Rosberg, Takımın Aldığı Sonuçtan Mutlu

yazar:

kategori:

Michael Schumacher son pitlerde takım arkadaşını geçerek 5. olurken Rosberg yarışı 6. sırada tamamladı.

Rosberg “Takım olarak iyi sonuç aldığımız için mutluyuz, garajdakiler bunu hak ettiler. Bunun yanında grid pozisyonuma göre 1 sıra kazandığım için memnunum. Bununla birlikte bugünkü stratejimiz mükemmel değildi ve 2. pitlerde zaman kaybettim. Bu da Michael’in önünde kalamamma neden oldu.”

“Yarışın sonunda performansımız iyi değildi ve fazla zorladım ancak son turlarda onu yakalamak imkansızdı. Bu iyi sonucu son 2 yarışta da tekrarlayabileceğimizden eminim. Bununla birlikte Hindistan GP iyi bir ilk yarış oldu ve umarım tüm taraftarlar yarıştan keyif almıştır. Gelecek sene yarışmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. nasıl kıyakmış bu ilk pitten önce rosberg 1.5 saniye öndeyken rosberg erken alındı aradaki 1.5 sanıyelik fark 10 saniyeye cıktı sumi işte gine 10 sn farkı eritti 1 sn yeye düşürdü farkı kime kıyak arkadaşlar karar versin

  2. rosberg pitte zaman kaybetti diyen arkadaşlar pite girmeden önce schumi 6 saniye farkı kapattı rosbergle bunu niye söylemiyorsunuz rosberg pite girerken schumi 1.5 saniyeye düşürmüştü farkı zaten geçecekti…. pitte kaybettiği zaman o kadar etkili değil schumiye geçilmesine schumi zaten bariz şekilde hızlıydı rosbergden pitte geçmeseydi pistte geçecekti 6 saniye farkı eritti

  3. Evet bu konuda haklısın. Rosberg'i sevmem özellikle şu sözünden dolayı geçen sene söylemişti ((Takım arkadaşımı geçtim)) Shumi 3 yıl ara vermiş normaldir demiyoda neyse.
    Pitten geç çıkardılar. Herkes çekildi ve ön kanattaki arkadaş bekledi. Tekrarını izleyince daha net belli oluyor. Aslında düşününce haklılar. Rosberg adam geçme konusunda acemi kalıyor. Shumi yakalayınca affetmiyor ve geçişlerini ani bir içe dalışla gerçekleştiriyor. Ros'da bu özellik pek yok.
    Aynı Massa gibi sürüyor. Sadece sürüyor yani.

  4. hocam rosberg nerden kalktı schumacher nereden kalktı geldi pitstop dersen rosberg de aradaki farkı açsaydı pite girmeden, kaldıki ilk pit stopların ardından schumacher kaç sn fark kapatıp rosbergin 1,5 sn arkasına kadar geldi bunu da unutmamak gerekir burda hüner var.o kadar farkı kapatıp rosbergin arkasına gelmeseydi kötü bir performansla farkın açılmasına müsade etseydi 1,5sn lik pitstop avantajı hicbirsey ifade etmeyecekti.bu sezon un un büyük bir bölümünde schumacher in turları rosbergden daha iyi gerilerdende baslasa bir sekilde rosbergin dibinde bitiyor buna kaç kez sahit olduk bu bir hüner zaten startlarını izlemek herseyi açıklıyor inanılmaz bir zeka ve yetenek harmanı.

  5. Rosberg pitten 1,5 sn gec cikartildi, o kadar gec birakilmasaydi pit cikisinda 2 kisinin arkasina dusmeyecekti, dolayisiyla yarisi Schumi`nin onunde bitirecekti. Mercedes kiyagini yapti gene Schumi`ye, yapsin da zaten..

  6. rosberg schumacher den bıkmıstır herhalde son sıradan geliyor geciyor 11.sıradan baslıyor gene arkalardan kopup geliyor ve geçiyor rosbergde halen 1sn gecikmeli pit stopundan bahsediyor.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    rosbergin kaybettiği yer, pitten ziyade şuminin eski lastiklere rağmen mercedes aracının en hızlı turunu attığı zamanlardır.Yani rosberg pitteyken şumi mercedesin en hızlı turunu kaydetmekle meşguldu.Tabi rosbergin pit de biraz uzun olunca 5.lik gitti.Ama asıl etken şuminin 47-48.turlardaki performansıdır.Takımın en hızlı turu işte o anda geldi.Aynen korede massa Alonso arasında da oldu.Massa pitteyken Alonso eskimiş lastiğe rağmen seri hızlı turlar atmıştı..

  8. Schumacher in arkasında kalmasına rağmen işi kıskançlığa vurmayıp takım arkadaşını takdir etmesini kayda değer buluyorum.İnşallah gelecek senede bu takım ruhu devam eder…

  9. Mercedes'in öndeki araçları performans olarak yakalaması mümkün değil. 7. sıradan daha yukarıda bitirmeleri için tek şansları öndeki pilotların kaza yapması.

    Sene boyunca Hamilton çok yardım etti onlara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir