Kenan Sofuoğlu Takımıyla Yollarını Ayırdı

yazar:

kategori:

Moto GP’nin bir alt dalı olan Moto2’de kötü bir sezon geçiren Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 sezonu için henüz yeni bir takımla anlaşma sağlayamadığını kaydetti.

İtalyan takımı Gresini Racing Moto2 ile daha önce karşılıklı tekliflerin verildiğini belirten Kenan Sofuoğlu, “Gresini takımında pilot Marco Simoncelli’nin ölümü nedeniyle şu an için bir gelişme yok. Ben eski takımımla yeni sezonda olmayacağım. Bana önem vermiyorlar. Takım ile yollarımı ayırdım” diye konuştu.

Sofuoğlu, yeni takım arayışlarını sürdürdüğünü ve 2012 sezonunda güçlü bir takımla yarışmak istediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Şu an için açıkta gözüküyorum. Ne olacağım belli değil. Ben tecrübeli bir takımda olmak istiyorum. Yeni oluşturulan bir takımla başarılı olmak çok zor. Tecnomag-CIP takımı bana pistin en kötü motosikletini verdi. Fransız takımı benim kariyerimde yaptığım en büyük hatalardan birisi. Bu nedenle iyi bir takımla ülkemi temsil etmek istiyorum. İtalyan takımının yanı sıra iki ayrı takımla görüşmelerim oldu. Şimdilik beklemedeyim.”

Sofuoğlu, gelecek sezon iyi bir takımla anlaşması halinde ise, “2012’de farklı bir takımla neler yapabileceğimi göstermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Moto2’de genel klasmanda 59 puanla 15’inci sırada bulunan Kenan Sofuoğlu, sezonun son ayak yarışında, İspanya’nın Valencia kentindeki Ricardo Tormo Pisti’nde yarışacak.

Öte yandan Sofuoğlu, Marco Simoncelli’nin MotoGP’de sezonun bitimine bir yarış kala hayatını kaybetmesine çok üzüldüğünü söyledi. 

Sofuoğlu, ”Simoncelli’nin ailesinin nasıl bir acı yaşadığını anlayabiliyorum. Çünkü, ben de benzer acıyı yaşadım. Ağabeyim Sinan Sofuoğlu’nu motosiklet pistindeki kazada kaybettim. Simoncelli’nin ölümü ağabeyimi hatırlattı. Moral olarak çok kötü durumdayım. Simoncelli’nin ölümü beni motosikletten soğuttu. Bırakmayı düşündüm, ancak bırakırsam Moto GP’de yarışan Türk kalmayacak. Yerime de yeni birisi yetişmedi” dedi.


Yorumlar

  1. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    seni seviyoruz kenan abi
    umudumuzsun
    motogpde görmek istiyoruz

  2. Yarışırken sıkıntıları ile idare etmeye çalışmıştır. Ne yapsın altındaki mortun kötü olduğunu söylüyor. Bu da aldığı sonuçları açıklıyor. Yeni takımın hayırlı olur inşallah.Başarılar Kenan.
    Takipdeyiz ve hep destek tam destek

  3. bu arada bursada görüklede okumuştuk 2009'da

  4. soyacı; trabzon kökenli çok dindar ve gözükara bir sülalenin çocuğu. Adapazarı ve akyazıda akrabaları var akrabalarına yaptıklarını (iyilikleri) bir ben bilirim. Babası motosiklet tamircisi ve satıcısı. Sülalesi ve komşuları motor hastası. Akyazıya gittiğimde otomobil görmekte zorluk çektim. Kuzeni benim üniversitede ev arkadaşımdı 3 yıl önce. tekniker kadrosunda yanında çalıştırırdı. Avrupaya gidip karavanınını sürerdi her hafta sonu. Kendisi bizim öğrenci evine de gelmişti annesiyle beraber 🙂

  5. soyacı; trabzon kökenli çok dindar ve gözükara bir sülalenin çocuğu. Adapazarı ve akyazıda akrabaları var akrabalarına yaptıklarını (iyilikleri) bir ben bilirim. Babası motosiklet tamircisi ve satıcısı. Sülalesi ve komşuları motor hastası. Akyazıya gittiğimde otomobil görmekte zorluk çektim. Kuzeni benim üniversitede ev arkadaşımdı 3 yıl önce. tekniker kadrosunda yanında çalıştırırdı. Avrupaya gidip karavanınını sürerdi her hafta sonu. Kendisi bizim öğrenci evine de gelmişti annesiyle beraber 🙂

  6. Ya adamda sabretti sabretti biyerden sonra patladı,yoksa eski süpersporttaki takımını hatırla,kenanın hiçbir zaman motorundan şikayet eden bir pilot olmadığını,ve sürekli kendini geliştirme çabasında bir pilot olduğunu dile getirmişlerdi,bu yapıda bir insan değil de bu takım çok kaypak bir takım çıktı,tipik fransız yani…Geçen sene kenana 2 yarış koltuk verdiler diye vefa besledi garibim,takımı bırakıp gitmedi ama gördüğü muamele ortada,aegerter ile kıyaslanacak kategoride bile değil,puanlara bakmayın siz,kenan sadece kazanmak için var olan bir yüreğe sahip,idare etmek için değil…

  7. kenanı destekliyouz iyi hoşta şu an yaiştigi markayı yerden yere vurmasını hiç anlayamıyorum sene içinde biçok bu yönde açıklaması oldu ben profesyonelce bulmadım bu tarz açıklamaları. Kenan bana ilgi gösteilmiyo demiş belki bu yüzden olmuş olabilir
    inşallah seneye kenan ile ilgili haberler başaılarıyla ilgili olur mazaetlerle ilgili degil. yolun açık olsun #54

  8. Şu an Kenan ın yerini alabilecek tek isim olarak Toprak Razgatlıoğlu nu görüyorum. 15 yaşında 600 cc sınıfında gayet iyi derecelerle yarışıyor. Kenan Gresini honda ile anlaşacaktır öyle tahmin ediyorum ama keşke takım arkadaşının önünde bitirebilseydi sezonu. son yarış ta D. Aeg. 5. olmuştu sanırım.

  9. Kenan en iyisini yapmış sonuna kadar arkasın dayız Bir yarış beşinci sıradan başlamak diğer yarış 22 sıradan başması nasıl bir takım olduğunu gösteriyordu. Umarım İyi bir takım ile anlaşıp kendini bu seri de de kanıtlayıp Moto Gp ye geçer Ducatinin patronları ile arası çok iyi Kenanın bunun da bir faydası olur umarım.

  10. kardeş resmen ağzından bal damlıyo kenan örnek bir türk müslüman adamın parada pulda gözü yok gurur duyuyoruz forza kenan sofuoğlu

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bu ülkede topçu yada popçu değilsen kimse ilgi göstermez, hergün gece alemlerine dalacan medyaya malzeme veren,yien içicen sıçıcan ahlaksız olucan adına ağresiflik hırçınlık dicekler halbuki edepsizlik,kenanda ve aile bireylerinde bu tarz hareketler göremeyeceğimiz için daha çoook seneler kimse ilgi göstermez, bi sakaryalı olarak kenanın ailesinin nasıl bi yaşam biçimleri var biliyoruz, ben size şu kadarını söyleyeyim, bizim toplumuzda biliyorsunuz soy isimleri verilirken o sülaleye ait lakaplardan ilham alınmıştır, kenanda SOFUoğlu, yani varın anlayın ne demek istediğimi, bu çocuk reklam olsun diye iddaa gelirlerini reddetmedi….

  12. zaten kendide sakarya akyazıya bir antreman pisti yaptırdı

  13. istanbul park'ta bol bol sürüş yaparak yeni kenancıklar yetiştirirsin artık!

  14. spa 2000 dostum bu kenan süper bir insan sakaryalı kendisi öz müslüman türk dinine ve vatanına çok bağlı bizm kenan gibi insanlara ihtiyacımız var inşallah onun gibi örnek sporcuları çıkartabiliriz

  15. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bizi Temsiil Eden Tek Türk Kenan Niye Kimse Sahip Çıkmıyor Anlamadım..Geçen Seneki Yarışlarda Çok İyiydi..İnş Seneye İyi Bir Yerde Görürüz..

  16. Muammer UYAR avatarı

    Simoncelli nin koltuğuna Kenan çok yakışır.agresif hızlı ve yetenekli ama hayal tabiki

  17. Simoncelli the Best Rider. avatarı
    Simoncelli the Best Rider.

    Marco için söyledikleri inanılmaz duygusal.

    arkadaşımızın bu tabulara değer verdiği açık.Benim için önemli deil ama kendisine ilk sıradan girmesini tavsiye ederim bu enjektör işine.

    diğerlerine saygı duymayaccak yada nefret besleyecek ise de hiç uğraşmasın değmez.

    Yolun açık olsun Kenan.

    R.I.P Marco!.

  18. soyağacını bilmiyorum ama bu çocukta 1. sınıf, en üst kalite Müslüman-Türk kanı var.

    kan, dna ve "diğer" bilgilerinden örnekler alınmalı, bu hususlarda eksiklik yaşayan bireylerin bulunduğu gelecek soylara mikroenjeksiyon ile katılmalı.

  19. Yerine tabi biri yetişmez. Devlet sporu ne kadar destekliyor ki. Olmadık yere stadyum yapar orası çürümeye gider. Okullara basket sahası yapar ortasından duvar geçirir. Pist yapar çürümeye bırakır.
    Devlet dediğin bu işleri önce bir organize eder sistemi kurar sonra sponsora mı bırakıyor neye bırakıyorsa bırakır. Türkiye' de 80 milyon insan var avrupanın en büyük ülkelerindeniz(nüfus olarak)
    Artık bireysel çaba olmadan ne spor dünyasında ne de sanat dünyasında bir yıldız yetiştiremiyoruz.
    Bu gerçekten çok düşündürücü.

  20. "Yerime de yeni birisi yetişmedi"
    Şahsına atılan emaillere , Kenanın sponsoru varmıda sana sponsor bulsun gibisinden mesajlar yolluyorsunuz.Bu şekilde tabiki sporcu yetişmez,ama ne hikmetse 2milyon liraya pist yaptırırsınız.
    Bakın destek çok önemlidir kendisi bile takımdan destek alamadığı için ayrılmış.
    vesellam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir