Hamilton-Massa İlişkisine Takım Patronları Müdahale Etmeyecek

yazar:

kategori:

Bu sezon sıkça bir araya gelen ikili, Buddh Pisti’nde de tartışmaları bir kazaya karıştılar. Bu temas sonrasında bu sefer Felipe Massa pitten geçme cezası aldı.

Bu olayın ardından Massa ile Hamilton arasındaki durumun kontrolden çıkmasından şüphe ediliyor ama McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh ve Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, meseleye son verme adına araya girmelerine gerek olmadığını düşünüyorlar.

Whitmarsh: “Onlar genç pilotlar ama o kadar da genç değiller. Onlar adam oldular ve kendileri çözmeleri gerekiyor. Birbirlerini mıknatıs gibi çekmedikleri ve böylesi kazaların yaşanmadığı bir duruma gelmek güzel olacaktır.”

“Bunu Ferrari ile görüştüm ama bunun kendileri arasında çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu zamanı değil. İkisinin garaj dışında bir araya gelip tokalaşmasını sağlarsam, resimlerini çeker ve bu duruma gülersiniz.”

“Bunu kendi aralarında çözmeleri gerek. Bu olanların ardından da birbirlerine belli miktarda saygıları olduğunu düşünüyorum. Ama sürekli olarak bir araya geldikleri o senelerden birisindeyiz. Felipe’nin kendi takımı içinde muazzam bir baskı altında olduğunu düşünüyorum ve bu da onun tepki vermesine neden oluyor”

“Aslında Lewis şu anda Jenson’un harika performansı yüzünden kendini baskı altında hissedecek. Her ikisi de genç ve hızlı pilotlar ve umarım uzun yıllar boyunca Formula 1’in yıldızları olarak kalacaklar. Daha uzun yıllar birlikte burada yarışacaklar. Bu yüzden işi kendi aralarında çözmeleri gerek.”

“Ama gösteriş olsun diye tokalaşmak? Bir sonraki yarışta garaj dışında barışçıl bir işaret? Ancak dalga geçileceğinden bunu istemezsiniz. Kendi aralarında çözüm bulmaları gerek.”

Domenicali: “Birlikte oturup iskambil oynayabiliriz. Ama bu, meseleyi çözmez. Bana göre bir şey önemli ki pistte olanlar konusunda komiserlerin yaklaşımında bir uyum olmalı. Bu konuda çok tartışma var”

“(Pilotlar arasında) pistte birçok defa öpüşmelerin olmasını engelleyemeyiz. İşler olduğundan daha büyükmüş gibi ele alamayız. Çünkü her zaman pilotların akılların olacak ki bu iyi bir şey değil. Önceden söyledim gibi çözüme kavuşturulacak”

Yarış öncesinde Hamilton’un kolunu, Massa’nın arkasına atması için Domenicali: “Felipe’nin Singapur’da onu (Hamilton’u) görmeye gittiğini ve Lewis’in başka işler yapmayı tercih ettiğini de hatırlarsınız”

“Felipe, onunla konuşmak istediğini gösterdi. Gerçek bu. Ama bu meselenin üstesinden gelmeli ve çözmeliyiz. Çünkü bu kimse için iyi değil”

Massa ile Hamilton arasındaki kaza hakkında görüşü sorulan Domenicali: “Bildiğiniz gibi hakemlerin kararlarına her zaman saygı duyduğumu her zaman söylerim. Ama bu kararı görünce şaşırdım”

“Virajın apeksinde Felipe’nin önde olduğunu gördüm. Bizim muhakememiz, (Massa’nın) viraja girerken çizgide olması. Şaşırdım. Farklı bir görüş olabilir ama benim hissettiğim bu”


Yorumlar

  1. Osman Fırat avatarı

    İki pilotta ayrı ayrı sorun aramanın manası yok. Açık bir şekilde red bullun arkasında yer alabilecek en iyi iki araca sahipler. Fakat; Massanın hiçbirzaman şampiyonluk yeteneklerine sahip olamaması, Lewis'inde bu sene içinde bulunduğu profesyonel olmayan durumu, istikrarsızlığı onları Gridin 4 ile 7. sıraları arasında buluşturuyor. Ve yarıs içinde bu iki iyi otomobilin o aralıkta karsılasması performasnlarının kotu olusuylada birleserek bulusuyor. Webberden sonra en cok sıra kaybeden pilot lewis bir yandada yeteneksiz bulduğum massa. birbirleri ile uğrasmıyorlar ! kotu durumlarında iyi olmaya calsıırken bir cuval inciri berbat ediyorlar.

    İndia Gp de şahsen benim gorusum massa yine klasik hatası ile yarıs boyunca basta lewise kullanabileceği avantajını yaptığı hata ile yok etti. Şimdi size soruyorum ? Böyle bir avantajı kaybetmis ve diğer tarafta yakalamıs bir pilot neden massadan yerini almaya calısmasın? Ve risk almak o geçişi denemek zorunda tabiki! Massa yine o (Acemilik diyemeyeceğim) yeteneksizliği ile sag aynasını kontrol edip aracı gormedigi halde sola yarıs cizgisinden bile derine kırıyor!

    Ne ferrari nede Mc taraftarıyım ama gozun gordugu icin kılavuz istemez. Red bull icinde webber hakkında dusuncelerim yakın.

    Neticede bu pilotlar icinde bulundukları durumdan dolayı bu cekisme ve düello doguyor. Bunu bir cekisme olarak goren Domenicali ve whitmarsh'a sasırıyorum.

    Çekişmek zorunda kalııyorlar !

  2. Monza ısıtıp ısıtıp önümüze sunma.Oradaki geçememsinin sebebinin ayar farklılığını olduğunu bilmiyorsan f1 bilginden şüphe ederim.Az df ile yüksek Top speed ulaşılacğaını artık 7 yaşındaki çocuk biliyor.
    Msc madem çok iyi savunma yapıyor Monaco'daki 300 mt .Düzlükte niye geçildi.

  3. Buna normal bir yarış kazası denemez.Hatalı olan cezasını çekecek.Nasıl ki serbest antrenmanda bile sarı bayrak varken yavaşlamayan kişiye sıralama cezası gibi aptalca bir ceza veriliyorsa buna da verilmelidir.Futbolda fair play var da formüla da yokmu.

  4. madem çıkartıyoruz sende çıkart 5 yıldır 0 çeken takım arkadaşını bile geçerken takıma ağlayan eşit şartları kabul edemeyen birisi nasıl en iyi pilot olur. para ile yarışan ve her yarış neredeyse yarış dışı kalan bir çaylağı 40 tur geçemeyen ve sonra el kol hareketleriyle şov yapan bir pilot nasıl iyi pilot olur.

  5. whitmarsh hamilton dan bıkmış mı hiç güleceğim yoktu bunu nerenden uyduruyosun acaba çok merak ediyorum hatırlatırım massa ile temastan dolayı zarar gören hasarlı ön kanadını değiştimek için ekstra bir pit yapmıştı

  6. Bu gün en çok hoşuma giden yazıyı twitterda okudum ve güzeldi

    Massa-Hamilton=ONE LOVE.

  7.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    at gözlükleri ile yorum yapan arkadaşlara acıyorum inanın
    aynı araç ile takım arkadaşından 24 sn fark yiyen

    rakip takım pilotunu 25 tur boyunca geçemeyen ve telsizle yol isteyen bir zihniyeti ve

    hala agresiflik ile dengesiz atak durumunu ayırt edemeyen kadar fanatik olanları hele hiç değil.

    şu sevgili pilotunuz kubicanın arkasında kaç tur boyunca kalmıştı bir arşivinize bakında onuda yazalım.

  8. ahh bi de tur yeseydi de sana da iyice gün doğsaydı

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Domenicalli bu konuda massaya destek çıkmıyor.Şimdi horner olsaydı hamiltona demediğini bırakmazdı.Crash kid derdi.
    Whitmarsh zaten hamiltondan bıkmış.Sponsorlara ne diyeceğini düşünüyor.Aracın birisi nerdeyse zafer mücadelesi veriyor diğeri ise tur yemeye ramak kalıyor.Hamiltonun aracına yapılan masraflarla nerdeyse bir tane pist inşa edilirdi…Mclaren bankalardan yine kredi çekecek.

  10. açıkcası bugün olanlarda da bence bir anormallik yok.

    dahası bundan sonra ki 4-5 yarışta da riskli ataklarda gene kaza olursa bence bu problem değil.

    problem, atak yaparken kazaya karışan pilotların uğradığı hücumdur.
    bunu gören diğer pilotlar da aman etliye sütlüye karışmayayım diyor.
    hemde abartarak.
    hatta öyle bir abartıyorlar ki şampiyonluğun kaçacağını bilmesine rağmen atak yapmayı neredeyse denemiyor bile.

    40 (kırk).

  11. Haber ilginç olmuş 🙂

    Şimdi biz onlara öüşün barışın diyeceğiz, saçma olacak. Kendi kendilerine de barışacakları yok, o zaman koyver gitsin kafası demeçler gelmiş takım başkanlarından.

  12. Hem Massa'nın hem de Hamilton'ın biraz daha sakin olmaları ve birbirleriyle uğraşmak yerine içinde bulundukları sıkıntılı duruma yoğunlaşmaları gerekiyor. İkisi de F1'in iki dev takımında. Yani şampiyonluk için fırsat verme ihtimali en yüksek takımlarda yarışıyorlar. Bu sezon ikisi içinde zor bir sezon oldu-oluyor. Takım arkadaşları daha iyi performans sergiledikleri için zaten sıkıntılı bir durumda iken talihsiz ve üst üste gelen Hamilton-Massa kazaları onların canını daha çok sıkıyor. Bana göre yapmaları gereken ise bu olanları hemen unutup takım arkadaşlarına karşı durumlarını sorgulamak olsa gerek. Neticede bu sezon birçok defa yan yana gelen ikili sadece bunlar değil. Schumi-Petrov birçok kez yan yana geldi ve temas yaşadılar; sonuç yarış kazası deyip geçtiler. Alonso-Weber ise hemen hemen her yarışta birbirlerini geçtiler ama en ufak temas/sıkıntı çıkmadı. Tamam belki Hamilton-Massa ikilisi daha agresif olabilir ama bu durum temas ihtimalini arttırır ki o zaman da sonuca katlanmak gerekir. Massa temas/ceza yerine süspansiyonun neden kırıldığına; Hamilton'un da yarışın başlarında neden Button'un temposuna ayak uyduramadığına yoğunlaşması gerekirken halen birbirlerine zarar veriyorlar. Umarım bir an evvel asıl işlerine yoğunlaşırlar:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir