Webber Vettel'den Yardım İstemiyor

yazar:

kategori:

Red Bull takımı daha önce Webber’i ikinci sırada görebilmek için takım emri uygulayabileceğinin sinyallerini vermiş olsa da, Webber kendisi için değişen bir şey olmayacağını ve eğer Vettel’in kendisine yer vermesi gerekirse bunu istemeyeceğini söylüyor.

“Farklı bir şey olmayacak. Takım bu konuda çok şey söyledi ama ben söylemedim. Sezonun geri kalanında Sebastian’ın bana yer vermesini istemem. “

Webber şu anda şampiyonada dördüncü sırada yer alıyor.

Avustralyalı pilot yarınki yarışa Hamilton’ın cezası nedeniyle ikinci sırada başlayacak. Webber daha hızlı olabileceğini ancak Massa’nın kazası nedeniyle sallanan sarı bayraklar nedeniyle turunu tamamlayamadığını söylüyor.

“Stratejiyi çalıştırmak kolay değildi. Lastikler tek turda beklendiği gibi değil. Birçok takım farklı şeyler denedi. İlk hızlı turumda, ki tek turumdu, ilk sektörde daha hızlı olabilirdim. Sonra da sarı bayraklar sallandı.”


Yorumlar

  1. keyser soze avatarı

    Benim anlamadığım madem Webber bu kadar takım tarafından engelleniyor niye hala sözleşme imzaladı ki! Hiçbir haksızlığın altında kalmayan Webber tüm sezon boyunca galibiyetinin engellendiğini bilmiyor da bu sitedeki birçok kişi biliyor. Çok ilginç bir durum. Ayrıca diyelim ki böyle bir durum varsa RedBull o zaman Vettel'e öyle güveniyor ki onun tek başına pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu kazandıracağını düşünüyordur. Bence çok saçma bir fikir. Zaten takımın Webber'i puan olarak 2. liğe yükseltme çabalarını da anlamış değilim. Eğer maddi olarak ciddi bir kazanç yoksa bence çok mühim bir durum da değil. Bırakın adamlar yarışsın.

    RedBull son 2-3 sezonda takım olarak çok iyi işler çıkarttı. Ama bana kalırsa en büyük hataları bu adam yönetme konusunda yaptılar. Zaten bu hataları Vettel'in imajına zarar verdi bence. Birçok kişi bu konuda RedBull'un yaptığı hataları maalesef Vettel'in üzerine yükledi.

    Son olarak bu sporu sadece benim pilotum senin pilotun diye izlemek bence çok doğru değil. Tabii ki herkesin desteklediği bir pilot vardır, sevmediği pilotlar vardı. Ama yine de Formula 1'i bir bütün olarak görmek, sevmediğin bir pilotun iyi bir yarışını takdir etmek zor olmamalı bence.

  2. çok şükür o gözlüklere sahip diilim, olsaydı her yapılan olayı tek pilot çerçevesinden değerlendirip o pilotun başına gelen şansızlıkları, yasakları, mücadeleleri buraya yazıp üstüne de 1 ton methiye yazmam gerekirdi..bnce olaylara bnm sahip olduğumu iddia ettiğin gözlükleri çıkar yani olaylara webber çerçevesinden, webber odaklı bakmayı bırak yoksa gerçekten işin zor..

  3. ''geçen yılın bocalaması ufak bi ayar kaybından kaynaklandı'' ''vettel şu an gridde aklı başında demeç veren, bir kere bile falso oluşturmayan, ne olursa olsun istikrarlı ve olumlu demeç veren belki de etek pilot, bu genç yaşına rağmen bu olgunluğa şapka çıkarılır..'' Bunların üstüne uzatmanın mantığı yok, at gözlüklerini çıkarıp bak dünyaya.

  4. vettel'in baskıyla nasıl başa çıktığını bu yıl arka arkaya yarışlarda gördük, aslında geçen yıl abu-dhabi'den başlayan bi gelişim sürecinde kendisi ve bunu bütün bi yıla başarıyla yaydı, neredeyse sıfır hatayla yarıştı..geçen yılın bocalaması ufak bi ayar kaybından kaynaklandı ki o sorunu çözdükten sonra vettel'in nasıl bi momentum yakaladığını ve sezonu nasıl bir şekilde bitirdiğini herkes gördü..şu spa ve istanbul gp olmasa vettel'i acaba başka neyle eleştirceksiniz çok merak ediorum, gençti, toydu ama artık hiç birini tekrarlamıo hem bunları söleyen webber'i destekleyen birisi olunca çok komik oluyor bunlar, kendisinin kariyerinde bunlardan tonlarca var ne de olsa!!

    kabalaşma olayı da ne, vettel şu an gridde aklı başında demeç veren, bir kere bile falso oluşturmayan, ne olursa olsun istikrarlı ve olumlu demeç veren belki de etek pilot, bu genç yaşına rağmen bu olgunluğa şapka çıkarılır..

    bnce bu yıldan sonra webber-vettel kıyaslaması yapmak kadar daha gülünç bişi olamaz o konuya hiç girmiyorum bile, illa da webber daha ii diosan şu saçma eşit statüde olma muhabbetinin geçerli olacağı son 3 yarışa ii bak derim ben kim daha ii

  5. Alonso'nun da aşırıya kaçan sevinci olduğunda yeri geldi onu da eleştirdik ama alonso bunu özel galibetlerden sonra yapardı.Aracın üstüne çıkar iki elini kaldırırdı ki bu hoş da bi görüntüydü, keza schuminin zıplamalarını sevmiyen pek az insan vardır.Vettel'i kimse çekemiyo değil, bir çok kişi alonso, hamilton, schumacheri destekler ki bunlar şampiyon olmuş isimler.Kıskanmaları için bir sebep yok.Yarış kazanamayınca sevinsin de demiyoruz ama bunu diğer pilotların aksine kabalığa dökmesi hırsla bütünleşmiyor.Geçen sene webber üst üste yarış kazanınca bocalaması, istanbulda yaptıkları, spada ki hatası… uzar gider.Vettel baskıyı kaldırabilecek bir olgunlukta değil, bu yüzden hep iyi araca sahip olmak zorunda.

    Red Bull 2010'da webberi şampiyon yapıp ondan da para sağlayabilirdi ama genç yetenekli alman şampiyon sloganıyla piyasaya sunulacak vettel kadar etkili olmazdı.Onlar bu yüzden vetteli seçti, webberden çok daha iyi olduğu için değil.

  6. parmak gösterme yarışı kazandığında yapılan bi sevinç gösterisidir, bu kadar abartılması çekemeyenlerden kaynaklanmaktadır, parmaktan çok rahatsız olanlar zamanında alonso'nun yine parmaklarıyla yaptığı sevinç gösterilerinden yada schumin'nin podyumda 1 metre yukarı sıçramasından nie rahatsız olmuyorlardı çok ilginç..yarış kazanamayınca yada başarılı olamayınca somurtmak başarılı ve hırslı insanların davranışıdır, kaybetmeyi seven yada kaybedince sağına soluna gülücük dağıtan bi insan tanımıyorum..

    webber bugüne kadar kalkışlarıyla ünlü bi pilot dildi, webber diince acayip sıra kazanan bi pilot hiç bizaman akla gelmiodu ama bu yıldan sonra kötü kalkış yapan pilot olarak anılacağı kesindir..vettel red-bull'da kimsenin oğlu, kardeşi, babası, yeğeni diil onun kazandığı başarılar takıma yarar sağladığı için orda, takım ondan para kazandığı için orda, onu büyük bi şampiyon yapmak ileride olur da başka bi takıma gittiği zaman red-bull'a bi katkı sağlamayacak…

  7. parmak gösterme yarışı kazandığında yapılan bi sevinç gösterisidir, bu kadar abartılması çekemeyenlerden kaynaklanmaktadır, parmaktan çok rahatsız olanlar zamanında alonso'nun yine parmaklarıyla yaptığı sevinç gösterilerinden yada schumin'nin podyumda 1 metre yukarı sıçramasından nie rahatsız olmuyorlardı çok ilginç..yarış kazanamayınca yada başarılı olamayınca somurtmak başarılı ve hırslı insanların davranışıdır, kaybetmeyi seven yada kaybedince sağına soluna gülücük dağıtan bi insan tanımıyorum..

    webber bugüne kadar kalkışlarıyla ünlü bi pilot dildi, webber diince acayip sıra kazanan bi pilot hiç bizaman akla gelmiodu ama bu yıldan sonra kötü kalkış yapan pilot olarak anılacağı kesindir..vettel red-bull'da kimsenin oğlu, kardeşi, babası, yeğeni diil onun kazandığı başarılar takıma yarar sağladığı için orda, takım ondan para kazandığı için orda, onu büyük bi şampiyon yapmak ileride olur da başka bi takıma gittiği zaman red-bull'a bi katkı sağlamayacak…

  8. Webber her zaman çok konuşan bir pilot oldu ki bu sene de değişmedi, neyse odur.Vettel gibi yarış kazanınca parmak gösteren, yarış kazanamayınca veya pole alamayınca huzursuzluk çıkaran, somurtan bir adam değildir.Webber silverstone sonrası yaptığı demeçte böyle olacağını bilseydim sözleşme yenilemem demişti zaten.Sana şunu soruyorum, bu adam bu seneye kadar düzgün kalkışlar yaparken 1 sene de mi vtes geçişlerini unuttu ? Red Bull'un paraya değil şampiyonluğa ihtiyacı var ve Vettel'i bir yıldız haline büründürmek webberi kaybetmekten daha karlı onlar için.Ne mutlu ki bu zihniyette ve 2010'da vettel şampiyon olunca desteklemeye başlayanlardan değilim.

  9. vettel'in bu yıl kazandığı her başarıdan sonra kuyruk acısı iice büyüyor olmalı ki hala webber şöle webber böle demeçlerin hız kesmeden devam ediyor..vettel bu yıl herkesi ezip geçti, yerle bir etti ama en çok kendi takım arkadaşını ezdi çünkü marka aynı araç aynı ve sonuç ortada tam 10 galibiyet 13 tane de pole…bu başarılar okadar zorunda gitmiş olmalı ki startta takımın webber'i sabote ettiğini bile düşünüyorsun pes diorum, ii ki webber snn gibi düşünmüyor ki ne kadar berbat start alırsa alsın her kalkışta saçma salak patinajda kalırsa kalsın, ilk 2 vites geçişini beceremiyor olursa olsun yine de yarışa asılmayı sürdüyor; ki snn gibi düşünüyor olsa çoktan takımdan gitmeyi kafasına koyar bilerek engellendiği bi takımda şampiyon olamayacağını bilir geçen sene sonu takımdan ayrılırdı..

    ewt vettel bazı yarışlarda pozisyon olarak kollandı doğru, webber'in geçmesi engelledi bu itirazında yerden göğe kadar haklısın ama bunun dışında başka birşey olduğunu düşünüyorsan bunu yapma, f1 bu kadar basit diil, hele takımlar şampiyonasında bu kadar ücret ödenirken kimse 2 araç yerine tek araçla yarışmaz, bunu anla artık!!!

  10. Bir daha okumuşsun ama yetmemiş bir kez daha oku.Önce kalınca yazdığım yerde senden yazdığın şeyin cevabını istedim, sonra da kalkmayı öğrensin demecine yazım içinde cevap verdim.Geçen senenin şampiyonluğu hak eden pilotunun webber olduğuna f1 camiasında çoğu kişi hem fikirdir.Hakederek geldiği son yarışa kadar takımın baskısına vb. bir çok şeye maruz kalmasına rağmen son yarışta şampiyon olabilirdi.Tekrar anlatmanın gereği yok.Bu sene kötü olduğu doğrudur ama sadece kendisinden kaynaklı sebeplerde değil.Massa kendisinden yol vermesi istenmiş ve bunu yapmış bir pilot.Yani gururunu ayaklar altına serebilecek bir pilot, webber kendisinin ön kanadı alındığı yarışta cevabını galibiyet ile vermiş, takım emri uygulanmasını istediğinde karşı çıkmıştır.Kişilik olarak webber zaten her türlü önde.Webberin jaguar, williams geçmişine de laf atmışsın cevaplıyayım.Webber çıktığı ilk yarışta gridin en kötü aracı minardi ile 5. olmuş, malezyada jaguar ile 2.cepten kalkmayı başarmış, 2003'te massanın test pilotluğuna düştüğü senede sezonu 10. tamamlamış, bmw ile podyum yakalamış, podyum alacağı 2-3 yarışta teknik arızalardan ötürü yarış dışı kalmış, yarıştığı dönem içerisinde trulli ile beraber yavaş araçlarla sıralamalarda çok iyi işler çıkaran pilot olarak anılmış, red bull ille yine 2007'de podyum yakalamış, red bull'un 2007'den bugünlere gelmesinde tecrübesi ile katkılarda bulunmuş bir pilot.Daha uzatsam gider böyle.Massa ise F1'e girdiği sezonda varlık gösteremeyip test pilotluğuna düşmüş, daha sonra ki 2004-2005 sezonlarında webbere nazaran yine daha hızlı olamamış bir pilot.Ferrari akademisinin pilotu olmasının, brezilyalı olmasının vb. reklam,sponsor bir çok etken ile o koltuğa oturmuş bir pilot.2008 hariç kariyeri boyunca her sezon takım arkadaşına ezilen bir pilot.

  11. yukarıdaki yazını okuyunca anladım.
    derdin, startlardaki kalkış problemi nedeniyle takıma laf sokmakmış.
    farkında olmadan senin önünü kesince de bana sarmışsın.
    pardon bilader,
    önden buyur ben çekileyim aradan..

  12. neresi zoruna gitti anlamadım.
    yukarılara tırmanmasının nedeni, altındaki süper hızlı aracı değil de, 45 numara ayakkabıları mı?
    bu adam jaguar'da, red bull'un kötü dönemlerinde de yükselir miydi ki?
    araban iyiyse yükselirsin, kötüyse yerinde kalırsın. bu hemen herkes için aynı.
    bunu anlamak nasıl zor oluyor? yani, altında art niyet aramak niye?

    ben en kibar haliyle anlatmaya çalıştım durumu kendimce.
    vettel'in 10 galibiyetine karşılık 0 galibiyet,
    13 polesine karşılık 2-3 pole
    140 puan farkını,
    sen anlat da bilelim o halde.
    can you confirm diye alaya aldığın massa bile bu kadar geride kalmadı takım arkadaşından.

  13. ''webber altındaki süper hızlı aracın etkisiyle yukarılara tırmanacak'' ? Bu adam bu kadar kötü kalkan bir pilot olsa geçen sene de böyle kalkardı, 2002'den beri de böyle kalkardı.Bu sene olağanın dışında bir şeyler olduğu açık.Webber tek turda ki dezavantajını yarışta ortadan kaldırabilen bir pilot.Sert lastiklerde tartışmasız en hızlı pilot, yumuşakları çabuk bitirdiği için zaman zaman sorun yaşıyor.Ayrıca bir insan başka bir pilotla ilgili eleştiri yapmadan önce döner kendi pilotuna iğneyi batırır.Can you confirm you understood that message?

  14. İşte beklediğim açıklama.Daha önce de bir başlık altında webberin buna ihtiyacı olmayacağını ve karakter gereği zaten bunu reddetceğinden bahsetmiştim.Haberi okuyunca gerçekten mutlu oldum, eşit şartlarda yarışmadığı 2 sezonda her şeye rağmen son yarışlarda bırakınca adilce savaşıyım mantığına bürünmesi harika 🙂 Webber'in eşit şartlarda vettelden tek geri kalmasının sebebi sıralamada tek turda vettel kadar hızlı olamaması ve startlar olarak gösterilebilir ama bu kalkış işinde pit duvarının parmağı olduğu açık.Genel tur temposu ve sert lastikler ile webber vettelden daha iyi ancak gerilere düşünce bu pek fayda etmiyor.Yarın umarım vettele gününü gösterir.

  15. mclaren button avatarı
    mclaren button

    abi vetel yol verse nolurki
    takım emri serbest değilmi

  16. mark gene de geçen bi söyleşide demişti vetelle webber arasındaki fark sıralama ve starttan kaynaklanıyoor

  17. startlarda 30 sıra kaybeden bir pilot webber.
    doğru düzgün kalkış yapmayı öğrenemediği sürece, değil vettel, tüm grid yardımcı olsa bile kazanamaz.
    çünkü galibiyete çok müsait ceplerden yarışa başlamasına rağmen, daha ilk saniyede elindeki avantaj uçup gidiyor.
    ve yarışın geri kalanında eski pozisyonuna dönene kadar, millet alıp başını gidiyor bile, sonra da yarış bitiyor zaten.
    yarın da startta sıra kaybedeceğine hepimiz eminiz değil mi??
    sonra yine aynı hikaye,
    webber altındaki süper hızlı aracın etkisiyle yukarılara tırmanacak,
    yarışı ilk 2 sırada (en azından ilk sırada) bitirecek pilot/pilotlar atı alıp üsküdarı geçmiş olacak.
    yarış bitecek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir