Button: "Sıralama Gerçekten Felaketti"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, 0,7 saniye geride kaldı ama takım arkadaşı Hamilton’un cezası sayesinde yarınki yarışa 4. sıradan başlayacak.

Aracının sıralamadaki performansından memnun kalıp kalmadığı sorusuna Button: “Hayır, hiç memnun değildim. Bu sabah araç harikaydı. Tempo iyiydi. Öğleden sonra ise hiç tutunma elde edemedim; özellikle de ana lastiklerle”

“Yumuşak lastiklerle sürüşlerimde hiç bir zaman temiz tur da atamadım. Trafik korkunçtu.”

Button, antrenmanlarda McLaren’in uzun sürüşlerinin güçlü olduğunu, bunu yarışa yansıtmayı umduklarını ifade etti.

Button: “Şu anda, neden daha iyi bir denge bulamadığım üzerine çalışmam gerek. Sonrasında umarım sıralamaya göre yarışta daha iyi oluruz. Çünkü sıralama gerçekten felaketti.”

“Araç dün ağır yakıt yükünde iyiydi. Umarım yarın da bu dengeye sahip oluruz”

McLaren pilotunun sıralamadaki en iyi derecesi, Felipe Massa’nın kazası sırasında geldi ama Button, bunun başına sorun açmayacağına inanıyor.

Button: “Ben o noktaya gelirken (Massa) çakıl alana gidiyordu. Lastik izlerini gördüm; dumanı gördüm; ardından da sarı bayrakları gördüm. Ama zaten sarı bayrak alanındaydım. Bu yüzden neler olacağını göreceğiz. Ama ben yavaşlamıştım”


Yorumlar

  1. Buttun düzgün araç kullanıyor. Bulunduğu yerden daha üst sıralarda bitireceğinden eminim.

  2. hadi button hadi aslanım alırsın sen yarışı her zaman yarış tempomuz sıralamalardan daha iyi olmuştur

  3. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Ama Hamilton ile fark 0.4. Zaten sıralam turların da kötü olan Button ın aracının pek de bir kaybı olmamış S2 de ve sanırım bişey çıkmayacak bu olaya.

  4. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Aslında orta sektör de epey yavaş. .7sn yemiş Vettel' den ki bu pek normal değil. Bana kalırsa yavaşlamış ama Massa' ya nasıl yarıcaksa öyle olsun 🙂

  5. bence de bayağı karışık.. çünkü, son sektör zamanını, 11. viraj direkt etkiliyor. pilotların son sektör zamanını, 11. virajın çıkşında taşıdıkları hız belirliyor büyük ölçüde.

  6. karışık bi konu, o benimde dikkatimi çekti son sektörde en hızlı 3. zaman.. çok detaylı incelemensi gerek. orta sektörde tam aksine yavaşladığının göstergesi gibi.

  7. sarı bayrak, sadece 8. ve 9. virajlar için sallansaydı, button için bir sorun olmayacaktı.
    ama sarı bayraklar, 11. virajın çıkışına kadar sürüyor. bu da az bir mesafe değil. sorun burada.

  8. tam kaza anında oradan geçtiği için ceza gelmeyebilir bir ihtimal. Tekrar izlemek de gerek. Bekleyip göreceğiz bakalım.

  9. ayrıca, son sektörde 20,920 saniye ile en hızlı 3. sektör zamanını yapmış, o malum turda.
    yavaşladığını nasıl kanıtlar, bilemem artık..

  10. felipe'nin dışarı çıktığını, sarı bayrakların sallandığını görmüş btton. "ama zaten sarı bayrak bölgesindeydim" diyor.

    şimdi, felipe'nin kaza yaptığı nokta, 8. virajdaki kerb. ve hemen şikandaki 9. virajda da dışarı uçuyor.
    massa'nın 8. virajdaki kazasını, lastik izlerini, 9.virajda girerken oluşan dumanı ve sarı bayrakları gören bir pilot, "zaten sarı bayrak alanındaydım" diyerek gaza asılmaya devam edemez.

    çünkü, kaza videosunu bir daha izleyelim. massa'nın kazası nedeniyle belirlenen sarı bayrak bölgesi, 11. virajın çıkışına kadar sürüyor.

    dolayısıyla button, 8.virajda olan kazayı ve sarı bayrakları gördüğü halde, 11. virajın çıkışına kadar sarı bayrak sallandığı halde, tam gaz gidemez. ceza gerektirir bu.

  11. mclaren button avatarı
    mclaren button

    massaya 100 metreden fazla yaklaşmamak lazım
    çekimine gireni götürüyor.

  12. Button yavaşlamış gibi orta sektör zamanı favori pilotlara göre çok kötü geldi..

  13. Aman button bi tutturamadın sende şu dengeyi :p

  14. Ben o noktaya gelirken (Massa) çakıl alana gidiyordu. Lastik izlerini gördüm; dumanı gördüm; ardından da sarı bayrakları gördüm. Ama zaten sarı bayrak alanındaydım. Bu yüzden neler olacağını göreceğiz. Ama ben yavaşlamıştım

    Hımm. demekki tam arkasından geliyormuş. Ben daha önde olduğunu düşünmüştüm. Ama tam kaza gerçekçeşirken geçmiş galiba 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir