Senna'nın Renault'daki Kredisi Tükeniyor mu?

yazar:

kategori:

Beş yarış önce Nick Heidfeld’in yerine Renault koltuğuna oturan Brezilyalı pilot, Kore’de kötü bir hafta sonu geçirmiş ve sıralamalarda takım arkadaşı Vitaly Petrov’un yedi sıra gerisinde kalmıştı.

Kore ile ilgili olarak Senna, “Otomobilimde belirli bir sorun olduğunu söylemem zor ama ben bulunduğum noktadan daha ileri gidemedim.” diyor.

2012 için Vitaly Petrov, Romain Grosjean, Rubens Barrichello ve tabii ki Robert Kubica’nın isimleri anılırken, Senna’nın Kore performansı takımda görevine devam etme şansını azaltıyor. Senna Renault ile katıldığı beş yarışta sadece Moza’da iki puan kazanabildi.

Renault mühendisi Ricardo Penteado, “Bruno’nun on üçüncülüğü otomobilimizin performansının hakkını vermiyor.” demişti.

İsmi verilmeyen bir takım yetkilisi de, “Bruno Senna’nın neden istenen hıza ulaşamadığını araştırmamız gerek” diye konuştu.


Yorumlar

  1. iyide Perez ve Grosjean ayni sartlarda baslamadilar ki.Perez kis testleri periyodunu takimla gecirip tam bir sezon gecirdi Romain ise son uc bes yarista mucadele etti.Ayrica Sauberin bu yilki araci bence sene sonundaki R29 dan cok daha iyiydi Alonso bile 17.siralari zor aliyordu aracla ki Romain siralama turlarinda 0.2sn civarlarindaydi Alonsonun.Alonso kendi agziyla benim yardimima ihtiyaci yok yeteri kadar hizli demisti o donemde.Romain bir tam sezon yarissin (kis testleriyle birlikte) ondan sonra yargilama yap zira bu sekilde bir yargilama hic adil degil.

  2. ''yaristigi donemde ne gormeyi bekliyordun ki R29-renault tarihinin acik ara en kotu araci-ile pole mu alacakti yarislar mi kazanacakti?'' ne alaka? perez poller alıp yarışlar mı kazandı ? perez ve grosjean ı karşılaştırdığımda perezin gayet net dikkat çektiğini , iyi performanslarının olduğunu net olarak görüyorum . grosjeandan böyle birşey görmediğimi söylemek istedim sadece . pol ve yarış zaferleri demen biraz olmamış . sauber aracı harika da ben mi farklı araç izliyorum . mesele benim gözümde dikkat çekici , etkileyici yarışmak . perezin onboardlarına çok dikkat ederim , sürüşü birçok pilottan iyi . büyük takımlardaki bazı pilotlardan bile ve dediğim gibi bunu grosjeanda görmedim .

  3. senna spa da umutlandırmıştı ama sonra o ışık söndü

  4. yaristigi donemde ne gormeyi bekliyordun ki R29-renault tarihinin acik ara en kotu araci-ile pole mu alacakti yarislar mi kazanacakti? Alonsonun 2009 da son yarislardaki siralama ve yaris bitiris yerlerine bakmani tavsiye ederim birde siralama turlarinda Alonso ile Grosjean arasindaki farka bak! Nelson Piquet ile Grosjean kiyaslanamaz bile Piquet denen kamyon soforunun GP2 sampiyonlugu var da ben mi bilmiyorum ya da Castrol Edge Klasmanda gelecege damga vuracak pilot olarak gosterildi de ben mi bilmiyorum.Iki sene yarisip koca bir sifir olan adamla 3-5 yarisa tarihin en kotu renaultuyla katilan hic test yapmamis birini kiyaslamak ne kadar dogru bence once bunu sorgulamalisin!

  5. bence grosjean da yeterli bir pilot değil . nelson piquet i de gördük gp2 de iyi sürüyodu ama f1 de hiç işe yaramadı . ışık veren pilotlar belli oluyor , mesela perez ve di resta . yarıştığı dönemde grosjeandan bişey göremedik .

  6. genii gp de artik parasi bitince erkek arkadasini sutlayan kizlara benzedi.

  7. sıralama performansı iyiydi ama yarışlarda hep yavaştı ki. monzada önündeki birçok pilot yarış dışı kaldı diye puan aldı zaten bir daha da puan alır mı bilinmez. yarış başladıktan sonra arkalara eski takımının olduğu bölgeye doğru geriliyor yine sanki hrt sürüyormuş gibi arka grupla yarışıyor 🙂

  8. Birkaç hafta önce de Senna takıma taze bir hava getirdi, çok iyi oldu..vs..vs..diyorlardı…

  9. deli mi ne bunlar arkadaş. böyle adam mı harcanır

  10. Bu çocuk sadece amcasının adını taşıdığı için onun hatırına yarışıyor.
    Hiç yetenekli bir pilot değil.
    Bence o koltuğu hakeden birçok pilot ver.
    Reno öncelikle bu konuda adil davranmalı. Başarıyı o zaman yakalayacaklardır.

  11. Kubica-Grosjean ikilisi olur umarim =))

  12. evet başlarda iyi gibiydi. tek yarışa bakıp konuşmamak lazım. önümüzdeki yarışları da incelemek lazım.

  13. ya aslında o kadarda kötü gözükmemişti bana hız olarak. bir kaç bodoslama hareket yaptı startlarda ama…

  14. bunlara da pilot dayanmıyor ya da para mı demeliyim acaba, sıradaki yeni bol sponsorlu pilot gelsin bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir