Citroen DTM İçin WRC'den Ayrılabilir

yazar:

kategori:

Citroen takımı 2010 sezonunda WRC’den ayrılıp DTM serisinde yarışmaya başlayabilir.

Citroen Takımı Sorumlusu Olivier Quesnel yaptığı açıklamada WRC’nin takımlara sunduğu ekonomik paketin kendilerini memnun etmediğini ve böyle devam ederse 2009 sonunda ayrılabileceklerini söyledi.

Quesnel, DTM’in takımlara daha fazla gelir verdiğini ve araçları tanıtmak için daha fazla platform sunduğunu düşündüklerini belirtti.

Quesnel "Hockenheim’a DTM yarışını seyretmeye gittim ve o serinin sunduğu promosyon WRC’ye göre çok farklı boyutta."

"Citroen bana bir bütçe ayırdı ve bu bütçeyi mümkün olan en iyi şekilde kullanmalıyım. Yeni araç C5’e sahibiz ve bu araç Audi A5 ve Mercedes C-class ile aynı düzeyde, bu yüzden durumu gözden geçirmeliyiz." dedi.

Citroen’in WRC’den ayrılmasında bir diğer faktör ise Sebastian Loeb’in geleceği olacak. Fransız pilotun anlaşması 2009 sonunda son bulacak.

Quesnel ayrıca 2010’da gelecek radikal kurallar öncesinde devam etmeleri için takımlara verilen paranın düzeltilmesi gerektiğini düşünüyor.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Özür dilerim peugeot zaten 2006 dan sonra zaten takım olarak çekilmiş peugeot audi ile lemans da cıtroende dtm de kapışacak demekki

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Citroen ve peugeot tek çatı altında barınan iki marka (tıpkı volkswagen ve audi gibi) onun için ikisininde wrc de yarışması pazar paylarında yükselme açısından iyi değil birinin öyle veya böyle ileriki bir tarihta ayrılması gerekecekti dtm hoş olabilir ve tipine gelince onuda ayarlarlar herhalde :))

  3. C5 ve DTM güzel olmaz diyorum ben. DTMde Mercedes'ciyim. 🙂 Opel Calibra DTM'nin tipi de güzeldi ama.

  4. C5 den hep nefret ettim (Patronun arabası) 😀

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    vay haberi okumadan önce citroen C5 modelini DTM yapar diye tahmin yapmıştım tuttu :)) DTMdeki markalar orta-üst sınıf modeller kullanıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir