Ferrari Massa'nın Kanadını İncelemeye Alacak

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, 2012 temellerinde yeni ön kanatlar denemeye devam ediyor. En son Hindistan’da Massa’nın aracında takılı olan kanat, düzlükte aşırı derecede esneme yapınca rakiplerin dikkatini çekti.

Yarış içinde de benzer olay yaşanınca Massa, herhangi bir potansiyel sorunun önüne geçme adına bir pitstop sırasında burun kısmını değiştirip eski tasarıma geçmek zorunda kaldı.

Bu kanat durumu için Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “Belli şartlar altında o özel kanadın biraz garip davranışlar sergilediği görülmekte. Sürekli olmuyor ama sizin de gördüğünüz gibi çok açık”

“Elbette bize lazım olan, sorunun ne olduğunu anlamak için iyi verilerdir; veya kanadın garip davranışlarının bir sorun olmadığını söyleyebilirim. Çünkü özel bir kanat”

Massa ile Alonso’nun kullandığı kanatların farklı olduğu yönünde bazı düşünceler olmasına rağmen Domenicali, Brezilyalı pilotun kanadın, İspanyol pilotun kullandığı ile bire bir aynı olduğunu belirtti.

Domenicali, pitstopta kanadı değiştirme kararı aldıklarını, çünkü zaten Massa’nın lastik patlaması nedeniyle pite geldiğini söyledi.

Domenicali: “Başka sorunlar oluşmasından endişe ettik. Bu yüzden en net şey, burnu da değiştirmekti.”


Yorumlar

  1. Adamlar esnek kanat yapmışlar, nasıl bu kadar esnediğini kendileri bile anlamamışlar 🙂

  2. yeni parçaları alonso da denemeyecekleri çok açık o yüzden massa da deniyorlar son zamanlarda massa alonso ya yetişiyordu ama bu güncellemeler massa yı daha da geriye itiyo

  3. Süspansiyonla ilgili birşey olduğunu düşünmüyorum çünkü süspansiyonla ilgili olsa kanadın her tarafı eşit şartlarda yere yaklaşırdı ancak dikkat ettiyseniz kanatın sağ ve sol uçlarından baskı yapılıyormuş gibi kenarlardan bükülüyordu kanat.

  4. aynen adam açık şekilde süspansiyon kırılır mı acaba testi yaptı iki tarafa da

  5. ben süspansiyon kırılmasının güncellemelerden kaynaklandığını düşünmüyorum. massa açık şekilde iç kerbe vurdu.

  6. rocco junior avatarı

    Biraz diğer takımların tepkilerini görmek adına olabilir Hakan.Bir de Ferrari bu sene yumuşak süspansiyondan serte dönecek.Ancak şu an buna geçtiler mi bilemiyorum.Şasinin etkinliği açısından ön kanadın değeri büyük bu yüzden araç öne yatık olarak gidiyor.Bir arkadaşla başka forumda konuştuk o da bu konuda aynı fikirde.Ferrari'nin,Redbull un bu sırrını çözdüğünü ve şu an aynısını yapmak için çok fazla parça değişeceğinden şasiden daha fazla verim almak için süspansiyonu sertleştirdiğini de ekledi bu konuştuğumuz arkadaş

  7. Kesinlikle yeni birşeyler denedikleri ap açık ortada bakalım sonu ne olacak yoksa iki günde iki süspansiyon kolu kırmak garip.

  8. dediğin gibi, süspansiyon veya fren balatasında birşeyler olabilir.

  9. Kanatlar aynı ise o zaman süspansiyonun çalışmasında farklılıklar olabilir zaten kanat Drs açıkken ve frenlemeye geçerken pilot garip hareketler tepkiler veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir