Brawn: "Farkı Kapatıyoruz Ama Yeteri Kadar Hızlıca Değil"

yazar:

kategori:

Bu hafta Auto Motor und Sport’ta çıkan haberde Mercedes’in ön kanatta bir F-kanal sistemi kurup bundan büyük fayda sağlamayı hedeflediği yer almıştı.

Bununla birlikte Brawn, zirvedeki üç takımın elinde bir avantaj olduğunu, egzoz kuralının yeniden değerlendirilmesi ile Mercedes’in, ön grubun kalıcı üyesi haline gelebileceğini ifade etti.

Brawn: “Egzoz beslemeli difüzör veya onun etrafındaki teknolojiler konusunda yorumlama açısından yeteri kadar erken davranamadık”

“(En başta) bu (egzozla ilişkili) teknolojiler olmadan, aracı optimize etme adına belli şeyler yaptık. Aerodinamikleri, ağırlık dağılımını, ağırlık merkezini be bu tip şeyleri dengeliyoruz.”

“Yaklaşık olarak 6 ay kadar gerideyiz. Araçta şimdi 6 aylık (çalışma süreciyle gelecek) bir gelişimimiz olsaydı, çok daha iyi duruma gelirdik. Biz de şimdi bunun üzerine çalışıyoruz.”

“Hâlâ zorlamaya devam ediyoruz. Her bir yarışın ardından inceleme yapıyoruz ve ilginç bir şekilde genel olarak yavaş yavaş farkı kapatıyoruz (ama) açıkçası istediğimiz kadar hızlı değil. Ön grupta çok yoğun bir rekabet var diye düşünüyorum. Durumlarını geliştirmek için sert bir şekilde çalışıyorlar ve biz de onları yakalamaya çalışıyoruz. Lastikler, yakıt ve bu tip şeyleri hesaba kattığımız normale indirgenmiş tur derecelerinde farkı indiriyoruz ama yeteri kadar değil”


Yorumlar

  1. benceee farkii koruyozz diolaaaaarr

  2. Teknik kadro güçlendikçe fark hissedilmeye başayacaktır…kendilerini defalarca ispatlamış olmalarına rağmen yeni bir mücadele isteyen yeni transferler en önemli motivasyon kaynağı…ve tabi ki Schumacher faktörü…

  3. planlı bir şekilde 2009daki güç farkını geri getirmeye çalışıyorlar. En öne geçmenin başka yolu yok.Tabi bunu istemek kolay, şans dışında başarabilmek çok zor

  4. hadi bakalım inşallah mücadeleye girersiniz…

  5. 2011 yılın aracını 2010 sezonunun ortasında tasarlamaya başladınız. Herkesden 6 ay önce başladınız ama Halen 6 ay gerideyiz diyosunuz.
    Araçta yaratıcı ve yenilikçi bir gelişim sergilenmedi. Egsoz beslemeli difüzör gibi df sağlayan sistemi araca adapte edememenizi anlıyorum, ilk başta farklı bir tasarım ve şase yapısı olduğu için değiştiremediniz.
    Ancak bu takım birkaç yarışta tur yiyecek kadar kötü performans gösterdi. Bu hale düşmemeliydi.
    Şimdi ön kanatla ve süspansiyonla ilgili güzel haberler duyyoruz. Bundan mutlu oluyoruz. umarım bu konudaki teknik gelişmeleri hızlı bir şekilde sürdürürsünüz. Takıma yeni teknik ve tecrübeli adamları kattınız.
    Artık kalkıpta 4 ay gerideyiz, yaklaştık 2 ay kaldı, yada farkı kapatıyoruz ama onlar daha hızlı gelişiyorlar gibi bahaneler duymaktan sıkıldık.
    Şimdiki aracın üstüne sadce DF ve 0,5-0,8 saniye koymanız sezon içi gelişim için yeterli olacak bence.

  6. Yea Mr.Brawn.nedense inancım yok sana.Para lazımken Brawn gp zamanında o koca kafanı çalıştırıp difüzör felan icad ettin.K…..çı kurtardıktan sonra birden hevesin kırıldı nasılsa mercedes parayı basıyo şimdi maaşın gani rahatsın.bence bu adamın gemisini yakmak gerek ki iş başa kalısında tabiri caizse yardırsın araba yapabileyim diye.Olan shumiye oluyor.yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir