Massa, Cezasına Anlam Veremiyor

yazar:

kategori:

Bu sene Massa ile Hamilton, Buddh Pisti’nde artık gelenek haline gelmiş gibi yine temas yaşadılar ve komiserler, Massa’nın hatalı olduğuna hükmedip Brezilyalı pilota pitten geçme cezası verdi.

Ferrari pilotu, hatalı tarafın kendisi olmadığını düşünüyor.

Massa: “Benim açımdan bakınca: Ben öndeydim; ayrıca tutunmaya sahip alandaydım. Ardından virajı almaya başladım ve armada olduğu için solumda onu görmedim. Arka sağ tekerleğime temas etti. Bu yüzden dürüst olmak gerekirse neden ceza aldığımı anlamıyorum. Bu gerçekten anlaşılabilir değil”

Hamilton ile aralarında artık bir kan davası olup olmadığı sorusuna Massa: “Belki onun için böyledir. Çünkü bütün kazalarda o, benim aracıma temas etti. Bu yüzden ben yanlış bir şey yapmadım.”

“Lewis olsun veya olmasın, hangi pilot olursa olsun aynısını yaparım”

Massa ayrıca aynalarına bakıp özellikle Hamilton’un üzerine kırdığı yönündeki görüşleri de reddetti.

Massa: “Benim yanımdaydı, biliyorum. Ama önemli olan, fren yaptığımda nerede olduğudur, düzlükte neremde olduğu değil. Ben fren yaptığımda yanımda değildi.”

“Bu yüzden virajı aldım. Çünkü ondan geç fren yaptım. Neden geri çekilip ona yol vermem gerektiğini anlamıyorum. Daha geç fren yaptım. O da kirli taraftaydı.”

“Ve ardından virajı aldım. Arkadan bana vurdu. Benim yan tarafıma vurmadı veya tekerlek tekerleğe değildi. Tekerlek tekerleğe olsaydı, kapıyı kapatmaya çalışmazdım”


Yorumlar

  1. Bodostlama daldın işte hepimiz gördük:))

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu sefer massa kesınlıkle hatalıydı.cogu zaman hamılton acemıce carpıp massanın yarıslarını mahfetti.ancak bu sefer tersi oldu.

    bır pılot surda gecıs yapılır burda yapılmaz dıye dusunez.ic gudulerı gecerbılırım dedıgı her yerde herkes atak yapabılır.massa nın hatasından faydalanıp bır an once gecmek ıstedı hamılton.hava korıdorunua gırdı massa aynaya baktı ve ıc tarafı hamılton a bıraktı.o arada hamılton ıcerı daldı.artık massa nın tekar ıdeal cızgıye gecıyordu dıye bır bahanesı olamaz.o andan ıtıbaren ıkısı yan yana donmelıydı ve bunu bozan massa oldu..zaten cezayı da aldı.ustune tartısmaya bıle gerek yok…

    yanlız massa cok buyuk baskı altında.bu baskı altında atak yemeyı bazı arkadasların dedıgı gıbı hazmedemıyor.bunu daha once hamıltona da yaptı alonso yada.ıcımde bır hıs massa nın boyle durumlarda rakıplerıne profesyonelce faul yaptıgı yonunde=kasten carpma!

  3. anlam veremiyormuş tarladan ana yola dalan traktör gibi biçtin adamı

  4. hamilton tam kamyon şöförü önüne geleni biçiyor frenle gazın yerini karıstırıyor arada.hee diyelim massa hatalı hamilton haklı önemli olan karsındakinin hatalarına da cevap verebilmek değilmi usta söför hem kendisini hem dış etkenleri hesaba katmalı bunda hesap kitap yok karsıdaki hata yaptı hemen gidip abone oluyor kirli taraftasın iste acelen ne zaten hızlısın drs diye bi doping de var düzlükde bas gec.

  5. İdeal çizgide olmak hiçbirşeyi değiştirmiyor Lewis Massa'nın yanına kadar geldi Massa'nın görmedim demesi hiç inandırıcı değil Lewis viraja gelindiğinde ayağını biraz gazdan çekti gibi temas olur düşüncesiyle Massa ise yanında kimse yokmuş gibi viraja dalınca kazaya sebebiyet verdi ha ceza ağırmıydı belki. Nice temaslara nice kazalara inceleme bile başlatmayan hakemlerin bu yıl her temasta inceleme başlatmasıda sporun ruhuna aykırı bir durum.

  6. Hamilton'u arkanda görünce korkudan elin ayağına dolanıyor.Birşeyler ispatlama çabasına giriyorsun.Hepsi bu.Yapmaya devam et.heyecan oluyor.

  7. biz de anlamadık felipe . saçmalık resmen . komiserlerin acilen iyileştirilmesi lazım , istikrar kazandırılması lazım . hani bi yarış oyununda gıcık olduğunuz bi ''bilgisayar rakib''i o normal çizgisinden , önden giderken arkadan gelip içten dalıp sol arka köşesinden vurup döndürmeye çalışırsınız ya aynen öyle vurdu lewis

  8. müthiş yorum . tam olarak gerçekleşen şeyler bunlar ve ben de böyle düşünüyorum .

  9. massa haklı..yarış çizgisindeydi ve yapılabilecek en son frenaj noktasında yaptı frenini..ve hamilton ideal olan noktada deildi kirli taraftaydı..pilotlar ideal olmayan noktada da atak yapabilirler ama şikana gelmeden önce iç tarafta olan pilotun dıştaki arabanın yanına gelmesi yani tekerlek tekerleğe gelinmesi şartıyla..bölece iç taraftaki pilot kapıyı kapatır..dışardakinin de ideal çizgide olmasının bi anlamı olmaz..ancak bu olayda bir kere araçlar tekerlek tekerleğe deil..ve massa dışarda ideal çizgide geliyo..yani hamilton arkada..dolayısıyla bu pozisyonda massanın frene basıp geçmesine izin vermesi demek aracına kenara çekip f1 pilotluğundan emekli olması demek..bu olayda hamilton hem ideal çizgide deil hem de yeterince yaklaşamamış..bu durumda aracını frenlemesi gerekirdi..hamilton massanın yanına kadar gelemediği için hamiltonun ön lastiği massanın arka lastiğine vurdu..bu noktada massaya hak veriyorum ancak onu görmediği noktasında katılmıyorum..

  10. hata nasıl massada olur yaw tüm sene boyunca piskopatça sürüş yapan massamı yoksa lewis mi.napacaktı ya gel buyur geçmi diyecekti. sanki tur bindiriyorda adama yol verecek.önde olan massa ceza alıp sonrada sünspansiyon arızası ile yarış dışı kalan yine massa.daha çıkıp adamı eleştiriyorsunuz.aylardır vukuatlı olan hamilton.komserler bir daha ceza verirsek lewis kendini asar gibisinden merhametçe verilmiş bir yanlış karar.benim sinir olduğum 1 yıl boyunca strese girmeden polü alıp arayı açıp sonra arkadakileri gözleyip en sona pite girip sonra damalı bayrağın altından geçip sonra radyodan dejavu gibi yeesssssss diyen bir uyuz vettel yarışlar kazanıyor bizimkiler arkada kendini yiyor.ulen biride çıkıp durrr arkadaş diyemiyor.bu vetteli 2007 abd den beri desteklerdim ama artık suyunu çıkardı bu işin.nerde o eski kapışmalar nerde o eski sıralama turları.ne çabuk unuttuk 2-3 yıl önce sıralama yarıştan bile heyecanlı oluyordu.oysa şimdi startta vede damalı bayrağı geçerken gördüğümüz bencil asalak rekabetinten yoksun sığır bir vettel var.yav birgünde demezmi şampiyon oldum birazda başkası kazansın.yoksa insanlar f1 izlemez demezmi yahu.haa 2002 ve 2004 te ferraiden başka kazanan takımlar vardı ama bugünde gördükki aç köpk derler yaa hep ben hep ben diyor rbr ve (wet)tel. :[ :[

  11. Hamilton yanına kadar gelmişti, hata sendeydi bu kez…ama ikisi de bu konuda iyice baskı altındalar…ikisi de arka arkayayken çok geriliyorlar hata kaçınılmaz oluyor…

  12. 😀 saol

  13.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Massa dostum hata sendeydi. Japonya'da hata hamiltonda dedik. Bu olay aslında benzeriydi. Adam frenlemeye gelmeden yanına kadar gelmiş. Sonuçta belli bir hız ile geliyor, ona da yer bırakmalıydı. Sezar'ın hakkı Sezar'a

  14. aynen. monako'da da tam olarak aynı şeyi yapmıştı massa.

  15. Massa bu hareketinin aynisini yavas cekimde Monaco`da yapti, bir cok kisi ne alakasi var diyebilir ama birebir ayni, birisinde hiz yuksek digerinde hiz dusuk o kadar, Massa bu kadar tecrubesine ragmen boyle bir durumda ne yapacagini bilmiyor ya da bilemiyor bence, muhtemelen kafasi cok karisiyor ve kapiyi kapatiyorum sanip diger pilotun onune kiriyor..

  16. Michelin, lastiklerinin amerika pistinin oval kısmında güvenli olamayacağını açıkladı ve Michelin kullanan takımlar ısınma turunun sonunda pite girip yarışa katılmadılar. Bridgestone kullanan Ferrari, Jordan ve Minardi takımları yarıştılar ve Ferrari'den Şumi -nasıl olduysa- diğerlerinin önünde yarışı kazanmayı başardı.

  17. Massa iyi/harika bir pilot.

    ve eğer ceza almasına mani veremiyorsa ben ona inanırım.
    Lewis ile işleri yoluna koymasını çok isterim.
    Önümüzdeki yıl hızlı olacak bir Ferrari'de gereğinden fazla konsantre bir Felipe istemem.

  18. Abdullah,bey önceki yorumum,yayınlanmadığına göre hangi olumsuz ifadeden dolayı yayımlanmadığını merak ediyorum.yazarsanız sevinirim

  19. ağır alkollü kullanıyor sanırım yada ne koydularsa yarısta içtiğine kafası güzel olmus massa nın…

  20. arkadaşlar büyük ihtimalle yarışı bitirir bitirmez verdiği bir demeç…..o koltukta otururken neyin doğru neyin yanlış olduğuna bazen karar veremiyorsunuz….daha doğrusu arkasını tam olarak görememiş olabilir….eminim daha sonra tekrar izleyince hatasını anlamıştır….bu kadar yüklenmeyin….

  21. Massa bu açıklamayı, kaza videosunu izlemeden yapmış anlaşılan.

    Hamilton'un yanına geldiğini ama daha geç fren yaptıktan sonra onu arkasında bıraktığını söylüyor. Olay anında öyle hissetmiş olsa gerek.

  22. Biz mi yanlış izledik, yoksa massa mı ne olduğundan haberdar değil? Görüntüleri kendisi de izlesin, anlar durumu. Massaya asıl süspansiyonu ikinci defa nasıl kırdığını sormak gerek. Kaza o kadar önemli değil.

  23. Massa'nın kafa güzel herhalde arkadan mı çarpmış Lewis? :DDD

  24. Normal geçiş yeri sayılan düzlüklerde(gerçi orda da %90 maraz çıkıyor) değil de alakasız bir virajda geçmeye çalışırsan %100 kaza olur ve işte 'ben öndeydim de, ben tutunmuştum, o kirli taraftaydı, ne yapmak istediğini anlamadım, orda da geçiş mi yapılırmış' v.s. tarzı açıklamalar gelmesi çok mümkün olan zat.. Bugün ve daha önceki hiç bir kazasında cezaya gerek yoktur; zaten tarzı belli olan kişidir; arkasındaysan, yanından değil de üstünden uçarak ve görünmeden geçmen lazım o da mümkün değilse geriye pit stratejisiyle geçme şansı kalıyor yoksa ön tarafına tek parça geçmek(!) mümkün değildir. Hamilton ve onu geçmeye çalışan diğer bütün pilotlar eğer önde Massa varsa kaderlerine boyun eğmek zorundadırlar, aksi bir harekette suçlu kesinlikle kendileridir, Massa değildir..
    Sana ne oldu Massa?! Sen bu değildin; toparlan, yaralısın ve kan kokusunu alan pusuda bir sürü kurt pilot var..

  25. konu dışı:2005 amerika yarışında ne oldu?

  26. açıkcası bende cezanın sebebini anlayamadım çünkü massa çizgiden ve önden gidiyordu ,öncelik hakkı ondaydı ,hamiye yol vermek zorunda değildi.
    hakkını yediler massanın.

  27. yarıştan önce alkol muayenesi şart oldu arkadaş birileri içeriden atak yediğinde virajı geniş almazsan içerideki adama boşluk bırakmazsan sonucun elbet kaza olacağını öğretmeli ya kazalarında hamilton yeri geldi hata bendeydi dedi ama bu adam kendini sürekli melek sanıyo suçu kabul etmek bi erdemdir olgunluk örneğidir monaco da suç bana kalırsa tamamiyle massa daydı daha önce de söyledim bu adam atak yemeyi temiz savunma yapmayı bilmiyor bknz:Monaco da aynı yerde hamilton schumacher e arak yaptı sonuç….? tamam geçilmemek için çaba göstermek iyi birşey ama sürekli çamura yatıp sonra da melek rolüne bürünmek de ne demekmiş bi kere de adamın suratına evdeki kapıyı kapatır diye dan diye kapatma kardeşim geç fren falan da görmedim ben geç fren olsa biraz açılırdı zaten olmaz yaa hani demiim diyom da bu kadar da olmaz bi massa fanı arkadaş sürekli intikam diyodu intikam intikam da hamilton u hava da karada tüm grid kapar massayı değil…

  28. massa ferrariden şutlanacağını anladı ve deli numarası yapıyor

  29. burak evmez avatarı

    massa haklı temiz taraftaydı ve tutunması fazlaydı bence suç pistte çok kirli pist olduğu için hamilton yanına çok yaklaşamadı ve kaza kaçınılmaz oldu

  30. Bis baska bi sey izledik sanırım.
    Arkamdam çarptı??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir