Force India'nın Kendi Evindeki Agresif Stratejisi İşe Yaramadı

yazar:

kategori:

Paul di Resta’nın uyguladığı agresif strateji ise işe yaramadı ve genç sürücü 13. olabildi.

Sutil “İyi bir yarıştı ve bugünkü 2 puandan mutlu olabiliriz. İlk turlarda aracın arka bölümüyle ilgili sorunlar yaşadım, biraz arkadan kayma vardı ve bizden biraz daha hızlı olan Toro Rosso’ları tutamadım. Ancak 2 ve 3. bölümde aracın dengesi gelişti ve son turlarda arkamdaki Perez’i tutabildim.”

“Buemi yarış dışı kaldığı için şanslıydık, böylece bir sıra kazandık. Bugün 9.luk maksimum sonuçtu ve umarım Vijay bu akşam gülümser.” dedi.

Di Resta “Bugün oldukça agresif bir strateji uyguladık, sert lastiklerle başladık ve güvenlik aracı riski karşısında her zaman plan pite erken gelmektir. Mümkün olduğu kadar kısa sürede sert lastiklerden kurtulma kumarını oynadık. Eğer bu çalışsaydı bir pit kazanmış ve hızlı olan 3 set temiz lastiği kullanacaktık. Lastikler nedeniyle 3 pit yapmak zorunda kaldık. İlk başlarda çok zordu ancak sonradan lastikler daha iyi oldu.”

“Adrian’ın puanlar kazanması iyi oldu çünkü bunlar şampiyona için oldukça değerli. Bu yüzden stratejileri ayırdık.” dedi.

Vijay Mallya “Bugünkü  Hindistan yarışı harika bir organizasyondu ve tüm taraftarların benim kadar eğlendiklerini umuyorum. Puanlar hedefliyorduk ve Adrian harika bir şekilde 9. olarak bunu başardık. Paul da iyi performans gösterdi ancak güvenlik aracı durumuna karşılık onda agresif bir strateji uyguladık. Sonunda bu çalışmadı.”

“Bu iki puan şampiyona mücadelesi açısından önemliydi ve Sahara Force India takımı ilk Hindistan yarışında 2 puan kaydettiği için keyifliyim.” dedi.


Yorumlar

  1. mallya göndersin sutil'i şu durumda bakalım.sutil-di resta ikilisi yeni bir vettel-webber ikilisi değil.sutil'in sene başındaki şeyi attı üzerinden ve takımda kontrolü eline aldı.evet di resta iyi pilot ve gelecekte şampiyon olacağına inanıyorum ben de fakat sutil'in hakkı yenmemeli.takımın buralara gelmesinde önemli bir payı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir