Şampiyonluk Red Bull için Milyonlar Değerinde

yazar:

kategori:

Sport1’in iddiasına göre 2011 markalar şampiyonu olan Red Bull 80 milyon doları aşkın para kazanacak. Ancak Concorde Anlaşması gereğince yapılan gelir dağılımının açıklanmadığı biliniyor.

Helmut Marko, “İlk ve ikinci şampiyonluk arasındaki fark yaklaşık 10 milyon euro kadar.” demişti.

İspanyol El Pais gazetesi de Red Bull’un resmi gelirinin 100 milyon doları bulacağını yazdı. Habere göre ikinci takım 68 milyon dolar, üçüncü takım da 50 milyon dolar kadar alacak. Bu rakamlar onuncu olan takıma kadar azalarak devam ediyor. Gazete, “Küçük takımlar için şampiyonada elde ettikleri pozisyon çok önemli çünkü bu çok büyük para demek” yorumunu yapıyor.

Red Bull’un kazandığı bu büyük miktarı RB8’i en iyi şekilde üretmek için harcayacağı düşünülüyor.


Yorumlar

  1. Sponsorları söylemedim zaten F1'de McLaren ve Ferrari en çok sponsor geliri kazanan takım ama FOM'dan aldıkları ücret çok ama çok düşük FOM'un yıllık gelirinin 2-3 Milyar dolardan fazla olduğunu göz önüne alırsak bunun sadece 400-500 milyon dolarını takımlara vermesi çok adaletsiz en azından 1 milyar dolara yakın bir ödeme yapmalı FOM 10 takıma (ilk 10 takım dışındakiler FOM'dan para alamıyor.)

  2. aslına bakarsan söyle düşünüyorum büyük bir şirketim olsa ilk gündemim ana sponsorluk hatta isim sponsorluğu olur ama daha çok isim yapmak istiyorsam kurabilirim ama Vijay Mallya gibi bir takım kurmazdım Redbull gibi şirketimin ismini verirdim takımıma eğer F1 gideri senin için pek önemli değilse kurabilirsin ama maddi sıkıntılarla güreşeceğime büyük bir takıma (McLaren, Ferrari, Mercedes) sponsor olurum daha karlı olur. senelik 100 milyon dolar harcayıp hiçbir başarı kazanamayacağıma onun yarısına ana sponsor yada isim sponsorluğu yaparım daha mantıklı.

  3. sponsorlar hariç yalnız ferrari santanderden sadece yıllık 70milyon dolar alıyor diğer sponsorlar hariç

  4. yani çok param olsa formula 1 takımı kurmazdim diyosun

  5. Doğruyu söylemek gerekirse bu paralar az bu spor takımlar sayesinde ayakta ama geri getirisi iyi değil şimdi McLaren 68, Ferrari ise 50 milyon dolar para alacak FOM'dan peki harcadıkları ne kadar bu rakamların 3 katı. daha 2-3 yıl önce bu rakamların 6-7 katı para harcıyordu büyük takımlar ve aldıkları rakamlar bunun yanında devede kulak kalır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir