İzle: Alonso, Kore GP'de Telsizden "Felipe'den Çok Daha Hızlıyım"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yarışın ilk bölümlerinde takım arkadaşının gerisinde kalmış, sonlarda hızlı görünmesine rağmen önündekileri geçecek kadar zamanı kalmamıştı.

O yarışta Alonso’nun telsizden “Pes ediyorum” sözü hemen gündem oluşturmuştu ki şimdi FOM’un videosunda telsizden “Felipe’den çok daha hızlıyım” dediği duyuldu.

Takım emirleri artık kurallar dâhilinde ama işin ilginç yanı bu değil. Çünkü yarışın ardından basına konuşan Alonso “(Massa’dan) o dönemde çok hızlı değildim; sadece son set lastiklerle son bölümde hızlıydım” demişti.

 

 Kore GP FOM Klibi

Kore GP FOM Klibi


Yorumlar

  1. mclaren button avatarı
    mclaren button

    alonsoyu hiç sevmiyorum insanların hakkını çalıyo şike yapmıştı çinde buton hep hakkıyla kazanıyo

  2. Ya siz maclaren taraftarları (tabi ki hepsi değil) anladık IP değiştirmeyi yeni öğrenmişsiniz. Ne bekliyorsunuz Microsofttan sertifika falan mı? Eğleniyorsunuzdur umarım. + – koyunca boyunuz mu uzuyor? Yoksa başka atraksiyon yok mu hayatlarınızda. Bi hobi edinin ne bileyim sebze yetiştirin.

  3. Bence Alonso'nun aracına far taksınlar yol istediği zaman sellektör yapsın 🙂 hem bu tip spekülasyonlar da olmaz.

  4. Günümüz pit stoplarında böyle olabilir ama Ferrari gibi araçta bu işler biraz farklı işliyor gibi…

    Pittten çıktıktan sonraki bir kaç turda lastik anca ısınıyor, Alonso pist üzerinde kalıp sıcak lastikleriyle ve belkide arkada kaldığı zaman lastiklerini koruyarak ya da benzin tasarrufu yaparak Massa pite girdiğinde fark yaratmış olabilir.

  5. Geçen sene yaşananlardan sonra devede kulak kalacak bir olay.Bu kadar büyütmenin bir manası yok bence.Massa tüm yarış boyu Alonso'yu arkada tutsa bile benim gözümde adam değil artık.O yüzden Alonso-Massa arasındaki olayları pek önemsememek lazım artık…

  6. Off bu fenaydı yanlız.:) Führere hele de topraklarında böyle bir mesaj vermek ne cürret.Auschwitz fernandoyu bekliyor tüm scuderia ile 🙂

  7. Ben massayla kyasladgm icin massanin yaristigi macaristana kadar olan kisimdan bahsediyorum.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    – + yüzünden bunları söylemene gerek yok.Neden takılıyorsun ki bu – + lara.
    Bunun tarafla alakası yok ki.Bir mclarenci arkadaşa geçirdiği kazadan ötürü ilk geçmiş olsunu ben dedim – 4 aldım.
    En çok eksi alan üyelerden biriyim.Bu sayfada şuanda -37 ile rekor bende.:):)Ama kesinlikle bu benim çizgimi değiştirmez.Aynı zamanda +100 bile alsam şımarmam.Benim bir davam var ve bunu – + lar engelleyemez.Şu anda yorumlarım kontrolden geçiyor ama sorun değil.Ben aynı ben olarak yazmaya devam ediyorum.Ne bir eksik ne de bir fazla.

  9. ah alonso, hiç değişmeyeceksin.
    fisichella,
    pike,
    hamilton,
    massa,
    ….

    takım arkadaşının gerisinde kalınca ortadan ikiye yarılan başka bir pilot daha yok gridde.
    alonso'nun alamet_i farikasıdır bu.
    olmazsa olmaz.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Koskoca bir yazıdan anladığın çıkardığın ilgilendiğin sadece bu mu?.Eski olmandan bir şüphen yoksa neden atladın ki?Bu övünülecek bişey de değil.Eski olabilirsin ama dikkatli değilsin.Baştan sona dikkatle bakarsan yeni nikleri görebilirsin.Daha doğrusu bunları sadece Alonso haberlerinde görebilirsin.Heinrich himmler olabilir mesela.Günübirlik değişenler de var.serkan yıldırım olabilir mesela.
    F1 i de bu gözle ve bu anlayışla izleme..

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Öncelikle siteyi tarafsız davranmadığı için şiddetle kınıyorum. sayfaya bakıyorum da tüm Alonso tarftarlarının yorumları eksi bilmem kaçlara gelmiş. Ayıptır be kardeşim. Şimdi şurda bişey yazsak yine banlanan biz olacaz. Moderasyonda hiç bir basiretiniz yok kusua bakmayın. Kesinlikle taraflısınız.

    Habere gelince de; yahu ne büyüttünüz bu massayı kardeşim bu kadar, geçen seneden beri toplasan 40 arışta 5-6 kere sıralamalarda geçmiş Alonsoyu, arkasında Alonso haricinde kim olursa zırt diye yol veren, ne zaman ki Alonso arkasına gelse aslan kesilen, takımına 3 kuruşluk yardımı olmayıp, geçen sene 1.cilik için, bu sene 2.cilik için yarışan takım arkadaşına düşmanmış gibi bakan ve hala ona ve takıma yardım edeceğine puan çalarak köstek olmaya çalışan karaktersiz bir tiptir. Dolayısı ile Alonsonun telsizden bu mesajı yollaması normaldir. Türkçesi ise ne yapıyor lan bu lavuk, 2 ciliğe giden o mu yoksa ben mi, çekin şunu önümden şeklindedir…

    Şerefsizim Alo 3-5 puan ile şampiyonluğa giderken imkanı olsa araya girip o puanları aldırmaz..Allahtan gerçekten beceriksiz de yapamaz öyle bişey..

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yeni sıfatını bana mı söyledin? Eğer öyleyse ben senden daha eskiyim emin ol.

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2009 Raikkonen kısmına katılmıyorum sezonun 2. yarısı çok sağlam yarışlar çıkarmıştı.

  14. haklsın tabi ki. sitede gezen bazı amaçsız insanlar, kazasız geçişlerin geçiş olmadığını sanıyor. Ama ben yine de Alonsoyu Massayı pisttte kıran kırana geçmeye çalışmasını isterim. Zaten şampiyona falan güme gitmiş. 5. olmazdı da 6. olurdu.

  15. ALonso , Felipe ile aralaşrında 0,1 sn olduğundan bahsetmişken aynı araç ve aynı motorla birbirlerini geçebilmeleri zorluğu apakaçıkdır.Bir McLaren Ferrari yi yada tersini kolayca geçebilir ama bir Mclaren diğer McLaren i kolay geçemez.Hiçbirşey olmasa maksimum hızları birbirine çok yakındır.2 km farklı hızla kimse birbirini kolay geçemez.Bu F1 in mühendislik hesaplarındada var. 2011 MOnza da yapılacak yarış için RBR lerin motorlarının güçsüz olmasından bahsedemeyeceklerini söyleyen Hamilton maksimum hızlardaki araçların Renault motorlu olmalarından sonra bu açıklamayı yapmışdır.RBR nin virajlarda ne kadar hızlı olduğunu bimeyen yok ve üstüne üstelik düzlüklerdede düşük vites oranı kullandıklarını salılacakları kadar çabuk hızlandıkları bilindikleri halde DRS olmadan ALonso Vettel den atak yiyecekdi.Başarı; o hızlı araçla atak yapmak değil, o yavaş araçla o hızlıların önüne geçmiş olmakdı.Bu eleştiriye çabalayan insanların tüm iç acılarıda o… başarının hazmının zor olmasıdır. ALonso söylemiş zaten… ' en iyi araç olmasına gerek yok; rekabet edecek araç olsun ben onu şampiyon yapayım'.Sanırım bu açıklamadan sonra birilerinin paçası iyice tutuşmuş.

  16. 2008 çin için hatırladıkların dogru:) takım emirleri her zaman olmustur.sampiyonluk için yarısan pilot varsa takım arkadası ona her zaman yol verir.bu Mclarende de olmustur.Fisichella da Renault yıllarında Alonsoya yol vermiştir cunku Alonso sampiyonluk savasındaydı ve kimse bu kadar eleştiri yapmıyordu.Burda arkadasın demek istediği Ferrarinin bu sezon elde edebileceği hiç bişey yokken böyle bir tutum izlemesidir

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso sıralama performansına dikkat çekmişti.Sıralama hızımızı geliştirmeliyiz demişti.Sıralamada istediğimiz sonuçlar olmuyor ve starta güveniyoruz.Bu sefer de herkese startta geçilen webberin aslan kesilmesi karşımıza çıkıyor.Sağlı sollu zikzaklarla Alonsoyu engelliyor.Sıralamada geride kaldığınız zaman ön gruba yetişmek için lastiklerinizi de feda etmeniz gerekiyor.
    Alonso korede lastiklerini massa üzerinde değil de daha önemli olan hamilton webber ve button üçlüsü üzerinde denemek istemiştir.Sizler şunu mu istiyorsunuz.:Alonso Massayı zorlasın geçsin lastiklerini o esnada bitirisin.Buttonla webberle hamiltonla uğraşmasın.Massayı geçsin yeter…Bu mudur?
    Pist elverdiği müddetçe Alonsonun massayı geçmesi işten bile değildir.Lakin massayı zorlayıp geçmenin getirisi yok.Bu geçiş Lastik harcamaktan başka bir işe yaramazdı.Alonso atak yapacak ve massa da kimseye direnmediği kadar direnecek ve Alonsonun lastikler sizlere ömür….
    Asıl hedef öndeki üçlü gruptur.Massa değildir.Arayı açmış gitmiş olan grubu yakalamak için massa ile oyalanmak ne kadar akıllıca olabilir ki?
    Ön grup içerisinde ilk pitlerden sonra sarı renkli lastiği en fazla kullanan (22 tur) Alonsodur.
    Dolayısıyle 2.pitlerden sonra yani son bölümde en iyi lastikler Alonsoda idi.Seri hızlı turlar gelmeye başladı.Artık ön grubun (Ham web but) kamera görüntüsü içinde Alonso da vardı.

    Bazıları hızlıysa geçsin gibicesinden yazılar yazmış.Hem massayı geçsin hem de lastiğini yıpratmasın öyle mi?Hızından şüphe edenler yarışı tekrar izlesin.İzlesin ki Alonsonun enerjisini yani lastiklerini massaya değil de ön gruba sakladığını görsün.38. turdan 50. tura kadar olan bölümü izlesin.Tekrar söylüyorum button 4.lüğü massaya borçludur.Rosbergin arkasında 10 turdan fazla kalıp buttonun hem Alonsoya hem kendisine yaklaşmasına meydan vermiştir.Massa resmen Ferrari ve Alonsoyu baltalamıştır.Neyse 150.yarış hatırına olsun bakalım.Gölge etmesin yeter , başka ihsan isteyen yok kendisinden.

  18. http://www.youtube.com/watch?v=cZ1ux9ysAjU&feature=fvwrel

    🙂

    2008'de de Lewis'in şampiyon olduğunu açıkladıkları bir sahne vardı. 4-5 dakika kadardı. O çok iyiydi ama argo gırlaydı, o sebeple link'ini vermeyeyim ama siz arayın bulun 🙂

  19. hızlıysan geçebilirdin demekki hızlı değilsin

  20. Zorlanarak geçmek? Kovalainen Hamilton'u gördüğü an çizgiden dışarıya taşıyor. Yani bildiğin yol veriyor. İşte takım emri. İşte McLaren. İşte Hamilton anlayacağın.

  21. Benim demek istediğim Daha hızlıysan geçeceksin arkadaş… Nasıl ki vettel monza da alonso drs siz süper atakla geçti. sen de geç daha hızlıysan madem.. Zaten genelde bunu hep alonso yapıyor..

  22. bu arada Raikkonen'in yavaşlayıp yol verme olayı yanlış anlaşılmasın, Massa'dan daha öndeydi ve aralarında fark vardı, düzenli olarak yavaşladı, birden kenara çekip yol vermedi. Hafızam beni yamultmuyordur umarım ama livetimingle takip ettiğim için böyle bir olay olduğunu hatırlıyorum 🙂

  23. öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki senelerdir Alonso öncesi dönemde takım emrinin alasını yapan Ferrari değildi de başka takımdı. Finiş çizgisine metreler kala takım arkadaşına zorla yol verdirten takım başka bir takım mıydı? sanki Alonso gelince böyle oldu. Senelerdir Ferrari tek pilota yönelme politikasıyla yarışıyor. 2007'de şampiyon olduklarında da bu politikayı gütmeyen Mclaren sayesinde şampiyon oldular, kendileri son yarışta lider giden Massa'yı pit stoplarda geriye düşürüp Kimi'yi şampiyon yaparken bu takımda yarışçılık ruhu vardı da şimdi mi kayboldu. 2006'da Massa arkasında schumiyi gördüğü an yol veriyordu neredeyse. 2007'den bahsettik. 2008'de Kimi raikkonen Massa'ya yardım etmek için Çindi yanlış hatırlamıyorsam, 10 saniye öndeyken yavaşlayıp Massa'ya yol vermedi mi? Bunların hepsi takımın yararı için yapıldı, bunları Ferrari takımı yaptı. Bazen takım arkadaşı gönüllü yapıyormuş gibi gösterilse de, bunların hepsi işte takım emri tarzı şeyler.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    massanın frenleri bozuktu sürünerek finişe gidiyordu.Pike ise tek pit yapmış sürünerek eski lastikle finişe gidiyordu.Onları biran önce yakalaması gereken hamiltona yol verdirildi.Öndeki o iki pilotun durumu normal olsaydı hamiltonun yakalama geçme şansı yoktu.

  25. tamam işte arkada ki takım arkadaşı ondan daha hızlı, drs açmış geliyor, ne yapacaktı önüne mi kıracaktı… Takım arkadaşının işini kolaylaştırdığı doğru, fakat yalandan virajı kaçırmadı, yada bilerek fren noktasını kaçırmadı, bilerek erken frene basmadı, sadece yanına gelen takım arkadaşının üstüne kırmayarak kazaya sebep olmadı 🙂 Geçişten beklediğiniz nedir ki, Alonso Schumi 130r, Hakkinen'in spada Schumiyi geçişi gibi ikonik geçişler her yarış olacak diye bir kaide yok, zaten bu ikon haline getiriyor bu geçişleri.

    Siz bardağın boş tarafına bakıyorsunuz biz dolu olay bu kadar basit. kavga etmeye falan gerek yok. En azından bu sefer bardağın boş bir tarafı var, senelerdir bardak ağzına kadar doluyken boşmuş gibi davrananlar var buralarda çünkü!!!

  26. 2009 Macaristan'a kadarda massa daha iyi performans gösteriyordu. Adamın değiştiği falan yok, o günün şartlarına göre pilotların performansları değişebiliyor. Raikkonen'in Ferrariyi ve o günün lastiklerini çok iyi kullanamadığı oldukça açıktı. Tıpkı Alonso'nun 2007'de Mclaren'de yarıştığı ve kariyerinde ilk defa F1'de bridgestonelarla yarıştığında yaşadığı sıkıntı gibi bir şeydi bu. Bazı sıkıntılar aşılıyor bazıları ise aşılmıyor. Massa'da 2010 dan beri ne araçtan ne lastiklerden memnun.

    Ama tabi önemli olan her araç ve lastikle başarılı olmak, olamayanlar eleştiriyi de yiyor, hakareti de; bakınız 2007 Alonso, 2008-2009 Raikkonen, 2010-11 Massa

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yeni yeni arkadaşlar ve farklı farklı nickler görmekteyiz.FOM da biliyor Alonso haberlerinin çok yoğun ilgi gördüğünü herkes de biliyor.

    Alonso hatasız kazasız sürüşlere ihtiyaç duyulduğu bu dönemlerde herşeyden maximumu çıkarmaya çalışmaktadır.Eğer altında daha hızlı aracı olabilse gerektiği gibi sürmesini de bilir.Bunun cesurlukla alakası yoktur.Söylediğiniz gibi olsaydı nurburgring 2007 de yağmur altında massaya o meşhur atağı yapmazdı.
    Sizlerin beklentisi çılgınca sürüşler olabilir ama şuan ki şartlar tamamen kontrollü sürüşlere yöneliktir.Bakın hamilton güçlü mclaren aracıyla çılgınlık yaptığı için hem gerilere düştü hem de çokca eleştirildi.
    Burada hiç kimsenin lastiklere değindiğini görmedim.Pirelli öyle bir lastik ki sadece ve sadece 1 turluk bir performansın bile çok önemi var.Yani birinin diğerinden sadece bir tur az kullanılmış lastiğinin olması bile o pilota avantaj sağlamaktadır.Şimdi pilot ve araç değil malesef pirelli ön planda oluyor.Aracınız ne olursa olsun ve hangi iyi pilot olursanız olun performansınız ancak altınızdaki lastiğiniz kadardır.Buttonun 6.sıradan hiç adam geçmeden 4.sıraya çıkmasının sebebi de,hamiltonun puan olarak önünde olmasının sebebi de lastik kullanımı değil midir?.

    Alonso massayı geçmek için uğraşsaydı ne olacaktı??.
    Elbet drs yi de açıp onu geçecekti.(Bu arada siz yine; yer değiştirdi diyecektiniz).
    Peki ya sonra ne olacaktı?.
    Eline , atak yaparken erimiş bitmiş 2 çift lastikten başka ne geçecekti.?
    Alonso massadan lastiklerini bitirmeden kurtulduğunda ne yaptı bilen var mı.Ben söyleyim tam 20 turluk lastikle fastest lap yaptı.
    Alonso buttonu ve önündeki grubu düşünerek lastiklerini saklamış dolayısıyla massayla uğraşmak istememiştir.Eğer o lastiklerini massayı geçmek için harcasaydı yarışın son turlarında hamilton webber ve buttonla aynı karede birkaç saniye içinde olamazdı.Eğer takım emri verilse Massa'dan daha erken kurtulsaydı podyumda olacaktı.Sizler buna hala takım emri diyorsunuz.Kaçan podyum Massa sayesindedir.Ferrari takım emri uygulasaydı 15-16.yurlar civarı yapardı.O zamanda ortada ne button kalırdı ne de podyum kaçardı.

    Size göre Alonsonun massayı geçmesi , ön gruba yaklaşıp onları geçmesinden daha değerli olabilir.Ama pirelli lastiklerinin durumuna göre kazın ayağı malesef öyle değil.Yarıştan sonra kimse Alonsonun massayı geçmek için zorlamadığını konuşmadı.Peki neyi konuştu.Alonsonun 3.en hızlı aracıyla ön gruba nasıl yaklaşabildiğini konuştu.Beni de ilgilendiren nokta massaya atağı veya geçişi değil.vettel hamilton webber ve buttona karşı mücadelesidir.Ne yaptığını bilmesidir.

    Bu pilotu benim için özel kılan vazgeçilmez kılan yüzlerce nedenden sadece birini dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.

  28. aynı yarısta, hamilton kovalainen i ne kadar zorlanarak gectiyse massa ve nelson piquet yi aynı sekilde gecmişti. hamilton, tur basına neredeyse 1 sn hızlı gidiyordu. massa da mı yol vedi. karsılastırdıgınız yarıslara bakın. birisinde adam 4-5 kişiyi patır patır gecmiş, digerinde sadece takım arkadasını "geçmiş".

  29. Arkadaşlar takım arkadaşları gerekirse birbirine yol verebilir. Bunun geçiştede bugunde her takımda örnegi çok oldu ,Örnegin hatrladıgım en eski yol verme 2003 yılında Kimi,Schumi sampiyonluk cekişmesinde coulhtrad ,kimiye japonyada yol vermişti.
    Fakat durum şu ki Alonso ,takım arkadaşına karşı saygısız ve futursuzca her daim Massa'yı kendinden önde gördügü her yerde bunu istiyor. Resmen adamı bitirdi. Massa bir kere Alonsonun yanında moralman çökmüş durumda.Allah aşkına son yarısta Massa yol vermese ,Ferrari ne kazanacak yada ne kaybedecekti. Takımlar şampiyonasında ikincimi olacak. Sadece alonso istatistikleri artacak.Kaybedilmiş bir sezonda bırakın pilotlarınızı özgürce yarışsın ve siz keyfini çıkarın.Bu konuda en takdir ettigim takım Mclaren'dir. Pilotlarına hiç bir zaman böyle yaklaşmadı.
    Ferraridikelerin gerçekten basireti baglanmış.Yarışcı ferrari ruhlarını kaybetmişler.

  30. Bu senin yazdığın tamamen senin kafandaki kurmacan olması haricinde sosyal toplumlardaki hikayelerin abartı haline gelmeside böyle olmakdadır.Şu söylediğin yalan saltosunu diğer tarafta öyle bir dinlersin ki sen dahi inanırsın.O ne demek Petrov a söyleyin bana yok versin… takımda; o senin takım arkadaşın değilki demiş… ALonso gibileri sizin için küçük insanlar görüntüsü verebilir çünkü onun gibi önemli vasfa sahip insanlarla tanışmamış olabilirsiniz.İki tane önemli vasfa sahip insanla tanışın o zaman kapasitenin ne demek olduğunu anlar ve böylesine acayip cümlelere oluşturmak zorunda kalmazsınız.
    ANtremenda kullanılamamış olmasından dolayı yarışı riske ederek takılan ön kanat belkide başka parçalarla bir miktardaha hızlı olan araçla ilgili bir anlatımda bulunmuş olabilir.Felipe den hızlıyım dediğinde yol istemiş olsaydı Felipe kenara yanaşarak anında yol vermek durumundadır.Ferrari , bu işe bir servet harcarken bunu ister ve yapar. Sizler bir otobüs bileti aldığınızda otobüsün sahibi olmuşçasına davrandığınızı düşündüğünüzde Ferrari nin o firmanın mali taplosundan daha fazlasını bir senede harcadığını anladığınızda bu konuyuda anlarsınız.
    2007 de geliştirilen Renault aracıyla yeteri kadar hızlanmış olan ALonso Raikonen le mesafesi açılmayınca Ferrari lerle aynı hızdayım dediğinde de belkide yol istemiş olabileceğini dahi söyleyebilirdiniz.
    1988 den beridir izlediğim F1 de Stratejimizle kazandık cümlesiyle her zaman karşılaştım.2010 ALmanya da öyle bir karar verilip 5 puan dahi fazla almış olmakla dördüncü en hızlı( son yarışda öyleydi) araçla son yarışa en avantajlı bir şekilde girmişdi ve son strateji hatası yapılmasaydı pilotlar şampiyonluğunuda almış olacakdı.Erken lastik ddeğiştirme yada yumuşak sert seçimi yapmak … vss denemelerle yapılan kazanç stratejidir ve çok kişi tarafından övülür.Ferrari nin yaptığı o manevra ile 2010 sezonunun son yarışına bir pilotuyla en avantajlı bir şekilde gitmesi nedense birilerinin içinde uhde olarak kalmışdır.
    2010 Almanyada ALonso 2 Massa 1 giderken ve ALonso nun daha büyük hıza sakip olduğunda böyle bir denemesi oldu. Yoksa ALonso 3 giderken 2 giden pilotu 1. giden Massa sıkıştırıpda böyle bir sonuç oluşturulmadı.Ferrari o değişimden önce toplam 45 puan alacakdı sonrasında da 45 puan aldı. Sizler hala neyi savunuyorsunuz yada hayatı itirazden mütevelltmi yaşıyorsunuz.

  31. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada arkadaşlara katılıyorum bildiğimiz Alonso. Enzo Ferrari böyle bir karakterin takımında yarışmasına asla müsade etmezdi.

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa aynı Massa idi. Kazadan sonra toparlanamadı hikayelerini bırakın. Asla çok yetenekli olmadı. Massa'nın tek performansı 2008'de geldi. O yıl takım Kimi'den vazgeçip Massa'ya oynadı. Sebep budur. Massa'yı başka herhangi bir sezonda hatırlayanınız var mı? Yok. Sadece 2008 var. Kimi'nin bahtsızlığı ve sıralama turlarında sorun yaşayıp, ilk çizgide başlayamaması, yarışlarda hızlı olsa dahi o zamanki kurallarda geçiş yapmak oldukça zor olduğu için önlerde yarışamayışı Massa'yı ön plana çıkardı. Takım da Massa'ya yüklendi. Takım yüzünden şampiyon olamadı Singapur'da benzin hortumu veya Macaristan'da motor arızası diyebilirsiniz. Ama peki Kimi'nin kazandığı Malezya'da yaptığı aptalca ve beceriksizce hatayı hatırlayan var mı 2. giderken? Şampiyonluğu o hata ile kaybetti Massa.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Oversteer kardeşim ona geçiş değil yer değiştirme denir.

  34. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Fanatik tifosi !

  35. MagicAlonso avatarı

    yaw sanki alonso felipe yavaşlasın bana yol versin demiş gibi konuşuyor yorumcuların bazıları.Alonso mühendisine felipeden çok daha hızlıyım beni ona göre pite al diyor bu işin başka tercümesi yok.hızını takıma iletiyor.Kaldı ki eski lastiklerine rağmen felipeden hızlı turlar atarak aslında ferrarinin ona yapmadığı taktiksel kolaylığı Alonso kendi hızıyla başardı zaten.Gerçi at gözlükleri takanlar bişey anlatılma yaa ..

  36. massa şuan için ferrari için el freninden başka birşey değil. Ne zaman alonsonun önünde olsa yarış ferrari için bitmiş oluyor.. işin garibi massa alonsoyu arkasında tutmayı başarırken ne zaman bi redbull-mclaren gelse 200 metre dayanamıyor..

  37. ilk pit stopta 2,6 saniye, ikinci pit stopta 0.4 saniye fark var… totalde 3 saniye…

    Günümüzde erken pite girenin avantajlı olduğu bir dönemde 2 pitle biten yarışın ikisinde de massa, Alonso'dan önce pite girmiştir. Sebebi ise bellidir, Ferrari önde olan pilotuna avantajlı stratejiyi veriyor… Bu sefer Massa'ya giden bu stratejiyi Massa yine kullanamadı. Alonso resmen lastiklerini saklamış Massa'nın arkasında, Massa pite girip önü açılınca yeni lastiklere sahip Massa'dan bile daha hızlı turlar atıyordu…

    Bir de telsiz konuşmaları pilotun mühendisi ile pilot arasında geçer. Pilot, mühendisine öndeki araçla yada arkadaki araçla alakalı istediğini sorar yada söyler. Ben Felipeden hızlıyım da diyebilir, ben amuda kalkıyorum da diyebilir. Belki de mühendisine önüm açık olsa daha hızlı gidebilirim, ama geçecek kadar hızlı da değilim mesajı veriyor olabilir, ki düzlük hızları eşit olan, karakteristikleri eşit olan iki aracın birbirini geçmesi daha zor. DRS'de işe yaramıyordu çünkü Massa'da DRS açtı önünde pilotlar var diye… Basın bu işte, bir kuyuya taş atarsınız, binlerce …. onu çıkartmaya çalışır.

  38. Bu iş iyice zıvanadan çıktı bence.Artık telsize yönelmeler moda oldu.Birincisi takım arkadaşıda olsan rakipsin ben muhtemel puanlar için mücadele ediyorum bu benim durumumu daha değerli kılar mantalitesi yanlış,takım arkadaşınında kendine göre verdiği bi mücadelesi var.Bunu özellikle Alonso için söylemiyorum.Burdan yol varmeli demek kolay ama o pilotun yerinde olsa o diyenler önce kendi çıkarını düşünür ki öylede olmalı.Massanın performansı alonsodan kötü diye yol vermeli,başka bi pilot takım arkadaşından kötü diye yol vermeli ayak bağı olmamalı iyi vallaha o zaman takımlar sezonun sonlarına doğru yavaş olan 2.pilotlarını yarışlardan çeksin diğer kalan pilotlar yarışsın.Massayı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz ama bu adam sonuçta Ferrari pilotu ve arkasındaki takım arkadaşı hızlı diye ondan yol vermesini istemek son derece yanlış.Yarış kelimesinin hakkını veren ruhunu veren bi istek değil.F1 yarıştan ziyade yol vermeye doğru gidiyo.Öndeki yol versin mani olmasın arkadakine iyide arkadaş önündeki kendinden yavaş adamı geçemeyen pilot önlerdeki aynı performastaki yada daha hızlı adamları nasıl geçecek?böyle bi mantık var mı.Benim tuttuğum pilot öndeki yavaş pilotu geçemiyosa telsizle taktikle hiç geçmesin.Bunun sonu gelmez böyle şeyler makul olamaz.Artık polisiye filimlerdeki gibi bütün pilotlar tepe lambası taşıyacaklar ne zaman öndekinden hızlı olurlarsa 1-2 denemeden sonra yapıştıracaklar lambayı bi de megafon yol ver diyecekler

  39. Alonsonun telsizden yardım istemesi kusura bakmayın ama onun beceriksizliğini gösterir. tıpkı 2010 abu dabide olduğu gibi(PETROVA söyleyin bana yol versin… Takım: O senin takım arkadaşın değil ki :D:D)

  40. Alonso 'yu severim ama eğer hızlıyı ise bu işi kendi halletmeli ve ustalığını göstermeli. Shumi Rosbeg'den hızlı olduğu zaman ilk fısatta dalıyor ve öne geçiyor. Telsizden yardım istemiyor. Yarışçı ve usta adama yakışmaz.

  41. Alonso Massa'yı pist ustunde mi gecti yoksa pist stoplar sonucunda mı? Pist ustunde hızlı oldugunu herkes goruyor Alonso'nun.. Ama pist ustunde gecmek onemli.Ama nezaman arkasına takılsa Massa'nın aynı msj geliyor telsizden. Ayrrıca pist stoplar sonucu herseyi anlatıyor bence tabi anlıyana !

  42. Alonso Massa'yı pist ustunde mi gecti yoksa pist stoplar sonucunda mı? Pist ustunde hızlı oldugunu herkes goruyor Alonso'nun.. Ama pist ustunde gecmek onemli.Ama nezaman arkasına takılsa Massa'nın aynı msj geliyor telsizden. Ayrrıca pist stoplar sonucu herseyi anlatıyor bence tabi anlıyana !

  43. Aynı şey olduğu apaçık ortada. 2'si de takım emridir. Lewis'in kazanma şansı varken Alonso'nun da vardır Kovalainen'in de. Lewis'in ne kadar komik mi dediği kanıtlanamaz, demediği de. Çünkü FOM günümüz gibi ayrıntılı paylaşmıyordu konuşmaları. Ancak eminim Kovalainen çekilsin demiştir. Evet evet 2010 Almanya manüpile edilmişse, aynı şey 2008 Almanya için de geçerlidir.

    Hoş ben takım emirlerine 2010 Almanya'da da karşı değilim. Hala da değilim. Ama McLaren takım emri yapmaz diyip Alonso'ya laf atanlar gerçeklerle yüzleşince bozuluyorlar biraz.

  44. Aynı şey değil.O yarışı kovalainenin kazanamayacağı apaçaık bellidir ki keza yarışı 5. olarak bitirebilmiştir.Örnek olarak gösterdiğin durum evet takım emridir.Ancak lewis telsize asılıp "ne kadar komik değil mi?" şeklinde takıma ayar verip serzenişte bulunmamıştır.Massa nın durumu ise farklıdır.Resmen yarışı manipüle edilmiştir.Bu arada alışmış kudurmuştan beterdir :
    http://www.youtube.com/watch?v=j5lpE5rY89w

  45. üzerinden mi geçseydi? geçişten beklediğin nedir ki? tövbe tövbe

  46. 2008 Almanya'da takım emirleri yasakken de yapılmıştı McLaren takımı tarafından bu hareketler. Onun için sorun olmasa gerek. Yoksa Lewis Hamilton "Heikki Kovalainen'e söyleyin yol versin." demeyeceğini mi düşünüyorsunuz?

    Adam al geç demiş, seyircilerin de tepkiye dikkat. 2010'daki olaydan hemen önce yol vermiş göreceğin üzere.
    http://www.youtube.com/watch?v=epI6u6uA8hM

    Formula 1'de her zaman her takımın yaptığı şeyler için bu kadar uzun yazmaya gerek yok. Üstüne klasik Alonso tepkileri demeye de. Ne yapabilirsin, bence yapmayan takım ve pilot sayabilirsin. 🙂

  47. q3'müş button'muş şasiymiş yeni papağınımız hayırlı olsun. işine gelmeyince nasılda savruluyorsun işin gücün provokatörlük tam bir acizsin.

  48. Valla yarışı izlerken Alonso'nun Massa'dan hızlı olduğunu anlayınca Alonso'nun 'klasik'leşen uyarısıyla takımın onu öne geçireceğini bekledim. Ama yanıldım. Yanıldığımı anlayınca da "Alonso'dan Massa'ya 150. yarış kıyağı" olarak değerlendirdim.

    Alonso'nun bu davranışı kendisinin alışılagelmiş bir hali oldu. 2006'da Fisico'ya "Alonso senden hızlı" denilirdi. 2007'de McLaren'de de alıştığı davranışı sergilemeye çalıştı… 2010'da Massa'ya aynı sözler söylendi. Yarın Massa gitse Fassa gelse ona da aynı şey söylenecek.

    Ben 'haksızdır' demiyorum. Hakkı. Ya uza git, sana yetişemesin ya da adamın ayağının altında dolanma da öndekileri yakalasın (veya arkadakilerle fark açsın). Bu durumda Alonso'nun tek kusuru bu tarz davranışa 'alıştırılmış' olması. Bu sebeple artık bu davranışı 'doğal olarak' görüyor, haklı. Bırakın adam kapışsın, yol verdirmeyin.

    He ama şampiyonluk (veya ikincilik veya en kötü ihtimalle bir yarış galibiyeti) kaçıyormuş. E bileğinin hakkıyla kazanmadıktan sonra bırakın da kaçsın.

    Hoş ne diyorum ben? 2010 Almanya ile takım emirlerini geri getiren adama değil yol vermek arkasında tampon olunması lazım.

  49. yanlış yere yazmışım, kadir çam'dan alıntı yapacaktım.

  50. adam da haklı be abi.

    massa kazadan sonra böyle oldu. yoksa raikkonen'le neredeyse aynı hızda ve istikrarda mücadele eden bi pilotun alonso'yu yerin dibine sokması gerekir. demek ki birşeyler oldu.

    hani bazen futbolcular uzun sakatlık yaşar ama iyileşince eskisi gibi oynayamaz. massa da aynen öyle oldu.

    üzülüyorum massa'ya, yarışlardan sonra bazen suratındaki hayalkırıklığı ve hüzün çok net belli oluyor.

    :/

  51. vay vay baş rollerde yine meşur ikilimiz massa ve alonso var tipik ve klasik bir alonso davranışı e biz alıştık artıkk bunlara

  52. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Suzuka'da geçti mi? Bunu diyen bir F1 izleyicisine ben artık bir şey diyemem.

  53. ne alakası var pitstop zamanlarıyla?

    prost başka birşeyden bahsediyor. massa'nın alonso'nun önünde olduğu sürece onu yavaşlattığı belli.

    alonso 'massayı pite erken alın önüm açılsın' demiş olabilir demeye çalışmış prost.

    f1'den hiç anlamadığını da belli etmiş oldun bravo.

  54. Forza Felipe avatarı

    Yarışın hangi bölümü tam hatırlamıyorum ancak ikisi birden Rosberg'i geçtikten sonra önleri gayet açıktı.O bölüme bakarsan Massa ile Alonso arasındaki fark 2 saniye civarında kalmıştı.

    Ayrıca bunu daha önceki haberdede yazmıştım.Alonso Massa'dan son bölümde hızlıydı ama sadece Massa'dan değil.Pistteki her pilottan hızlıydı..Ferrari'de her tur rakiplere yarım saniye fark atan araç vardıda Alonso ilk 2 bölümde Massa'ya takılıp mı bu kadar hızlı olamadı?

  55. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alper kardeş , SPA ve Suzukada geçti de ne oldu.Söylenenler değişti mi?.Pistte de geçse pitte de geçse bunun adı takım emri oluyor.Pite önce giren avantajlı oluyor daha yeni lastikle daha iyi zamanlar elde ediyor dediler ve korede pitlere ilk önce massa girdi.Sonuç aynı.
    Korede eskimiş lastiklerine rağmen pite girmeden 2 tur önce(36. 37. turlar) fastest lap yapabildiğini pitten çıktıktan sonra buttona seri fastestlap ile tur başına 0,8 saniye kapatarak yaklaştığını kimse bilmiyor olamaz.Geçici de olsa korede yarış içinde massa fastest lap yazdığını gören oldu mu?.Buttonun Ferrarilerin arkasından gelip onları sollamadan onların önünde yer almasının sebebi ne olabilir acaba.Sakın massa olmasın??

    FOM videolarında buttonun Q3 de en iyi ilk sektörle gelirken tam 2 sıra birden kaybetmesi anında nelerin konuşulduğuna dair bişey var mı?Ya da buttonun çok memnunum dediği şasesinin neden değiştiğine dair bir konuşma var mı?

  56. Peki Massa nın önüne gectıkten sonra actığı farka ne diyorsun!!!sen bi ferrari taraftarımısın,massa taraftarımı?adam sampiyona ıkıncılığıne oynuyo!!! İşin içinde mclareni yenmek var temposu ıyı ıllakı pıst ustundemı gecmesı gerek massayı Alonsonun… ferraridekı adamlar o zaman bı ferrrarı pılotunun 2.ciğini hiçe sayıp kendılerınden ödün verip massa beyi koruyacaklar olemı ozaman ben bunu altında baska bısey ararım..Bak redbull a gecen sene Webber cırcır olmus g*t gıbı konusup duruyodu takım ona yerını bıl dedı sonuc sesı nıye cıkmıyo bay cok dobra Webberın!!!

  57. ikinciliğe savaşan bi pilot var ama onu kollamayı düşünecek beyinde adamlar yok ki ferraride!!!Daha öncede sylemiştim Button a telsızden onları gecmen ıcın bu turda pıte gırıcez demişlerdi hep bekledım ferraride der bunu ALONSO ya diye ama pit girişine bi baktım Massa pite girmiş tamam dedim bu yarışta Alonso nun yarışının içine ettiler…

  58. massathebest diye fanatik bi üye vardı.massanın son hallerinden sonra o bile artık destek çıkamıyo galiba 😀

  59. Kaza ,geçiş büyük kabiliyetli pilotların göze alabileceği bir durumdur.alonsodan böyle şeyler beklemek boşa vakit kaybı,avuntu.

  60. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    hak değirmende….

  61. Hoşgeldin Herkül kardeş.

  62. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso Massayı neden geçememiştir. Massanın önünde sürekli biri olduğundan dolayı Massada kers ve drs açabilmiştir. Dolayısı ile yakalama şansı kalkıyor böylece. Nasıl Button Weber e yetişemediyse aynı şey. Çünkü önünde Lewis olmasından dolayı Weber de drs ile gidiyordu.

    Bırakın şu Alonso düşmanlığını. Gözleriniz gerçekleri görmeyecek kadar körelmiş sizin.

  63. Bence de ALONSO artık şu MASSA denen garibeyi geç de sussun herkes. Kaza olacaksa da olsun arkadaş.

  64. MagicAlonso avatarı

    massa arkasında Alonso olunca cengaverleşiyor deli gibi savunma yapıyor .şimdi Alonso risk alarak atak girişiminde bulunsa ve temas yaşansa sonra kopacak kıyameti düşünün hali ile Alonso resmen pit stratejisini ona göre yapın diyor ben hızlıyım öndekileri yakalarım beni yavaşlatıyor diyor.son derece normal bir konuşma bunda abartılacak bir yan yokki.2.liğe oynaya bir pilot var şuan ve takım da bu yönde desteklemek zorunda.zaten Alonso felipeden kurtulunca nekadar hızlı olduğunu gösterdi

  65. sonuçta 1.pilot alonso bence normal artık bu gibi davranışlar.Kendi tuttuğum takımda bunu yapıyor aslında hiç hoşuma gitmiyor ama f1 in doğasında bu var ve yapacak birşey yok…Massa da alonsoyla başabaş yarışsaydı belkide bu olmazdı…Yani Massa eski massa değil.kazadan sonra toparlayamadı

  66. Ömer_Massa avatarı

    emre erdem arkadaşım bana diyecek hiç birşey bırakmamışsın.arkadaşım neden massa alonsonun yarışını mahvetmiş.madem bu kadar hızlı zaten takımda arkasında alonsonun.geçsin bileğinin hakkıyla.yani geçseydi Ferrari takımı neden felipeyi geçtin mi diyecekti.ben bu alonso fanlarının körü körüne alonsoyu desteklemelerine anlam veremiyorum.arkadaşlar yeri geldiğinde desteklediğiniz pilotuda eleştirmeyi bilmelisiniz…

  67. evt alonso massadan çok hızlıydı eski lastiklerle pistte kalıp yeni lastikli felipeyi geçecek kadar hızlıydı ama yaışın yarısını arkasında geçirince podyum şansını yitirdi!!!

  68. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ben ferrarinin planı ne diye merak ediyorum.yanı aslına 2 senenedir massayı tabiri caizse ''şamar oğlanı''na cevirmekten niye bu kadar zevk alıyorlar.tamam adam kenisi ayrılmak istemiyorsa sen kapıyı göstericeksin.hem alonosya da zorluk çıkartıyor takıma zarar veriyor.çok uzaklaşmaya gerek yok alonso kore yarşında ilk 3 de kolaylıkla yer ala bilirdi ama massa bir çuval inciri berbat etti desek yalan olmazço zamana bu ne ısrar.aslında aklıma farklı konular da gelmiyor değil

    Acep diyorum ferrari vettel ile mı anlasmıs onu mu bekliyor çünkü domenicali de montezemelo da buna sıcak bakdığını acıkca ifade ettiler.ayrıca alonso örnegine bakarsak ferrarinin daha onceleri de bunu yaptığını göre biliriz(alonso ile 2008 de anlasdıklarını hatırlatmak isterim)

    Hadi bir ihtimal öyle olmus diyelim massaya yapılan da saygısılık adamın kariyerine nasıl basladığına bakan olmayacak nasıl bitirdiği önemli ve vaziyyet ortada.yani kısacası belkide o koltuğa trulliyi oturtmak hiç de kötü bir fikir değil

  69. pit stop zamanları

    massa 23.642
    alonso 20.978

    massa 21.080
    alonso 20.639

  70. Kapalı bir mesajdır belki, olamaz mı?Pite alın sunu, çekin önümden der gibi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir