Hindistan GP Formula 1'in En İyilerinden Olabilir

yazar:

kategori:

Bu sene ilki gerçekleştirilecek yarış öncesinde bazı binaların yetişmemesi, yapıda konfor eksikliği, elektirik sorunu gibi sorunlar olmasına rağmen takımlar genel olarak pistten memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Sürücüler de pistin yapısının mücadeleci olduğunu ve heyecanlı bir yarış beklediklerini söylüyorlar.

Bu yarışın sporun favorilerinden olup olmayacağının sorulması üzerine Vijay Mallya “Kesinlikle olmalı. Bu pist çok iyi oldu, tüm sürücüler sevdiler. Bu kadar geniş olmasına, kaçış alanlarının bu kadar geniş olmasına, 2 tane DRS alanıyla gerçekten geçiş fırsatlarının olmasına şaşırdılar. Bu yüzden açıkçası dünyadaki en iyi pistlerden birisi olarak değerlendirilmeli.”

“Tesislere gelirsek çeşitliler, pahalılar ve kapladığı alan açısından oldukça büyükler. Belki çimlerin tam olarak yeşermesi için bir kaç hafta daha gerekiyor olabilir ancak bunun dışında dünya sınıfında bir tesis oldu. Ve zaman verirsek, gelecek seneye kadar tam anlamıyla tamamlanmış olur.”

“F1 motor sporlarının zirvesi ve tüm dünyada çok fazla izlenen bir spor. Bu da Hindistan’ı sadece motor yarışlarıyla haritaya eklemiyor, aynı zamanda modern bir ülke olarak takvimde yer alıyor.”

“Bu etkinlik sadece genel olarak motor sporlarına ve F1’e büyük etkili olmayacak, aynı zamanda turizm açısından da faydalı olacak ve böyle büyük etkinliklerle farklı ekonomik faydalar çoğalacak. India daha iyi bir ülke olacak.” dedi.

Pistin mimarı Hermann Tilke “Her şey çözülecek. 3 ay önce burada olsaydınız kesinlikle burada yarış olmasını ummazdınız. Bir çok şey henüz daha yeni tamamlandı. Sonunda gerçekten çok hızlı tamamlandı.” dedi.

Lewis Hamilton “Pisti sevdim. Harika. Daha şimdiden favorilerimden birisi ve dürüst olmak gerekirse bunu çok az pist için söylerim.”

“Gerçekten sürüş keyifli, çok akıcı. Virajlardaki hızı sevdim ve orta sektör harika.  Tüm 3 sektörün bu kadar iyi olması çok nadir olan bir durum. Sektörlerin hepsi iyi.”

“Burada harika iş çıkardılar. Yarış için sabırsızlanıyorum ve akşam ayrılıp burada yarışmak için 1 sene bekleyeceğim için üzgün olacağım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Yarışın tamamını izleyemedim ama gördüğüm kadarıyla şu an takvimdeki birçok pistten daha iyi.

  2. bende yarış olmadan böyle düşünüyodum ama yarışı görünce düşüncelerim değişti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir