Renault Yakın Gelecekte Takım Sahibi Olmayacak

yazar:

kategori:

Şimdiki Renault adıyla yarışan takımın 2012’de Lotus olarak yer alacağı öngörülürken Fransız otomobil üreticisinin ismi de ekipten silinmiş olacak ama Ghosn, sporda sadece motor üreticisi olarak kalmalarının kendileri için daha iyi bir yaklaşım olduğunu düşünüyor.

Renault’un son F1 programı başarısı için Ghosn: “Bir takımınız varsa ver kazanıyorsa, harika bir iş çıkarıyorsunuzdur. Ama takımın performans harika değilse, o kadar da büyük bir iş yapmıyorsunuzdur.”

“Bir bakıma inişleriniz çıkışlarınız olur. Bütün yumurtalarınızı bir sepete koyarsınız. Bunu istemediğimizi biliyorsunuz. F1’de rekabet etmek için bulunmuyoruz. Burada adımızı, markamızı, teknolojimizi devam ettirmek, dayanıklı bir otomobil üreticisi imajımızı devam ettirmek için bulunuyoruz”

“Ve bu nedenle bugünkü stratejimiz bağlamında kendimi çok daha rahat hissediyorum. Gelecek sene 4 takıma motor vereceğiz ve umarım birçoğu yarışlarda iyi konumlara gelecek. Düşündüğümüz bu”

Renault’un 2005 ve 2006’da kendi takımıyla da başarılar elde etmesine rağmen Ghosn, şu anda bir takımla birlikte olma gibi bir niyetlerinin bulunmadığını ifade etti.

Rnault’un üretici takım devrinin bitip bitmediği konusunda Ghosn: “Evet (bitti). Her CEO, bunun böyle olduğunu, sonsuza dek son verildiğini söyler. Ama bildiğiniz gibi öyle olmayacak. Değişiyoruz ve uyum sağlıyoruz. Şartların, teknolojinin ve rekabetin bir işlevi bu. Ama şu anda ve yakın gelecekte bu konu için kendimizi çok rahat hissediyoruz. Bu yüzden en azından 3-5 sene için bunu böyle düşünebilirsiniz.”


Yorumlar

  1. yok. yine sarı yanaklı lastikler takıldı. sennanın pite gireceğini tahmin ediyordum ama sert takmak için girer diye düşünürken yumuşak taktı 2 puandan etti takımı.

  2. Resmi twitterde biri de sormuş. Cevabı: "to put on the hard tyres, it's in the regs – use both compounds. So minimising time on the slower tyre is the name of the game"

  3. ben şimdi emin olmak için fia'nın sitesine girdim lastik seçimlerine bakmak için ama bulamadım özellikle burada olmasını bekliyodum ama yoktu bilen varsa söyleyebilir mi?
    neyse başka bi yerden baktım orada son stintte sertleri taktı diyor ama yarişta pek dikkat etmedim ama dedigin gibi birşey yapmaları çok saçma olur

  4. buna sevindim. eski renault takımının dünki arışta aptalca hataları aklıma geldikçe çileden çıkmamak elde değil.

    hele son 2 tur kala sennayı pite almalarına hala anlam veremiyorum. önce sert lastik takılacak diye düşündüm ama yumuşak çıkarılıp yumuşak lastik takılmasına hiç mi hiç anlam veremiyorum. boş yere 2 puanı verdiler. hemde rakip takımın pilotu arkalarındayken

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir