Türkiye Öncesi BMW Sauber Pilotları

yazar:

kategori:

 

Nick Heidfeld

 

 

Özellikle pistin temel özelliği 8. viraj yüzünden Türkiye yarışı için sabırsızlanıyorum. Bu viraj ününü daha ilk yarışta kazandı çünkü burası çok aldatıcı ve birçok spine ve olaya neden oluyor. Birçok apeksle birlikte çok uzun bir viraj.

Sağ yönde küçük viraja sahip uzun arka düzlük için iyi hıza sahip olmanız gerekiyor. Ancak yarışın yanında İstanbul için sabırsızlanıyorum. Burası tamamen yegane bir yerde kurulmuş en büyük metropolislerden birisi. Orası bizim programımızdan daha fazla zamanla daha fazla çözülebilecek bir yer.

Robert Kubica

 

 

İstanbul Park’ta çok iyi anılarım yok çünkü hem geçen sene hem de 2006’da pek iyi geçmemişti yarış. Bu sene şansımın değişmesini umuyorum ve böylece güçlü bir yarış çıkarabilirim.

Pistin kendisi çok ilginç ve özellikle 8. virajda çok fazla g kuvvetine maruz kalıyoruz. İstanbul Park, yüksek ve düşük hızlı virajlar arasında iyi bir denge bulmamız gereken pistlerden birisi.


Yorumlar

  1. 1ceman kimiraikonen arkadasim eger yazdigin yorumlar kurallara uygunsa neden silinsinki yaterki karsilikli saygi çercevesi içersinde yazilsin … hiç bir zaman yorum silinmez senin sil yada silme demenle olmaz.

  2. mc laren arkadaş doğru söylüyor elinde kolan çayın çerezin cipsin 🙂 uzat ayaklarını masana izle yarışını ama seneye gitmeyi düşünüyorum serhan acarın dediği gibi gerçek bir f1 sever mutlaka 1 kere de olsa yarışı pistten izlemeli umarım seyirci sayısı fazla olur tc'nin olmayışı 8.virajda spinlere yol açabilir mükemmel bir yarış bizi bekliyor. I love you İSTANBUL SPEED PARK 🙂

  3. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    tabi bu sene geçti artık seneye hem bunu yaparken kendinize göre bi çıkarınız olur "trf1" hemde TÜRKİYEM bi rahat nefes alır.

  4. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    ispanya başka aynı sebeplede almanya hockenheim gp schumili zamanlar yani bunlar gayet normal ama diğer söylediklerinize katılıyorum ewt bizde bişey var noksanlıkmı desem beceriksizlikmi desem bi türlü bişeyleri tam olarak yapamıyoruz maalesef türkiye'nin yüzde 75-80 i genç bi nufusa sahip bi ülkede çok acı bişey bunun kiymetini iyi bilmeliyiz gençler ayrıca motogp nasıl ve neden takvimden çıkarıldı anlamış değilim çok acı çokkk türk gençliği artık bişeyleri aşmalı bilim'e teknoloji'ye akla o kadar çok şey geliyorki devlet desem yok yetkili desem yok sponsor desem yok yok ,yok biz beceremiyoruz 🙂 gönül isterki şöyle karnaval eğlence tüm dünyayı üstümüze çekecek bişeyler bi şov yapalım bizim gençler bunu yapmalı yapalımki tüm aleme gösterelim ama nerdeeeee
    Not: üniversitelerde paneller düzenlenmeli liselerde bi aktivite olmalı efendim ne söyleyeyim bişeyler olmalı önceden programlanmalı tüm türk insanlara seslenmeliyiz özellikle geçliğe trf1 sizlerde bu konuda bilgilendirilmek için bi program yapmalısınız örnek yavaş yavaş üniversitelerden başlayıp lise ve iilk öüğretim ve orta öğretim dünyasına kadar aktiviteler düzenlemelisiniz yani kısaca bi program şart saygılar…

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    not: ''şey'' kelimesini çok kullandığım için kusura bakmayın yazıyı okuyan arkadaşlar kendilerince uygun düşen kelimeleri ekleyebilirler

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hakedip haketmeme konusu farklı fakat yazdıklarının %99 unda yanındayım (%1 hata payı bırakmakta fayda var :)) );asıl sorun bence biz millet olarak plansız projesiz önümüze geldiği gibi yaşıyoruz bu doğal olarakta hayatın akışını etkiliyor bir misal olimpiyat stadı diye bir stad yaptık en çok rüzgar aldığı istikametede açık tribünleri koyduk varmı böyle bir muhabbet ya ;yapmış olmak için yapmak zihniyetinden vazgeçmemiz lazım bence ;yarışa gidip gitmeme hususuna gelince yarışın olacağı belli tarihte az çok belli mayıs-ağustos aralığı olabilir maddi durumlar el vermeyebilir fakat sadece f1 olarak değil değer verdiğimiz şeyler için bazı şeylerden fedakarlık etmeliyizki değerli olduğu anlaşılsın, bilet fiyatları yılda bir defa yapılan bir organizasyon için ülkemiz şartlarıda olsa çok pahalı değil karşı çıkacak olanlar olabilir o konudada yazdımya ne kadar değer veriyoruz ;o motor sesini ,virajlara girişteki vites düşüşlerini ,motor homurtularını nerede duyacağız bence 1 yılımızı planlarken sevdiğimiz şeyleride kaale alıp o plana koyarsak bazı olayları çözmüş oluruz

  7. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Şöyle düşünün biz bile F1i bu kadar yakından takip edipte ayağımıza kadar gelen yarışa gitmeyeceksek bu yarışa kim gider ?

    Birkaç kişinin yarışa gitmesiyle bu iş yürümez. İşletme hernekadar berniede olsa da bir gün formula1'i kaybedeceğiz . Tıpkı diğer yarışları kaybettiğimiz gibi . Organizasyonun çok kötü yönetildiği açık bir gerçek. Ama ne olursa olsun hiç olmamasından iyidir. Pistin yapılmasıyla ülkede motorsporlarının hızla gelişeceği sanılıyordu. İlk senelerde Adan Zye her türlü yarış yapıldı. İlginin ve buna bağlı olarak sponsor desteğinin olmamasıyla hepsi teker teker kaybedildi. 11 Mayısda renkli trübünlerimizin bomboş sırıtması tüm dünyanın gözünden kaçmayacaktır ve herzaman olduğu gibi millet olarak yine rezil olacağız.

    Eğer bu sporu seviyorsanız şartlar ne olursa olsun desteğinizi esirgemeyeceksin. Zamanınız yoksa vakit ayrıcaksınız, paranız yoksa para biriktreceksiniz, çamursa çamurda tozsa toz içinde orada bulunacaksınız, yarışı takip edemiyorsanız idare edeceksiniz.

    Eğer diyorsanız ne olursa olsun ben keyfime bakarım. İstanbulparkıda kaybederiz karasalda f1 yayınınıda kaybederiz seneye bir türk kanalının formula1 yayınlamasınıda kaybederiz. Ondan sonra hotbirdde araki bulasın yarışı izleyecek yer.

    İnanın biz millet olarak hiçbirşeyi haketmiyoruz.

  8. sesi kısana kadar hepten kapat tv yi yahu:)motor sesini yerinde duymak istiyosan piste git diyolar ama beleş bilet bulursak neden olmasın:)ya konuyu dağıttım galba afedersiniz! ne diyoduk BMW çok iyi gidiyor,nickde biraz daha çabalarsa hiç podyumdan inmezler ha

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    sesi kıssak olmazmı acaba :))

  10. ben onu unutmuşum:S 🙂 bir de spiker gerçeği var türkiye yarışında.izleyiciler bu lastik araçlar bunların üzerinde gider….

  11. ya kaçış alanı çok fazla olduğundan bencede pek heyacanlı geçmiyo. zaten yarışada gitmiyom evde kanal d nin karşısında emre tileve tahammül ederek yarıştan zevk almaya çalışacam.

  12. Arkadaşlar bir gerçeğide atlamamak lazım.Ben istanbuldayım yarışa gitmiyorum bu yıl.gitsem gold olmak zorunda ancak öyle yerlerde zevkli izlenir:S gold da pahalı.Ayrıca evde otuşmuşşun plazma karşısına elinde kolan çerezin (beleş) gidermisin:S katılanlar olacaktır tv de izlemeninde avantajı var her ayrıntıyı görebilirsiniz vs..( Orda izlemeninde farklı zevki var tabi ona birşey demiyorum)

  13. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    sanırım yeni pistlerin içinde pilotların ilk yarışlarından en fazla bahsettikleri meşhur 8. virajımız dünya F1 severleri tarafından tanındı ve tabiİSTANBUL PARKTA yeni pistlerin hiçbirinde adından bu kadar pilotlar kadar bahsedilen viraj veya düzlük yok ama ülke olarak bu piste sahip çıkma adınada bizden hiç tık yok.

  14. seyirci sayısı benide korkutuyor açıkçası,yarışa bir hafta olmasına rağmen hiçbir reklam yapılmıyor,ne tv de ne bilbordlarda hiçbirşey yok herkes te bir vurdumduymazlık var..belediyede reklam yapmıyor artık,ispanyada biletler anında tükeniyor..bizim bu durumumuz çok f1 in türkiye geleceği için hiç iyi değil…

  15. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet hem TC'de yok meşhur 8.virajımızda neler olacak acaba ?

  16. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    aslında bütün pilotların sevdiği pistlerden biri bu güzel bir reklam bizim için . geçen yarışlara baktığımızda çok çekişmeli geçmedi umarım bu yıl bol geçişli yarış izleriz seyirci sayımız umarım geçen yıldan fazla olur çünkü F1 bunu hak ediyor.

  17. Aslında İstanbulpark geçişlere izin veren ve hızlı bir pist. Belkide takvimin en iyisi. Ama şu arkadaki aracın downforce kaybı yüzünden geçişler yine çok zor olacak. Ama benim esas endişem seyirci sayısı. Geçen yıldan daha düşük olmasa bari.

  18. ilk okurken nerden bahsediyorlar dedim. istanbul sonra geldi aklıma.Güzel bir reklam oluyor istanbulpark türkiye ve istanbul için.Şimdi bunu söylemem yanlış olur ama bana bahreyni anımsattığı için şekil olarak (kaçış alanları vs) sevmiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir