden yılın pilotu seçildi bu sene tahminen yine yılın pilotu seçilir f 1 de vettel diye bir pilot olmasaydı bu sene 4. şampiyonluğunu kazanırdı insanlar artık onla şumiyi kıyaslarlardı

  27. MagicAlonso avatarı

    geçen sene sene başında da böyle sürmüş olsaydı şampiyon olurdu zaten.gerçi geçen sene de sonuçta yeniydi takımda alışma evresinde o tarz hatalar oluyor

  28. şu gerçeğide unutmamak lazım eğer alonso ferraride olmasaydı vay ferrarinin haline böyle bir pilota sahip oldukları için çok şanslılar 3. en hızlı araçla yarışıyor ve alonso şampiyonada 3. bu otomobille bu kadarına alonsodan başka bir pilot zor yapar bu sene hiç hata yapmadı gerçekten sürüşü inanılmaz

  29. diaz: i give up.

    bunu dedikten sadece 1 sn. sonra "Aman tanrım ben ne dedim" demiştir içinden.

    bunu dedikten sadece 1 sn. sonra tüm taraftarları " ul.n ne dedi bu az evvel" demiştir.

    bunu dedikten sadece 1 sn sonra Monte ne demiştir?

  30. Sabır taşmak üzere .Göstergeleri ortaya çıkıyor güzellll :@ 🙂

  31. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Tabii ki yahu eğleneceğiz güleceğiz. Zamanın da Kimi' nin de az yapmazlardı fotografların da oynamalar falan 🙂 Hayatın parçası bunlar :))

  32. http://twitpic.com/7195fp

    kim yapmışsa eline sağlık:))) yıkıldım gülmekten:)))
    şaka neticede gülelim eğlenelim.

  33. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Beyin Bedava ahaha:))

  34. işte yapmanız gereken şey bu. 2. lik için savaşacağınıza yeni parçalar deneyin.

  35. sıkıntı var takımda…yeni parçalarda işe yaramıyor. yakında başlar kavgalar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir