Whitmarsh: "FOTA'nın Geleceği Takımların Ellerinde"

yazar:

kategori:

Son zamanlarda Harcamaları Kısıtlama Anlaşması nedeniyle ortaya çıkan tartışmalar, FOTA’nın geleceğinin sorgulanmasına neden oluyor.

Abu Dhabi’de bu konuyla ilgili bir toplantı yapılacak ve birliğin geleceğinin orada şekillenmesi bekleniyor.

Whitmarsh, bu konuda endişeli olmadığını söyledi. Whitmarsh “Endişeli değilim. FOTA özel toplantıları olan bir birlik ve bu toplantılarda neler konuştuğumuzu pek söylemem ve umarım böyle devam ederim. Bunu yapmak yanlış olur.”

“Biz PR makineleri değiliz, orada gelişim kaydetmek için varız. FOTA şu ana kadar başardıklarından mutlu olmalı. Bu birlik sadece üyelerinin istediğini yapmayı başarıyor ve bu spora daha çok fazla katkıda bulunabiliriz. Ancak ne yapacağımızı göreceğiz.” dedi.

Christian Horner’ın geçtiğimiz günlerdeki FOTA’yı düşünerek fazla zaman harcamadığı sözleri karşısında Whitmarsh “Muhtemelen düşünmüyordur. Hiçbirimizin onun için çok fazla zaman harcadığını düşünmüyorum. Hepimiz yarışmak istiyoruz.”

“İdare etmemiz gereken işler var ve çok fazla sayıda zorlanan takım var. Tarihi açıdan kazanan takımlarla birlikte büyük takımlar, küçük takımları zerre kadar önemsemediler.”

“Bu Mclaren’in 700. yarışıydı ve biz motor sporlarına girdiğimizden beri 107 takım kaybolup gitti. FOTA’da bunun için biraz zaman ayırmamamın nedeni bu durumu mümkün olduğu kadar azaltmak. Geçmişte olduğu oranda takımların uzaklaşmasına izin veremeyiz.”

“Bu takımları kurtarmaya çalışma görevimiz var. Burada FOTA olmadan ayakta kalamayacağını düşünen takımlar var.  Bu yüzden söylemek istediğimiz şeylere bakmaksızın bu olumlu bir durum.”

“FOTA asla istediğim kadar şey başaramadı, aynen bizim aracımızın istediğimiz kadar hızlı olmaması gibi ve ben de istediğim kadar zengin değilim ancak hayat böyle. Yine de başardıklarımızdan çok gururluyum.  Ve tüm takımlar isterse, birlikte çalışmaya yaklaşırsa daha fazlasını yapabiliriz.”

“Bu tür stratejik konularda ilerleyebilmek için genel olarak birlikteliğin gerektiği bir birliğe sahibiz ve tamamen egolardan, kişiliklerden, rekabetten ve paranoyadan oluşan bir spordayız. Ancak şu ana kadar başardıklarımız harika.”

“Büyük takımlar için harcamaları akıllıca aşağı çektik ve bazı şeyleri biz başardık. DRS ve taraftar forumu gibi şeyler FOTA’dan çıktı ancak asla yeterli sonuca ulaşamazsınız. F1 taraftarlar için yeteri kadar şey yapmıyor, kendi kendisinin reklamını yapmıyor ancak FOTA’nın çok yardımı dokundu.”

“Etrafta FOTA’nın var olmasını istemeyen insanlar olduğuna eminim. (Ama) nihayetinde önemli olan takımlardır. Bu yüzden takımlar şu anda eğer (FOTA’ya) ihtiyacımız olmadığına karar verirse tamam. Çıkar farklı bir şey yaparız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ron Dennis olursa hic bir konuda anlasma sagalayamazlar, iki ingiliz, iki inatci karakter, dusuncesi bile sakat 🙂

  2. bence o kişi ron dennis olmalıdır başka hiçbir kişi bay enin canını daha fazla sıkamaz 😀 montezemelo çok kolay adam satar gibi duruyor 😀 yani yanlış anlaşılmasın başkasına martin mesela öyle gelebilir

  3. Fota kesinlikle dagilmamalidir, yoksa takimlar ve taraftarlar Fia ile Bernie`nin oyuncagi olacak.

    Ve baskan bence tekrar Montezemello olmalidir, Fia ve Bernie`ye pabuc birakmayacak saglam bir karaktere ihtiyac var cunku..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir