İzle: Dan Wheldon'un Hayatını Kaybettiği Korkunç Kaza

Dün Las Vegas Motor Speedway’de gerçekleştirilen Indycar serisinin final yarışında büyük kazalar yaşandı ve kazada ağır yara alan Dan Wheldon yaşamını yitirdi.

2005 Indycar Serisi şampiyonu ve 2 defa Indianapolis 500 yarışını kazanan 33 yaşındaki sürücü, 34 araçlık yarışta gerilerden başlamış ve 5 milyon dolar ödülü olan yarışta galibiyet mücadelesi vermeye çalışıyordu.

Wheldon’un aracı tepe bölümünden çok ağır hasar aldı ve araca müdahele yapıldığı sırada hemen üstü kapatıldı. Kazadan hemen sonra hastaneye kaldırılan Wheldon yaşamını yitirdi.

Olay anını izlemek için fotoğrafa tıklayınız…

Dan Wheldon'un Hayatını Kaybettiği Büyük Kaza



Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    adamın ölümünden çok kamera açısı dikkat çekmiş

  2. 360 derece kamera F1'de oval pistlerde olduğu kadar keyif vermeyecektir.

    ovalde adamlar zaten pek bir yön değişimi yapmıyor, dönüş kısımlarında da neredeyse düz gidiyor gibiler.

    sonuç olarak tren gibi gidiyorlar ve kamerayı sağa sola çevirince birşeyler görmek mümkün.

    F1'de sağlı sollu sürekli viraj var, uzun düzlükler hariç birşeyler yakalamak çok zor olur, düzlüklerde de şu anki onboard kameralar herşeyi görmeye yetiyor zaten.

  3. Yavaş çekimde tekrarı izleyince görüyoruz ki, en başta gerçekleşen kaza ufak boyutta (nispeten). Sonra da bir bakıyoruz ki anlaşılamayan(!) bir şekilde arkadaki pilotlar kazadan bağımsız olarak araçlarının kontrolünü kaybediyorlar.

    Bir oval pistte dönüş yapar iken araçlar dairesel kuvvetler tarafından dengede tutulur. Bu dairesel kuvvetlerin büyüklüğü hıza bağlıdır. Eğer çok hızlı dönersen merkezkaç kuvveti aracı pistin dışına doğru savurur. Çok yavaş dönersen de yerçekimi aracı pist içine çeker. Ne çok hızlı ne de çok yavaş hızda gitmek doğru bir şey değil. Dengede durmak için doğru sürati korumak lazım.

    Kaza gerçekleşir iken arkadan gelen araçlar kazaya dahil olmamak için yavaşlıyorlar. Bu her pilottan beklenen, son derece normal bir reaksiyon. Ancak pistin oval olması nedeniyle bu yavaşlama pilotlara kontrolü kaybettiriyor ve ardından zincirleme kaza meydana geliyor.

    Şimdi pilot ne yapsın? Hızlı giderse önündeki kazaya karışacak, yavaş giderse spin atacak. Oval pistler işte bu yüzden tehlikeli.

  4. onlar kesin gelmeli zaten f1e
    mesela dün schumi direstaya bi atak yaptı schuminin on board'undan gösterdiler drs yi açtı ve atak yaptı hızlandı ve görüntüde diresta kayboldu ,sonra schumi fren yaptı ve virajı içten döndü ben o sırada diresta da acaba orada mı diye korktum 360derece donen kameralardan olsa direstanın pozisyonunu da görebilirdik ki amerikan serilerinde atak yapıldıgında bu kameralar çokça kullanılıyor

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kötü olmuş gerçekten. şu 360 derece dönen tepe kameralarıda F1e gelecek sanırım.

  6. ne diyelim…başları sağolsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir