Ferrari Rüzgar Tünelindeki Sorunu Gidermiş

yazar:

kategori:

Bu görüş takımın patronu Stefano Domenicai’ye ait. 2012 otomobilin ön kanadının mevcut kanattan daha hızlı olmadığının konuşulduğu şu günlerde Domenicali, “Bu kez, rüzgar tüneli sayesinde elde ettiğimiz veriler yarış hafta sonu boyunca elde ettiklerimize benzer verilerdi. Bu iyiye işaret. Hiç kuşku yok.” dedi.

Domenicali, rüzgar tüneli ile pist üzerinde elde ettikleri verilerin önceden uyumlu olmadığı konusunda Ferrari’nin sorun yaşadığına dikket çekmişti.

Fernando Alonso da 2012 için iyi bir otomobile sahip olduğunu söylüyor. “Dünya şampiyonu olmak için en iyi otomobile sahip olmama gerek yok, rekabetçi bir araç olsun yeter.”


Yorumlar

  1. evet Wirth acura aracını tasarlamıştı sanırım. epey iyidiler hatırladığım kadarıyla. 2009du sanırım.

  2. mclaren ci kardeş buraya uğramamışsın halbuki burası senin için bi maden 🙂

  3. rocco junior avatarı

    Eyvallah sağolun arkadaşlar.Buradan da kullanmaya devam edeceğimizi düşünebiliriz

  4. LeMans için tasarım yapmak daha kolay gibi. Formula 1 gibi limitlerde değil. Mesela Virgin'in tasarımcısı Nick Wirth Honda için sadece CFD kullanarak LMP1 araç tasarlamıştı ve bu alet Amerikan LeMans serisini lider götürmüştü diye hatırlıyorum. Ama F1'de sadece CFD kullanarak neler yapılabileceğini ne yazık ki acı şekilde öğrendik. Toyota'nın F1 günlerindeki gibi deli bir şekilde rüzgar tünelini kullanacağını düşünmüyorum.

  5. MagicAlonso avatarı

    rüzgar tünelini kullanmaya devam ederler sanırım.gerçi toyota rüzgar tünelinde değişikliğe gidecek mi onu da net olarak bilmiyoruz.muhtemelen rüzgar tüneli değişmez.

  6. rocco junior avatarı

    2012'de Toyota,Le Mansa dönüyor bildiğim kadarıyla ve kendi f1 fabrikasını Le Mans için değiştireceği söyleniyor.Bu durum Ferrari'nin araç üretimini veya gelişimini etkiler mi?Yoksa Ferrari halen 2 tünelde birden çalışma yapıyor mu?Bilgisi olan…

  7. zaten geçen sene bunun en iyi örneği en iyi araca sahip deildi ama araç rekabetçiydi geçen çok fazla hata yaptığı için şaöpiyon olamadı bu seneki gibi hatasız sürseydi şampiyon olacaktı inş seneye olur!!!

  8. "Dünya şampiyonu olmak için en iyi otomobile sahip olmama gerek yok, rekabetçi bir araç olsun yeter."

    2010 da gösterdin de zaten…

    bu arada yine vettel'e dokundurmuş:)

  9. MagicAlonso avatarı

    "Dünya şampiyonu olmak için en iyi otomobile sahip olmama gerek yok, rekabetçi bir araç olsun yeter."

    İşte bu söz seni ve gücünü tanımlamak için yetiyor.rekabetçi potansiyeli olan bir araca sahip olmamız yeter.En hızlı araç olmadan da şampiyon olabileceğini daha önce çok sefer gösterdin.Umarım seneye 1. ile arasında fazla fark olmayan bir araca sahip olursun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir