Mclaren Takımlar Şampiyonasında İkinciliği Garantiledi

yazar:

kategori:

Takım Patronu Martin Whitmarsh “Jenson harika bir kalkış yaptı ve ilk virajlarda harika sürdü. İlk turun sonuna kadar gridde dördüncülükten ikinciliğe yükselmeyi başardı.”

“Ardından yarış boyunca gerçekten harika performans gösterdi. Gerekli olan yerlerde lastiklerini korudu ve yarış boyunca etkileyici performansını sürdürdü.   Seb’e atak yapmak için yeterli performansa sahip değildi ancak aracından maksimumu çıkardı ve herkesi adil bir şekilde yenmeyi başardı.”

“Lewis sinir bozucu bir yarış geçirdi ancak Felipe ile olan temasının ardından dünya şampiyonası için çok değerli puanlar kazandı. Felipe ile olan temasın aracına burun dışında zarar verip vermediğini henüz bilmiyoruz ancak Jenson’la birlikte kazandıkları 24 puan şampiyonada ikinci olmamızı garantiledi. Her zaman hedefimiz bundan daha iyisini elde etmek, ikincilik yeterli değil ancak yine de ikincilikten memnunuz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. İkinci bitirmenin önemi iki nedene bağlı;

    1- Tarihi olarak en büyük rakibimiz olan FERRARİ nin önünde bitirmek;
    2- 3.lük ile arasında yaklaşık 20 milyon dolarlık fark;

  2. rocco junior avatarı

    Aferin

  3. Ferrariyi geçmek sadece 1. olundugunda onemlidir. 1. değilsek ferrariyi geçimişiz diye avunmak saçma ve takımımız icin kucuk bir avuntu.

  4. Hayırlı olsun.Öte yandan ikincinin ilk kaybeden olduğunu da unutmayalım derim.

  5. En çok 2. olan takımız tarihte alıştık artık. 😀

  6. 3 senedir ferrariyi geçiyoruz ne mutlu bize

  7. MC LEARENDE BUTTON OLMASA BU SENE İŞİMİZ YAŞTI VALLA İYİKİ BUTTUN VAR YOKSA NE PİLOTLARDA NEDE TAKIMLARDA DÜN YA İKİNCİLİĞİ TAM BİR RÜYA OLURDU HAMİLTONLA ANCAK DÜN YA 5. VEYA ALTINCISI OLURDUK UMARIM BİR AN ÖNCE TOPRLANIR.

  8. 2009 başında McLaren belkide pistteki en kötü aeroya sahip araçtı. istanbula gelindiğinde 8.virajdaki en yavaş araçtı. sabah akşam uğraşsalar bu kadar kötü olur yani. ferrari 2009 ve 2010 da mclaren den daha iyi araç üretmişti. 2010 da gel-gitler olsada ferrari aracı daha iyi gibiydi. bu sene McLaren daha hızlı. McLaren seneye nasıl bir araç hazırlar bilinmez ama ben aero açısından takımıma nedense hiç güvenmem :)) diğer noktalarda zaten süperler. aeroya gelince zurnanın zırtladığı nokta.

  9. rocco junior avatarı

    Helal olsun!Son 3 senedir bizi geçmeyi başardılar.2009u pek saymak istemiyorum ama sonuçta Fia kriterlerine göre puan olarak önde bitirdiler.Massa olsaydı çok rahat önde kalırdık ama kader kısmet bu işler.Umarım seneye hem rövanşı alır hem de hasret kaldığımız şampiyonluklara ulaşırız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir