Webber Alonso'yu Geçememesine Neden Olarak Lastikleri Gösterdi

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan ve pitlere kadar Jenson Button’un arkasında kalmayı başaran Webber pitlerde Alonso’ya geçildi ve daha sonra pist üstünde geçmeyi başaramadı.

Webber “Podyumu gerçekten yarışın ortasında kaybettik. Bu sene genel hikaye böyle oldu. Attığım bölümlerin sonlarında performansım olmuyor bu yüzden lastiklerim erken bitiyor ve stratejimizi kaybediyoruz. Erken pit yapmak zorunda kalıyorum ve durum zorlaşıyor. Sonunda yeteri kadar hızlı değildim.” dedi.

Webber, startta Button’a geçilmesinin durumu daha da zorlaştırdığını çünkü onu tekrar geçmek için çok zorladığını söyledi.

Webber “İlk başta performansım iyiydi ancak devam ettikçe diğerleri yaklaştı. Her bölümün sonunda aracın dengesinde sorun yaşıyoruz. Fernando ile iyi mücadele ettik ancak Mclaren ve Ferrariler ilk sektörde çok güçlüydü. Jenson beni ilk turda arka düzlükte geçti. İlk bir kaç turda ona karşı hızlıydım ancak mücadele devam ettikçe lastikler bitti. Bu yüzden hayal kırıklığı yaşıyoruz ancak artık Abu Dhabi’ye gidiyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. daha evvel pist üstünde geçtiklerine say…o seni anca böyle pit stratejileri ile geçebiliyor…vettelden bu konuda da hiç akıl almıyorsun? kendinden sonraki gelen pilot ne yaparsa bir tur sonra aynısını yapıyor…sen ne yapıyorsun tam tersi…böylece senden pist üzerinde yavaş olan pilotları öne çıkartıyorsun…nşa da biliyoruzki sen alonsoyu harcarsın…aynı takımda olursan zor… cponcor(sponsorun ingilizce yazılışı budur tahmin ediyorum:)))) ) farkından dolayı alonsoyu zor geçersin…kendisi geri beslemeli, ispanyanın yerel halk kahramanıdır…organik değil ama organize işler…her zaman…bu aldığı neticelere rağmen alonsoya daha ne kadar sponsor olur santader bilemiyorum…ispanya ekenomik olarak çok zor durumda…aslında santander bence çoktan vazgeçerdi ama parayı önden peşin ödedi ferrariye…bir daha kuruş vermez sanırım…
    alonsonmu var derdin var…

  2. takım vettelı kayırıyr dıyenlere ıyı bır cvp oluyor bu son yarıslar … o koltugu hak etmıyor ..

  3. Webber iyi bir. 2.pilot olur artık geçen yıl kaçırdığı şampiyonluk onu mental olarak mahvetmiş galiba.

  4. webber takkımdan yollanmalı yerine riccardo gelmeli

  5.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    sevgili aborjin dostum söylediklerine kim inanır.

  6. sana bişey sormak istiyorum motor konusunda epey bilgilisin 🙂

    bu weber in starttaki geri kalma durumu şu ebd sisteminden olabilir mi sonuçta aracın gaz durumu değişti ve bu sene hemen hemen her yarışta weber startta yer kaybetti bunu açıklamanın yolu yok ama şu ebd sistemi ön plana çıktıktan sonra hepten çuvallıyo sanki…? gerçi bütün sezon bi çözemedi ya neyse artık

  7. 2010 Yılında ki Webber nerde şimdi ki nerde ? Sennanın Prosta dediği gibi Prost her yarış lastiklere arabaya Mekenikerlere bahane bulur diyor Webber de aynı bunun gibi olmaya başladı. Takım Vettel için Webberi engelliyor diyenler oldu adam şampiyon oldu Çerez niteliğin de yarışlar Webber de yine tık yok umarım 2012 de bu sorunlarını çözer.

  8. Hikaye…o koltuğa çok yazık oluyor…takım arkadaşı 11 galibiyet almış, diğeri lastik diyor….

  9. hakikaten bu sene lastiklerden çok çektin burda diğer arkadaşlara sesleniyorum hadi şampiyon belli değilken takım vetteli kayırıyordu anladık peki şimdi ne demeli hala vettelimi kayırıyorlar ondan adam 4.oluyor..
    webber bu sene lastiklere alışamadı kalkışları berbat(bu sene için) ve tek tur hızlarda vettel bu sene çok iyi

  10. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bir kerede şaşırt

  11. biz ona lastikleri kötü kullanıyorum diyoruz. stintin sonunda atak yapacak kadar lastiğe iyi bakan 3 pilot var şu anda. Vettel Button Alonso

  12. Anladik ki senden bi halt olmayacak Webber.. Artik Vettel`i kayiriyorlar hikayelerini gec ve iyi bir ikinci pilot ol, Silverstone da dedigin gibi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir