Red Bull'da Hedef Webber'in Kazanması ve Zirvede Devam Etmek

yazar:

kategori:

Horner “Sezonu zirvede tamalamak ve Mark’ın sürücüler klasmanında 2. sırada tamamlamasını sağlamak istiyoruz. Bunun yanında onun galibiyet kazanması da harika olur.”

“Son yarışlarda atak modunda olmaya devam edeceğiz.  Kupa finalleri gibi, artık şampiyonlukları kazanmamızın ardından bunu yapabiliriz.” dedi.

Horner, rakiplerini küçümsemeden bu seneki hatalarından ders çıkarıp seneye daha güçlü olmaya çalışacaklarını söyledi.

Horner “Rakiplerimizi küçümsemek çok kibirlice olur. Ferrari, Mclaren ve Mercedes harika kökenleri olan devasa takımlar. 2010’da yaptığımız gibi bu seneden ders çıkarıp gelecek seneki aracımıza aktaracağız.”

“Bu sporda her zaman, kazanıp kaybettikçe öğrenirsiniz ve bu sizi ilerletir. Artık önümüzdeki 3 yarışa odaklanıp keyfini sürmeye çalışacağız.” dedi.

Vettel ise kendileri için harika derecede başarılı bir sezon olmasına rağmen takımın kalan 3 yarışta da kendisini kanıtlamaya çalışacağını söyledi.

Vettel “Harika seviyede başarılı bir sene oldu. Başardıklarımız inanılmaz.”

“Eve gelip kapınızı açma gibi küçük şeyler olanları anlamanızı sağlıyor. Sezon henüz bitmesi, daha 3 yarış var ve tekrar kendimizi kanıtlayabiliriz.” dedi.

Vettel, Red Bull’un bu sene gösterdiği çabayı övdü ve takımın bir kaç sene öncesine göre başka bir seviyede olduğunu söyledi.

Vettel “Bulunduğum yerde çok mutluyum. Son 3 senede çok büyük şeyler başardık. Hemen hemen her alanda oyunumuzu yükselttik. Tüm takım daha profesyonel, adanmış bir hale geldi ve herkes başarı için bizzat çalışıyor.”

“Böyle bir şeyin parçası olmak pek olağan değil ve bunu benim yaptığımı söyleyecek konumda değilim. Bu onların başardığı bir şey. Biz takımız ve yaptığımız şeylerden mutluyuz.” dedi.

Vettel bu sene 10 yarış kazanmasına rağmen daha geliştirebilecekleri alanlar olduğunu düşünüyor.

Vettel “Gelişebileceğiniz alanlar sorusu her zaman zordur. 24 yaşındaysanız, araç içerisinde ve dışarısında anlayabileceğiniz çok alan vardır.”

“Her zaman öğrenmeye hazır olmalısınız. Küçük adımlar fark yaratabilir. Kore’ye baktığımızda Japonya’ya göre hem takım hem de sürücü olarak geliştiğimizi görüyorum. Küçük sorunlar vardı ancak bunları bulduk ve daha iyi iş çıkardık. Bu tür konularda açık olup öğrenmeye hazır olmalıyız.” dedi.

Vettel, Formula 1 kariyerinin başında kendisine bir hedef koymadığını ve istatistiklerle ilgilenmediğini söyledi.

Vettel “Ben sporu düşünüyorum, tarihini biliyorum ve sürücülere göre rakamları da biliyorum. Zaman zaman adımı görmekten hoşlanıyorum ancak galibiyet konusunda kendime hedef koymuyorum. İstatistikler için yarışmıyorum. Ben sporun büyük bir taraftarıyım. Formula 1’i seviyorum. Küçük çocukken sevdiğimden beri bir şey değişmedi.”

“Bir gün yenilebilirsinizz, benim görüşüm böyle. Eğer yenilmeyi ummuyorsanız asıl o gün yenilirsiniz. Hangi sporda olursanız olun her zaman bazı günlerde sizden daha iyi olan insanlar olacaktır. Bu yüzden anı yaşayıp keyfini sürmelisiniz.”

“İnanılmaz bir seyahatimiz oldu, her yarışı adım adım geçtik. Macaristan’dan sonra yarış sonuçlarının ve şampiyonadaki durumun çıktısını aldığımızı ve bunları hemen çöpe attığımı hatırlıyorum.”

“Yenilirseniz bundan keyif almayabilirsiniz ya da sevmemelisiniz ancak bunu kabul etmelisiniz. Bir neden olmadan asla yenilmezsiniz ve sonuçlar göstermese de bu seneki yarışlar çok yakındı. Sonunda her gün büyük avantaja sahip olmuyor ve 4 yarış varken şampiyon olamıyorsunuz.”

“Bu tür sezonlar çok sık olmuyor. Bunu biliyoruz ve bu yüzden sezonumuzdan oldukça gurur duyuyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan
    "Her zaman öğrenmeye hazır olmalısınız. Küçük adımlar fark yaratabilir. Kore'ye baktığımızda Japonya'ya göre hem takım hem de sürücü olarak geliştiğimizi görüyorum. Küçük sorunlar vardı ancak bunları bulduk ve daha iyi iş çıkardık. Bu tür konularda açık olup öğrenmeye hazır olmalıyız." dedi.

    Vettel oyle bir konusuyor ki sanki windows hata bulma servisi gibi ne muhtesem bir aracmis bu rb7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir