Türkiye Öncesi McLaren Mercedes Takımı

yazar:

kategori:

Türkiye Grand Prix’i öncesi Mclaren Mercedes pilotları Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen ile birlikte McLaren Mercedes CEO’su Martin Whitmarsh ve Mercedes-Benz Motorsporları Başkan Yardımcısı Norbert Haug ile söyleşi.

Lewis Hamilton

İspanya’da elde ettiğin güçlü sonucunda ardından bir sonraki yarış Türkiye için düşüncelerin neler?

Lewis Hamilton: " İspanya’da sıralama turları şaşırtıcıydı, gridin hem ön kısmı hem de orta kısmı. İstanbul Speed Park geçişe müsait bir pist olmasına rağmen sırala turları rekabetçi olacak.

" Aracın dengesi İspanya’da iyiydi ve bu yüksek hızlı virajlardan dolayı Türkiye’de anahtar nokta. Üçüncü viraj gibi bu tip  noktalarda hızlı olabilmek için sabip bir dengeye ihtiyacınız var. Ayrıca sekizinci boyunca da çok dengeli bir araca sahip olmanız gerekiyor, Bridgestone Potenza lastiklerinizin korunmasını garanti altına almak için  bu bölüm boyunca  hızınızı taşıyabilmelisiniz."

Türkiye saat yönünün tersine dönülen pistlerden birisi. Bunun pilotlar ya da Bridgestone Potenza lastikleri üzerinde herhangi bir etki olduğu konusunda ana hatlarıyla bahsedebilir misin?

Lewis Hamilton: " Lastikler üzerinde sekizinci viraj sorun oluşturuyor. Burada lastikler pist üzerinde çabalıyor. Lastikleri yıpratmamalısınız, emin olmak için çok dikkarli olmak zorundasınız. Saat yönünü tersine olması gerçekten de doğrudan bir etki yapmıyor."

" Sene boyunca yarıştığımız pistlerin büyük bir çoğunluğu saat yönünde, bu yüzden sağ tarafınızın daha güçlü olacağı kaçınılmaz. Sonuç olarak, boynunuzun sol kısmını biraz daha hazır hale getirmeniz gerekiyor ve elbette bütün yarış haftasonu boyunca zayıf düşmemesi gerekiyor. İspanya’dan beri antrenörümle bununla ilgili biraz zaman harcadım ve bu yüzden sorun olmamalı."

İstanbul Speed Park pistinde yarışırken eğleniyor musun?

Lewis Hamilton: " Evet, olağanüstü bir pist. Özellikle sekizinci viraj boyunca dikkat gerektiren bir yer, fakat iyi bit mücadele sunuyor. Burada yarışmak için her zaman dört gözle bekliyorum ve geçen sene elde ettiğim sonucu geliştirmeyi umuyorum. Ayrıca Heikki’nin de yarışta yanımda olmasını umuyorum böylece birlikte takım için iyi sonuçlar alabiliriz. Perşembe günü pistte son kontrolü olduğunu biliyorum bu nedenle o ana kadar bekleyip görmek zorundayız."

Heikki Kovalainen

Seninle son görüştüğümüzden beri birkaç gün oldu, şimdi nasıl hissediyorsun?

Heikki Kovalainen : " İyi hissediyorum. Boynumdaki sertlik biraz daha iyileşti ve antremanlara tekrar başladım. Perşembe günü İspanya’dan ayrıldım ve Finlandiya’ya geri döndüm. Burada takım doktoru ile birlikte yarışa hazır olduğumdan emin olmak için çalışarak zaman harcıyorum. "

" Haftanın başlangıcından beri tam programımı uygulamaya başlamadan önce hafif egzersizler yapıyorduk haftasonundan önce. Haftasonu boyunca Lewis de burada olacak ve yarıştan önce antremanlarını yapacak. Benim için bir sonraki aşama perşembe günü Türkiye’de pistte FIA ile birlikte sağlık testi olacak. Aracımın içine tekrar geçmek ve gelecek hafta takımla birlikte yarışmak için sabırsızlanıyorum. Fakat günün sonunda karar benim elimde değil, yalnızca FIA güvenlik çerçevesinde kararı verecek olan taraf."

Kazadan sonraki dönemde Formula 1’e geri dönmek konusunda şüphelerin var mı?

Heikki Kovalainen : " Herhangi birşey duymadım, mümkün olduğunca kısa bir sürede yarışmak için geri dönmek istiyorum, Barcelona’daki kazadan beri sadece buna odaklanıyorum. Spoer herkesi kapsıyor, özellike FIA, her zaman sürücülerin güvenliğinin gelişmesi için çalışıyor fakat Formula 1 riskli bir iş. Pilotlar kadar siz de biliyorsunuz, fakat bunun hakkında düşünmezsiniz. Eğer bunun hakkında endişelenirseniz, odaklanmayı kaybedersiniz, sadece ruh halimle ilgili olmadığını tahmin ediyorum."

Istanbul Speed Park’taki meşhur sekizinci viraj hakkında düşüncelerini söyleyebilir misin bize?

Heikki Kovalainen : " Sekizinci viraj dört dönüşten oluşuyor, bir virajdan sonra diğeri sola dönüş, sol, sol ve sol, dört apexli. Doğru dönmek istiyorsanız, apexin birini doğru girmek zorundasınız, ardından biraz sağa doğru bir kayma ve devamında bir sonraki için tam gaz gidebilirsin."

" Tam gaz dönmek kolay değil, fakat hemen hemen mümkün ve çizki çok önemli, bu da neden bu kadar rekabetçi olduğuna ve pilotların böyle büyük rekabetleri neden sevdiğinin sebeplerinden birisi. Bu yüzden neden bu kadar eğlendiğimizin bir göstergesi olduğunu tahmin ediyorum. Ayrıca virajın orta bölümü daralıyor, biraz derinleşiyor ve araç açıkça kolay bir şekilde aşağı doğru iniyor. Bu da aracın altının bazen beyaz bir toz bırakmasının sebebini açıklıyor."

Pist yükseltideki değişikliklerle de biliniyor, bu değişiklik bazen aracın ayarlarına etkide bulunuyor mu?

Heikki Kovalainen : " Kesinle çok fazla inişin ve çıkışın bulunduğu pistlerden birisi, ayrıca kör noktaların olduğu apexler mevcut. Çok düz olmaı pistin parçasından biri. Bu yüzden ayar üzerinde çok büyük bir etkisi yok çok fazla uzlaşma gerektiriyor."

" Bu demek oluyor genç sürücülerin yarış çizgilerine dikkat etmeniz ve  tepelerden geçerken gücü maksimize etmeye çalışmanız gerekiyor, tekniğinizi maksimize etmeniz gerekiyor. Tepelerin üzerinden geçerken yol araçlarında da aynı uyguyu midenizde hissedebilirsniz. Fakat buna alışmanız gerekiyor, haftalar boyunca süren antremanlarda daha fazla tur atmanız gerekiyor."

Geçiş için pist nasıl?

Heikki Kovalainen : " Güzel, bazı yavaş virajlarla birlikte düzlüğün buluduğu alanlara sahip ve bunun anlamı geçiş için fırsatların olması. Ben de geçiş için en uygun yer arkadaki düzlüğün sonu. Çok uzun ve fren yapmadan geçebilirsiniz."

Martin Whitmarsh, McLaren Mercedes CEO

Heikki’nin son durumu ile birlikte Barcelona’daki aracı ile Türkiye için olan aracı, durum nedir?

Martin Whitmarsh : " Heikki formda olmak için savaşıyor. Takım doktorumuz İspanya’da ki ve Finlandiya’daki Kuortane Sports Institute’da hafta boyunca gözlerini ondan ayırmadı ve ikincil belirtilerde herhangi bir ilerleme yok bu yüzden herşey poztif yönde ilerliyor."

" İstanbul’a seyahat etmeden önce Finlandiya’daki uzmanlarmızla birlikte Heikki için tam nörolojik muayene düzenleyeceğiz. Ardından perşembe günü pistte sarsıntının ardından gerçekleştirilen rutin nöro ve psikolojik testler tamamlandıktan sonra zorunlu FIA değerlendirmesiyle karşılaşacak."

" Elbette planımız var, diğer bütün Grand Prix’lerde olduğu gibi Heikki’nin yarışması için FIA’nın izni gerekiyor. Fakat doğal olarak tekrar yarışmaya geri dönemk için sabırsızlara yarış pilotumuz var ve takımın amacı bu yönde. Söylediğim gibi medikal profesyonellerin verecekleri karara tamamen saygı duyacağız, onlar bu işin uzmanı."

" Heikki’nin aracı pazartesi günü İspanya’dan yemek saatinde McLaren Teknoloji Merkezine transfer edildi. Her bir parçası hukuksal analiz devam ettiği için hemen karantina altına alındı. Bu sıradan bir uygulama ve bazı parçaları kurtarılabilir."

" Bu zaman zarfında Heikki’nin Türkiye’de yarışacağı İspanya’daki yedek şasinin inşaa süreci başladı ve MP4-23’ün tamamlanma işi iyi gidiyor. Bu çalışmaların bir kısmı İspanya’da başladı bazıları fabrikada ve fazlası Türkiye’de.

" İstanbul takım için oldukça rekabetçi bir yer, geleneksel Avrupa yarışı ya da sıradan değil. Ekipmanların çoğu deniz yoluyla getiriliyor, oraya götürmesi çok uzun zaman alıyor doğal olarak geri dönmesi de. Yarış ekipmanları doğrudan İspanya’dan Türkiye için ayrılmış  arabaları içeriyor. Bahsedilen sadece yedek şasi. Yeni yedek şasi McLaren Teknoloji Merkezi’nden doğrudan Türkiye’ye gönderilecek."

Istanbul Speed Park lastikler için oldukça dikkat gerektiren bir pist, yarış için bu alanda beklentileriniz nedir?

Martin Whitmarsh : " Pist oldukça dikkat edilmesi gereken çok önemli virajlara sahip ve buraya MP4-23’ün yüksek hızlı virajlarda çok güçlü olduğu Barcelona’dan geliyoruz ve bu olumlu. Eğer hızlı virajlar boyunca aracınızın iyi bir dengesi varsa lastikler için çocukca olabilirsiniz. Bu yüzden pistte Bridgestone Potenza lastiklerimizi koruyabileceğimiz konusunda iyimser olmamız için çok fazla sebep var."

" Antreman seanslarının anahtar bölümü durumların anlaşılması piste çıktığımızda alayacağız. Analiz etmek için bu seanslarda çok dikkatli olacağız, yarış yüküyle lastiklerin aşınma değerlerini Bridgestone ile birlite çalışarak inceleyeceğiz."

Bu yarış öncesi takım aracın herhangi bir özel gelişim alanına odaklanacak mı, burada hızlı olması için araçtan istenen ne?

Martin Whitmarsh : " Pistin doğal yapısı mücadeleyi size sunuyor, yüksek hızlı virajlardaki güvenimizle Barcelona’dan buraya geldik. Fakat aracın neresini güçlendirmemiz gerektiğini bilere de geldik. "

Norbert Haug, Mercedes-Benz Motorsporları Başkan Yardımcısı

27 Nisan İspanya Grand Prix’indeki kazadan bu yana Heikki Kovalainen’in durumu nasıl bir görüntü çizdi?

Norbert Haug : " Heikki gerçekten de çok şanslıydı elbette ki biz de.Yarış pistindeki güvenlik bariyerleri gibi MP4-23’ün güvenlik hücresi sonucun daha kötü olmasını engelledi. Kaza çok daha ciddi sonuçlar doğurabilirdi, fakat olmadı FIA ve takımlar geçtiğimiz 14 yılda güvenlik standartlarının gelişmesi için sürekli ve yoğun bir şekilde çalışma halindeler."

" Yarış pistlerindeki medikal takımlar ve hastanedi görevliler örnek alınacak şekilde işlerini yerine getirdiler. Heikki ve takım onlara teşekkür etmek istiyor. Heikki herhangi bir yaralanma yaşamadı; bununla birlikte baş ağrısı vardı."

" Kazadan bir gün sonra Barcelona’daki hastaneden taburcu edildi.  İlk olarak zamanını iyileşmek aldı ve şu anda gelecek İstanbul’daki gelecek Grand Prix için hazırlanıyor. Elbette yarıştan önce FIA tarafından medikal kontrolden geçecek. Gelecek yarışta Heikki’nin yarışması önemli değil. Önemli olan tamamiyle iyileştiğinde tekrar yarışabilmesi."

Barcelona’dan önce uzman görüşleri bu pistte gücün gerçek dengeden geldiği yönündeydi ve açık şekilde öyle de oldu ve takım sezonun geri kalan kısmı için aracın ön kısmı Barcelona’da değişmeden kaldı. Sizin görüşleriniz nedir?

Norbert Haug : " Barcelona, Avrupa sezonunun ilk yarışı ve mücadeleci pist görüntüsü ile birlikte kesinlikle devamındaki yarışlarda ölçüt teşkil ediyor. Sıralamalarda 0.3 saniyeden biraz daha az bir farkla pole pozisyonunu kaçırdık bununla birlikte biraz daha fazla benzin haliyle fazldan ağırlıkla çıkmayı tercih ettik."

" Aynı yakıt yüküyle de Ferrari’yi yenebilecek kadar hızlı olamadık. Sezonun açılış yarışı Melbourne’yi kazandığımızdan beri aracımız kademeli bir şekilde gelişti ve hızlı hale geldi. Malesef ki muhtemel bütün puanları elde edemedik, Melbourne, Malaysia, Bahrain ya da Barcelona’da. Ferrari’nin Melbourne’de sadece bir puan kazanmasından sonra çoğunlukla kendimizi kandırmaktaki hatalarımızdan dolayı sıralamadaki farkın oluşmasına sebep oldu."

" Amacımız önümüzdeki birkaç yarış boyunca gelişim göstermek, Türkiye Grand Prix’inin takım için mücadeleci olması mümkün."

Vodafone McLaren Mercedes takımının Türkiye Grand Prix’indeki şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Norbert Haug : " Geçmişte burad çok iyi işler çıkarmadık ve ayrıca şuan ile karşılaştıramayız. Takım mümkün olduğunca çok fazla puan kazanmak istiyor, üst üste üç galibiyetten sonra Ferrari açıkcası burada da favori görünüyor."


Yorumlar

  1. gökay kara avatarı

    lewis hala ispanya dan bahsediyor özellikle sıralamadan heralde alonsonun 2. olmasını unutamadı hala. allah tan alonsonun motor patladı yoksa lewis iice delirirdi:)(:

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    McLaren = %40 mercedes + %15 ron dennis +%15 Mansour Ojjeh + %30 Birleşik Arap Emirliği Krallığı evet mclaren kimin ben mclarenin kimin himayesinde olduğunu az çok biliyorum bunu daha önce yazmıştım fakat senin için tekrar yazayım McLrenin MERCEDES için anlamı MYBACH ,AMG ,ILLMOR ,CHRYSLER ,SMART ,MITSUBICHI ,SSANGYOUNG gibi birçok firmayla aynı hepsi Mercedesin faklı bölümlerini oluşturuyor ha bu arada ASTON MARTİN i de almak için uğraşıyormuş ;Mrcedes BMW nin izlediği yolu izlemiyor daha geniş şekilde çalışıyor tutucu değil gerçi bunun firma yapılarıyla alakası var ayrıca yine gelecek yok demişsin bu kadar karamsar olma gelecek her zaman var fakat onu şekillendirmek bizim elimizde ; senin için olmayabilir fakat konu f1 se yani para,güç,gövde gösterisi,teknoloji olduğunda muhakkak vardır bu firmalar veya devler enaz 10 yıllık plan yapıp o plan üzerinde senaryolar çiziyorlar önemli olanda gerçekleşen olayın hangi senaryoda olduğu ve senaryonun doğru yazılıp gişe başarısına ulaşıp ulaşamayacağı

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    IRONMAN e gitmiştim geldim ayrıca bir akraba nikahımız vardı,hiç boş bırakmayada gelmiyorsunuz ;böylede çok bizbize oldu dimi eeeee muhabbet dediğinde böyle olur ;
    Bazı arkadaşlar fikirlerimin yanlış olduğunu söylüyor doğrudur yanlış olabilir %100 doğru olsa zaten burada olmam ya ron dennis le yada whitmarsh la yer değiştirmiş olurdum :));haytımda çoğu şeye (bazı şeyler hariç)%99 ihtimal veririm her zaman hata payı bırakmak lazım arasıra o hata payları lazım oluyor ;yazdığım gibi bunlar benim düşüncelerim ,ben mp4-20 yi sevdim neden deposu dolu olduğunda dahi en yakın rakibiyle arasında bir hayli fark vardı ıceman ın son sıralardan başlayıp bizlere yaşattığı zevki daha unutmadım işte f1 i f1 yapan bu ve bu mclarenin içinde var daha doğrusu mercedeste var sebebi her firmanın tek kelimelik bir sloganı var bmw=sürüş ,volvo=güvenlik ,mercedes ise MÜKEMMELLİK her insan tabiatı gereği mükemmeli arar düşüncede böyle çok düşünürseniz artık çevrenizde gelişen olayları farklı yorumlamaya ve herkesin çıkarmadığı sonuçları çıkarmaya başlarsınız tekrar yazıyım bunlar benim düşüncelerim hata payı her zaman var ;
    Arkadaş yazmış f1 de gelecek yok diye sabah kalkacağını düşünmüyorsun herhalde çünkü gelecek yok dimi :);
    Aero gelişti demişler neresi gelişti mclaren gelişimlere daha yeni başlıyor gelişimden kasıt zamanla olması gerekenlerse onlar sizi sadece aynı yerde saydırır ve mclaren geçenyılki yerinde ferrari farkı açtı bmw farkı kapattı yakaladı mclaren ne yaptı burnun üstündeki köprü kanadımı genişletti ;
    Diğer konulara gelince yazmıştım todt fia başkanı olma yolunda nedenmi düşmanınızın veya rakibinizin tüm kapılarını kapatmayınki direkt size saldırmasın bir kaçış yolu bulsun

  4. Haaa şimdi ben bu kaan arkadaşıda kutlamak istiyorum.Neden?Çünkü farkında olanla olmayan kendini belli ediyor.Başkalarının doğrularıyla sen kendin olamassın,sen biraz öğrenmek için çaba sarfet.Kaan arkadaş,biliyorsun ki o Todt oğlu todt le mans yarışlarında tilkiliğiyle f1 e sıçramış yani orada resmi onaylı bir illegalcidir.ee huylu huyundan vazgeçemiyor.stepni tam konuşacakken max eliyle onun ağzını kapamış "dur kardeş ne yapıyosun hepimizi mahfedeceksin"demiş o da konuşmaktan vazgeçmişşşşşşşş.Hey gidi hey;acaba senin benim bilmediğimiz ne dümenler dönüyor,adam cümle aleme rezil olmuş todt ben destekliyorum diyor.Hadi bide destekleme!O batarken senide yanına çekebilir diye mi korkuyorsun (nerelerdesin şener kardeş?)

  5. kaan kaanhan avatarı

    sen ilk önce geçmişi dalavere ile dolu Todt denilen adamı gönder o bahsettiğin kapma, sonra kırmızı SiSleri bi aralayın bakalım neler varmış oralarda yüreğiniz yeterse tabi, ismi lazım değil takımın kirlettiği F1 böyle düzelir, sapıklara destek vermekle değil.

  6. öncelikle şunu belirteyim kimseyle tartışma gibi bir amacım yok sadece gördüğümü söylüyorum. takımın takdiridir onu orada içeri alıp almamak ama aynı şeyler değil bana göre iki videoda olanlar. ancak hamiltonun kanat değiştikten sonra aracında sorun yaşadığını ve yavas kaldığını hatırlıyorum belki de ondandır.

    http://www.youtube.com/watch?v=euApiLdXHoI burda bir başka video . verdiklerim avustralya 2008

  7. esnemediğini söylemiyorum zaten esniyorsa bile kurallar dahilinde esnediğini söylüyorum 🙂

  8. bence bu son verdiğiniz videodaki olay farklı. bahreyndeki yarışta çekilmiş video ve orada hami kaza yapmıştı ve kanat değişmişti. videoda sanki kanatta sorun varmış gibi görünüyor sağlı sollu oynuyor. esneme değil gibi o.

    birde şu videoya bakın.

    http://www.dailymotion.com/video/x4qz1h_trf1net-0109-mclaren-kanat_auto

    videoda özellikle köprü kanadın ön burun üstündeki kısma dikkat etmenizi rica ediyorum. monitör üzerine bir çizgi koyun ve 30. ve 42. snlerde özellikle köprü kanadın konumuna dikkat edin esniyor mu esnemiyor mu?

    belki bazı abiler ya da arkadaşlar bunu dediğim için bana demediğini bırakmayacak ama bana göre gerçek bu. belki kurallar çerçevesindedir ve bir sorun yoktur ben illegal oldugundan bahsetmiyorm ama ön köprü kanat esniyor…

    Teşekkürler

  9. Renault oraya minik bi parca takti, Mclaren`de takabilir tartismalara yol acmamasi acisindan.

  10. Tekrar seyrettim video yu gercekten esniyor 🙂 en ust noktaya dikkat ederseniz duzlukte yataylasiyor viraja geldiginde diklesiyor kanat, tabi FIA bilecek yasal olup olmadigini, ben sadece gordugumu soyledim, amacim camur atmak falan degil, bir ilginc video daha var buna da bi bakin 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=hRI6tbrApd8&feature=related

  11. Mclaren arkadasa katiliyorum, virajlarda sorun yasamaya basladi, ozellikle Sakhir`de dikkat ettim hep sol on bloke oluyordu, bunun frenlerden degilde agirlik dagilimindan kaynaklandigini dusunuyorum, ya da pilotlar uygun setup lari bulamiyor bilmiyorum. Ama dediginiz gibi motor ve aero da bir sorun oldugunu dusunmuyorum bende..

  12. Mclarenin geçen yıl denge ve aero problemi yoktu.Bu yıl denge problemi var araç virajlarda dengeli degil tekerler çok havalanıyor.Ferreride ise geçen yıl hem aero hemde denge problemi vardı.F2008 de bu 2 problemide çözdüler ve suanda kusursuz bir otomobil oldu.Ferrari ilerleme kaydederken geçen yıldan bu yana Mclaren geriledi.

  13. mclaren nin aero ile ilgili bir sorunu yok motorda aynı şekilde.fren konusunda gelişme olursa iyi olur.sezonun başından itibaren en belirgin sorun frenler.mclarenin avantaj sağladığı virajlar artık sorun olmaya başladı

  14. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yok bence absürt olmamış başka kanat kullanan şu an için aklıma gelmedi ayrıca f1 yarış şase mühendisleri genelde uçak tasarım mühendisleri ;sorunun %51 mclarende olduğu aşikar fakat bir sorun varsa bu ortak olarak çözülmeli motorunuz çok iyi olabilir (griddekilerden 20 hp fazla) şaseniz ve aeronuz kötüyse birşeye yaramaz birkaç gün öncede yazmıştım mclaren aero olarak diğer takımlar kadar güncelleme yapmadı ve diğer bir arkadaşın yazdığı gibi ''çivi çakmaya bile korkuyorlar'' sebepleri herkesin malumu tekrardan dillendirmeye gerek yok onun için takım bu yıl hem grid pozisyonu hemde performans olarak çok yüksek bir grafik çizemez bmw nin gücünü ve gelişim hızını düşünürsek (hiçbir sıkıntıları olmadığınıda kaale alalım) yüksek olasılıkla üçüncülük veya olası bir markalarda ikincilik olarak bakıyorum fakat bu sıkıntılı dönemde mclaren bunları yapabiliyorsa (yarış tecrübesi olarak ilk sıralara mücadele eden takımlar içinde en genç ve tecrübe olarak en az olan bir pilot kadrosu) bu spordaki en güçlü takımlardan biri olduğunu ispatlamıştır bence zaten iki tane var :))

  15. Uçakla karşılaştırman biraz absürd olmuş. Uçak yaparken kurallar yok önünde. Kanat konusunda ise kurallara uygun ki McLaren kullanmaya devam ediyor.

    Edip arkadaşıma ise Mercedes motorunun pistteki en güçlü motor olduğunu hatırlatmak lazım. Sorun McLaren de yani tabi sorun diyebilirsek çünkü McLaren gayet hızlı.

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yine ön kanat ve yine esneklik esnememe olsılığı ''0'' olan bir parça hakkında kaldığımız yerden devam mı ? arkadaşın biri sezon başından önce Abdullah ÇELİK i bunaltmıştı neredeyse ''madem esniyor yasak olması lazım'' ,''o kadar neden esniyor'' ; bende burda bir soru sorayım uçak kanatlarındaki esnekliği dalgalanmayı hiç gördünüz mü?

  17. fazla esnemiyor arkadaşım zaten kuralların dışında esneseydi ilk günden itirazlar gelir FIA da banlardı..

  18. Ah Mercedes Ah.
    Sorun Bu yıl mercedes te. Mclaren de değil.
    Biraz hızlanması lazım motorun.
    Ama hep de Mercedes' e bahane bulmuyorum. Çünkü onların zamanında yaptığı motor yasaklanmasaydı.Belkide ard arda 10. yılımızda şampiyon bizdik. çünkü fark okadar fazlaydı. Neyse hayırlısı çalışın kazanın arkadaşlar. FIA bu yıl bizi çok üzdü farkındayız. Yine de takımın yanındayız.

  19. ahmet ozkal avatarı

    Güzel en azından aynı yakıt yüküyle ferrariden yavaş olduklarını kabul ediyorlar. Heikii inşallah Türkiyede yarışabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir