Red Bull, Rakiplerin "Kural Dışılık" Eleştirilerinden Bıktı

yazar:

kategori:

Alınan şampiyonluklar sonrasında Çarşamba günü Milton Keynes’te basın karşısına geçen takım üyelerinden Adrian Newey: “Geçen sene esnek kanatlar, gizli süspansiyon sisteminin kurallara aykırı olması konusundaki suçlamalar vs. yüzünden sürekli eleştiriliyorduk. Bu sene de böyle şeyler oldu ki artık biraz sıktı. Ama sporun parçası bunlar ve eğer en hızlı olacak kadar şanslıysanız, göz önünde oluyorsunuz”

“Sinirim bozulmuyor. Böyle şeyler olduğunda görmezden gelmeye çalışıyoruz. Ama yönetim kurulu (FIA) veya FOTA işin içine karıştığında, neler olup bittiğini açıklamamız ve aracın kurallara uygun olduğunu göstermemiz gerekiyor. Yanlış bir şey olmamasına rağmen bir şeyleri savunmaya enerji harcamak zorunda kalıyorsunuz”

Takım Patronu Christian Horner ise bu sene kendilerine daha çok Kaynak Kısıtlama Anlaşması’na uymamdıkları gerekçesi ile saldırıldığını ifade etti.

Horner: “Bu sene (eleştiriler) araçtan, RRA’ya (Kaynak Kısıtlama Anlaşması’na) kaydı ki yine Adrian’ın (Newey) söylediği gibi bir süre bir parça sıkıcı. Akıl oyunlarının oynandığı bir sporda böylesi şeyler neredeyse kaçınılmazdır”


Yorumlar

  1. Burda hile olduğunu açıkca savunan bu yorumları yapan yarış mühendisi arkadaşlara gülüyorum acizliklerine üzülüyorum 😀

    Kedi ciğer mundar . Atalar ne güzel demiş.

  2. Redbull takımını tutmuyorum,pilotlarınıda tutmuyorum ama klasik bi yaklaşım. yenilgi karşısında her zaman tutunacak dal olarak kullanılan hile yapıyolar,bi hinlik yaptılar avuntusu.Bırakın da bi kez de tebrik etmeyi,biz neyi başaramadık demeyi bilin.Yarın bi gün McLaren domine etmeye başlasa onada hileci diyecekler çıkacak,Ferrari domine etmeye başlasa keza yine aynısını diyecek çok adam var.Var da var yani.Belgeleriyle kanıtlanmamış,ispat edilmemiş şeyleri ben böyle düşünüyorum deyip başarısızlığın sebebi olarak alttan vermek,ona kendilerini inandırmak son derece ahlaksızca bi davranış.Kimse ağzından çıkana dikkat etmiyo.Ben dedil yokken paranoyaklık yapıp çamur atarsam yarın bi gün kendi başarılarımı aynı taktikle gölgelemeye kalkanlara ne diye cevap veririm,neyle kendimi savunmaya çalışırım ve ne yüzle yaparımı kimse umursamıyo.Para,başarı,şöhret insanları ne kadar iki yüzlü yapıyo…Bu işin uzmanları,ilgili kişiler ne zaman ki çıkıp Redbull şu şu hileleri yaptı bunlarda bil fiil kanıtları deyip çıkarlarsa o zaman kınarız haklı olarak.Bunlar ciddi söylemler o kadar basit değil hile yaptılar dmek kanıt olmadan.Şöylede bi yaklaşımda bulunan kişiler var yada vardır,kim?zaten Fia da Redbulldan yana,felanca da onlardan yana,o da bu da bütün herkez Redbulldan yana dolayısı ile hile varsada ört bas ediliyo.Yine aynı yere gelicem başarı olunca hep aynı savunma,herkez başarılı takımın adamı.Bi zamanlar herkez Ferrarinin adamıydı şimdi Redbullun yarın McLaren domine ederse herkes onların adamı olur yada bi başka takım domine ederse yine aynısı.Bunların sonu gelmez ve ispat edilmediği sürece basit gülünç hazımsız yaklaşımdan öteye gitmez.Fitne fesatlığı bırak,tebrik et ve ileriye bak…

  3.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    bende rakiplerin bu kadar beceriksiz olmalarından

    ve bu tasarımı yapan kişilere hindistan ineği muamelesi yapılmasından.

    ayrıca sezon ortasındaki iptal ve devam kararı ise tam bir danışıklı dövüş hesabı gibi…

  4. bu kadar açık ve net konuştuğuna göre elinde sağlam ve net deliller var bunları paylaşta bizde görelim adamlar haklı senin bi suçun yokken çevrendekiler sana her fırsatta suçlu muamelesi yaparlarsa sende sıkılırsın bunda anlamayacak bi durum yok yani aslında…

  5. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Aynen doğru söyledin arkadaş ağzına sağlık !

  6. Bende sizin hem hile yapıp hemde yapmıyoruz demenizden sıkıldım.Açıkça yasaklanmış şeyleri kullanıyorsunuz.Fia siz iyice arayı açınca bunu kullanmak serbest diyor.

  7. wallahi bende sıkıldım yaaa,yeter artık yarışta yenin red bullu masa oyunlarında değil…

  8. ne demeye sıkılıyorsunuz ki?yoksa kural dışı bir durum rahat olun isteyen istediğini sorsun.ama öyle değil.iki sezondur bu sayfada arasıra yorum yapıyorum ve daha öncede söyledim redbull belden aşağı vuruyor.vettelin bir kazasından ön kanattan kablolar fırlamıştı.ilginç bir görüntüydü sonra bu adamların kaynak kullanımıyla bütçe ile ilgili bir takım sorunları olduğu ortada yani herkes biliyor redbull hile yapıyor ama kanıtlıyamıyorlar.yada kanıtlanmak istenmiyor.ayrıca ben F! organizasyonunda birtakım danışıklı döğüş hikayeleri olduğunu sanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir